Kendi yaşamını inşa etmek.

Peki ne yapayım? Vah vah talih böyleymiş benim de böyle bir hayatım var. Zaten kim mutlu ki mi diyeyim...
Lisans mezunuyum diyorsun.bulunduğun yerde çalış bir süre para biriktir. Gitmek istediğin yerde iş ayarlamadan ev kirasıydı eşyaydı vs bir kaç ay seni idare edecek paran olmadan nereye gideceksin.
Büyükşehirler okadar doluki kötü yola bile düşemezsin okadar yani.
Mantık çerçevesinde değiştir hayatını

23 yaşındayım. Lisans mezunuyum. Kamu Yönetimi okudum. Kapatılan üniversitelerin birinde yani ha okudum ha okumadım. Bir geçerliliği yok.
Aile yapini simdi daha iyi anladim. Daha once de dedigim gibi eger ailenle arana en azindan sogukluk girmesine cesaret ediyorsan yap. Ben o kuzenimi takdir ediyorum acikcasi, yani nasil bir hayat istiyorsan pesinden gitmelisin.

Aile yapini simdi daha iyi anladim. Daha once de dedigim gibi eger ailenle arana en azindan sogukluk girmesine cesaret ediyorsan yap. Ben o kuzenimi takdir ediyorum acikcasi, yani nasil bir hayat istiyorsan pesinden gitmelisin.
Bir parça özgür olabilmek için herşeyimi verirdim. Hayatta şiddetle arzuladığım tek şey bağımsızlık.

Peki ne yapayım? Vah vah talih böyleymiş benim de böyle bir hayatım var. Zaten kim mutlu ki mi diyeyim...
Peki girdin bir ise bir sure idare ettin. Birden isten atildin? Ne yapacaksin. O cok guvendigin arkadasin da yapamadi geriye dondu? Ya da evlendi? Nasil yapacaksin. Issiz oldugun donemde maddi acigini nasil kapatacaksin. Baskasinin varligina guvenip boyle bir adim atman seni dibe batirir. O diledigi zaman seni birakip daha mutlu olacagi bir hayata gider. Sen ne yapacaksin onu dusun?

Peki girdin bir ise bir sure idare ettin. Birden isten atildin? Ne yapacaksin. O cok guvendigin arkadasin da yapamadi geriye dondu? Ya da evlendi? Nasil yapacaksin. Issiz oldugun donemde maddi acigini nasil kapatacaksin. Baskasinin varligina guvenip boyle bir adim atman seni dibe batirir. O diledigi zaman seni birakip daha mutlu olacagi bir hayata gider. Sen ne yapacaksin onu dusun?
O öylesine bir arkadas değil. Kader arkadaşı gibi düşünün. Yaşantılarımız sıkıntılarımız ortak.

Yaşadığın durumu bilemeyiz ama evden kaçmak uzaklaşmak aile için çok yıkıcı bir durum. Mezun da olmuşsunuz. Alaniniza uygun bir iş vesile olmadıkça karambole gitmek olur sizin için. Güzel bir iş ayarlayıp ailenizle bu konuyu paylasirsiniz. Felanca yerde felanca getirisi olan sağlam bir iş buldum diye. Baktınız izin vermiyorlar o zaman hayatınızı cizersiniz en azından attığınız adım sağlam olur. Gitseniz de aileniz nereye gittiğinizi bilir en azindan. Ama kara düzen olmaz bu işler olmamalı

Bir parça özgür olabilmek için herşeyimi verirdim. Hayatta şiddetle arzuladığım tek şey bağımsızlık.
Seni kuzenime benzettim, o da oyleydi. Ama aile buyukleri ona fahise muamelesi yapti. Bense onu cok iyi anliyorum. Butun gun evden cikmasina izin verilmezdi, kiz dedigin disarida gezmezmis. Abilerinin nerede olduguysa belli degil bile. Okumasina da izin verilmedi, okursa meslek sahibi olurdu cunku, bir erkege ihtiyaci kalmazdi. Babamin ailesinde kizlar ancak evlenirlerse baba evinden gidebilirler. Evlenmek icin de gorucu usulu, aile buyuklerinin uygun gordugu familyalarin ogullari tabi. Yani ne cikarsa bahtina. Benim babam ailesine cekmemis bu konuda neyse ki, genis aileye bakinca ben cok cok iyi durumdayim. Her neyse, hangi sehire gidecegini bilmiyorum(onemli bu) ama en basta cok zorluk cekecegini bil. Ozgurlugun de bir bedeli vardir cunku.

Üniversite okunacaksa gidilebilir hatta muhafazakar aileden kurtulmanın en iyi yolu gibi. Ama iş için bilemiyorum, işinizi bulmadan gitmeyin mesela. Üniversite olsa yurt falan ayarlayın derdim, devlet yurtlarına başvur vs ama iş için bir de kendine ev tutman gerekecek, elektrik, su, doğalgaz, aidat cabası. Sağlam bir adım atmadan kendi kendine direkt gitme derim eğer iş bulup çalışmaya gideceksen. Ama üniversiteyse yaz şehirdışını bas git.

Bizimkilere göre bir erkegi koluma takmadan evden temelli çıkamam. Bu sekilde yaşamaya devam edersem kronik depresyonun pençesinde yaşam sürdürücem.

Kac buradan mumkunse yurt disina. Sene olmus 2017 su kisa omurde milletimin kadinlara olan tavrina bakar misiniz.
Ama sunu soyleyecegim: OZGURLUK ISTEGI GENLERINDE OLMALI.
Hissetmiyorsaniz asla girismeyin.

Kac buradan mumkunse yurt disina. Sene olmus 2017 su kisa omurde milletimin kadinlara olan tavrina bakar misiniz.
Ama sunu soyleyecegim: OZGURLUK ISTEGI GENLERINDE OLMALI.
Hissetmiyorsaniz asla girismeyin.
Teşekkür ederim. Çok şükür beni anlayan birileri çıktı.

Sizi zorlu bir hayat bekliyor. Bir kere ozgurlugu tadinca asla geri donmeyeceginiz cok buyuk engellerle karsilasacaginiz bir yol. Kendinizden ve presniplerinizden asla odun vermeyin ve kimsenin sizi kullanmasina izin vermeyin.
Ruh ve beden butunlugunuzu her zaman koruyun.
Bz kadinlar guclu olmak zorundayiz.

Son düzenleme:
Sizinki biraz riskli. Ogrenci olsaniz hadi yurtta kalirsiniz burs alirsiniz universitede 2 tl ye yemek yersiniz...
Hele istanbula gelecekseniz bir kadinin yalniz yasayabilecegi bir semtte muhtemelen kirayi odeyecek kadar maas alamazsiniz. Ben universite mezunu halimle tek basima kendi masrafimi karsilayamam.

23 yaşındayım. Lisans mezunuyum. Kamu Yönetimi okudum. Kapatılan üniversitelerin birinde yani ha okudum ha okumadım. Bir geçerliliği yok.
Canım biraz paran olması lazım köşede. Biriktirmenin bir yolunu bulamaz mısın? Bir kaç ay geçineceğin para olmadan yola çıkma. Ama eğer ailen gerçekten çok kötüyse git kurtar kendini derim. Tam olarak ne yapıyorlar? Gerçi o okula seni baskıyla gönderdilerse tahmin edebiliyorum.

Canım biraz paran olması lazım köşede. Biriktirmenin bir yolunu bulamaz mısın? Bir kaç ay geçineceğin para olmadan yola çıkma. Ama eğer ailen gerçekten çok kötüyse git kurtar kendini derim. Tam olarak ne yapıyorlar? Gerçi o okula seni baskıyla gönderdilerse tahmin edebiliyorum.
Ciddi bir iletişim problemi var. Herkes kendi odasında yaşar. Kimse kimse ile birşey olmadıkça konuşmaz. Zor ve tutucu insanlar. Madden varlar sadece manen yoklar. Benim isteklerim kimsenin umrunda değil. Evlenir gider gözüyle bakıyorlar heralde bilemedim.

Back
X