Kendi çıkıp sen de çıkarsan boşanırız diyen eşe nasıl ders vereyim?

İlk ikisinde bişey yapmadım ama üçüncüde ben de çıktım. Aslında misilleme gibi de göstermedim ona bişey demedim sataşmadım yani. Şimdi ne yapabilirim. Korktu sindi durumuna da düşmemem lazım.

Eski esimle böyle bir durum yasadik ve evet olay bosanmaya kadar geldi, egolu, dik basli ve inatsa geri adim atmaz sonu bosanmak olur
Evet eşim öyle biri ama ben de öyle biriyim. Sizde nasıl oldu sadece bundan boşandınız mı yani? Ben emin değilim. Davayı ne diye açtı size? Dısarı çıktıgımda o da çıkıyor diye dava açamaz bence

Son durum nedir konu sahibi?
Dün oldu kavga çıktı ben de çıkarım dedim çıkaraan gelme dedi bunları yazmştm zaten. Çıktım,çıktığımı da belli edecek şekilde arabayı farklı yere parkettim,dısarı kıyafetimle oturdm, eve ondan önce döndüm. İletişim yok henüz bilmiyorım neler olacak yarın.

İzin alıp almama, haber verip vermeme konularına yorum yapmayı doğru bulmuyorum. Her evliliğin kendine özgü kriterleri ve her çiftin kendilerine özel (başkasının doğrularından farklı olabilen) bir uyumu vardır. Konu sahibi bence kesinlikle haklısınız, geri adım atmamalısınız. İlk adımı da atmamalısınız. O barışmak için çareler arasın, onun huzuru kaçsın. Evlilikte kendisini gardiyan gibi görüp ben yaparım, sen yapamazsın kanunları icad edemeyeceğini görsün. O alttan alıp barışsın, siz soğuk, tripli, öz güvenli bir şekilde böyle devam edin. Gönlünüzü almaya çalıştığında oturtup iyice konuşun. Sorunların çözülerek aşılacağını, boşanma lafını öyle kolay ağıza almamak gerektiğini, bunun ondan soğumanıza yol açtığını, böyle yaparsa gerçekten boşanma yoluna girileceğini, evlilikte şartların eşit olacağını iyice sakin sakin konuşun anlatın. İnatlaşmaktansa orta yolu bulalım bu konuyu her ikimize eşit şekilde ya haftada şu kadar güne karar verelim. Ya da birbirimizi kırmadan, gönül alarak yine eşit bir şekilde özgürce yapalım gibi kesin bir şekilde çözün.

Öncelikle beni yargılamadan yorumladığınız için teşekkür ederim. Ben bu şekilde devam etme düşğncesindeyim ancak ne kadar sürer içinde bulundugum durumdan sıkıldım. Evde iki yabancı gibiyiz. İki hafta oldu bi bu kadar belki daha fazla sürerse acaba ekmeğine yağ sürmüş mü olurum. Oh nasılsa karışan yok istediğimi yapayım rahatlığına alışıp böyle devam ederse bilinmezliği yoruyor beni.

Siz sabırsızlık yapmayın derim. Sıkılan sadece siz değilsiniz çünkü malum. Siz de rahatça gezin tozun, eve kapatmayın kendinizi. Tabii bu arada" hizmette kusur etmemek " gibi bir yanlışınız da olmasın. Özensiz ve öylesine yapın yaptıklarınızı evde. Evdeyken de arkadaşlarınızla mesajlaşın, özgüvenli hatta abartmadan gülüşmeli, muhabbetli sohbetleriniz olsun, bir dahaki buluşma hakkında neşeli keyifli planlar yapın. O düşünsün karım da arkadaşları, eşi dostu ile gayet memnun bu halinden, nereye gidiyor bu iş diye. Evet stres sevmiyoruz ama kendisine özgürlük, size yasaklar uygulayan eş meydana getirdiği bu durumun sadece sizin stresiniz olmadığını bir algılasın.

Evet dün bunu da laf arasında söyledim kavga ederken. Ben hizmetçi değilim o halde benden yemek vs beklemeyeceksin diye. Bugün az önce kendine yemek yaptı normalde hiç yapmaz.Ama gezme kısmında tereddütlüyüm hala o çıkınca çıkmayı düşünüyorum evdeyken çıkarsam daha çok kızdırırım iyice inat olur düşüncesindeyim.

Ben delirtin, onunla birlikte fırlayıp sokağa atılın, inatlaştığınızı hissettirin demiyorum arada fark var. Ama konu size yasaklar ilan edip kendisi özgürce dışarılarda olmak isteyen adam olunca aynı özgürlüğe sizin de sahip olduğunuzu ve bu böyle olacaksa her ikinizin de aynı hakka sahip olduğunuzu, bunu sizin de yaptığınızda nasıl hissedeceğini anlasın diye söylüyorum. Tabii ki siz farklı düşünürsünüz onu bilemem. Ben böyle yapardım öyle bir adama. Ayrıca böyle basit bir konuda tartıştıktan sonra oturup anlaşmayı değil boşanmayı diline dolamayı seçen bir adamı da çok kızdırmayayım, inatlaşmayayım diye düşünmezdim işin doğrusu . Kişilikler de ilişkiler de farklı tabi konunun başında belirttiğim gibi. Bir kaç gün daha kendiniz de özgürce gezip tozduktan sonra "konuşup bu durumu çözmeyi mi düşünelim yoksa her ikimiz de böyle özgür takılmaya devam mı, ona göre plan yapacağım da" diyerek konuyu masaya yatırmak da bir tercih tabii ki.

Evet misilleme oldugunu düşündürtmeden hayatıma bakayım. Bilemiyorm ben de doğru davranmak istiyorum.

O da sizin esiniz gibi inatci, dedigim dedikti, kendi yapinca karisilmasin istiyordu, ben yapinca sorun oluyordu, bunu dile getirdigimde sen bilirsin benim kurallarim böyle diyordu. Ben de alttan almadim, sizinki gibi bir konudan 4 ay ayni evin icinde tek kelime etmedik, adim attigim da, konusalim dedigim de, haa yola geldin yani diyordu. O sekilde kendi kurallarini empoze etmeye calisiyordu. Zaten böyle bir evlilikten bir sey olmazdi, 4 ay ayni evin de küs olcaksak, evli olmanin ne mantigi vardi ki? Neyse yine onun sürekli yaptigi böyle olursa bosanalim blöfünü alttan almadim son olayda, avukata gitmis, bosanma davasi degilde, avukatin agzindan "bosanma tehdidi" gibi bir kagit yazdirmis, Adam inadi icin avukata bile gidebilmisti yani, ondan sonra ev tuttum ayrildim. Neyse size ayrilim demiyorm ama bunun bir yolunu bulun, o disari ciktiginda, siz de ciktiginizda gittiginiz yerde cok huzurlu oldugunuzu düsünmüyiorm, ben cok huzursuz oluyordum. Böyle gitmez, konusun amaci, istekleri neymis, siz de kendi beklentilerinizi söyleyin, ya orta yolu bulursunuz ya da ayrilirsiniz ama bu sekilde siz daha cok huzursuz olursunuz.

Geçmiş olsun,üzüldüm durumunuza. Bir süre daha aynı devam etmeyi düşünüyorum şimdilik konusunca böyle olacak demişti dün o yüzden üzerine tekrar bir konuşmaya girmek istemiyorum şimdilik.

İlk başta izin vermeyip kavga çıkarmak yerine daha politik bir yol seçseydiniz bu hale gelmezdi, ikiniz de işi inada bindirmişsiniz.

Akşam evde kocanızı bekliyor olmanız sizin probleminiz bence; ben çalışıyorum, iş çıkışı arkadaşlarımla iki bira içmeye iniyorum diye aradığımda eşimden hiç “izin vermiyorum” lafını duymadım. İzin istemem çünkü, hepimizin hayatı var, özgür olduğu alanlar var. Ha ben birlikte eğleneceğimiz bir ortam yaratmıyorumdur, hep karşıdan bekliyorumdur, o zaman yine ben suçluyum! Adam eve gelip benimle ne yapsın? Ot gibi TV’ye mi bakalım birlikte?

Adam inatlamamış ki. Siz adam üzerine tahakküm kurmaya çalışmışsınız, yememiş.
eşim
hayırdır sen daha iki gün önce dışarıdaydın diye beni engellemeye çalışsa,
O gün boş bulunup eve gelsem bile, ertesi gün çıkarım.
bu inatlaşma degil. Etkiye tepkidir.
ama lafınızı geçiremediniz, size tepki gösterdi diye misilleme amaçlı çıkmak inattır :)
Bence yaptıklarınızın ne anlama geldiği üzerine biraz dusunun.

Benim herhangi bişey yapmadan ot gibi tvye baktığımı nerden çıkardınız? Ya da hep karşıdan beklediğimi? Ben içinde bulundugum durumu anlatıyorum başa dönsem nasıl yapsam diye sormuyorum. Amaç üzüm yemek mi bağcı dövmek mi? Bi öneride bulunmak yerine konu açanı azarlama saçmalığını da anlayamıyorum.

Ben siz bakıyorsunuz demedim ki, orada mesajım birlikte hayattan keyif alacak şeyler yapmak gerektiği. Sizinle çok mükemmel zaman geçirseydi üst üste arkadaşları ile buluşmakta bu kadar ısrarcı olmazdı sanırım?

Ayrıca kocanızın zihniyeti de belli aslında, çok medeni tavırlar beklememek lazım bence. “Erkek her istediğini yapar, çünkü üstündür” hastalığı onunki…

Bence siz yazdığınızı bi okuyun bu mantıkla onunki inat benimki etkiye tepki oluyor ya da siz adına her ne demek istiyorsanız. Benim anlatmak istediğim şu ben sıkılıyorken adam değil bir üç kez çıkarsa ben de çıkıp sosyalleşirim tabi ki. İnsanız sonuçta. Evde iletişim yok tüm gün ne yapmalıydım aman inat gibi algılamasın diye evde mi otursaydım sürwkli? Laf sokma olur anlarım bişey söylenir anlarım ama ben de arkadaslarımla görüştüm olay bu.

Evet benimle hergün mükemmel zaman geçiremediği için arkadaslarıyla bir gün arayla çıkmak istedi İnsanlara yardımcı olmak için yazılır buraya kendinizce şaf sokmaya çalısıyorsunuz ama yapmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…