Ben böyle bir babam olsun isterdim ya. Evet hatalı yaklaşımları var ama ona bile özeniyorum işte.
Geçenlerde bir konuda
yenGEnC
de annesini anlatmıştı. Çok tuhaf yanlış bulduğum halde özendim. Bizler de fazla özensiz büyütüldük galiba.
Cok tatlisin
Loch Ness Canavari
Ama iste duz saclinin kivirciga ozenmesi gibi. Bazen ailen o kadar iyi oluyor ki onlari kirmamak icin istemedigin bir hayati yasayabiliyorsun.
Benim babamin ailesi yok gibi birseymis. Kucucuk yasta istanbula gelmis ve kendi calismis kendi didinmis, hatta hic haber vermeden onaylamayacaklari (evlenmis cocuklu) biriyle evlenmis,sonra yine hic haber vermeden bosanmis. Sonra kimseden de onay almadan annem ile evlenmis...ailesi digununde altin bile takmamis. Babam herseyi -tum yaşamını kendi elleriyle kurmus. Tum secimlerini ozgurce yapmis, Tum kararlarini kendi vermis. Zaten ailesinin karismaya bir hakki yok,unutulmus bir cocuk,uzak sehirde. Ama herhangi bir kisitlama aninda "pardon da ne yaptiniz" diye resti cekecek bir adam...
Ote yandan babamin erkek kardesi. Ailesi onu göndermemis buyuk sehre,hatta arsa vermis, ev vermis ayni bahcede. Dugununu yapmis, kol kanat germis.
Amaaaa kizi da kendi secmis. Babanin onune koyduğu hayati corba gibi icmis. yasamis mi? Bence kendi seçimleri olmadan bosa yasamis...
Dayim mesela ote yandan.
dedem dunyanin (bakarsan) en harika babasi. Dusun, memur maasiyla tum cocuklarina ev birakmis. Hep cocuklari icin yasamis, guzel giydirmis,bir fiske vurmamis,18inde oğlunun altina araba vermis... ama ayni oglunu kucucuk yasta kendi istedigi kadinla evlendirmis.
Belki kotu baba olsa itiraz edecek ama adam seni besilemek icin bol bol ot veren kasap gibi, gonul borcun var bir kere. Oyle babasinin hatrina evlenmis...bok gibi bir evlilik,40 yildir omur tuketiyor. Aldatmalar kavgalar vs vs...
Oysa belki de hayirsiz bir babasi olsaydi dinlemez evden ayrilirdi ve belki de gercek askiyla evlenirdi....
Ayni sekilde bir suru kadin sirf ailesinin "ah kizim aklim sende kalir" endisesine su cennet vatanda köyü haric bir sehir gormeden evleniyor.
Yani bizim ulkede cocugu sevmek demek ilgilenmek demek boğmak demek maalesef. Birey olmasina izin vermemek demek... ortasi cok da yok
Anlayacagin iki ucu boklu degnek bazen su aile isleri....