Kendi pisliğimi kendim temizleyecekmisim

Bu kaçıncı artık inan canıma yetti teyzesi kuzenleri dayısı filan kısaca tüm akrabaları almanyada yaşıyor kayınvalidem de sürekli gidip geliyor ve her geldiklerinde onlarca aşağılayıcı laflar.iyyy siz burda nasıl yaşıyorsunuz iğrenç burası trafiğe bak hatta kayinvalideme bir gün sordum anne dedim senin tezgah bezin çok iyiymiş nereden alıyorsun de hele bende alayım dedi bana dedigi laf senin gibi ucuuz Türkiye mali kullanmıyorum ben koskoca Alman malı kullaniyorum
Koskoca alman malı ne yahu görgüsüzlük bu olsa gerek

Dayanılacak gibi değil halleri her kelimeleri ayyy ne kadar iğrenç ayyy Türkiye söyle böyle nasıl dayaniyorsunuz halbuki o an ortamda olumsuz birşey olmamış yani herşey normal birde sürekli kendi içlerinde Almanca konuşuyorlar yüzüme baka baka gülüp kahkahalar atıyorlar
Iyi de eşin olacak adam bunları görmüyor mu?
Sen anlatmıyor musun?
Kim olurlarsa olsunlar sana böyle davranan insanlarla görüşmek zorunda değilsin eşin de seni zorlayamaz.
Ayrıca annenanne bunak veya alzheimer değilse yaptığı çok ayıp.
Yaşlı diye onun saygisizligini hoş görmek zorunda değilsin.
Burada gorusseydin gitseydin diyen insanlara da hayret ettim.
Demek ki siz suratınıza telefon kapatan insanların evine gideceksiniz.

Yaşlı insanlar öyle oluyor telefonda konuşmayı sevmiyorlar hoş görmek lazım
Valla herhalde agzini acip gel kizim diyebilir değil mi?
Illa saatlerce sohbet etmek zorunda değil resmen sadece iyi demis kapatmış.
Bunamış veya alzheimer değilse hiç hoş görülecek bir şey değil.

Onlar yani anneannesi almanlaşmış ne bekliyordun samimi konuşmamı orada uzun yaşayanlar soğuk ve duygusuz oluyor ve bunun farkında değiller tabi bize anormal geliyor ben ce gitmeliydin

Valla herhalde agzini acip gel kizim diyebilir değil mi?
Illa saatlerce sohbet etmek zorunda değil resmen sadece iyi demis kapatmış.
Bunamış veya alzheimer değilse hiç hoş görülecek bir şey değil.
Sapasağlam arkadaşım hiçbir hastalığı yok maşallah Süphanallah olmasında zaten ben hastaligimdan dolayı tedavi görüyorum bana ettiği laf buranın doktorlarından bir halt olmaz Almanya'da olsaydın bak neler yapıyorlardı sana yani bunu diyen bir kadınin onlarca evi onlarca dükkanı var bana hava atacağına beni tedavi ettirebilir onunda geçtim nikahim kıyıldı düğün filan yapılmadı gelinlik giymedim eşimin anneannesi nikah hediyesi olarak bana kendi yatağını verdi hala kullanırım yinede Allah razı olsun koltuğun üstünde yatarken belim çok ağrıyordu o kendisine yenisini aldı vizede kendi kullandığını verdi

Yani şimdi neye kızdığınızı anlamadım

Kadın belki müsait değildi belki telde çok konuşmayı sevmiyor

Belki ocakta yemeği vardı vs vs

Sonuçta geliyorum diye aramışsın o da iyi demiş

Gelme defol demiş gibi bir tavrınız var

Eşiniz de size pislik dememiş ki kırdığını sen tamir et demiş ve bu doğru

Zira siz hem geleceğim diye aramış hem gitmemişsiniz

Diğer görgüsüzlükleri vs ayrı bir konu
Allah'ın adı ile selam verdim onu almadı ben en çok buna icerledim dusmanda olsan selamımı alabilirdi esim hakkını yiyemem bana çok iyi davranır ama bu olaydan dolayı beni dövdü şuanda da etrafımda dolaşıyor af diliyor

Iyi de eşin olacak adam bunları görmüyor mu?
Sen anlatmıyor musun?
Kim olurlarsa olsunlar sana böyle davranan insanlarla görüşmek zorunda değilsin eşin de seni zorlayamaz.
Ayrıca annenanne bunak veya alzheimer değilse yaptığı çok ayıp.
Yaşlı diye onun saygisizligini hoş görmek zorunda değilsin.
Burada gorusseydin gitseydin diyen insanlara da hayret ettim.
Demek ki siz suratınıza telefon kapatan insanların evine gideceksiniz.
Çok kötü kavga ettik dövdü beni ama yinede direndim dedim ölüm olsa su saatten sonra beni kimse goturemez dedim ben kazandım şuan özür diliyor sinirime haki olmadım affet diyor

Allah'ın adı ile selam verdim onu almadı ben en çok buna icerledim dusmanda olsan selamımı alabilirdi esim hakkını yiyemem bana çok iyi davranır ama bu olaydan dolayı beni dövdü şuanda da etrafımda dolaşıyor af diliyor

Dövdü mü

Bu kabul edilemez

Lakin bu selama neden takıldınız ki duymamıştır belki belki de o tarz selam almıyordur

Yani şahsen birisi bana telefonda öyle selam verse ben de ne diyeceğimi bilemem çünkü

Telefon sözü alo dur karşılıklı duyma sağlandıktan sonra da ne denilecekse o denir

Yani ben anneannenin azıcık ters bir tip olduğunu düşündüm sadece yani zaten geliyorsan neden aradın gibi bir trip yapmış gibi geldi

Bu arada şimdi düşündüm de ben telefonda kimseye selam verip almam yani sokakta görüp merhaba günaydın vs dediğim insana da telefonda böyle bir şey demem en fazla kapatırken iyi günler yahut iş ile ilgili ise iyi çalışmalar derim

Dövdü mü

Bu kabul edilemez

Lakin bu selama neden takıldınız ki duymamıştır belki belki de o tarz selam almıyordur

Yani şahsen birisi bana telefonda öyle selam verse ben de ne diyeceğimi bilemem çünkü

Telefon sözü alo dur karşılıklı duyma sağlandıktan sonra da ne denilecekse o denir

Yani ben anneannenin azıcık ters bir tip olduğunu düşündüm sadece yani zaten geliyorsan neden aradın gibi bir trip yapmış gibi geldi

Bu arada şimdi düşündüm de ben telefonda kimseye selam verip almam yani sokakta görüp merhaba günaydın vs dediğim insana da telefonda böyle bir şey demem en fazla kapatırken iyi günler yahut iş ile ilgili ise iyi çalışmalar derim
Dogrudur bende böyle alışmışım hep selam veririm belki de dediğin gibi selamün aleyküm dememden hoslanmamis olabilir

Valla benim esimin babaannesi hayatta ve 100 yasina yakin. Telefonda sovse de saysa da gitmeyelim demem. Kocaman yasli kadinla siz bir misiniz ki alinganlik yapiyorsunuz?
Tabiki de bir değilim yaşına hurmetim sonsuz ama beni sürekli asagilamasi hor gormesi beni çok üzüyor yaşlı olmasi bu ülkeye ve insanlara hakaret edip aşağılama hakkını vermiyor ona

Dogrudur bende böyle alışmışım hep selam veririm belki de dediğin gibi selamün aleyküm dememden hoslanmamis olabilir

Sadece hoşlanma ile ilgili de değil

Yüz yüze bu selamı verirsen aleyküm selam derim de telefon da nasıl denir ki

Anladığım siz onlarla onlar sizinle uyumlu değil

Eşinizin ailesine iş arkadaşı gibi mesafeli yaklaşıp nabza göre şerbet verin

Kızlar merhaba eşimin anneannesi Almanya'da yaşıyor burada da evi (evleri) var arada sırada gidip geliyor şuan Türkiye'de eşim günlerdir hasta olmama rağmen git elini öp dedi bende akşam gelirim dedi tamam dedim atların minibüse yolda nezaketen arayayım ayıp olmasın diye düşündüm aradim güzelce konuştum müsaitsen sana geleceğiz el öpmeye dedim kadın selamami bile almadı sadece iyi dedi suratıma kapattı telefonu başka hiç bir kelam çıkmadı ağzından sadece iyi dedi ve hemen kapağı telefonu bende geri geldim evime eşime anlattım telefonda ara anneanneni gelmeyecegimizi şöyle dedim bana etmediği laf kalmadı kendi pisliğini kendin temizle dedi ben ne ettim kızlar pislik olacak
eee hem gelicez deyipte sonradan vazgecip ara gelmiyoruz demissin ya esin bu durumun altindan nasil kalkacak erkek bu gurur yapar hic diyebilirmi biz gelmiyoruz diye...benim esimde olsa ayni seninki gibi tepki verirdi ama dogru ama yanlis...erkeklerin kendi aileleriyle alakali birsey oldumu akan sular durur

Yaşı var baya ama herşeyden hava atmalirindan biktim artık beni cahil görmelerinden usandım her laflarinda almanyayi içmelerini dinlemekten yoruldum artık ilk yürüyen merdiveni kayınvalidem görmüş Almanya'da yıllardır bana bu hikayeyi her görüştüğümuzde anlatir

Bıraksınlar Allah aşkına orda göçmen olarak eziliyorlar, adam yerine konmuyorlar, en berbat işlerde çalışıyorlar havaları sana mıymış? Yüzlerine aynen böylece söyle.

Haha. KayınValidem de öyledir. Söyleyeceğini söyleyip pat diye kapatır. Yapısı öyle, ikinci bir soru için asla zamanın olmaz :)

Tabiki de bir değilim yaşına hurmetim sonsuz ama beni sürekli asagilamasi hor gormesi beni çok üzüyor yaşlı olmasi bu ülkeye ve insanlara hakaret edip aşağılama hakkını vermiyor ona
Yok ben hakli demiyorum he he deyip gecin diyorum. Gerek var mi koca kadini dinleyip de sinirlenmeye? Caniniza yazik

Acaba onlar geleli cok oldu da siz gunlerdir hasta oldugunuz icin gidenediniz de o yuzden mi tepkisi. Hasta oldugunuz icin gitmediginizi bilmiyordur belki de. Gelmediniz diye kapris yapiyordur.
Bu arada esinin dovmesi hic hafife alinacak birsey degil. Darp raporu alsaydin keske.

Acaba onlar geleli cok oldu da siz gunlerdir hasta oldugunuz icin gidenediniz de o yuzden mi tepkisi. Hasta oldugunuz icin gitmediginizi bilmiyordur belki de. Gelmediniz diye kapris yapiyordur.
Bu arada esinin dovmesi hic hafife alinacak birsey degil. Darp raporu alsaydin keske.
Normalde çok iyi bir insan aslında melek gibi davranır evde sebebini bende anlamadım bu günlerde çok eli kalkmaya başladı

Back
X