Kendimden nasıl soğutabilirim?

Katiliyorum. Bence de 8 yas fark olmasi problem degil ama gorustugunuz kisinin yasi kucuk. O 25 siz de 30'lu yaslarda olsaniz daha olumlu olurdu. Yalniz ben net uzerinden kurulan iliskilere olumlu bakmiyorum pek...
Bir de bazi arkadaslar cok kirici yorum yapmis ablasi gibi vs. Burada kac kisinin sevglisi erkek arkadasi kendisiyle yasit hep erkekler daha buyuk oluyor. Erkek kendinden 5 yas hatta 10 yas kucuk bayanla evlense sorun yok olabilir ama bayan kendinden kucuk biri begenince subyanci muamelesi yapiyorlar. Kadinlar diger kadinlari bu kadar ezmeye yermeye ne kadar merakli.

Ben de bunu diyorum.

Toplum hoş görmez belki ama mantıklı sebep sunabilirler bişey demem.
Zaten istediğim de mantıklı gerekçelerdi.
Dalga Konusu oldum burda.

Kadın Kadına Gülerse erkek ne yapmaz?

Arkadaşım 30 sevgilisi 20 yaşındaymış sevgili olmuşlar.

Böyle bir örnek olunca kafam karıştı işte.. :/

Ama o üniversiteye geç gitmiş bazı sebeplerden ikisi de öğrenciymiş.

Bilemedim ben gerçekten kadının ilişkide büyük olmasını sorun etmeyen, sorun edenleri de eşitlik ama diyerek uyaran bir insanım. Ama bu dediğim erkek en azından bir 25-28 falan olduğu durumda. Yani o da hayatını biraz olsun yaşamış, azıcık görmüş geçirmiş olmalı bence. Açıkçası kadının 21 erkeğin 30 olduğu durumlar bile bana hoş gelmiyor. Yani eleştirmek değil amacım ya da hakaret. Ama cidden 20-21 bir erkek için çok çok küçük yaşlar. Siz yetişkinsiniz bazı şeyleri daha net görmeniz lazım. Uzaktan bir şekil yürümüş ama bence yanyana olsa bu kadar sürmezdi bile.

Neyse hanımlar gülmeye doyduysanız konuyu kapatıyorum birazdan yetkiliye bildirip.

Sadece şunu diliyorum umarım kendinizden 8-10 yaş küçük birini sevip beni anlarsınız.
Ben de çok yadırgardım çünkü.

Size burda kocam kaynanam şöyle bir muamele yaptı desem mi yardım edeceksiniz sadece.

Kıskançlık bu yaptığınız yeminle.

Gerçekten Yardımcı olmaya çalışanlara teşekkür ediyorum.
Millet neyi kıskanacak allah aşkına? Senin kendinden 8 yaş küçük bir ergene aşık olmanı mı? Biraz daha mantıklı ve yaşına göre düşün lütfen. Şu cevaptan olgunluk olarak sanal sevgilinle yaşıt olduğun anlaşılıyor

Mesajların tamamını okuyamadım ama nişanlılık sürecinden çıktıktan sonra kendinizi zorlamayacak, ama bir şeyler konuşup paylaşabileceğiniz birisi ile bir zaman dilimini paylaşmak istemişsiniz.
8 yaş bence çok değil ama 20 yaşında bir insan çok genç. Ayrıca hiç yüz yüze gelmemişsiniz de.
Durumu ona açıklarsınız. Sonuçta 28 yaş ve 20 yaşlarında iki insan artık hayatlarının farklı dönemlerini yaşayan insanlardır. Bunun için artık bu işe bir son vermeliyiz diyebilirsiniz.
Ama şu da var aşık yaşı, şekli yoktur bence . Her ikinizde bekar insanlarsınız. Belki siz olgunluk sevmiyorsunuz, oda olgun karakterdeki insanları seviyor. Neden olmasın. (İşin içinde aşk varsa asla kıyamam. (Görmeden aşk olur mu? Onun yorumunu size bırakıyorum.) :) )
Hakkınızda hayırlısı olsun...

Millet neyi mıskanacak allah aşkına? Senin kendinden 8 yaş küöük bir ergene aşık olmanı mı?

Önceki hakaretleri okursan sevinirim.

Aklıma kıskançlıktan başka bir şey gelmedi.

Bilinçaltına bakmak lazım hakaret edenlerin, genelde başkasına özenmek yatar.

Mesajların tamamını okuyamadım ama nişanlılık sürecinden çıktıktan sonra kendinizi zorlamayacak, ama bir şeyler konuşup paylaşabileceğiniz birisi ile bir zaman dilimini paylaşmak istemişsiniz.
8 yaş bence çok değil ama 20 yaşında bir insan çok genç. Ayrıca hiç yüz yüze gelmemişsiniz de.
Durumu ona açıklarsınız. Sonuçta 28 yaş ve 20 yaşlarında iki insan artık hayatlarının farklı dönemlerini yaşayan insanlardır. Bunun için artık bu işe bir son vermeliyiz diyebilirsiniz.
Ama şu da var aşık yaşı, şekli yoktur bence . Her ikinizde bekar insanlarsınız. Belki siz olgunluk sevmiyorsunuz, oda olgun karakterdeki insanları seviyor. Neden olmasın. (İşin içinde aşk varsa asla kıyamam. (Görmeden aşk olur mu? Onun yorumunu size bırakıyorum.) :) )
Hakkınızda hayırlısı olsun...

Çok sağolun. Hayırlısı olsun inşallah.

bence yüzyüze görüşün. onu soğutmaya çalışmayı düşünmeden önce kendini soğutmalısın sanki... yakın zamanda biten bi ilişkiden sonra karşına çıktığı için kendini boşlukta hissetmişsin ve ona normalden fazla bağlanmışsın. Seni anlıyorum aslında bir yandan da ona kıyamadığın için üzülmesin diye bırakamıyorsun muhtemelen. benim de benden 5 yaş küçük sevgilim var, kimse onaylamadı herkes karşı çıktı ama biz çok mutluyduk. başta ben de istemiyordum küçük olduğu için ama oldu işte. şu an malesef ailesi yüzünden ayrıyız, sorun yaş farkı değil kültür farkı... neyse konuyu dağıtmayayım, bence yüzyüze görüşürsen onun illa ki bir kaç çocuksu hareketini farkedip soğursun. Ben bu yüzden başta benimkini kabul etmiyordum. tam evet diyecem bi çocukluk yapıyordu kafam karışıyordu vazgeciyordum. ona umut vermesin bu buluşma tabi. çocuk da tam geçiş döneminde, aşk acısı çekmesin şimdi. onu tanıyan sensin dengeyi kurmak sana kalmış...

ayrıca buradaki bir çok yorumu da çok ayıpladım, konu sahibesi umursamamaya çalış kınayan kınadığını yaşamadıkça ölmezmiş nasılsa....

Millet neyi kıskanacak allah aşkına? Senin kendinden 8 yaş küçük bir ergene aşık olmanı mı? Biraz daha mantıklı ve yaşına göre düşün lütfen. Şu cevaptan olgunluk olarak sanal sevgilinle yaşıt olduğun anlaşılıyor

Hakaret edeceğim ama değmezsin.

Son derece aklım başında. Felsefe Öğretmeniyim üstelik psikoloji eğitim almış bir insanım merak etme güzelim sen.

Hata bende buraya yazarak kendime güldürdüm.

Sizin seviyenizi düşünemedim çok Pardon.

Biz bu toplumda bu kafadan insanlarla çok adam oluruz son diyeceğim bu.

İyi bir sosyal deney oldu benim için.

Son düzenleme:
Ya erkeğin küçük olması bana itici geliyor nedense.Büyük olgun seviyorum belki de.
Aranızda ki yaş farkını genel olarak sorun etmiyorsanıız fiziksel olarakta dikkat çekmiyorsa umursamayın ama şu var ki
20 yaşında bir erkek üniversiteye giderken siz 28 yaşında olgun iş sahibi bir kadınsınız eksileri çok fazla gelebilir 2-3 yaş neyse ama bende takardım size çocuksu gelebilir sizde ona çok olgun gelip bunaltabilirsiniz.
Açıkça erkek kardeşimden küçüksün neredeyse ben bunu aileme anlatamam ve aramizda sorun olur diyebilrisiniz

İyide de 500 lu yıllarla ne alaka? O zaman normal olduğunu nerden biliyorsunuz? Konu Sahibi yaptığı yanlışın farkında zaten ve bizden tavsiye istiyor

ay kendisi dedi peygamberimiz kendinden 15 yaş büyük biri ile evlenmiş diye. ben de o konu ile bu konu alakasız. günümüzü 500 yıl önceyle mi kıyaslıycaz demek istedim.

taktınız bana. başka yorumlarda tavsiye verdim zaten.

Kafa yapısı olgunsa,fiziksel olarak küçük durmuyorsa dert etmeyebilirsiniz aslında.
Herkes yaşını mı soracak hadi soracak kime ne küçük seviyorum dersiniz pınar altuğ gibi..
Herkesin ne dediğini dikkate almamak gerek.
Benimde sevgilim 13 yaş büyüktü erkek büyük olur diyenler bile oo çok büyük havasına girdiler hiç takmadım
Mutlu da olsam mutsuzda ben yaşıyorum nasılsa.
Ama kararınız net değilse bi yüz yüze görüşün belki ikinizde iteceksiniz birbirinizi belkide hiç,sorun çıkmayacak

Merhaba hanımlar.

Daha önce de benzer bi konu açmıştım, sosyal medya platformunda biriyle tanıştım eski sevgililer hakkında dertleşirken birbirimizi sevmeye başladık.
Arada 7 yaş fark olmasına rağmen, daha önce kendimden küçük biriyle hiç ilişkim olmamasına rağmen sevdim.

Samimi içten bi çocuk, çok kavga ediyoruz ama hatası var ise hemen özür diler 1 yıl oldu sadece telefondan ve netten sohbet ediyoruz.
Evliliği bile konuştuk.
Dün bana aslında söylediğinden 1 yaş daha küçük olduğunu söyledi yani ben 28 o 20 yaşında.

Küçük erkek kardeşimden bile 1 yaş küçük olduğunu öğrendim yani.

Çok sık tartışsak da asla vazgeçmedik ama ben yaşı hep taktım 2 kez rüyama bile girdi bu yaş konusu aileme açıklayamadığımı görmüştüm rüya esnasında.

Zaten takıntım var 1 yaş daha küçük çıktı. Tamam onu kabul ettin 1 yaş farkı da kabul diyenleriniz olabilir ama ben bu durumdan hem korktum zaten.

Onu da düşünüyorum belki başka insanlarla tanışmasına engel olacağım biliyorum çok seviyor çok alıştı bana sadece sevgili değil arkadaş gibi de seviyor.

Şimdi akıl verin bana lütfen onu kendimden soğutmak için ne yapmalıyım?

Hiçbirşey, 8 yaş benim için çok fazla. Nokta

Merhaba hanımlar.

Daha önce de benzer bi konu açmıştım, sosyal medya platformunda biriyle tanıştım eski sevgililer hakkında dertleşirken birbirimizi sevmeye başladık.
Arada 7 yaş fark olmasına rağmen, daha önce kendimden küçük biriyle hiç ilişkim olmamasına rağmen sevdim.

Samimi içten bi çocuk, çok kavga ediyoruz ama hatası var ise hemen özür diler 1 yıl oldu sadece telefondan ve netten sohbet ediyoruz.
Evliliği bile konuştuk.
Dün bana aslında söylediğinden 1 yaş daha küçük olduğunu söyledi yani ben 28 o 20 yaşında.

Küçük erkek kardeşimden bile 1 yaş küçük olduğunu öğrendim yani.

Çok sık tartışsak da asla vazgeçmedik ama ben yaşı hep taktım 2 kez rüyama bile girdi bu yaş konusu aileme açıklayamadığımı görmüştüm rüya esnasında.

Zaten takıntım var 1 yaş daha küçük çıktı. Tamam onu kabul ettin 1 yaş farkı da kabul diyenleriniz olabilir ama ben bu durumdan hem korktum zaten.

Onu da düşünüyorum belki başka insanlarla tanışmasına engel olacağım biliyorum çok seviyor çok alıştı bana sadece sevgili değil arkadaş gibi de seviyor.

Şimdi akıl verin bana lütfen onu kendimden soğutmak için ne yapmalıyım?
henüz askerlik yapmamış biri için hisleriniz karşılıklı olarak heyecandan ibaret olabilir. 25-35 olsaydı devam edin derdim ama 20 yaş cidden küçük. ergen yaşı gibi geliyor bana.
illa ayrılmak gerekiyorsa mutlaka çaresi bulunur. ya da 5-7 yıl flört şeklinde geçer ve belki hisleriniz gerçekçi yönde değişir çift taraflı olarak ya da biter.

Karşınızdaki kişi daha 20 yaşında erkeklerin geç olgunlaştığı söylenir hep buna rağmen bir birliktelik istiyorsanız sizin bileceğiniz bir durum. Bana ters geliyor böyle şeyler sağlıklı bir ilişki çıkmaz bundan. Sizinde ayrılmaya niyetiniz yok zaten , kendimden nasıl soğuturum demişsiniz önce sizin soğumanız gerekiyor.

Bizimde komsumuzun kiziyla eski ex ex nisanlisiyla arasinda 8 yas vardi hatta onlara 20 ve 28 idi gerci onlar sonradan baska sebeblerdne ayrildilar (20 yasindaki cocuk kizdan olgundu). Ben yas farkina takilmiyorum. Bu yas farkiyla erkek büyük olsaydi bu kadar tepki gelmezdi eminim. Kisisel tercih meselesi. Ama bence sevgilinizin yasinin henüz fazla genc olmasi ve görüsmemenizde sorun var

Niye soğutmaya çalışıyorsunuz haksızlık yaparsınız 1 yılın hatrına direk söylemeniz en doğrusu en azından gerçeği duymayı hakediyor.

8yaş küçük birinin olgunluğu, yaş farkı tartışılıyor lakin bizden büyük adamlar cok mu kıymet biliyor çok mu olgun?

Dayak atanlar ,dövenler,saygı göstermeyenler, eşini hiçe Sayan'lar,her dediğini yaptığımız halde yinede yaranamadıklarımızun yaşı büyükde ne işe yarıyor????

Burada dikkat edilmesi gereken husus.
Birinci olarak,ahlak ve karakter
İkinci olarak,işi gücü
Üçüncü olarak,tıbbi gercekler
Yani yas farkı dolayısıyla siz erken yaş aldığınızda onun bu süreçteki tepkisi değişecek mi?aynı mı kalacak??

Şuda unutulmamalı ki bir Türk ailesi bu durumu Nasıl karşılar,yani her iki tara için gençler bilir durumu söz konusu mu olacak yoksa düşünceleriyle iki tarafı zehirleyip hayatı zindan mı edecekler???

Tüm bunlardan öte hiç görmediğiniz birini varsayarsak durum cok daha zor ve gizemli.
Tüm iyi varsayımlar tam tersi olarak da karşına çıkabilir.
İnternetten tanışılmaz diye bi şey yokheryerden tanışılır ama görmeden görüşmeden aylarca yazışarak hayallerde yaşarsınız ancak.hemen görüşüp tanışmadıkca sözler havada karakterler rüya temenniler duadan öteye geçmez..

Back
X