- 26 Temmuz 2015
- 1.486
- 605
- 43
iyi niyeti SOMURMEK !!! Benzin alir insan hic değilse . Bedavaya su yok bu devirdeŞimdi şöyle başlıyım. Bir arkadaşım var, kendi arabaları yok, ben özellikle kışın ihtiyaç halinde zorda kalmasınlar diye kendi arabamı onlara verdim bir kaç kez. Bunlar ufak yolculuklar tabi.
Sonra yaz geldi, başka bir ihtiyaçlarından dolayı yine verdim. Aslında çok içime sinmedi bu seferlerde ama hayır da diyemedim. Neden derseniz, arabayı bir başkasına vermenin çok büyük sorumlulukları varmış, sonradan öğrendim. Neyse, hadi dedim bişey olmaz, işleri görülsün. Çok şükür bişey olmadı ama can malın yongası tabi, kıymetli... Arabayı gazı dolduruyor haliyle ama nasıl ayarlıyosa tam kıtı kıtına geliyo. Ben arabayı teslim alınca kontağı çalıştırdım, daha 10 m gider gitmez gazın kırmızı ışığı yanmaya başladı. Biraz söylendim haliyle kendi kendime, araba sadece gazla benzinle para yemiyo, bir de bakım masrafı var bunun. Neyse onu da geçtim.
Son olarak geçenlerde yine istedi, alışveriş yapmaya bu sefer. İyi tamam dedim yine verdim, bu sefer içim de rahat verdim hani. Neyse arabayı aldım. O akşam biyere gidicem. Bi baktım arabanın gazı fulldü, yarıya inmişNasıl sinirlendim anlatamam. Hemde ölçtim 150 km yol gitmişler. Az mı? Yaptıkları ayıp değil mi?
Neyse şimdi fikirlerinizi istiyorum. Ben nerde yanlış yaptım? Ya da yaptığım çok mu doğru? bu yolda ilerlemeli miyim? Siz olsanız ne yapardınız? Ve esas soruma geliyorum. Bana arabayı bir daha vermemek için bir bahane bulun. Zannediyorum karşısına geçip, açık açık konuşacak cesaretim yok.
Gerçekten inanamıyorum yani bu yaptıklarına. bugün telefon bekledim, çünkü giderken dolduramazlar gazım fulldü. dönüştede belki unuttular dedim ama gerçekten çok ağrıma gitti.iyi niyeti SOMURMEK !!! Benzin alir insan hic değilse . Bedavaya su yok bu devirde
Birdaha sakin ama sakin verme. Benim eltimde kp in arabasini kirdi . Kusura bakma bile demedi . Atti arabayi onlara . O yuzden tel toka bile vermiceksin kardesim kimseye . Anlamazlar iyiligi bu tip insanlarGerçekten inanamıyorum yani bu yaptıklarına. bugün telefon bekledim, çünkü giderken dolduramazlar gazım fulldü. dönüştede belki unuttular dedim ama gerçekten çok ağrıma gitti.
Benim araba o zaman tesadüfen fulldü. Öyle denk geldi. Bir diğer seferinde gazı doldurmuş ki o zaman depom boştu, ben benzinle gidiyordum. Ben arabayı aldım, gaz ışığı yine kırmızıya döndü. Yani sadece kullanacağı yolun gazını doldurmuş. Bugün kendi arabanla gitsen bile, sadece gaz parasıyla kurtulamıyosun. Tamiri var, bakımı var. o zaman da ayıplamıştım. Tamam ben 30 tl lik gaz kullansın ama arabama 60 tl lik gaz atsın demiyorum. Ama sen nasıl bir hesap yaptın da, neyle neyi çarptın da o kadarlık gaz almaya karar verdinHayır diyemiyorsanız açıkça full verdim,full teslim edersen sevinirim deyin.
Paradan sakınıyorlarsa zaten istemekten vazgeçerler.Veya alınıp vazgeçerler ki alınsınlar bir zahmet.
zaten onlar başka birisinin arabayı vermesine alışmışlar. o adam ne zaman isterseniz alın diyomuş. ama son zamanlarda o adamın hep işi oluyo. belki adam da bahane buluyo artık kim bilirArabayı vermeyin ve bir an önce kötü olun,tecrübeyle sabittir. Biraz hakkınızda ileri geri konuşur 2016 ya kadar kendine başka bir araba sahibi bulur. Sizinle de arası düzelir.
benim eşim her zaman söyler arabayı senden başka biri kullanırsa arabanın ayarları değişir die arıza çıkarma olasılığı artar die araba şahsa özel olmalı der gaz parası da sizin sıkıntıda cabası olmuş..zaten onlar başka birisinin arabayı vermesine alışmışlar. o adam ne zaman isterseniz alın diyomuş. ama son zamanlarda o adamın hep işi oluyo. belki adam da bahane buluyo artık kim bilir
teşekkür ederim. bir ara tüm ilgim onların üzerindeydi de, ondan öle bişi yapmıştımbenim eşim her zaman söyler arabayı senden başka biri kullanırsa arabanın ayarları değişir die arıza çıkarma olasılığı artar die araba şahsa özel olmalı der gaz parası da sizin sıkıntıda cabası olmuş..
onlar böyle sürekli istemeye çekinmiyorlarsa pek alınacak tipte insanlar değilmiş siz de lafınızı esirgemyin bence
bu arada profil fotonuza bayıldım
ben bütün hataları hep en başında yaparım zaten
Yani abiniz ıyı yapmış sanki arabaya hasar yapsalar oralı olacaklar komşu neler dedi çokda kıymetlıymış araban yok bişey olsa karşılarım faln fln .....Arabanın lazım olduğunu belirt
Bizimde bir komşumuz her seferinde arabamızı istiyordu ama her seferinde gezmeye,il dışına,pazara,AVM ye heryere ama biz birşey diyemiyorduk bir türlü çok moralimiz bozuluyordu çünkü biz bile kullanamıyorduk arabayı
Sonra Abim geldi il dışından durumu görünce çok kızdı bize.Tam o sırada kadın aradı beni'feraceli araba musaitse biz çocuğa suluk alcaz avmye gidicez'dedi Abim elimden aldı telefonu'YENGE KUSURA BAKMA ARABA MUSAİT DEGİL BİZ BU ARABAYI ÇOK EMEK SARFEDEREK ALDIK,SULUK ALMAK İSTİYORSANIZ ÇARŞIDADA VAR ARABA HER ZAMAN İSTENMEZ'dedi ohhhhh bir daha asla araba istenmedi.kırıldımı kırıldı ama umrumuzda olmadı
Tamam peki dedi kapadı uzun süre bizle konuşmadılarkumrukusum .!.:Yani abiniz ıyı yapmış sanki arabaya hasar yapsalar oralı olacaklar komşu neler dedi çokda kıymetlıymış araban yok bişey olsa karşılarım faln fln affedersinizde n..h marşılardı
işte ben tek başıma yaşıyorum. Hani öyle "bize" diyebileceğim birisi yok. Teşekkürler, bişiler bulucam artık
Zaten ne kadar iyi niyetli olursan ol kıymetin anlaşılmıyor yaranılmıyor insanlara kendi hakkını korudunuzmu senden kötüsü yok madem öyleyse işte böyle hiç bulaştırmayacaksınız hayatınıza eşyalarınızaTamam peki dedi kapadı uzun süre bizle konuşmadılarama Abim sağolsun kurtardı bizi :) aynen bencede asla karşılamazlardı
Bizi en çok deli eden bir gidiyorlardı bütün gün gelmiyorlardı bizim bütün işlerimiz kalıyordu
AynenZaten ne kadar iyi niyetli olursan ol kıymetin anlaşılmıyor yaranılmıyor insanlara kendi hakkını korudunuzmu senden kötüsü yok madem öyleyse işte böyle hiç bulaştırmayacaksınız hayatınıza eşyalarınıza
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?