Kendi pisliğimi kendim temizleyecekmisim

Ben aradım selamün aleyküm anneanne nasılsın dedim cevap vermedi anneanne dedim müsaitsen sana gelicez el öpmeye ziyarete dedim iyi dedi bir baktim telefonu kapatmış bende kendi kendime konuşuyorum
Ne iyi yapmissin gitmeyerek.Almanya'da hersey gormusler de bi insanligi ogrenememisler.Kac yasinda kellifelli kadin boyle küstahca davranirsa ne evine gidilir ne eli opulur.Rahmetli halam derdi alamanyada hansin b.kunu temizler turkiyeye gelip hava atarlar diye aynen oyle.Hic takma ne ara ne sor alttan alinacak bi durum hic degil.

Bütün konularını okudum.

Hastalığın için Rabbim acil şifalar versin, tamamen kurtulursun inşallah :dua:

Eşine ve ailesine de Allah vicdan merhamet versin. Aşağılamak, hakaret etmek hele ki dövmek ! Ne hakla ne hadle? Ezdirme kendini. Usulünce ver karşılıklarını.

Çocuk bakıcılığı işi sonuçlanmadı sanırım. Gönlüne göre bir iş bulur bu kasvetli hayatından biraz olsun uzaklaşırsın inşallah. :KK200:

Bu kaçıncı artık inan canıma yetti teyzesi kuzenleri dayısı filan kısaca tüm akrabaları almanyada yaşıyor kayınvalidem de sürekli gidip geliyor ve her geldiklerinde onlarca aşağılayıcı laflar.iyyy siz burda nasıl yaşıyorsunuz iğrenç burası trafiğe bak hatta kayinvalideme bir gün sordum anne dedim senin tezgah bezin çok iyiymiş nereden alıyorsun de hele bende alayım dedi bana dedigi laf senin gibi ucuuz Türkiye mali kullanmıyorum ben koskoca Alman malı kullaniyorum

hala böyle görgüsüzler varmi... inek sabanin filmi gibi... zaten cogu ürünler o begenmediginiz tr den geliyor deseydiniz. begenmiyorlarsa gitmesinler tr ye...

Nedendir bilmiyorum ama bu Almanya havasi soluyan cogu Turkte bu tuhaf kendini begenmis cok bilmis burnu havada tavirlari var. Istisnalar elbette vardir ama cevremde gozlemledigim insanlarin cogu böyle . Ayrıca bende olsam donerdim yoldan geri haketmis

ya yillardir burda köle gibi calisiyorlar eziliyorlar... senede bir gün hava yapalim diyorlar... burda kassier olarak calisan türk kendini doktor saniyor ballandira ballandira anlatiyor... benim ailedede var malesef...

Dayanılacak gibi değil halleri her kelimeleri ayyy ne kadar iğrenç ayyy Türkiye söyle böyle nasıl dayaniyorsunuz halbuki o an ortamda olumsuz birşey olmamış yani herşey normal birde sürekli kendi içlerinde Almanca konuşuyorlar yüzüme baka baka gülüp kahkahalar atıyorlar

ay cok sinir oldum döverimki ben bunlari... burdada yalandan türkce konusurlar kimse anlamasin diye. benim cogunlukla türk oldugumu anlamiyorlar... hakkimda neler konusuyorlar pislikler

ay cok sinir oldum döverimki ben bunlari... burdada yalandan türkce konusurlar kimse anlamasin diye. benim cogunlukla türk oldugumu anlamiyorlar... hakkimda neler konusuyorlar pislikler

Harbiden görgü sıfır. Dilini bilmeyen birinin yanında yabancı dil konuşmak artık karsisindakine hakaret mi ediyor ana avrat küfür mu ediyor belli degil. He yok özel konuşmaysada yalniz kaldiginizda yapin dedikodunuzu kardeşim. Karşındaki insani yok sayiyosun cok saygisizca buluyorum.

Snradan grmeler o kadar alman asıgı olmuslarsa gtsınde gelmesınler cıkdınlar Turk vatandaslıgından, gercekten utanc verıcı yaptıkları onların adına utandım

Harbiden görgü sıfır. Dilini bilmeyen birinin yanında yabancı dil konuşmak artık karsisindakine hakaret mi ediyor ana avrat küfür mu ediyor belli degil. He yok özel konuşmaysada yalniz kaldiginizda yapin dedikodunuzu kardeşim. Karşındaki insani yok sayiyosun cok saygisizca buluyorum.

benim esim alman. ailem her onlara gittigimizde sohbet ederler türkce.... ben sürekli arada kaliyom yapmayin cok ayip. almanca konussaniz. karisi türk türkce konussun diyorlar. sürekli beni zors sokuyorlar sonrada ayyy senin kocam bizi sevmiyo gelmiyo. bi türklük havasi. türkiyede böyle türkiyede söyle. ama tr de birden türkceyi unuturlar... anlatsam roman olur. bi yere misafirlige gitsem e nasil yasiyorsunuz. hani uzayliyla evliyim ya.

Bütün konularını okudum.

Hastalığın için Rabbim acil şifalar versin, tamamen kurtulursun inşallah :dua:

Eşine ve ailesine de Allah vicdan merhamet versin. Aşağılamak, hakaret etmek hele ki dövmek ! Ne hakla ne hadle? Ezdirme kendini. Usulünce ver karşılıklarını.

Çocuk bakıcılığı işi sonuçlanmadı sanırım. Gönlüne göre bir iş bulur bu kasvetli hayatından biraz olsun uzaklaşırsın inşallah. :KK200:
Çocuk bakımı işi olmadı bacım yarın bir kapıcılık işi var orayla görüşmeye gidicez eşimle inşallah ora bari olur rabbi ala ümmeti Muhammed'in yüzüne baksın inşallah

benim esim alman. ailem her onlara gittigimizde sohbet ederler türkce.... ben sürekli arada kaliyom yapmayin cok ayip. almanca konussaniz. karisi türk türkce konussun diyorlar. sürekli beni zors sokuyorlar sonrada ayyy senin kocam bizi sevmiyo gelmiyo. bi türklük havasi. türkiyede böyle türkiyede söyle. ama tr de birden türkceyi unuturlar... anlatsam roman olur. bi yere misafirlige gitsem e nasil yasiyorsunuz. hani uzayliyla evliyim ya.
Kardeş inan olsun çok zor dilllerini bilmiyorum birde eşime soruyorum az çok oda anlıyor diyorum banada de benim hakkımda mi konuştular çünkü bana bakıyorlar gulusuyorlar esimde yok senin hakkında konuşmuyorlar diyarı ama sürat ifadesinden anlıyorum yalan dediğini

Bu kaçıncı artık inan canıma yetti teyzesi kuzenleri dayısı filan kısaca tüm akrabaları almanyada yaşıyor kayınvalidem de sürekli gidip geliyor ve her geldiklerinde onlarca aşağılayıcı laflar.iyyy siz burda nasıl yaşıyorsunuz iğrenç burası trafiğe bak hatta kayinvalideme bir gün sordum anne dedim senin tezgah bezin çok iyiymiş nereden alıyorsun de hele bende alayım dedi bana dedigi laf senin gibi ucuuz Türkiye mali kullanmıyorum ben koskoca Alman malı kullaniyorum

Kendi ülkesini aşağılayanlardan şiddetle nefret ederim. Kör cahil...Türkiye malı Almanya malı ha...Daha dünyanın globalleştiğinden haberi yok. Bence bu cahillerden ne kadar uzak dursanız o kadar iyi...İyi yapmışsınız bence

Kendi ülkesini aşağılayanlardan şiddetle nefret ederim. Kör cahil...Türkiye malı Almanya malı ha...Daha dünyanın globalleştiğinden haberi yok. Bence bu cahillerden ne kadar uzak dursanız o kadar iyi...İyi yapmışsınız bence
Belki bana kizacaksiniz ama asıl vatan haini bunlardir ya bir duysaniz dersiniz ki sanki afrikaya gelmişler o lafları öyle zoruma gidiyor ki Almanya'da böyle değil hastanede muayene çok uzun sürüyor burda 5 dakkada bitiyor egitime laf atarlar tamam bende demiyorum ki herşey dört dörtlük ama senin soyun türk soyu neden hakaret ediyorsun neden aşağı görüyorsun ayrıca ben söylemeyi unuttum eşimin teyzesi orda garson kızları garson anneannesi de yıllarca et difrizleri varmış orda çalışıp zengin olmuş sakın yanlış anlamayın bende temizlikcilik yaptım bunu demek istemiyorum

Belki bana kizacaksiniz ama asıl vatan haini bunlardir ya bir duysaniz dersiniz ki sanki afrikaya gelmişler o lafları öyle zoruma gidiyor ki Almanya'da böyle değil hastanede muayene çok uzun sürüyor burda 5 dakkada bitiyor egitime laf atarlar tamam bende demiyorum ki herşey dört dörtlük ama senin soyun türk soyu neden hakaret ediyorsun neden aşağı görüyorsun ayrıca ben söylemeyi unuttum eşimin teyzesi orda garson kızları garson anneannesi de yıllarca et difrizleri varmış orda çalışıp zengin olmuş sakın yanlış anlamayın bende temizlikcilik yaptım bunu demek istemiyorum

Boşveeeer cahille uğraşılmaz mesafe koy ve asla tartısma cvp dahi verme...he de geç

Yaşlı insanları biraz mazur görmek lazım. Mesela bir akrabamız var baya yaşlı telefonda konuşurken hala kontör gidiyor sanıp çok yazmasın diye dinlemeden kapatır:)
bir taaraftanda eğer iyi deyip kapatması kasıtlıysa o size bir ayıp etmiş fakat sizin geleceğim diyip gitmemenizde ayıp olmuş. En misafirperver olmayan insan bile biri arayıp geleceğim derse ufak bir hazırlık yapar. Sizinki haklıyken haksız duruma düşmek olmuş.
Anladığım kadarıyla size pek saygı duymadıklarını düşünüyorsunuz. Sizi biz almanyada yaşıyoruz diye ezmeye çalıştıklarını düşünüyorsunuz. Kim bilir almanyada yıllarca ne şartlarla çalıştılar. Ne çok ezildiler itilsiler kakıldılar. Şimdi de tüm bunların üstünü örtmek için belki böyle bir övünme yolu seçmişlerdir. Eşimin çok eskilerde almanyaya işçi olarak giden akrabalaro var. Orayı öve öve bitiremiyorlar. İlk gittiklerinde temizlikçilermiş. Bildiğiniz tuvalet temizlemişler. Sonra fabrika işçisi olmuşlar biri gece çalışmış biri gündüz birbirlerini görmeden yaşamışlar. Bit pazarı tabir ettikleri ikinci el pazarından giyinmişler. Ama sorsan almanya cennet:). Sizinkilerinkide o hesap sanırım.

Hatanız eşinizden önce gitmeye çalışmak olmuş.
Huylarını biliyorsunuz, anlaşamıyorsunuz, eşiniz haber verirdi beraber bi çay içip kalkardınız, ne yapacaktınız ki saatlerce?

hmmmm eşiniz melek gibi fakat bu aralar size el kaldırır oldu ve hatta dövdüü maşallah melek melek
ezdirme kendini ne o eş olacak kişisine ne de ailesine görgüsüzler

Yanlış anlamayın hatta hiçbir işçi sınıfı mensubu yanlış anlamasın. Ama ailesi oraya işçi açığı olduğu için gitmemiş mi? Yani beyin göçü değil sonuçta? Bu kadar havaya girmelerinin sebebini anlayamadım. Bildiğim kadarıyla işçi olarak elini sallayan gidebiliyordu o dönemde zaten. Siz de bunları söyleyebilirsiniz bence. Özel bir şey değil sonuçta... bir de gitseniz iyi olurmuş aslında ama tavır çok kaba bir tavır göstermeniz de iyi olurdu gidip.

Back
X