- 21 Temmuz 2015
- 6.687
- 6.069
- 198
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Açıkcası ögrencilik için enerjim yok. Sosyolojiyi çok seviyorum. Ama emek ve sağlam okuma isteyen bir bölüm. Sadece durmadan çalışmaya ve yorulmaya ihtiyacım var.Yeni bir bölüm okumayı düşünmez misiniz? Bu konuda ikna etmeye çalışsanız acaba olabilir mi? Bu şekilde başka bir şehire adım atabilseniz gerisi gelir kendiliğinden diye düşünüyorum. Bunun dışındaki seçenek ise kpssye çalışıp bir yere atanmak fakat bu da yüksek puan gerektiriyor bölümünüz itibariyle.
Açıkcası ögrencilik için enerjim yok. Sosyolojiyi çok seviyorum. Ama emek ve sağlam okuma isteyen bir bölüm. Sadece durmadan çalışmaya ve yorulmaya ihtiyacım var.
Çok teşekkür ederim. İnşallah bizde yapabiliriz..Ben üniversite 1.sınıfta Berlin'e gittim. Sosyoloji öğrencisiyim. 2 sene durabildik arkadaşımla. Garsonluk yaptık, bulaşık yıkadık, kahve şirketinde çalıştık birlikte. Hiç boş günümüz kalmazdı hem okul hem iş. Sonra işi bıraktık yazları buraya gelmek yerine 1 sene orada gezmeye başladık. Sonra aileler rahatsız olup özlemeye başladı ama bizde özlem çok çok yoktu idare edebiliyorduk. Bizi galiba o tempo yordu sonra da aileler istedi geri döndük.
Bence kendi başına idare edebilmek çok güzel ve yorucu olsa da eğlenceli bir şey. O günler bana bir sürü tecrübe katmış diyorum şimdi. Keşke dönmeseydik orası daha huzurluydu sanki, ülke olmasa da o hayat yani. Bence denemelisiniz bazen bir şeylerin sorumluluğunu alabilmek insanı büyütüyor. Yanınıza uygun arkadaşınız varsa beraber bazı yükleri kaldırır beraber geçinirsiniz.
Çok teşekkür ederim. İnşallah bizde yapabiliriz..
Çok teşekkür ederim. Sosyal Bilimler bambaşka birsey zaten insan ufkuna hizmet etmek için mutlaka okumalıRica ederim canım. Sosyoloji çok zordur ve çok emek ister doğru. Bence çok da eğlencelidir bunun yanı sıra ve Türkiye'de değeri bilinmese de yurt dışında gayet de saygın konumu vardır sosyologların. Bence okumalısın, öğrenci olarak söylüyorum.
Hayatında başarılar.![]()
Şu an bulunduğum şehirde herhangi bir işte (asgari ücret vs. ile de olsa) çalışma imkanınız var mı? Yoksa iş için de mi evden çıkarmazlar? Eğer varsa imkanınız bir işe mutlaka girin çalışın para biriktirin. Elde var sıfırken başka şehre gitmek nasıl olacak yoksa..Açıkcası ögrencilik için enerjim yok. Sosyolojiyi çok seviyorum. Ama emek ve sağlam okuma isteyen bir bölüm. Sadece durmadan çalışmaya ve yorulmaya ihtiyacım var.
Farklı bir karar aldım.Yeniden ve istediğim bölümü okuyucam. İstediğim işi yapıcam. Yani gitmek fikrini aklımdan çıkardım.Bende senin gibiydim. Sonra evden kactim. Ama iste simdi sorsaniz 2 cocugum var ama.mutsuzum keskelerim cok. Annen baban yanindaykrn kiymetlerini bil aksi taktirde hic bir sekilde geri gelmez bu gunlerin simdi cok zor geliyoe sana hersey ama inan bana sabret sabret ve kirma anneni babani. Daha büyük aci cekiyorsun. Ama şimdi ama sonra. Ama anne olduktan sonra
Cok guzel bencede annenin babanin istemedigi hic bir seyi yapma.Farklı bir karar aldım.Yeniden ve istediğim bölümü okuyucam. İstediğim işi yapıcam. Yani gitmek fikrini aklımdan çıkardım.
Tabiki haklısınız. Herşeyi tek başıma göğüslemekte istemiyorum. Akademi'de kalmayı çok isterim. Mücadele edicem.Cok guzel bencede annenin babanin istemedigi hic bir seyi yapma.
Bak ben eskiden cok neseliydim. Dans hocasiydim. Heryerde dans ederdim cilgin bir yapim vardi. Sonra ev icinde bulanimlara girdim. Kimsenin beni duymadigini dinlemedigini biliyordum. Annem babam hrp calisirdi. Simdi inan kendimi 55 yasinda hissediyorum. Ama yasim 25. Ve bıkkınlık var hayatimda. 2 ci evliligimi yaptim ama cok mutsuzum. Bir anlik heves inan bana herseyi degistiriyor ama herseyi
Cok güzel emin ol ilerde iyiki diyeceksinTabiki haklısınız. Herşeyi tek başıma göğüslemekte istemiyorum. Akademi'de kalmayı çok isterim. Mücadele edicem.
Kendimi tarttım. Gittikten sonra daha mutsuz olabilirim. Çünkü birden tüm hayatımın sorumluluğu bende olmuş olucak. Ama yeniden okursam kendimi buna hazırlamaya çalışıyorum. Ve üniversitede kalabilirsem bana iyi gelecek. Çok seviyorum Akademiyi..Özgürlük ve bağımsızlık benim özüm.
Hep böyleydi ve hala böyle.
Şükür ailem ( cekirdek ailem) asla beni kismadi.
Ama ben yinede daha fazlasini istedim.
Başka şehire taşındım. Üniversite okurken. Annem lafinin arkasinda kadindi. Bana gidersen başının caresine bakarsin. Benim yanimda kalirsan yer icer okursun demişdi.
Ben gitdim. Annemle kötü olmadim ama cok cekdim. Kic kadar odalarda kaldim.. göya yurt. Kadin erkek karışık tuvalet banyo. Milletin kic kili ile boğuştum.
Ac kaldim. Resmen 3 gün ac kaldim.
Kışın ortasinda evsiz kaldim.
Kaldimda kaldim.
Ama başardım. Suanda hayatim mükemmel.
30 yaşıma girdim. Kendime soruyorum...deydimi diye
Cevabim: zamani geriye alabilsem yine aynisini yaparim.
Bence deneyin yani...
Not: ben avrupadayim. Bu koşullarla yapdim başardım. TR`de olsam yaparmiydim bilmiyorum...
Kendimi tarttım. Gittikten sonra daha mutsuz olabilirim. Çünkü birden tüm hayatımın sorumluluğu bende olmuş olucak. Ama yeniden okursam kendimi buna hazırlamaya çalışıyorum. Ve üniversitede kalabilirsem bana iyi gelecek. Çok seviyorum Akademiyi..
Çocuklar
Çocuklarınız sizin çocuklarınız değil,
Onlar kendi yolunu izleyen Hayat'ın oğulları ve kızları.
Sizin aracılığınızla geldiler ama sizden gelmediler
Ve sizinle birlikte olsalar da sizin değiller.
Onlara sevginizi verebilirsiniz, düşüncelerinizi değil.
Çünkü onların da kendi düşünceleri vardır.
Bedenlerini tutabilirsiniz, ruhlarını değil.
Çünkü ruhlar yarındadır,
Siz ise yarını düşlerinizde bile göremezsiniz.
Siz onlar gibi olmaya çalışabilirsiniz ama sakın onları
Kendiniz gibi olmaya zorlamayın.
Çünkü hayat geriye dönmez, dünle de bir alışverişi yoktur.
Siz yaysınız, çocuklarınız ise sizden çok ilerilere atılmış oklar.
Okçu, sonsuzluk yolundaki hedefi görür
Ve o yüce gücü ile yayı eğerek okun uzaklara uçmasını sağlar.
Okçunun önünde kıvançla eğilin
Çünkü okçu, uzaklara giden oku sevdiği kadar
Başını dimdik tutarak kalan yayı da sever.
Halil Cibran
Keşke Türkiye'deki ebeveynlerde bunun farkında olsa...