- 16 Aralık 2020
- 4.060
- 7.971
- 108
- Konu Sahibi mindfulness05
-
Siz evlenmeyi ne zannediyorsunuz tam olarak? Ben eşimle de çok güzel verimli vakit geçiriyorum, arkadaşlarımla da. Dışarı çıkmayı niye bu kadar gözünüzde büyüttüğünüzü benim de aklım almıyorHaftada o kadar gün dışarı çıkan insan neden evlenir ki? Benim aklım almıyor
Herkesin yüklediği anlam farklı,yaşayış biçimi farklı.Siz evlenmeyi ne zannediyorsunuz tam olarak? Ben eşimle de çok güzel verimli vakit geçiriyorum, arkadaşlarımla da. Dışarı çıkmayı niye bu kadar gözünüzde büyüttüğünüzü benim de aklım almıyor
Atmıyorum bakalım ama o çıkınca ben de çıkmak dışında birşey yapamıyorum şu an.Madem o izin almak zorunda değil sende izin almak zorunda değilsin kesinlikle geri adım atma. İzin muhabbeti bizde de var yani eşim onayını almami ister bende gönlü olsun diye soruyorum ztn çıkmama bişey dediği de yok ama aynı şekilde bir yere gitmeden önce sorar ciddi ciddi gideyim mi benle bi programın var mı ( önemli bir program olmasına gerek yok akşam oturup dizi izlicem senle desem de çıkmaz )
Bilmiyorum. Yaptığına son vermek yerine kendi devam edip daha bana kısıtlama gerirmeye çalışmasını kabul edemiyorum.Böyle inatlaşmalar evliliğin gerçekten tadını kaçırıyor.
Sırf bir dışarı çıkma mevzusundan konunun boşanmaya gelmesi gerçekten çok yanlış bence.
Eşim böyle bir şey söylese dışarı çıkmasından çok buna tepki veririm asıl kavgayı o zaman çıkartırım sen çocuk musun diye. Boşanmaktan korktuğum için değil Allah her şeyin hayırlısını versin.
Bazen düzgünce konuşup çözülecek mevzular inatlaşma yüzünden günlerce sürüp ızdırap oluyor.
Şuan yaptığınız bütün inatlaşmalar bence işi daha da zora sokacak.
Ben adım atarsam bunu hep yapar diyorsanız inatla dışarı çıkmak yerine tavır koymak biraz daha olayı sakinleştirir.
Gerçekten sakin olduğunuzda da sorununuzu açık açık söyler birde o zaman tepkisini dinlersiniz.
Tamam kısıtladım sonrasında bir iki üçüncü gün ben de o her çıktıgında çıktım tabi kaç gün daha evde hiç iletişim kurmadan çıkmasına seyirci kalabilirdim? Birşey yapmam gerekiyordu yaptığına ayna tuttum.İnatlaşmayı siz başlatmışsınız. Her zaman olmaz ama olur yani, bazı haftalar 3-5 gün dışarı çıkılır, sonra 2 hafta hiç çıkılmaz, sonra haftada 1 olur vs..
alt tarafı gun aşırı adam dışarı çıkacak, olay çıkarmışsınız.
adamı bana izin vermiyor diye anlatmışsınız ama ben de çıkarım, hatta ondan fazla çıkarım yazmışsınız sonra.
adamın izin vermediği sizin dışarı çıkmanız degil, inatlaşmanıza pabuç bırakmamak için izin vermiyorum demiş.
Kusura bakmayın, sidik yarışını başlatan sizsiniz.
Sırf dediğiniz olmuyor diye inada bindirmişsiniz. Sebepsiz yere birini kısıtlamak kabul edilemez.
eşiniz de fevri davranmış, boşanma lafını ederek. Ama laf anlatamamış olabilir size, cunku bu kadar küçük meseleyi büyüttüğünüz evliliğe, saygı duyduğunuzu düşünmüyorum.
Tamam kısıtladım sonrasında bir iki üçüncü gün ben de o her çıktıgında çıktım tabi kaç gün daha evde hiç iletişim kurmadan çıkmasına seyirci kalabilirdim? Birşey yapmam gerekiyordu yaptığına ayna tuttum.
Adam kendine hak görürse ben de kendime hak görürüm tabi ki. Evlilikte eşitlikten yanayım. İlk inatlaşmayı başlatan o olmasaydı o gün çıkar sonra çıkmazdı ama bak nasıl yapıyorum dercesine bir iki çıkarsa üçüncü de ben de çıkarım. Kendine karıştırmayan adama ben de karıştırmam mantığıyla yaklaştım. Soruya cvp verirken çözüm üretmek yardımcı olmak için değil de nasıl iğnelerin nasıl laf söylerim kafasıyla yazmayın ya yardımcı olun ya da uzak durun.İletişim kurmayı deneseydiniz ayna tutmak yerine.
ama siz kendinizde hak görüyorsunuz adamın sosyal hayatını yönetmeyi.
evli olmak size bu hakkı vermiyor.
ayna tutmadınız, inatlaştınız.
Aynen devam edin bence.. Sizinle gelip konuşup anlaşma yoluna girene kadar devam edin.. Peşinde dolanıp konuşmaya hiç çalışmayın kendini daha çok birşeyler Sanabilir.. Öyle bir dünya olmadığını onu umursamadan göstermeye çalışın ona..Herşey 2 hafta önce eşimin pazartesi iş çıkışı arkadaşlarıyla görüşüp çarşamba tekrar görüşmek istediğini söylemesiyle başladı. Ben de üst üste sık çıkmasını istemediğimden çıkamazsın diye tartıştım.O gün çıkmadı ama sabahına büyük bi öfke patlaması yaşadı.Cuma da hiç haber vermeden çıktı.Ben de madem öyleyse ben de çıkayım modunda o her çıktıgında ben de çıktım birgün ondan sonra eve geldim birgün dakika farkla eve girdik ve yeni gelmiş oldugumu gördü. Tabi bu da dün patlamasına neden oldu ben çıkarım ama sen ben her çıktıgımda çıkamazsın, ben çocuk gibi izin istedim kıymetini bilmedin şimdi istediğim zaman çıkarım sen çıkamazsına geldi olay ve bugün yine çıktı. Ben de çıkıyorm o zaman deyince ayrılma boşanma kelimeleri kullandı ben de resti çektim. Hemen aç dava öyleyse böyle ben bu avam düşünceleri çekemem sen arkadaslarınla üst üste çıkarsan ben de çıkarım karısamazsın dedim.Olay inat meselesi oldu.
Dava açacağını pek sanmıyorum.Ancak bu şekilde de çok yalnız hissediyorum konusmuyoruz kendi de yanaşmıyo ben de.Nasıl çözebilirim bu durumu?
Kesinlikle bu düşüncedeyim ama bu şekilde dozu mu arttırır ya da başka şeyler mi yapar bilemiyorum bu durumdan da sıkıldım bir an önce ya çözülsün ya bitsin modundayım.Aynen devam edin bence.. Sizinle gelip konuşup anlaşma yoluna girene kadar devam edin.. Peşinde dolanıp konuşmaya hiç çalışmayın kendini daha çok birşeyler Sanabilir.. Öyle bir dünya olmadığını onu umursamadan göstermeye çalışın ona..
Haaa dava açarsa da açsın.. Bir ömür kocasının gölgesinde birşey yerine konmadan geçirmektense boşanın daha iyi.. Tabi ki bu benim düşüncem..
Kusura bakmayın belki bu yorumumdan dolayı kızacaksınız ama biraz da hak etmişsiniz demekten kendimi alamıyorum . Evlisiniz diye adamı ya da kadını esir mi alıyorsunuz oraya gidemezsin buraya gidemezsin onunla görüşemezsin bununla görüşemezsin dedikçe adamı /kadını kendinizden uzaklaştırıyorsunuz . Gitsin görüşsün arkadaşıyla bunda ne var hatta günlerce görüşsün eşiniz diye size sürekli zaman ayıracak diye bir şey mi var aklım almıyor . Adam /kadın evlendi diye esir değil bunu anlayıp ona göre davranın ve hayatı ikinize de zindan etmeyin .Herşey 2 hafta önce eşimin pazartesi iş çıkışı arkadaşlarıyla görüşüp çarşamba tekrar görüşmek istediğini söylemesiyle başladı. Ben de üst üste sık çıkmasını istemediğimden çıkamazsın diye tartıştım.O gün çıkmadı ama sabahına büyük bi öfke patlaması yaşadı.Cuma da hiç haber vermeden çıktı.Ben de madem öyleyse ben de çıkayım modunda o her çıktıgında ben de çıktım birgün ondan sonra eve geldim birgün dakika farkla eve girdik ve yeni gelmiş oldugumu gördü. Tabi bu da dün patlamasına neden oldu ben çıkarım ama sen ben her çıktıgımda çıkamazsın, ben çocuk gibi izin istedim kıymetini bilmedin şimdi istediğim zaman çıkarım sen çıkamazsına geldi olay ve bugün yine çıktı. Ben de çıkıyorm o zaman deyince ayrılma boşanma kelimeleri kullandı ben de resti çektim. Hemen aç dava öyleyse böyle ben bu avam düşünceleri çekemem sen arkadaslarınla üst üste çıkarsan ben de çıkarım karısamazsın dedim.Olay inat meselesi oldu.
Dava açacağını pek sanmıyorum.Ancak bu şekilde de çok yalnız hissediyorum konusmuyoruz kendi de yanaşmıyo ben de.Nasıl çözebilirim bu durumu?
Tabi ki eşim diye bana sürekli zaman ayırmak zorunda ne demek eşiniz diye böyle mi yapacak? İnsan bunun için evleniyor. Aynı evi paylaşmak için mi evleniyoruz anlayamıyorum ben. Birgün arayla çıkmasını istemedim kendi de ben öyle yapsam istemezdi ve sonuç bu şu an. İzin verdeydin sen suçlusun şu bu gibi yorumlarla hiç yardımcı olmuyorsunuz. Sorunumuza çözüm bulmak için yazıyoruz buraya ama çoğu kişi olmuş bitmiş olay için acımasızca eleştirmeyi kendinde hak görüyor. Belki başa dönsem farklı davranırdım bunu ben de görüyorum. Ama keşke halden anlasanız ya da sussanız.Kusura bakmayın belki bu yorumumdan dolayı kızacaksınız ama biraz da hak etmişsiniz demekten kendimi alamıyorum . Evlisiniz diye adamı ya da kadını esir mi alıyorsunuz oraya gidemezsin buraya gidemezsin onunla görüşemezsin bununla görüşemezsin dedikçe adamı /kadını kendinizden uzaklaştırıyorsunuz . Gitsin görüşsün arkadaşıyla bunda ne var hatta günlerce görüşsün eşiniz diye size sürekli zaman ayıracak diye bir şey mi var aklım almıyor . Adam /kadın evlendi diye esir değil bunu anlayıp ona göre davranın ve hayatı ikinize de zindan etmeyin .
Ama adam kadının kendine esir olduğunu sanıyor. Sorun adama çıkmazsın dediği için değil onun kadar kadın da çıktığı için patlamış zaten.Kusura bakmayın belki bu yorumumdan dolayı kızacaksınız ama biraz da hak etmişsiniz demekten kendimi alamıyorum . Evlisiniz diye adamı ya da kadını esir mi alıyorsunuz oraya gidemezsin buraya gidemezsin onunla görüşemezsin bununla görüşemezsin dedikçe adamı /kadını kendinizden uzaklaştırıyorsunuz . Gitsin görüşsün arkadaşıyla bunda ne var hatta günlerce görüşsün eşiniz diye size sürekli zaman ayıracak diye bir şey mi var aklım almıyor . Adam /kadın evlendi diye esir değil bunu anlayıp ona göre davranın ve hayatı ikinize de zindan etmeyin .
Evet çünkü ben çıkamazsın dedim ne oldu sanki o gün çıkmadı sabahına başladı hergün çıkmaya. Hiç bişey demedim ben de yapınca sorun oldu.Ama adam kadının kendine esir olduğunu sanıyor. Sorun adama çıkmazsın dediği için değil onun kadar kadın da çıktığı için patlamış zaten.
Eski esimle böyle bir durum yasadik ve evet olay bosanmaya kadar geldi, egolu, dik basli ve inatsa geri adim atmaz sonu bosanmak olurAnlaşmalı boşanma için yarın avukata gidelim şu saatte deyin. Şimdi lafını da geri alamıyor ama boşanma davası açmayı da yemiyordur. Şimdi alttan alırsanız sonra sürekli ben bosancam bosancam lafı ağzından düşmez. Siz üzerine gidin ve o ben boşanmak istemiyorum desin.
Son durum nedir konu sahibi?Bu benim takıldığım konu o benim izin almamı istiyor o çıkma deyince çıkmıyorum o yüzden kendi de izin alacak. Evliliğin başından beri böyle giden durum bu. Ben tüm gün evde sıkılıyorum işten eve uğramadan arkadaşlarıyla görüşüp gece 11 de gelmesini kabul etmiyorum. Eve gelip yemek yeyip falan çıksa yine sorun yok. Şimdi boşanma kelimesinden sonra çıkmadan beklesem korktu geri adım attı deyip her konuda boşanma diyecek o yüzden evde de duramam. Ne yapmalı bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?