Kendi arabanızı bir başkasına kullandırmak

Kusura bakmayin ama o araba ekmek su degilki aninda alabilesin.
Siz maliniza deger vermezseniz baskasi hic vermez.arkadasiniza neden araba aldginizi hatirlatin..cok lazimsa alsin kendine

Bizim arabayı bir arkadaşım istemişti. ancak arkadaşımla çok samimi değildim, arabayı istemesinden rahatsız oldum. Bana kadar benden daha samimi olduğu kişiler var arabaları olan. Her neyse, ona cevap olarak eşimin arabayı ödünç verme fikrinden hoşlanmayacağını söyledim. Eşime hiç sormasam daha iyi dedim. O şekilde idare ettim tabi. Eşimin haberi vardı ama.
Ha samimi Olduğum biri istese ona da vermem o ayrı. Çünkü Arabanın parasını veren ben değilim, arabayla maddi manevi bir sorun ortaya çıksa maddi manevi bedelini Ödeyecek durumda değilim. Arabanın Parasını ben kazanmış olsaydım ve pahalı bir araç olsaydı yine emeğimi güvenmeyeceğim insanlara vermekten çekinirdim. Çünkü kimse benim için özel şekilde bir şeyden taviz vermedikçe ve bana gelene kadar gidecek oldukları insanlar olduğu sürece maddi manevi şeyimden taviz veremem. Anca sağlık gibi acil bir insani davranış gerektirecek bir durum olur o zaman alır götürürüm hastaneye. Yine Malımı emanet etmem. Çünkü kimse başkasının malına kendininmiş gibi Özen göstermez. Iyilik yapsan Kıymet bilmezler. O yüzden değmez.
Bahane olarak da veremem demek kaba olacağı için aileye atılabilir, arabada sorun var denebilir. lazım denebilir. Karşıdaki de Eşek değilse birkaç sefer verilmediğinde anlasın bi zahmet. Ha Israrla anlamayana da artık prensip edindim arabamı kimseye vermiyorum. Bazen benzin konusunda sıkıntı yaşıyorum bazen de arabada sorun oluyor, zaman zaman da acil lazım olduğu oluyor denebilir.

ahh yavrum aynı eşim gibisin oda yok diyemez verir hep depo biter ses etmez ayarları bozulur arabanın yine bişe demez. diyemez utanır kalbi kırılır diye.

Arabayı vermezdim.

bir kaç sefer cidden lazım bana dersen anlar reddedilince üst üste :) çok ayıp onunda yaptığı benzini doldurup verebilirdi açıkçası iyi niyeti böyle kötüye çıkarıyorlar işte

Arabayi odunc vermekle is bitmiyor. Ceza alsalar plakaya yaziliyor, birine carpip kacsalar, ya sakat kalsa veyahut Allah korusun vefat etse arabayi kullanmadiginizi ispatlayamazsaniz ne olacak?

Bir de aliyor ama gazi dolduruyor dememelisiniz. Keske arabanin tek gideri yakit olsa. Bende de var araba, bakimi vergisi, iviri ziviri yine herseyi para.

Baskasinin arabasini aldiklarinda tek masraf yakit. Bazen o bile degil. Kendi arabalari olunca yakiti, vergisi, bakimi, en basiti ic dis yikamaya bile para verecekler. Ne geregi var degil mi.

Esimle ben de evliligimizin ilk aylarinda motor vardi. Babamin arabasi oldugu halde istemedik ve gidecegimiz yerlere motorla gittik hem de yagmurda. Hala yasiyoruz :) Bazi konularda insanlara yuz vermeye gelmiyor.

Çok yüz vermişsiniz.

Her istediğinde bir bahane bulun, zamanla istemekten vazgeçer nasıl olsa. Birinde arızalı deyin, birinde bana lazım deyin falan... Gerçekten çok acil hastalık, ölüm gibi durumlar falan olur ödünç verilir belki bi ihtimal o da ama öyle gezmeye, alışverişe falan araba verilmez. Otobüsle gitsin nereye gidecekse. Madem bu kadar düşkünler rahatlarına, çok da pahalı olmayan, maddi imkanlar doğrultusunda bir araba satın alsınlar.

Ya da taksi tutsunlar, yani araba diye tutturan insana araba mı yok? Paran varsa ya bir araba alırsın ya da bütün taksiler senindir.

Araba konusunda paylaşımcı olma taraftarı değilim. Kendi arabamı asla vermem, eşim arada verir arabasını ona bile kızarım.
Ne yazık ki işin içinde maddiyat girince eş, dost, arkadaş yalan oluyor. Otomobil dediğin alet boyası çizilse, aynası kırılsa hep masraf. Kendin yapsan "kendim ettim, kendim buldum" dersin. Çoğu kez insanlar "kusura bakma, özür dilerim" bile demeden ya "kaç paraysa veririz sıkıntı çıkarma" ya da "bişey yok bişey yok gider bu " diyor. Doğru düzgün arayıp sormayanlar "naber elune nasılsın, bende iyim sağol. Araba lazım da .." diye arıyor. Sen sinir olduğunla kalıyorsun. Hiç vermemek en güzeli.
Senin arkadaşlara gelince eh şimdiye kadar hiç geri çevirmemişsin. Bana lazım, işim var veya bakıma gidicek diye geri çevir bakalım bir kaç kere. Arif olan anlar demişler başka bir şey demene gerek yok.

Araba ödünç verilmezki, sorumluluğu çok.
Üstelikte suistimal ediyorlar iyi niyetinizi.
Hastalık vs olsa neyse.
O zaman bile siz müsaitseniz götürürsünüz. Başınıza iş açabilirler.
Ben netlikten yanayım bu tür insanlara karşı, benzini bile doldurmadıklarına göre uyanık geçiniyorlar.
Ben huzursuz oluyorum, arabamı emanet vermek istemiyorum, ihtiyacım olmasa araba almazdım diyip kestirip atın bence

"hala yaşıyoruz..."

evet yani doldurduğunda insan kullanımından biraz fazla yakıtı arabada bırakırsın. Nezaket gereği.. yani ben olsam öyle yapardım. hoş gerçi ben babamın arabasını bile kullanmaya cesaret etmem de o ayrı..
bunlar doldurduğunda bile kıtı kıtına doldurmuş.

Böylesi insanlara açık açık söylemeli ki anlasın hatasını, şakaya vurup söylemekle olmaz.

Arabayı vermek mesele değil bence.
Yani biz de arabamızı eşe dosta ihtiyaç halinde veriyoruz onlar da bize aynı şekilde ama gaz/benzin her neyse onu doldurmamaları çok ayıp.
İçindeki benzini kullan tamam ama ne kadar varken aldıysan o kadar geri koyacaksın.Hele ki benzini bu kadar pahalı bir ülkede !

Böylesi insanlara açık açık söylemeli ki anlasın hatasını, şakaya vurup söylemekle olmaz.
sevdiğim bir insan olduğu için onu kırmaya cesaret edemiyorum. herşeye rağmen.. bir de işin içinde eşi de olduğu için
aracın bir sorunu olduğunu ve sadece şehir içinde kullandığımı söyliycem. Yaptırıncaya kadar da şehir dışına çıkamayacağım için kimse birşey diyemeyecek. ha isterse anlasın, o da kendi bileceği iş..
zaten arabanın tek tük sorunları olduğunu söylemiştim zaten, altyapı var yani.

Arabaya binince şoka girdim. Hiç tahmin etmiyodum. Kendimden şüphe ettim bir süre, acaba ben mi gezdim, bir yerlere gittim dedim. Ama daha olaydan 2-3 gün önce almıştım halbuki. Arabaya bıraktığım yakıt fişine baktım tekrar. Yanlış hatırlamamışım. Gittiğim yerde bi 20 km yoktur toplamda.
Ne gerek var halbuki. Kimse kolay paralar kazanmıyor. 30 lira, 40 lira için değer miydi

Kesinlikle haklısınız bu ayıp bir şey.
Ödünç almanın mantığı aldığın şeyi sana verildiği şekliyle teslim etmektir.
Bir kez daha isterler nasıl olsa o zaman uygun bir dille yarı şakacı yarı iğneli benzin/gaz pahalı deyin eminim anlayacaktır.

valla ben arabamı eşime bile kullandırtmıyorum kaldıki arkadaşıma vericem çok zor vermem.

39 yaşındayım.
Ben çocukken arabası olan kişiler parmakla gösterilecek kadar azdı.
Toplu taşıma bu kadar yaygın değildi.
Taksi deseniz ben çocukken yaşadığım yerde zaten yoktu, sonradan çıktı, o da çok pahalı gelirdi (nispeten-çoraplarımızı dikerek kullandığımız, "yama" diye bir kavramın olduğu dönemler)

Biri gece yarısı hasta olunca, doğum sancısı tutunca, yakını vefat edip cenazesine gitmek gerekince vs. (gerçekten gerekli durumlarda!) araba istenirdi evet.

Sene olmuş 2015.
Sadece YUH diyorum.

Nıye utanıyorsun ki ?araba senın o benzın para ıle doluyo .o da ınsan olsa az bır mıktar doldurur.soyle benım de ıhtıyacım oluyor de benzını harcadıgın kAdar doldur de.ıyı sem kıraman de utan onlar senı kırmaya kullanmays devam etsın.artı arabanı da verme ya kaza yapsa arkadasın dakı cesarete bak elın arabasını alıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…