Kendimden 4,5 yaş küçük koca ve aklıma takılanlar...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yaşınız 23. Uzun seneler önce dediğiniz kaç sene öncesi. Evlenmeden önce adet düzensizliğinden filan gideriz doktora genelde. Yani durum değişmiş olabilir. 18.5 yaşındaki eşiniz kaç sene önce kaç yaşında testis kanseri oldu? 18 yaş evlilik için çok küçük. Aranızda yaş farkı olarak uçurum yok ama yaş sınırı tehlikeli. Konuya inanamadım zaten ben.

25 yaşında erkek kuzenim var uzun yıllar flörtten sonra 30 yaşındaki sevgilisi ile evlendi gayet uyumlu ve mutlular hatta okadar uyumlular ki (maşallah) kuzenim her sabah işe gitmeden eşine kahvaltı hazırlayıp öyle gidiyor. Sandviç falan yapıyor düşün artık... Seninde ilerisi böyle olabilir neden olmasın?

Niye bu kadar aceleci davranilmis anlamadim 18 yasinda oncesinde testis kanseri olmus annesini kaybetmis bunlarin hepsi travmaya sebep olur ailenin aklina gelen hemen evlendirmek mi cok enteresan ya bu yasadiklarini yasamamis olsa bile 18 yasindaki birey daha olgunlasmamistir ergen denilcek yasta ha birde kuzen olma durumu var neresinden baksan olumsuz

Eski zamanda evlenmis erkek 17 kadin 20-21 civari olan bir tanidigimiz var. Hatta simdi torunları falan var. 25 yillik falan evliler.

Erkek olan esine de baya duskun. Genel olarak mutlular.

İkinizin yaşı da çok küçük zaman geçecek olgunlaşacaksınız, değişeceksiniz. Uyum işte o zaman önemli. İnşallah mutlu olursunuz ama olurda, ileride ayrılmak isteseniz babalarınız kardeş ve iş ortağı. Aile içi problem olur direkt ve bunun yükü de sizi çok yorar. Bu konuda kararınızı sadece kendiniz için veremezsiniz malesef.

İş ortaklığı da olduğu için içiçe kardeş gibi büyümüşsünüz diye tahmin ediyorum, böyle bir evliliği onaylamak çok zor benim açımdan. Olan olmuş zaten.

5 ay önce düşünmeniz gereken bir konuydu bu, fazlasıyla geç kalmışsınız. Bence evliliğinize ve mutluluğunuza odaklanın artık.

konu sahibi de ortalıkta yok . çocuğunuzun olmayacağına dair size konulan teşhis nedir? hangi rahatsızlık yüzünden bu kondu

4,5 yas sorun degil de,
ikinizin de yasi cok kucukmus, neden bu kadar acele ettiniz ki.

yanliz siz seneler onceki teshise gore aile planlamasi yapmayin, yeniden testlerinizi yaptirin ve gerekirse korunun.
Bir de akrabalik sebebi ile cocugunuzda sorun olusma ihtimali var cunku, muhtemelen o gerekli testleri yaptirmamissinizdir nasilsa cocuk olmaz dendi diyerek.

Herkese merhabalar. İşin açığı biraz içimi dökmek istedim, uzun olacak.

Ben 23 yaşındayım. İnterfilite hastalığımdan dolayı çocuğumun olmayacağı söylenmişti uzun seneler önceki bir kontrolde. O yüzden hiç evlenmeyi düşünmedim. Hiç sevgilim de olmadı, fazla kırılgan olduğum için.

Bir de amcamın oğlu vardı. Babamlar iki kardeş, aile şirketi var ikisin orta ölçekli. Amcamın da tek çocuğu var, 18,5 yaşında. O da yaşadığı testis kanserinden dolayı çocuk sahibi olamayacağı söylenmişti. O da evlenmeyi düşünmüyorum diyordu, sevgilisi olmamıştı. Normal kız arkadaşı bile yoktu çekinden birisi zaten.

Neyse, liseden sonra okumak istemedi. Zaten maddi problem yok, şirkete düşündüler babamla amcam. Ve amcam, ikimizin evlenmesi için bana söylemişti. O da bana fikrimi sordu, ben aradaki yaş farkından önce soğuk baktım. O ise, olursa sadece Nisa olsun demişti.

Annem de babamda çok sever, onlar da isteyince ben de kabul ettim. Evlendik 5 ay kadar önce. Düğün yapmadık. Resmi nikahımızı kıydık üç beş tanıdıkla beraber.

Beni eleştirenler oldu işte daha çocuk, arada kaç yaş var vs. diye.

Beni en çok bu karara iten şey, o içindeki kocaman merhameti. Bir gram kötülük görmedim kimseye. Tek kötü söz konuşmaz mı kimse hakkında. İnsan hayvan herkese yardım etmeye çalışır. Ha dışı da güzel mi, güzel dürüst olmak gerekirse. Ama karakteri, yaşından kat kat olgunluğu. Yanındakine sahip çıkması vs. işte. Zaten ortaokul sonuncu sınıfta annesi de vefaat etmişti. Amcam biraz da o yüzden acele etti işte, çok içine kapandı o günden sonra.

Maddi konudan sıkıntı yok. İşi zaten aile şirketimizde.
Anlaşma konusunda sıkıntı yok, zaten ikimiz de kimseyi kıran insanlar değiliz.
Cinsel konuda sıkıntımız yok, ayıptır söylemesi haftada 3 - 4 kez filan birlikteliğimiz oluyor.

Ama yaş farkı takılıyor işte kafama. İleride sorun olur mu diye. Fikirleri görüşleri değişir mi diye. İyi tanıyorum onu, yüzünün ifadesinden bile anlarım üzgün mü yorgun mu hasta mı. Ama ilerisi kafamı karıştırıyor. Bir de etrafın tepkisi.

Belki burdan da tepki gösterenler olabilir ama, sonuçta aile rızaları ve kişisel rızalarla, resmi olarak evlendik ben bir ayıp göremiyorum. Ve dediğim gibi, yalnızlık zor. Ve onu çok iyi tanıdığım için, o güzel yüreğinden ötürü böyle bir karar almıştım. Şu an için sorun yok ama işte ilerisi..
etrafın ne dedıgını takma kafana mutlumusun anlaşıyormusun gerısının önemi yok mutluluklar dilerim

Seneler önce konan infertilite teşhisinden nasıl bu kadar emin olabildiniz onu anlayamadım. Bir doktorun söylemesiyle anlaşılacak bişey değil bu, kaldı ki kadınların infertilite teşhisi erkeklerinki gibi tek bir şeye bağlı değil ve kesin konmuyor. Eğer doğuştan rahimsiz yumurtalıksız falan değilseniz kadınlar için her zaman şans vardır diye düşünüyorum. Doktor istediğini söylesin ne insanlar olmaz denipte hamile kalıyor Allah büyük. Daha da 23 yaşındasınız yani sanki 40 yaşına gelmişte bu saatten sonra zaten çocuğum olmaz diye evlenmek için evlenmişsiniz. Çok mantık hatası var, aşırı saçma buldum konuyu ve inanamadım pek bende

18 yaşında koca, akraba evliliği, aile şirketi, aşksız evlilik... Bir sürü sorun çıkacak detay var interfiliteye gelene kadar ki çocuk sahibi olamamak bunların yanında çok önemsiz kalıyor. Hayatta her şey çocuk sahibi olmak değil.
Korkularınızda haklısınız ama eksiksiniz.

18 yaşında koca, akraba evliliği, aile şirketi, aşksız evlilik... Bir sürü sorun çıkacak detay var interfiliteye gelene kadar ki çocuk sahibi olamamak bunların yanında çok önemsiz kalıyor. Hayatta her şey çocuk sahibi olmak değil.
Korkularınızda haklısınız ama eksiksiniz.

18 yaşında koca mı? Bir de amca çocuğu. :KK57: İnsan nasıl kabul eder, valla aklım almadı. 18 yaş ergenlik çağları yahu. Amca çocuğu da kardeştir bizde. Kardeş gibi büyümedik de diyemezsin ki, babalarınız ortak iş güç sahibi. İleride oluşabilecek sorunlar yaş farkından değil, karakterlerinizdeki farklardan, hayattan beklentilerinizin farklı olmasından, duygusal boşluktan olabilir olacaksa. Zira öyle yaşlarda evlenmişsiniz ki, ne kişilikler oturmuş, ne olgunlaşılmış, ne kendi ayaklarınızın üzerinde duruyorsunuz, ne hayatta nereye gideceğiniz belli. 18 yaşında nasıl bir geliri, nasıl bir donanımı var mesela bu kocanın ya da senin? Nasıl geçiniyorsunuz? Aileler mi bakıyor size? Yani resmen aile büyükleri tarafından evcilik oyununun içine sürüklenmiş çocuklar gibisiniz. Ne desek boş bir de, olan da olmuş. Şimdi sen de dert etsen ne değişecek? Yaşayıp göreceksin nihayetinde. Ama cidden çok üzüldüm. Öz anne, babalar kendi evlatlarına bunu nasıl yapar?

18 yaş damat olmak için küçük değil mi ya. Benim de 20 yaşında erkek kardeşim var ve biz çocuk gözüyle bakıyoruz ona. Bi an onu damat olarak düşündüm de komiğime gitti. Yazık yahu 18 yaş ne demek küçücük çocuk daha. Benim erkek arkadaşım 25 yaşında onu bile damat olarak düşününce çok küçük sanki dşyorum. Enteresan

Ben sizin yerinize olsam hiç kafama takmam. Evet yaşı, genç olması kafaya takılıyor falan ama bu çoğunluğa göre. Benim kuzenim de 18 den gün aldığında evlendi. 16 sene oldu evleneli. O kadar iyi anlaşıyorlar ki. Daha bir gün büyük olaylı bir kavga olduğunu ne gördük ne duyduk. Çünkü iki tarafta koca ve karı olma sorumluluklarini aldılar ve öyle ilerlediler. Simdi hem çok gençler hem de birbirlerinin gözlerine bakarak anlaşıyorlar diyebilirim. Kuzenim çok iyi bir yerde mühendis. Yaşını bekliyor genel müdür olmak için. Hem aile hem iş hepsini güzelce yönetti. Çünkü olgundu. Daha evlenirken yani on sekiz yaşında evini gecindirebilecek kadar para kazanıp diğer sorumlulukları da alıyordu ki hala öyle. Hatta şu kadar diyeyim eşi rahatsizlik geçirdi. İşten geldi evi sildi süpürdü eşine ve çocuklara yemekler hazırladı. Evlendiğiniz kişi olgunsa hiç dert etmeyin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X