- 1 Eylül 2014
- 347
- 274
- 73
- 43
- Konu Sahibi boncukgumus
-
Alemsin ya yemek yapıyorsun yemiyor hala getirmeye devam ediyorsun. Peki sordun mu babana yemekleri neden yemediğini? Ne yemek istersin onu pişireyim diye.Bi kaç hafta önce annem yoktu evde. Her gün yemek yapıp götürdüm babama. Yemedi, Dolapta birikti o yemekler. Ben yine de götürdüm her gün. Götürmesem kendimi kötü hissederdim çünkü. Evlatlık görevi bir nevi.
Yanlış alıntıladınız sanırım ama yazayım dedim yine de.
sürekli çocuklarımızı şımarttığımızı söylüyor..en son babama gittiğimizde 6 da yatırdık..örselelmemek için baskı yapmıyorum ben evladıma..gürültü istemiyor..biz küçükken çıtımız çıkmazdı korkudan..bizde öyle yapalım istiyorKilit kelime bu iste ``bencil`` kendilerini dusunuyolar sadece. Yaptiklarinin karsidakine verecegi zarar umurlarinda değil. Babalarimizda erkek sonucta. Bencil mahluklarcocugu da bencillikten yapiyolar zaten...kendi nefisleri icin. Elalem amaaanmmn sunun cocugu da olmuyor mu desin sirf bununicin cocuk yapan var inan.
Allahımmm ne babalar var Allah bekarlara senin baban gibi kocalar nasip etsin ne diyelim. MaşallahBabam tek kelimeyle harika biridir. Annemle görücü usulü evlenmişler ama cok asık biliyorum gözünden belli:) zor zamanlarında hep destekçisi olmus annem hala da oyle. Ben annemin isteyip de babamin er Yada gec yapmadı birşey bilmem. Bağırmaz babam hic bize. Sinirlenince susar ağzını bıçak acmaz. Ama biz babami kızdırmaya hic kıyamayiz. Hasta olunca yanımdan ayrilmaz. Evlendim kızım oldu koca kadın oldum. Gecen gece hastalandım acile gittim serumu yerken gözümü bi actım babam :) dayanamamış yine gözüyle görmeden rahat etmez. Annemin ailesine de cok ilgilidir. Dedem hastalanip vefat ettigi donemde hem annemin hem ailesinin destegi oldu hep. Dedem de vefat ettigi güne kadar oğlum dedi babama hic damat demedi cok sevdi. Babannemlere severim ama biraz kaynanalik var ruhlarinda. Bizi hic ezdirmedi ne annemi be bizi. Benim aileme kimse laf edemez! Derdi hep. Ettirmedi de. Anneme hep hayatım der Yada gülüm :) onlar taze asık çifte kumru. Herkesin babası kahramanidir ya. Benim babam da oyle ne zaman basım sıkışsa canım sıkılsa yanimdaydi. Gelemiyorsa da telefonla yanımda oldu. Onu cok seviyorum iyi ki babamin kızıyim. En buyuk gururum evlendikten sonra babamin beni alıp. "Sen cok hayırlı bir evlatsjn beni hep onure ettin hep övündüm sizinle kendine ve ailemize laik bi ed buldun evlendin sen beni mutlu ettin hep ben senden raziyim kızım" demesiydi. Babam gibi bi adamla evlendim. Onu ck seviyorum. Insallah kızımda benim gibi bir hayat yasar
Yok sormadım, sormam. Sorarsam binbir tane şey sayar çünkü. Ne istediğini de söylemez. Ben biliyorum zaten ne yediğini ona göre yaptım. Ama sırf annemin yemeği değil diye yemedi adam. Değişik bi adam benim babam. Normalde kaç insan kuru fasülye yemez mesela söyler misin bana? Yemedi adam işte. Kızmıyorum bile, gülüyorum sadece.Alemsin ya yemek yapıyorsun yemiyor hala getirmeye devam ediyorsun. Peki sordun mu babana yemekleri neden yemediğini? Ne yemek istersin onu pişireyim diye.
Aynen. Benmde sorunlarim var olmuyor bebegim 2 senedir. Esim olmazsa olmasin evlatlik aliriz,sen benm bebegimsin der hep Allah razi olsun...Annemler evlendiklerinde 1 sene cocuklari olmamis babam muhlet vermis ya 3 aya hamile kalirsin ya da ananin evine git! Dusunebilıyor musun ? Kadin 3 tane dogurmusta cok kiymet bilmis sanki. Benm babamda seninkinden kotu olmasinda erol taş gibi bi adamkatılıyorum sana mesela benim çocuğum olmuyor eşim bana karşı çok anlayışlı çok iyi. babamın başına aynı şey gelse kusur annemde olsa biz doğmasaydık anneme demediğini bırakmazdı. belki de boşardı yani. annemde sonuçta bi annenin kızı bir babanın kızı olduğunu unutmuş babam. ya benim eşim bana kötü davransaydı hiç empati yapmıyor hiç!!!! babam kötü bi insan
yaş ilerledikçe hazmediyor insan değilmi?Yok sormadım, sormam. Sorarsam binbir tane şey sayar çünkü. Ne istediğini de söylemez. Ben biliyorum zaten ne yediğini ona göre yaptım. Ama sırf annemin yemeği değil diye yemedi adam. Değişik bi adam benim babam. Normalde kaç insan kuru fasülye yemez mesela söyler misin bana? Yemedi adam işte. Kızmıyorum bile, gülüyorum sadece.
Ben 6 yaşımdayken boşandılarBabanızın annenize karşı davranışları tutumları nasıldır annenize nasıl davranıyor? gerçekten benim babam yaşlandıklarında anneme iyi bir eş iyi bir yoldaş olur diyen var mı aranızda? bir de babanız kendi büyüklerine karşı nasıl annenizin annesine babasına(dedenize ananenize) bakar mı? onların hatırlarını sorup bi işleri olduğunda işlerini gören yiğit iyi niyetli babanız var mı merak ediyorum? benim babam hiç bu vasıflara sahip olmadığı için içimde derin bir yara oluşturuyor ve kendi kendime diyorum ki yaşlanınca bana muhtaç olursa bende babama bakmayacağım diyip duruyorum. ama lafta kalıyor benimkiler vicdanım el vermez diye düşünüyorum.
Sanırım... Eskiden çok kızardım, çok üzülürdüm. Şimdi bazen gülüyorum, bazen acıyorum... O yüzden konu sahibini anlayabiliyorum.yaş ilerledikçe hazmediyor insan değilmi?
nedenki,bak iyi bakayım demiş,benim babamda zor adamdır ama annem sabır makamındadır Allah yüzlerine baksın...hele ki geçen gün anneme aman hanım hastalanma sana iyi bakayım ki bana hep hizmet et dedi bendeki ifade aynen
yalan dünya bu kimisi çekmeye kimisi çektirmeye gelmiş..Adalet er geç vuku bulur..
Gören de çocuklarını çok sevecek sanır, oldu da seve seve doymadı sanki... Sırf onun var benimde olsun. Insanlar birbiriyle itişmese çatlar.Aynen. Benmde sorunlarim var olmuyor bebegim 2 senedir. Esim olmazsa olmasi evlatlik aliriz,sen benm bebegimsin der hep Allah razi olsun...Annemler evlendiklerinde 1 sene cocuklari olmamis babam muhlet vermis ya 3 aya hamile kalirsin ya da ananin ecine git! Dusunebilıyor musun ? Kadin 3 tane dogurmusta cok kiymet bilmis sanki. Benm babamda seninkinden kotu olmasinda erol taş gibi bi adam
sürekli çocuklarımızı şımarttığımızı söylüyor..en son babama gittiğimizde 6 da yatırdık..örselelmemek için baskı yapmıyorum ben evladıma..gürültü istemiyor..biz küçükken çıtımız çıkmazdı korkudan..bizde öyle yapalım istiyor
Erkek ya! Kanitlamasi lazim. Bir de erkek cocugu oldu mu tamam!Gören de çocuklarını çok sevecek sanır, oldu da seve seve doymadı sanki... Sırf onun var benimde olsun. Insanlar birbiriyle itişmese çatlar.
aynen..çocukluğumda çok üzülürdüm..artık hazmettim..hayatımın büyük bir bölümünü kapladı bu..çünki babam sorun çıkarmayı ve ön panda olmayı seven bencil biri maalesef öyle..hayatta herkez birşeylerle sınanır..bizimkide böyleymiş..Sanırım... Eskiden çok kızardım, çok üzülürdüm. Şimdi bazen gülüyorum, bazen acıyorum... O yüzden konu sahibini anlayabiliyorum.
aynen babamda öyle biz asosyal bir işi beceremeyeniz başka çocuklar mükemmel. hep bunu dile getirdi durdu bu laflabenimki başkalarının yaptığını beğenir bizimkini beğenmez
yok canım sinirleri bozuk bizimkilerin cidden..babamda erkek olana dek devam demiş anneme..oldu da ne oldu..onada aynı bize davrandığı gibi davrandı..Benm babamda oyleydi. Kiz kardesim kundaktaydi aglardi hic susturamazdik babamin sesini duydugu an sesini keserdi. Kucucuk bebek bilirdi onu. Yaninda hic konusamazdik. Abim bi kere bakkaldan 5 dk geç geldi diye burnunu kirdi! Daha 9 yasindaydi...
aynı şeyleri düşünüyoruz bende öyle babamla imtihan ediliyorum sanırım senin babanla benim babam benziyor mu neaynen..çocukluğumda çok üzülürdüm..artık hazmettim..hayatımın büyük bir bölümünü kapladı bu..çünki babam sorun çıkarmayı ve ön panda olmayı seven bencil biri maalesef öyle..hayatta herkez birşeylerle sınanır..bizimkide böyleymiş..
sağlıklı olalımda değilmi..
Bizimki de öyle bazı konularda, söylediğimiz her söze muhalefettir. Sen a dersin o b der. Illa itişir, kardeşime de öyledir, abime pek ses etmez nedense. Küçük amcamın ise her sözü doğrudur, adeta oğlu gibi görür onu elindekini ona verir. Onun yanına a yı savunarak giderken b yi savunarak gelir. Çünkü küçük amcam b yi takdir etmiştir.benimki başkalarının yaptığını beğenir bizimkini beğenmez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?