Kendi üzerinize arkadasiniza telefon alir misiniz?

Diğer arkadaşlara da hak veriyorum ama arkadaşlığınızın boyutuna bağlı biraz da. Benim alacağım arkadaşım da var almayacağım da. İlişkinizin boyutu ve güven meselesi tamamen

telefon mu istiyor hat mı istiyor yoksa her ikisini de mi istiyor? eğer telefon ise bana telefon çıkmıyor, notum düşük deyip geçin. nasıl hayır derim diye sormuşsunuz o yüzden diyorum.

bu tarz şeylere bulaşmamak en hayırlısı.

BU ARADA şu başkasının üstüne telefon almakla alakalı başımıza şöyle bir durum geldi.
Annem esnaf, ortağına kendi üstüne telefon aldı. ortağı aydan aya ödedi tabii ki ama geçenlerde telefonu çalındı. annemden rica etti polise çalıntı bildiriminde bulunmasını, cihaz gibi kayıtlar onun üzerine olduğu için. zira telefonun yasal sahibi o her ne kadar ortağı taksitlerini ödese de cihaz ücreti annemin faturasına yansıtılıyordu. annem de ben uğraşamam dedi gitmedi mesela. sebebi de, çalındığında ben yanında değildim, ifade verirken polise yalan mı söylicem. ifadem tutarsız olacak doğruyu söylemedikten sonra nasıl bulunabilir ki dedi ve bu yüzden gitmedi.

Bu devirde babamın kızı için bile almam üzerime hat. Bu tür bir durumdan arkadaşım 2 yıl ertelenmiş ceza aldı. İstediği kadar trip atsın.

No

Diğer arkadaşlara da hak veriyorum ama arkadaşlığınızın boyutuna bağlı biraz da. Benim alacağım arkadaşım da var almayacağım da. İlişkinizin boyutu ve güven meselesi tamamen
Ben öyle düsünmüyorum su an cok güvendigim arkadasimla iliskimiz ilerde farkli bir noktaya da gelebilir neyin garantisi var ki, arkadaslik demek karsidakinin prensiplerini cigneyebilcegin anlamina da gelmiyor ayrica.

Sormanız bile hata

Doğrudan kusura bakma deyin

Böyle bir şey için küsecekse kendi bilir
Böyle seyleri isteyebilen insanlara da kiziyorum. Düsünüyorum da ablamdan esinden bile isteyemem böyle bir sey. Istemem de korkcagim seyler varsa ona göre baska bir sekil veririm hayatima.

Benim anladigim kadariyla o hat üzerinden özel görüsmesi olursa gerceklestirecek, cünkü eski esi mahkemede telefon dökümü falan isteyebilir. Korktugu icin kendi adina olmasini istemiyor.
Arkadaşınız daha evli mi ki eski eşi telefon dökümü isteyecek? Boşanmış olsa öyle bir şey isteyemez ki.

Söyle ki; esi bosanmak istemedigi icin ve dava süreci uzadigi icin o sürede de baska biriyle görüsürse esi mahkemeden döküm isteyebilir diye. Ayrilmis olsalar da bosanmis olmadiklari icin o süre zarfinda biriyle görüsürse esi tarafindan kötü kadin ilan edilip cevresinie de öyle anlatmasindan korkuyor.

Arkadaşınız daha evli mi ki eski eşi telefon dökümü isteyecek? Boşanmış olsa öyle bir şey isteyemez ki.
Su an galiba tam o son asamalardalar, tam detayli da bilmiyorum acikcasi son durumu. (Evleri ayirali uzun süre oldugu icin eski es diyorum)

Kuzum korkutucu yorumlardan anladigim kadariyla senin arkadas potansiyel suç makinesi cikabilir bence kendi uzerine de almasin
Dost kazığı yemeyen nadir insanlardansınız sanırım:)
Yıllar evvel eşim arkadaşı olan ama iş de yaptığı birine hizmeti karşılığı çek kesti, çekin vadesinden önce o arkadaş soyuldum çek de çalındı dedi, bankaya haber verdik.
Neyse uzatmayayım meğer çalınmamış, o arkadaş çeki çek mafyasına kırdırmış, onun yüzünden benim evime tehdit telefonları geliyordu zira bize çeki kırdırdım demedi çaldırdım dedi, bizde çalanlar illegal yoldan parayı tahsil etmeye çalışıyor sandık, arkadaş bizim gibi birkaç arkadaşını daha böyle kandırmaya çalışıp işyerini de kapatıp gitmiş, bulunamaz sandı ama araştırıp eşine kadar buldum canına da ot tıkadım ama asla onun yüzünden bacak kadar çocuğumla mafya tarafından tehdit edildiğimizi de unutmadım.

Babamın oğlu olsa kimseye güvenmem böyle konularda çünkü birkaç kere sütten dilim yandı.

Ne bileyim yaparmiydim diye dusunurken yorumlardan sonra korktum ben

Yapmayın burda bir uye vardi sizin gibi faturali telefonlu bir cihaz mi ne almisti arkadasina iyilik olsun diye. Oderim demis borcunu. Simdi ulasamiyormus kendine yanlis hatirlamiyosam 20 bine yakin faizli borcu olmustu. Ne yapsam diye konu açmışti

kisaca yapmayin oyle bisey bence

Almazdım.
Fatura ödeme isleri şöyle dursun o telefon ne icin nasıl kullanılacak vs artik kimseye güven kalmadi maalesef.

Ne bileyim yaparmiydim diye dusunurken yorumlardan sonra korktum ben
Bence bu tip taleplerde şüpheyle yaklaşın, maalesef arkadaş dahi olsa olmayacak işler değil, telefon hattı çok masum bir talep gibi görünse de insanın başını yakabiliyor, verdiğiniz internet şifresi bile problem yaratabiliyor.
Haberlerde izlemediniz mi? Bir şekilde ele geçirilen tc kimlik bilgileri üzerinden insanların üzerine şirketler açıyorlar borçlandırıyorlar.
Ben artık belki paranoyak oldum bu hususta ama postaneye gidip tc no isim soyad yazarken hatalı yazdığım belgeyi bile orada bırakıp gitmiyorum, yıllar yıllar evvel pazarda birkaç kadın tarafından soyulup kızımın kimliğine kadar çaldırdığımda babacan bir komiser tarafından uzun bir öğüt dinlemiştim en korkutucusundan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…