- 21 Nisan 2018
- 8.221
- 30.276
- 548
- 36
- Konu Sahibi Less-is-More
-
O kisilere idare ceza vermiyor mu?Ben bransimdan dolayı (PDR ) idareyle iletişim halindeyim.Genelde okul idarecilerimle isim /sınıf vermeden öğrencilerden bu yönde şikayetler var kurul toplantısında bu konuyu gündeme getirsek nasıl olur diyorum .Onun dışında ogretmenle bu konuda birebir muhatap olmuyorum çünkü okulumda müzik dersi de dahil olmak üzere herkes kendi öğrencisine özel ders veriyor.Hangi birisiyle başa çıkayım!
Yeni atanan idarecimin kendisi de okulumuz öğrencisine özel ders veriyor diye duyum aldım!!O kisilere idare ceza vermiyor mu?
Yok artik. Baya yaygin bir durum yani bu.Yeni atanan idarecimin kendisi de okulumuz öğrencisine özel ders veriyor diye duyum aldım!!
Yıllar yıllar önce bir idarecim kurul toplantısında direk öğretmenin kendisine "bir daha kendi dersinizden not verdiğiniz öğrenciye özel ders vermenizi istemiyorum " demişti.O bile matematik öğretmenine fen dersinden ver bari demişti.Oysa memurun özel ders vermesinin kendisi zaten yasal değil.Onun disinda kilini kipirdatan idareci gormedim.Yapacak birşey yok arkadaşım.Yel degirmenleriyle savasamazsinYok artik. Baya yaygin bir durum yani bu.
Evet yasak. Ceza alir bu durumda.657ye tabi öğretmenin özel ders vermesi yasak değil mi?
bence öğrenciler velileri ile birlikte idareye bildirsinler bu durumu.
Bu durumda idareciler nasil davranir kestiremiyorum iste. Belki adimi vermezler ama gerekeni yaparlar mi emin degilim.Size dert yanan öğrencileri müdür yardımcısına yönlendirin. Ya da müdür yardımcısına güvenirseniz gidip konuşun ama sizin adınızı vermesin.
Siz şikayet konusunda aktif görünmeyin yani.
Müdür yardımcısı ders alan çocuklarla birebir konuşsun önce. Sonra öğretmenle konuşsun..
Ortada haksızlık varsa susup oturmayın..
Ben de bundan cekiniyorum. Bana da birsey yapmazlarmis gibi geliyor acikcasi.Yıllar yıllar önce bir idarecim kurul toplantısında direk öğretmenin kendisine "bir daha kendi dersinizden not verdiğiniz öğrenciye özel ders vermenizi istemiyorum " demişti.O bile matematik öğretmenine fen dersinden ver bari demişti.Oysa memurun özel ders vermesinin kendisi zaten yasal değil.Onun disinda kilini kipirdatan idareci gormedim.Yapacak birşey yok arkadaşım.Yel degirmenleriyle savasamazsin
İddiayı ortaya atan "ispatlamakla" da yükümlüdür.Kimlere özel ders verdiğini nasıl ispatlıyacaksin....özel ders verdiklerine farklı davrandığını nasıl ispatlıyacaksin? Bunlar sıkıntılı süreçler ...sonunda "o öğretmenin öğrencilerle yakınlığını kıskanan öğretmen" olarak kendine başka okul ararken bulursunBen de bundan cekiniyorum. Bana da birsey yapmazlarmis gibi geliyor acikcasi.
Bu durumda idareciler nasil davranir kestiremiyorum iste. Belki adimi vermezler ama gerekeni yaparlar mi emin degilim.
Şikayet eden konu sahibi arkadaş olmuş olacak idareci veya veli değil.Olay kontrolünün dışına çok kolay çıkarBuna göz yumacaklarını sanmıyorum. Zira meb e şikayet edilmesi de sözkonusu..
+100000İddiayı ortaya atan "ispatlamakla" da yükümlüdür.Kimlere özel ders verdiğini nasıl ispatlıyacaksin....özel ders verdiklerine farklı davrandığını nasıl ispatlıyacaksin? Bunlar sıkıntılı süreçler ...sonunda "o öğretmenin öğrencilerle yakınlığını kıskanan öğretmen" olarak kendine başka okul ararken bulursun
Evet malesef ki oyle. Cocuklarin sikayeti ozel ders degil de hocanin ayrimcilik yaptigini dusummeleriydi. Ben de onunla konusmalarini soyledim.Çocuklara benim yapabileceğim birşey yok, veliniz gelip müdürle konuşabilir deyip aradan çekilin. Anlattığınız kimseyi tanımıyoruz, yok yere başı yanan olma ihtimaliniz var. Maalesef düzen bozuk, işini yapanı değil çarkı bozanı yolundan çekmek isteyen çok kişi var.
Ozel ders vermesini degil ayrimcilik yapmasini sorun etmisler. Zaten ozel ders verdigini laf arasinda soyledirler bana. Onlarla cok yakin, zaten ozel ders de veriyormus dediler. Evet benim not ortalamam cok etkiliyor ama dort kredi de az degil.okul hayatım boyunca neredeyse dersime giren bütün hocalardan özel ders aldım hatta sene başında babamı arayıp "yassy'nin bu yılki planını hazırladınız mı?" tarzı soranlar olurdu, herkes alırdı yani sınıfta özel ders. ama kolejdeydim devlette değil.
devlette çalışıp kendi dershanesi olan, neredeyse bir sınıfın yarısına özel ders veren tanıdığım da var. öğretmenlerin neredeyse çoğu aynı şeyi yaptığı için birbirlerine sıkıntı yapmazlar diye düşünüyordum. bir de haftada 4 saat için dil sınıfı neden bu kadar sorun yapmış ki? not ortalamasını en çok etkileyen sizsiniz sonuçta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?