Kendi evimde rahat edemiyorum

yuhh ki ne yuhh arkadaslar allak kımseye vermesın böle bi tip duzelicek inş adam böle alısmıs demekkı ailesınde böle görmuss

ben ona demiştim ki misafirden sonra. kendini küçük düşürdün beni değil. ben hayatımda ne bir yerde nede babamın evinde böyle bişi görmedim dedim. getirdim meyve poşetlerini önüne koydum al bunlarla yat dedim. 2. si olmadı bir daha

sizin alıp eşinizin yediklerinin kaplarını toplar mutfak kapısına bantla yapıstırırdım

sen bu kadar yemişsin senden bana birsey kalmıyor bak su yaptıgına derdim. :9:

:47::47: insan karısının da yediklerini sayar mı ya.

ayrıca misafir bereket demektir. yazıklar olsun böyle zihniyetlere.

işte böyle şaka yapar gibi yapıp bozcan. mesela alışverişden geldiniz pay et aldıklarınızı. bunlar benim bunlar senin de. sakın benim kini yeme haaaaa de... yemek tabağına az koy özellikle. napim yemek bitmesin de. anlasın hatasını. ne olursa olsun kim olursa olsun ayıp yaaaaa..
ben bir öküzden boşanmıştım, oda evde misafirin yanında ben alıyom hiç yemiyom demişti biliyo musun. o utanmadı ama ben utandıım. o arada misafire ikram yapmıştım. yani üzülme var böyle değişik tipler. yola getirmeye bak..

Adam senin şahsi kullanımına bişey alsa neler sölicek tahmin etmek istemedim.

taktikle yuz goz olursun buyuk ihtimalle
en iyisi cok ciddi sekilde konusmak
ve devam ederse hesaplari ayiracagini (calisiyorsan)
yada bir daha yemeyecegini
bu tur davranislarin cok ayip oldugunu
vs vs
ailesine ikramda cimrilik yapmiyorsa sizinkilerede yapmamasi gerek
hele sana hic bir sekilde esirgememesi gerek

bu kk hergün bana başka bişey öğretiyor valla :ssz:
buda nedemekmiş yaa..
sende onun lokmalarını say bugün 3 lokma daha fazla yedin aman bitmesin sakın de eeeee nede olsa dinsizin hakkından imansız gelirmiş:ssz:

insanın kendi evinde varya yarından itibaren ne alırsa alsın yemicem farkederse eger onlar senın falan dicem eşşek deilse anlarrr

bencede ''arif olan anlar'':52::52::52::52:

ama belli et, yanında hiçbir şey yeme
sorma ihtiyacı duysun:27:
sonra da yapıştır lafı :1:

benim babam yapardı bunu çok, alınan bir bisküviyi, alınan meyveleri o gelmeen ya da yiyin demeden yersek, belki eve almadım hemen ne açıyorsunuz paketi derdi. çok kırıcı bir durum o yüzden alınan şeyi yemeye korkardık. annem zaten fazla birşey yemediğinden heralde babam da bizim öyle olmamızı beklerdi, çok bencildi, şimdi sanki biraz düzeldi bilmiyorum. eşim asla böyle şeylerin lafını yapmaz, ben de zaten kendi paramı kazandığımdan beri şu hayatta canım ne isterse aldım. belki babamın bize yaptığından dolayı böyle oldum. yiyeceğe verdiğim 50 liraya acımam ama 20 liralık bir tişört alırken yarım saat düşünebilirim. evden meyvem çikolatam dondurmam kahvem canım ne çekiyorsa işte eksik olmaz. hep babamın yüzünden :19:

Daha neler duyacağım kim bilir...:44:
Evlisiniz siz.
Artık "sen, ben" değil de "biz" olmuşsunuz. Neyin tribine girmiş bu adam?

yuhh ki ne yuhh arkadaslar allak kımseye vermesın böle bi tip duzelicek inş adam böle alısmıs demekkı ailesınde böle görmuss

Onlara misafir gelince ne yapıyolarmış
Sadece karşılıklı oturup bakışıyolarmıymış :26:

Ben olsam eşime kasa hediye ederim
Bu ne derse de
Kıymetli abur cuburlarını saklaman için aldım derdim :27:
Misafir gelip yanlışlıkla yemesin diye :63:

Eğer tatlılıkla konuştuysanız kar etmediyse şimdilerde net bir dille kızarak anlatın.
Aileniz geldiğinde onlara özel siz birşeyler alın. Eşinizin aldıklarına dokunmayın.
Sizde yediğiniz zaman yarısını yiyip diğer yarısını ona bırakın; ''al bu senin payın diye ''

eee sizde dikatli olun müsrüf olmayın kardesiniz de az yesin canım o ne öylee
offff yaaa şaka bitarafa çok zor bir durum işallah düzelir siz bildiğinizi okuyun
onun yüzüne de evet haklısın bu eve aldığın her şey ne çabuk bitiyor sen ondan daha çok sinirlimişsin gibi yap sanki ona laf
vuruyormuşsun gibi bir dene bakalım

yuh ya öyle şey mi olurmuş. ben olsam bi liste yapardım.

1 bardak kola 50 kuruş,
5 bisküvi 1 lira,
bir elma .... diye parasını da listeyle birlikte kuruşu kuruşuna cüzdanının üstüne bırakırdım. eşek değilse anlar herhalde :)

valla bu durmda konuşmaktan başka çare yok. kendi ailesi gelince alıyorsa cimri de değildir . yeni evli adamların çoğunda olan bi durum. zamanla geçer takma boşver

Onlara misafir gelince ne yapıyolarmış
Sadece karşılıklı oturup bakışıyolarmıymış :26:

Ben olsam eşime kasa hediye ederim
Bu ne derse de
Kıymetli abur cuburlarını saklaman için aldım derdim :27:
Misafir gelip yanlışlıkla yemesin diye :63:

ay valla gülmekten kırıldım ya... :46::46:

Kardeşinize bide ayıp ya...

Bi arkadaşım amca kızını ziyarete başka bir ile gidiyor ve çocukların bakması için rica üzerine 1 ay kalıyor. O gün ne yenilecekse aynen alınıp yeniyor ve dolapta birşey olmuyor, yemek, ekmek, vs. ve eve para da bırakmıyorlar. 1 ayda kaç kilo zayıflamıştı kızcağız. Mesela beraber yemek yerken bile şakayla karışık "sen de iyi yiyorsun hani" deyip laf çarpıtırlarmış. Var böyle insanlar.

Benim eşimin kardeşi gelirdi bizede arada bir benim kardeşim pek gelmez o geleceği zaman dolabı doldururdum sırf a bur cubur birde yaş pasta alırdım. Kayınvalidem aman kızım yapma masraf abartma boşver nebulursa yesin derdi kaynımı göndereceği zaman.

Çocuk Işılay abla 3 gün yemek yemeden geliyorumki hepsini bitirebileyim diye derdi esprisine dolabı açar bakar bakar 2 gün sonra zafiyet geçirirdi :)) eşim benden öyle gördü ben hiç yemek konusunda bişey söylediğini duymadım ama kayınvalidemler emekli maaşı olmasına rağmen mesela yedirmeye içirmeye bayılırlar annem zaten yağdırır ben annemden yemeğe acımamayı ama bir tişörte 20 TL vermeye acımayı öğrendim eşimede o yüzden derim yemek konusunda dışarda canın bişeymi çekti sakın kendini engelleme hemen al ve ye derim.

Back
X