- 23 Aralık 2012
- 7.517
- 50.068
- 748
- Konu Sahibi Konstantinopolis1985
-
Ne iyi yapmissin gitmeyerek.Almanya'da hersey gormusler de bi insanligi ogrenememisler.Kac yasinda kellifelli kadin boyle küstahca davranirsa ne evine gidilir ne eli opulur.Rahmetli halam derdi alamanyada hansin b.kunu temizler turkiyeye gelip hava atarlar diye aynen oyle.Hic takma ne ara ne sor alttan alinacak bi durum hic degil.Ben aradım selamün aleyküm anneanne nasılsın dedim cevap vermedi anneanne dedim müsaitsen sana gelicez el öpmeye ziyarete dedim iyi dedi bir baktim telefonu kapatmış bende kendi kendime konuşuyorum
Bu kaçıncı artık inan canıma yetti teyzesi kuzenleri dayısı filan kısaca tüm akrabaları almanyada yaşıyor kayınvalidem de sürekli gidip geliyor ve her geldiklerinde onlarca aşağılayıcı laflar.iyyy siz burda nasıl yaşıyorsunuz iğrenç burası trafiğe bak hatta kayinvalideme bir gün sordum anne dedim senin tezgah bezin çok iyiymiş nereden alıyorsun de hele bende alayım dedi bana dedigi laf senin gibi ucuuz Türkiye mali kullanmıyorum ben koskoca Alman malı kullaniyorum
Görmemişin
Almanlar da ona bayılıyordu emin ol.
Nedendir bilmiyorum ama bu Almanya havasi soluyan cogu Turkte bu tuhaf kendini begenmis cok bilmis burnu havada tavirlari var. Istisnalar elbette vardir ama cevremde gozlemledigim insanlarin cogu böyle . Ayrıca bende olsam donerdim yoldan geri haketmis
Dayanılacak gibi değil halleri her kelimeleri ayyy ne kadar iğrenç ayyy Türkiye söyle böyle nasıl dayaniyorsunuz halbuki o an ortamda olumsuz birşey olmamış yani herşey normal birde sürekli kendi içlerinde Almanca konuşuyorlar yüzüme baka baka gülüp kahkahalar atıyorlar
ay cok sinir oldum döverimki ben bunlari... burdada yalandan türkce konusurlar kimse anlamasin diye. benim cogunlukla türk oldugumu anlamiyorlar... hakkimda neler konusuyorlar pislikler
Harbiden görgü sıfır. Dilini bilmeyen birinin yanında yabancı dil konuşmak artık karsisindakine hakaret mi ediyor ana avrat küfür mu ediyor belli degil. He yok özel konuşmaysada yalniz kaldiginizda yapin dedikodunuzu kardeşim. Karşındaki insani yok sayiyosun cok saygisizca buluyorum.
Çocuk bakımı işi olmadı bacım yarın bir kapıcılık işi var orayla görüşmeye gidicez eşimle inşallah ora bari olur rabbi ala ümmeti Muhammed'in yüzüne baksın inşallahBütün konularını okudum.
Hastalığın için Rabbim acil şifalar versin, tamamen kurtulursun inşallah
Eşine ve ailesine de Allah vicdan merhamet versin. Aşağılamak, hakaret etmek hele ki dövmek ! Ne hakla ne hadle? Ezdirme kendini. Usulünce ver karşılıklarını.
Çocuk bakıcılığı işi sonuçlanmadı sanırım. Gönlüne göre bir iş bulur bu kasvetli hayatından biraz olsun uzaklaşırsın inşallah.
Kardeş inan olsun çok zor dilllerini bilmiyorum birde eşime soruyorum az çok oda anlıyor diyorum banada de benim hakkımda mi konuştular çünkü bana bakıyorlar gulusuyorlar esimde yok senin hakkında konuşmuyorlar diyarı ama sürat ifadesinden anlıyorum yalan dediğinibenim esim alman. ailem her onlara gittigimizde sohbet ederler türkce.... ben sürekli arada kaliyom yapmayin cok ayip. almanca konussaniz. karisi türk türkce konussun diyorlar. sürekli beni zors sokuyorlar sonrada ayyy senin kocam bizi sevmiyo gelmiyo. bi türklük havasi. türkiyede böyle türkiyede söyle. ama tr de birden türkceyi unuturlar... anlatsam roman olur. bi yere misafirlige gitsem e nasil yasiyorsunuz. hani uzayliyla evliyim ya.
Bu kaçıncı artık inan canıma yetti teyzesi kuzenleri dayısı filan kısaca tüm akrabaları almanyada yaşıyor kayınvalidem de sürekli gidip geliyor ve her geldiklerinde onlarca aşağılayıcı laflar.iyyy siz burda nasıl yaşıyorsunuz iğrenç burası trafiğe bak hatta kayinvalideme bir gün sordum anne dedim senin tezgah bezin çok iyiymiş nereden alıyorsun de hele bende alayım dedi bana dedigi laf senin gibi ucuuz Türkiye mali kullanmıyorum ben koskoca Alman malı kullaniyorum
Belki bana kizacaksiniz ama asıl vatan haini bunlardir ya bir duysaniz dersiniz ki sanki afrikaya gelmişler o lafları öyle zoruma gidiyor ki Almanya'da böyle değil hastanede muayene çok uzun sürüyor burda 5 dakkada bitiyor egitime laf atarlar tamam bende demiyorum ki herşey dört dörtlük ama senin soyun türk soyu neden hakaret ediyorsun neden aşağı görüyorsun ayrıca ben söylemeyi unuttum eşimin teyzesi orda garson kızları garson anneannesi de yıllarca et difrizleri varmış orda çalışıp zengin olmuş sakın yanlış anlamayın bende temizlikcilik yaptım bunu demek istemiyorumKendi ülkesini aşağılayanlardan şiddetle nefret ederim. Kör cahil...Türkiye malı Almanya malı ha...Daha dünyanın globalleştiğinden haberi yok. Bence bu cahillerden ne kadar uzak dursanız o kadar iyi...İyi yapmışsınız bence
Belki bana kizacaksiniz ama asıl vatan haini bunlardir ya bir duysaniz dersiniz ki sanki afrikaya gelmişler o lafları öyle zoruma gidiyor ki Almanya'da böyle değil hastanede muayene çok uzun sürüyor burda 5 dakkada bitiyor egitime laf atarlar tamam bende demiyorum ki herşey dört dörtlük ama senin soyun türk soyu neden hakaret ediyorsun neden aşağı görüyorsun ayrıca ben söylemeyi unuttum eşimin teyzesi orda garson kızları garson anneannesi de yıllarca et difrizleri varmış orda çalışıp zengin olmuş sakın yanlış anlamayın bende temizlikcilik yaptım bunu demek istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?