Kendi pisliğimi kendim temizleyecekmisim

Nedendir bilmiyorum ama bu Almanya havasi soluyan cogu Turkte bu tuhaf kendini begenmis cok bilmis burnu havada tavirlari var. Istisnalar elbette vardir ama cevremde gozlemledigim insanlarin cogu böyle . Ayrıca bende olsam donerdim yoldan geri haketmis
Dayanılacak gibi değil halleri her kelimeleri ayyy ne kadar iğrenç ayyy Türkiye söyle böyle nasıl dayaniyorsunuz halbuki o an ortamda olumsuz birşey olmamış yani herşey normal birde sürekli kendi içlerinde Almanca konuşuyorlar yüzüme baka baka gülüp kahkahalar atıyorlar

Eşinizin tavrının sebebi nedir, ben birşey anlamadım.
O da ailesi gibi mi düşünüyor yoksa burada çoğu insanın yazdığı gibi yaşından ötürü hürmet göstermek gerektiğini mi düşünüyor?
Neyse ne, onun ailesi neticede, temizlenecek bir şey varsa eşiniz elini taşın altına koysun.

Dayanılacak gibi değil halleri her kelimeleri ayyy ne kadar iğrenç ayyy Türkiye söyle böyle nasıl dayaniyorsunuz halbuki o an ortamda olumsuz birşey olmamış yani herşey normal birde sürekli kendi içlerinde Almanca konuşuyorlar yüzüme baka baka gülüp kahkahalar atıyorlar

Bende bu gurbetçilerin doğru düzgün türkçe konuşamayışlarına uyuz oluyorum ıyyyy iğrenç :KK53: Aksanları acayip komik ya, tam gurbetçi stylaaaa.

Sirf kocanin ailesi diye,sirf senden buyukler diye saygi duymak,saygili davranmak zorunda degilsin.
Saygi hak edilen birseydir bana gore ve anlattiklarina bakilirsa onlar bu saygiyi hak etmiyorlar.
Tavirlari sonradan gorme bile degil son derece gorgusuzce..
Madem turkleri ve Turkiyeyi asagiliyorlar nr diye zirt pirt Turkiyeye geliyorlarmis bir sorsaydiniz?

Ben olsam beni asagilayan insanlarin yuzune bile bakmam.Esinizede firsat vermeyin sizi ezemesin bu yuzden.Cok biliyorsa o kendi ailesinin pisligini temizlesin.
Oyle rahatladım ki Allah razı olsun sizden gerçekten çok saçma hareketleri var sabah kahvaltı yapıyoruz mesela örnek veriyorum kayınvalidem oradan diyor ki Almanya'da kahvaltı yok biz güne kahveyle başlarız ya Allah aşkına bana böyle hava atan kadın yırtık elbiseleriyle insanlardan erzak topluyor fitre zekat topluyor ve o kadar zenginler ki

Eşinizin tavrının sebebi nedir, ben birşey anlamadım.
O da ailesi gibi mi düşünüyor yoksa burada çoğu insanın yazdığı gibi yaşından ötürü hürmet göstermek gerektiğini mi düşünüyor?
Neyse ne, onun ailesi neticede, temizlenecek bir şey varsa eşiniz elini taşın altına koysun.
Arkadaşım çok sabrettim ama artık dayanamıyorum zaten gitmek istemiyordum çok iyi oldu:) ne yalan söyleyeyim artık yüzlerini görmek istemiyorum

Begenmiyorlarsa madem Türkiyeyi gelmesinler o halde gittikleri cehennemde kalsinlar. Yedikleri kaba tükürmek geldikleri yeri unutmak bu olsa gerek.

Kızlar merhaba eşimin anneannesi Almanya'da yaşıyor burada da evi (evleri) var arada sırada gidip geliyor şuan Türkiye'de eşim günlerdir hasta olmama rağmen git elini öp dedi bende akşam gelirim dedi tamam dedim atların minibüse yolda nezaketen arayayım ayıp olmasın diye düşündüm aradim güzelce konuştum müsaitsen sana geleceğiz el öpmeye dedim kadın selamami bile almadı sadece iyi dedi suratıma kapattı telefonu başka hiç bir kelam çıkmadı ağzından sadece iyi dedi ve hemen kapağı telefonu bende geri geldim evime eşime anlattım telefonda ara anneanneni gelmeyecegimizi şöyle dedim bana etmediği laf kalmadı kendi pisliğini kendin temizle dedi ben ne ettim kızlar pislik olacak
İyi dedi kapattı demeseydin ya eşine diyince salak konumuna düşmüşsün biraz ondan o da sana böyle davranmış sen sağlam dursan o lafı diyemezdi

Arkadaşım çok sabrettim ama artık dayanamıyorum zaten gitmek istemiyordum çok iyi oldu:) ne yalan söyleyeyim artık yüzlerini görmek istemiyorum
Bence iyi yapmışsınız sizi geren ve modunuzu sürekli düşüren bir ortamın içine girmenin alemi yok kvye Almanya’da da erzak toplanıyor mu diye sormak lazım:işsiz:güne kahveyle başlıyorlarsa sizde kahvaltı kurcam diye uğraşmayıp paso kahve dayayın da kafeinden der fecir olsunlar :KK11:malesef sülalece aşırı görgüsüz bir aileye denk gelmişsiniz ananeye de bizi eve davet etmedi müsaitizdemesi Türk adetlerini unutmuşlar herhalde o yüzden gitmedik diye üstü çıkın.
Ama tabi bunlar bebek doğduğunda olur ya erkek tarafından gelen altınların sayısını azaltır:KK53:aman ona da Almanya da böyle adet yok derler

Oyle rahatladım ki Allah razı olsun sizden gerçekten çok saçma hareketleri var sabah kahvaltı yapıyoruz mesela örnek veriyorum kayınvalidem oradan diyor ki Almanya'da kahvaltı yok biz güne kahveyle başlarız ya Allah aşkına bana böyle hava atan kadın yırtık elbiseleriyle insanlardan erzak topluyor fitre zekat topluyor ve o kadar zenginler ki
Su son cümleden sonra yorumluk bile Biseyi yok kv senin o önce kendine baksın o kadar zenginken bunu yapabiliyorsa seninde diyecek bir cümlen olmasın çok sinir oldum Almanya görmüş diye bu kadar gormemislik pes bizde bir laf vardır Pelit(oormanda olan bir ağacın tohumu dikenli kabuklu bisey) Pelit kabuğundan çıkmış ama kabuğunu beğenmemiş diye sizinkiler de o hesap

Tamam kızım buyur gel demesini beklerdim iyi deyip suratıma kapatınca kendimi kötü hissettim
Bakın Babannenin huyunu siz daha iyi bilirsiniz. Belli ki aksi. Aynı şekilde eşinizin huyunu da. Gidip görmek istiyor. Sadece yarım saat fazla değil, oturup işim var deyip kalkabilirdiniz.
Tartışmaya birbirinizi kırmaya değmezdi. Bi daha da gitmezdiniz zaten. Yaptığınız işi yokuşa sürmek bence.

Genel olarak Almanyada yaşayanlar tuhaf oluyor bence de.
Bizim akraba kahvaltiya geldi kasar peynirini gorup Aa Turkiye de var mi bu dedi meyve verirken cilegi gorup cilekde mi var dedi :-)
Görgüsüzler :))
:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70: bende senin için alamandan getirtdim deseydiniz:KK70::KK70:

Gelecez dedin iyi demis zaten gideceksiniz görmeye tlf mi muhabet edeceksiniz kadin yaşlı siz gidince hal hareketleri belli ederdi niyetini yanlis yaptiniz

Acaba şarjı filan bitti de telefon kendi kendine mi kapandı ki. Eğer bilerek esinizin anneannesi kapattiysa buna da bi tahminde bulunabilirim, şöyle ki: günlerdir gitmemissiniz ya ona icerlemis olabilir. Almanyadan gelince hemen beklemiştir o. Yakın akraba ya hani o bakımdan. Hasta olusunuzu geçerli bir neden olarak görmüyordur.

Yani şimdi neye kızdığınızı anlamadım

Kadın belki müsait değildi belki telde çok konuşmayı sevmiyor

Belki ocakta yemeği vardı vs vs

Sonuçta geliyorum diye aramışsın o da iyi demiş

Gelme defol demiş gibi bir tavrınız var

Eşiniz de size pislik dememiş ki kırdığını sen tamir et demiş ve bu doğru

Zira siz hem geleceğim diye aramış hem gitmemişsiniz

Diğer görgüsüzlükleri vs ayrı bir konu

Bu kaçıncı artık inan canıma yetti teyzesi kuzenleri dayısı filan kısaca tüm akrabaları almanyada yaşıyor kayınvalidem de sürekli gidip geliyor ve her geldiklerinde onlarca aşağılayıcı laflar.iyyy siz burda nasıl yaşıyorsunuz iğrenç burası trafiğe bak hatta kayinvalideme bir gün sordum anne dedim senin tezgah bezin çok iyiymiş nereden alıyorsun de hele bende alayım dedi bana dedigi laf senin gibi ucuuz Türkiye mali kullanmıyorum ben koskoca Alman malı kullaniyorum
Hah tam görmemiş alamanci kadin

Kızlar merhaba eşimin anneannesi Almanya'da yaşıyor burada da evi (evleri) var arada sırada gidip geliyor şuan Türkiye'de eşim günlerdir hasta olmama rağmen git elini öp dedi bende akşam gelirim dedi tamam dedim atların minibüse yolda nezaketen arayayım ayıp olmasın diye düşündüm aradim güzelce konuştum müsaitsen sana geleceğiz el öpmeye dedim kadın selamami bile almadı sadece iyi dedi suratıma kapattı telefonu başka hiç bir kelam çıkmadı ağzından sadece iyi dedi ve hemen kapağı telefonu bende geri geldim evime eşime anlattım telefonda ara anneanneni gelmeyecegimizi şöyle dedim bana etmediği laf kalmadı kendi pisliğini kendin temizle dedi ben ne ettim kızlar pislik olacak
Yaşlı insanlar öyle oluyor telefonda konuşmayı sevmiyorlar hoş görmek lazım

Back
X