Kendi ogrencisine ozel ders veren ogretmen.

Ben bransimdan dolayı (PDR ) idareyle iletişim halindeyim.Genelde okul idarecilerimle isim /sınıf vermeden öğrencilerden bu yönde şikayetler var kurul toplantısında bu konuyu gündeme getirsek nasıl olur diyorum .Onun dışında ogretmenle bu konuda birebir muhatap olmuyorum çünkü okulumda müzik dersi de dahil olmak üzere herkes kendi öğrencisine özel ders veriyor.Hangi birisiyle başa çıkayım!
O kisilere idare ceza vermiyor mu?

657ye tabi öğretmenin özel ders vermesi yasak değil mi?
bence öğrenciler velileri ile birlikte idareye bildirsinler bu durumu.

Size dert yanan öğrencileri müdür yardımcısına yönlendirin. Ya da müdür yardımcısına güvenirseniz gidip konuşun ama sizin adınızı vermesin.
Siz şikayet konusunda aktif görünmeyin yani.

Müdür yardımcısı ders alan çocuklarla birebir konuşsun önce. Sonra öğretmenle konuşsun..
Ortada haksızlık varsa susup oturmayın..

Yok artik. Baya yaygin bir durum yani bu.
Yıllar yıllar önce bir idarecim kurul toplantısında direk öğretmenin kendisine "bir daha kendi dersinizden not verdiğiniz öğrenciye özel ders vermenizi istemiyorum " demişti.O bile matematik öğretmenine fen dersinden ver bari demişti.Oysa memurun özel ders vermesinin kendisi zaten yasal değil.Onun disinda kilini kipirdatan idareci gormedim.Yapacak birşey yok arkadaşım.Yel degirmenleriyle savasamazsin

Size dert yanan öğrencileri müdür yardımcısına yönlendirin. Ya da müdür yardımcısına güvenirseniz gidip konuşun ama sizin adınızı vermesin.
Siz şikayet konusunda aktif görünmeyin yani.

Müdür yardımcısı ders alan çocuklarla birebir konuşsun önce. Sonra öğretmenle konuşsun..
Ortada haksızlık varsa susup oturmayın..
Bu durumda idareciler nasil davranir kestiremiyorum iste. Belki adimi vermezler ama gerekeni yaparlar mi emin degilim.

Yıllar yıllar önce bir idarecim kurul toplantısında direk öğretmenin kendisine "bir daha kendi dersinizden not verdiğiniz öğrenciye özel ders vermenizi istemiyorum " demişti.O bile matematik öğretmenine fen dersinden ver bari demişti.Oysa memurun özel ders vermesinin kendisi zaten yasal değil.Onun disinda kilini kipirdatan idareci gormedim.Yapacak birşey yok arkadaşım.Yel degirmenleriyle savasamazsin
Ben de bundan cekiniyorum. Bana da birsey yapmazlarmis gibi geliyor acikcasi.

Ben de bundan cekiniyorum. Bana da birsey yapmazlarmis gibi geliyor acikcasi.
İddiayı ortaya atan "ispatlamakla" da yükümlüdür.Kimlere özel ders verdiğini nasıl ispatlıyacaksin....özel ders verdiklerine farklı davrandığını nasıl ispatlıyacaksin? Bunlar sıkıntılı süreçler ...sonunda "o öğretmenin öğrencilerle yakınlığını kıskanan öğretmen" olarak kendine başka okul ararken bulursun

Çocuklara benim yapabileceğim birşey yok, veliniz gelip müdürle konuşabilir deyip aradan çekilin. Anlattığınız kimseyi tanımıyoruz, yok yere başı yanan olma ihtimaliniz var. Maalesef düzen bozuk, işini yapanı değil çarkı bozanı yolundan çekmek isteyen çok kişi var.

Hic etik degil.Degil dersine girdigin ogrenciye ayni okuldan vermek dogru gelmiyor bana.Babam 30 yildir yuzlerce ogrenciye ozel ders vermistir.Bir kez kendi okulundan bir ogrenciye vermedi.Ben de asla vermem.En son istendi.Kaynak yardiminda bulunurum ama birebir ders vermem dedim.Ogretmenle konusun.

İddiayı ortaya atan "ispatlamakla" da yükümlüdür.Kimlere özel ders verdiğini nasıl ispatlıyacaksin....özel ders verdiklerine farklı davrandığını nasıl ispatlıyacaksin? Bunlar sıkıntılı süreçler ...sonunda "o öğretmenin öğrencilerle yakınlığını kıskanan öğretmen" olarak kendine başka okul ararken bulursun
+100000
Özel ders alan çocuğun ve ailesinin şikayetçi olması gerekiyor ki neden olsunlar?
Notlarda bariz farklar olur adaletsiz davranıyor dersin örnek gösterirsin bir nevi
onda bile öğretmen öyle uygun görmüş cevabı alabilirsin

Bizim okulda da bir öğretmen açık açık kendine kurs yazdırıyordu
öğrencilerden kursa katılanların hepsine seksenbeşten yüksek vereceğim diyordu
Ve öyle yaptıda müdüre şikayetçi olunduğunda bu benim performans notum öğrencilerin sınıf içi davranışlarına verdim dedi geçti
Kimse bir şey ispatlayamadı

Lisede bu durum bizimde başımıza geldi.Geometri hocamız iki yakın arkadaşıma ders veriyodu.Birinin ilk sınavdan aldığı not 30’du.Sonra nasıl olduysa 55 oldu özel ders almaya başlayınca.İkinci sınavdan da sınıftaki en yüksek notu almışlardı.Kendileriyle aynı dersanedeydim mat-geo netleri çok düşüktü.denemelerde sonuncu oluyorlardı.meb e şikayet etti velilerimiz.Aynı şekilde dersanesi olan fizik hocamız vardı.Kendi dersanesine gitmeyen bizlere karşı hep kaba umursamaz ilgisizdi.Reklamını yapıyodu bize dersanesinin.

Daha geçenlerde bir ogretmen arkadasla bende bu konuyu konuşmuştum ve o da etik olmadığını söyledi. Ve bence de doğru değil hele de davranislarina yansimis anladigim kadariyla müdahale edilmesi gerekir ve bu sorumluluk da size kalmış gibi görünüyor. Bilemedim zor bir durum

okul hayatım boyunca neredeyse dersime giren bütün hocalardan özel ders aldım hatta sene başında babamı arayıp "yassy'nin bu yılki planını hazırladınız mı?" tarzı soranlar olurdu, herkes alırdı yani sınıfta özel ders. ama kolejdeydim devlette değil.

devlette çalışıp kendi dershanesi olan, neredeyse bir sınıfın yarısına özel ders veren tanıdığım da var. öğretmenlerin neredeyse çoğu aynı şeyi yaptığı için birbirlerine sıkıntı yapmazlar diye düşünüyordum. bir de haftada 4 saat için dil sınıfı neden bu kadar sorun yapmış ki? not ortalamasını en çok etkileyen sizsiniz sonuçta.

Çocuklara benim yapabileceğim birşey yok, veliniz gelip müdürle konuşabilir deyip aradan çekilin. Anlattığınız kimseyi tanımıyoruz, yok yere başı yanan olma ihtimaliniz var. Maalesef düzen bozuk, işini yapanı değil çarkı bozanı yolundan çekmek isteyen çok kişi var.
Evet malesef ki oyle. Cocuklarin sikayeti ozel ders degil de hocanin ayrimcilik yaptigini dusummeleriydi. Ben de onunla konusmalarini soyledim.

okul hayatım boyunca neredeyse dersime giren bütün hocalardan özel ders aldım hatta sene başında babamı arayıp "yassy'nin bu yılki planını hazırladınız mı?" tarzı soranlar olurdu, herkes alırdı yani sınıfta özel ders. ama kolejdeydim devlette değil.

devlette çalışıp kendi dershanesi olan, neredeyse bir sınıfın yarısına özel ders veren tanıdığım da var. öğretmenlerin neredeyse çoğu aynı şeyi yaptığı için birbirlerine sıkıntı yapmazlar diye düşünüyordum. bir de haftada 4 saat için dil sınıfı neden bu kadar sorun yapmış ki? not ortalamasını en çok etkileyen sizsiniz sonuçta.
Ozel ders vermesini degil ayrimcilik yapmasini sorun etmisler. Zaten ozel ders verdigini laf arasinda soyledirler bana. Onlarla cok yakin, zaten ozel ders de veriyormus dediler. Evet benim not ortalamam cok etkiliyor ama dort kredi de az degil.

Back
X