Kendi evimde rahat edemiyorum

Al benimkide böyle trip yapmisti bana.
Hic yanliz degilsin bu konuda tatlim!

Simdi biz ikimizde ailemizden uzak yasiyoruz, kendi ailesine gelince dolu dolu götürürüm herseyi, türkiyeden siparis verirler resmen, bizde yalan yok sirf bir bavul hediye götürürüz sirf onlar icin, hicde gözümde olmaz, esimden cok ben begenip alirim, seviniyorlar cünki cok, bende onlar sevinince seviniyorum.

Ama gel gelelim benim ailemde senede bir veya iki kere ancak geliyorlar, geldiklerinde bir hafta kalirlar genelde.
Mesela bir kere sadece bir erkek kardesim geldi, ozamanlar 13 yasinda, bir hafta kaldi, yilbasindada annem ve kardeslerim gelip on gün kalirlar genelde. Okadar yani.

Esimlede erkek kardesim burdayken cok trajikomik birsey yasamistim:
Kardesim ikinci kez dus aldiktan sonra, bana gelip "Bu nasil dusjel kullaniyor, resmen bitirmis!" diye söylendi. Bende baktim gercekten esimin cok sevdigi dusjeli yari doluydu bitmis, demek kardesim cok sIkmIs, olabilir yani, genc cocuk sonucta. Esimin sevdigi icinde evde iki tane daha var dolu dusjeli.
O an cok sinirlendim ama kardesim yanimizdayken huzursuzluk ciksinda istemedim (o an yanimizda degildi zaten, sahit olmadi konusmalara) esime dönüp yari gülerek-alayci sekilde
"Üc kurusluk dusjelinin lafinimi ediyorsun, ben sana gidip on tane daha alayim icin rahat edecekse. Yok yani evde iki tane daha var, cocuga bir tane hediye etsen ne olur? Ayip ya senin yaptigin. Ben senin ailene giderken on cesit en pahali hediyelerden götürüyorum. Hic duymamis olayim bu sözlerini, cok ayip" dedim.
Oda utandi birdaha birsey demedi.

Ama simdi annemgil gelecek mesela, alisveris yaparken bana laf carpiyor "Onlar gelince bu harcamamiz dörde katlanacak" diye. Bende "Bakiyorumda kayinvaliden gelecek diye cok seviniyorsun, oda seni cok özlemis" dedim. "Ya ya, cok özledim" diye homurdandi, baska birseyde demedi.

Ay öyle kavga cikartacak olsam inanki dakka basi tartisiriz. Benim kardesimin dusjelini laf etti ya, hala hayretler icerisindeyim.
Ama aslinda esim hic ve hic cimri birisi degil, bizimkilere gelince parasina düskünlügü cikiyor.

Bence esin yine birsey derse "Cocuk o cocuk, hemde misafir, lafi bile olmaz cok ayip" de. Seninde yedigine ictigine karisiyorsa ozamanda "istersen birbirimizin lokmalarini sayalim bundan sonra, belki zengin oluruz?" de.
Evdeki yenenlerden ne olacakki sanki, bir insan belki sürekli disarda yerse batabilir, evde fazladan abur cubur yemissin seneye hesaplasan nekadar para yaparki, sacma sapan takilmis iste...

Son düzenleme:
Cimriler, insanlar arasında da, Allah katında da sevimsiz ve aşağılık kişiler olarak görülür. Allah Teâlâ:

"Onlar ki hem kıskanır, cimrilik ederler, hem de herkese cimrilik tavsiye ederler ve Allah'ın kendilerine fazlından verdiği Şeyleri saklarlar. Biz de böyle nimetleri gizleyen nankörlere hor ve rüsvay edici bir azap hazırladık. " (en-Nisâ, 4/37) buyurmuştur.

Eşin aldıklarını öteki tarafamı Götürecekmiş...? Tavrını koymalısın Gülü seven Dikenine Katlanır.. Yemenin İçmenin Lafı olmaz Yaptığı Görgösüzlük.

haklısın valla rahatsız olmakta böyle şeylerin hesabımı yapılırmış....
evlilik bu sonuçta herkes ayrımı alacak yani yediğini içtiğini...

Aa erkeğin bu tipi de hiç çekilmez. Konusu mu olur bunların yahu??
Sen de o zaman onun ailesi gelince say, gittikleri zaman önüne sunarsın. Arkasından da sorarsın neler hissettiğini.

Back
X