kendi babanızı tarif eder misiniz?

Benimkiler boşanmış olmalarına rağmen ben babam konusunda çok şanslıyım.
Sürtüşmelerimiz de vardır ama çoğunlukla arkadaş gibiyiz. Her konuda konuşabiliriz. Hiçbir kıyafetime karışmaz, istediğim kadar kısa etek veya dekolte giyerim. İstediğim zaman, istediğim arkadaşlarımla çıkarım, gece bara giderim. Sabaha karşı eve gelirim. İyi içmemi beğenir hatta "kızımla karşılıklı içelim" diye bazen votka veya rakı alır eve. Tatilde ona gittiğimde "zaten tatile geldin kızım" diye ne yemeğe karıştırır beni ne bulaşık vs ev işine. Senelerce kırmızıya yakın kızıl saçla gezdim, dövmelerim var, burnum delik-bazen hızma bazen halka takıyorum.

Bunlar babam forumun moda deyimiyle "geniş" bir adam olduğu için değil, aksine bazı şeylere tahammülü yoktur, sadece beni tanıyıp güvendiği için : )

babam iyi bir eş,iyi bir baba,iyi bir damat ..

babam bi yana dünya bir yana ..

Anlatsam kitap olur. Hala arada aklıma gelince gözlerim dolar. Çok beyefendi, çok kibar bir insandır babam aslında. Ağzından küfür duymamışızdır şimdiye dek, bir tokadını yememişizdir. Ama öyle şeyler var ki insanı yaralayan. Onlar anlatılmıyor işte. Hep derim dövse, sövse elimde kızacak net bişey olurdu. Böyle havada kalıyor kızgınlıklarım, kırgınlıklarım.

aynı şeyleri düşünüyoruz bende öyle babamla imtihan ediliyorum sanırım senin babanla benim babam benziyor mu ne
olabilir canım
aynı sinir hastalığı vardır..hastalık derecesinde bencillik..takma okadar,dünya güllük gülistanlık değil..tek gerçek var aslında oda öleceyiz vakti zamanı gelince..düşünüp üzülmeye değmez okadar..herşey olacağına varıyor..

nedenki,bak iyi bakayım demiş,
babam anneme sana kötülük yapıyorum yine bir şey olmuyor sana derdi..
yok canım öyle değil aslında babam sıkıya ve dara gelemez annemi kullanır genellikle dedem babaannem hastalansa sigara içmek için yanlarına gitmez ama annemi onlara tahsis eder kullanımlık robot ya annem yedi yirmidört hizmet etmek zorunda babama ,babam annemin ona ve ailesine hizmetçilik edip hiç konuşmaması için yaratıldığını sanıyor..ama bu karakter meselesi sevgisiz bir anne babadan böyle bir evlat yanıltıcı olamaz..iyi özellikleri yok mudur tabiki vardır annemide gerçek anlamda sever asker olduğundan zaar hiç belli etmez sevgisini..sinirlidir tahammülsüzdür eleştireldir memnuniyetsizdir..çünkü dedem nenem öyle insanlar..ve en kötüsü bende babama benziyorum malesef..çok kavga ederiz Allahı var hep arkamdadır bi dediğimizi ikiletmez maddi manevi arkamızdadır ama karakteri bu denki sıkıntılıdır..dedem nenem de anasız babasız sevgisiz büyümüşler sanırım yetişme tarzı çok önemli..şimdi ne kadar kızsamda kavgada etsek karakterimiz aynı..bir volkanda patlayan ateş gibiyiz..yinede iyi özellikleride çokmolduğundan ve beni bugünlere getirip okutup evlendiren babamdan Allah razı olsun fakat bu anneme dilediğim sabrı değiştirmez malesef..

sabrınıza hayran kaldım.

Bunlar bir babanın iyi bir baba olduğunun göstergesi mi şimdi shot? Eğer öyleyse benimki en mükemmel baba o zaman.

kıyamam ya Allaha şükür ki eşlerimiz iyi Allah başımızdan eksik etmesin

Sakin yazdiklarimi nispeten yaziyor diye algilamayin ben hayatimda babam kadar anlayisli saygili sevecen bir insan görmedim onu çok seviyorum her derdime kkoşar baba su lazim derim sabah uyanip bi bakmisim yanimda hicbiseyime of demez anneme çok iyidir biraz trip atar sadece o kadar da olsun ben 4 yil önce onu az kalsin kaybediyodum kaza geçirdi ve ben ona koşusumu o ambulansin içinden bana el kaldirisini hala dun gibi hatirliyorum ameliyatlarini ..kurtulması mucize dediler allahim onu bizlere bagisladi aşığım ona o benim en gerçekaşkım o günden sonra daha da baglandim ona bir dediğini iki etmedim uzmedim öl dese ölürüm yeter ki ona bisey olmasin bunlarıyaziyorum diye de Allahim nazar degdirmesin herkese de boyle bi baba nasip etsin Amin

benim annem dominnaanttır genelde tartışmaları o çıkarır babam dünyanın en iyi eşi olmasa da en iyi babası bizler için yapmayacağı fedakarlık yok allah başımızdan eksik etmesin...74 yaşında olmasına rağmen her işimize koşturur...annemin ailesine kendi ailesinden daha fazla değer verir hatta anneme kızarım babamın hakkı olanı vermiyor diye.....babam canım babam

O sizin babaniz Allahtan hep varligini dileyin ben bi kere kaybetme korkusu yasadim Allah bir daha yaşatmasin

ben çok törpüledim kendimi bu konuda..
psikiyatrist genlere rağmen istenirse kendini değiştirmenin mümkün olduğunu söylemişti tv de..
sabırla ilgili babamın çok büyük etkisi var..evladıma ve eşime sabırlı biri oldum..sesimi yükseltmemeye çalışırım..empati kurmaya merhametli olmaya çalışırım..evet insan başarabilir bunu istese onlarda yapardı..bencil olmak daha işlerine geliyor demekki..inanç diyeceyim..ama inancı olmayanlarda insanlık adına yapabilirler..

ne şanslısınız. babanızın kıymetini bilin. biyolojik baba olup , babalık vasfını taşımayan vede baba olmayı hak etmeyen o kadar çok insan var ki.

Bunlar bir babanın iyi bir baba olduğunun göstergesi mi şimdi shot? Eğer öyleyse benimki en mükemmel baba o zaman.

Benim için babamın baskıcı, kısıtlayıcı bir adam olması yerine hayatımda kendi kararlarımı vermeme izin vermesi iyi bir baba olması anlamına geliyor.
Boşvermişlik değil çünkü onunki, sadece beni tanıyıp güveniyor. Ve evet, dediğim gibi her şeye müdahil olmak yerine "biz düzgün bir evlat yetiştirdik, sana güveniyorum" demesi benim için "iyi babalık".
Eli her zaman üstümdedir, her zaman destek olur. Devamlı konuşuruz.

Sizin babanızı bilmiyorum, benimki umursamazlıktan veya gevşeklikten değil, beni tanıdığı için hayatımın kontrolünü bana verdi.

Insanın değiştiremediği inatçı bir huyu vardır en fazla baskın olan onu da bi şekilde törpülersin, içinde inanç varsa... Biz biraz şanslı nesiliz herşeyi sorgulayarak inancımızı yaşadık okuduk ders çıkardık haksizlığa uğradık... Ve iyi insan olmaya çalışıyoruz. Ama eski nesil körü körüne yaşadı belki yaşadıkları çağdan o dönemki Türkiye koşulları kim bilir...

mirakledark,inan tamamıyla törpüledim kendimi..evet ailem vardı çünki eşim vardı çocuğum vardı..mutlu bir ailem olsun diye..babam mutluluğu evinde aramadı..bence ego ve hırslarına yenik düşenlerden..bir gün öleceyini düşünen insan yani toprak bir hiç olacağını..dünyada bu kadar hırs ego vs peşine düşmez huzur arar bence..

O sizin babaniz Allahtan hep varligini dileyin ben bi kere kaybetme korkusu yasadim Allah bir daha yaşatmasin
senin gibi bir babam olsaydı mutlaka senin yaşadıklarını bende yaşardım. tabi yine de Allah başımızdan eksik etmesin diyorum her ne kadar derin yaralarım olsa da insan yine de üzülür biliyorum. benim babam hasta oldu bi keresinde hastanede başında bekledim baktık çektik annemde baktı falan sonra babam siz bana bakmazsınız bilmem ne laf sokmalar vs.. içimdeki aman babama bişey olacak duygularını da öldürüyor malesef yaranamıyoruz yaranamadık bi türlü

Babam bize karşı çok iyiydi tutucu olmasına rağmen severim canım herşeyim ama annemin çektikleri roman olur her ailede sorun olur canım kiminin kaynana derdi kiminin geçim kiminin evlat sınav dünyası...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…