Kendimden utanmalı mıyım?

Evet sanırım karışmayacağım ama eskisi kadar da kasmayı düşünmüyorum ekonomi yapmak ya da destek olmak açısından... insanlar neden böyle ya...
Nacizane tavsiyem bnde yeni evliyim 1 bucuk sene oldu. Ustune ne dusuyorsa dugun masrafi kina esya vs hepsini yap erkek tarafina birakma ki ilerde laf etmesinler ama ekstrasina da karsima. Yarin ben evin reisiyim diregiyim dicek birak fiilen de madden de olsun.

Hiç karışmıyor hatta bir şey istiyorum mesela ve pahalı ben ikilem yaşarken "al al çok yakıştı ihtiyacın var zaten vs." Şeklinde destekliyor yani ben ona göre daha pahalı zevkleri olan bir insanım aslında ama nişanlandıktan itibaren daha dikkat ediyorum birikim yapıyorum. Aynı şekilde eskisi kadar dışarı çıkmıyoruz zaten ama ben pahalı bir yere gittiğimizde benim isteğim üzerine gidildiğinden ödüyorum bunda da bir sıkıntı yok benim açımdan ama benim gizlim saklım yok onun da olmasın isterim

Biraz zaman geçtikten sonra sor bakalım ne kadar biriktirdin ben şu kadar biriktirdim diye. o zaman anlarsınız

Bencede cok ustune gitme yani sonucta kendi kazaniyor para kendisinin sen simdiden karismaya calisirsan ohoo bunla işimiz var deyebilir... durduk yere kendini kotu gösterme!

Taki falan almis olabilir mi ? Onu ödüyor belki yada sana pırlanta falan almistir iyi seyler dusunun ya :)

eğer biriktireceğiz diye bir anlaşma yaptıysanız rahatça sorabilirsin ben şu kadar biriktirdim senin nasıl gidiyor şekilinde. bunda hiçbir sakınca yok evlenmek zor iş hayatı paylaşacaksınız böyle konularda rahat olmalısınız.

Birbirinizin hesabimdan kitabindan haberiniz varsa sorabilirsin. Yoksa cok itici olur.

Ancak eksilen para buyuk miktarsa nereye gidiyor. Evlendikten sonra seni etkileyecek ters bi sey yoksa nereye harcarsa harcasin.

henüz sizi ilgilendirmez ki biz kocamıza bile soramıyoruz yeri geldiği zaman.onun aklı var ne yapması gerektiğini de biliyor.mutlaka ailevi ihtiyaçlarına harcamıştır.

Neden para bırıktırıyorsunuz alın esyaları taksıt taksıt odemeye baslasın esyalar zaten alınana kadar magazada yada fabrıkada bekletılebılıyor ayrıca ben nısanlıyken gayet guzel herseyı sorardım esımde acıklardı bunda cekıncek bırsey yok o senın esın olucak acık acık sor

bence soyle bir olasilik da olabilir, sizin gordugunuz normal vadesiz hesabidir, asil parayi vadeli hesabinda tutuyordur, o da ilk ekranda gozukmuyordur veya vadeli tl hesabi harici bir kismi dolar hesabinda tutuyordur.
fakat eninde sonunda size tavsiyem her ne olasilik olursa olsun, birsey oldugu zaman boyle ustune dusunmeden hemen sorun. bence evlilik kadar nisanlilik da ciddi, siz sonucta beraber maddi planlar yapiyorsaniz, bunun devamliligi da onemli, bir insan verdigi sozleri tutabilmeli, planlara sadik kalabilmeli, siz sadece bu acidan bile mustakbel esinizi degerlendirmis oluyorsunuz.
iliskilerde boyle uzun uzadiya dusunmeden rahatca sorup konusabilmek kafa rahatligi saglar, ileride strese bagli basiniza gelebilecek hastaliklardan sizi korur, genc dinc kalirsiniz. sakin beyim bilir, belki soyledir, belki boyledir demeyin, tak tak tak sorun, cevabi alin, neymis ne degilmis bilin. zaten direkt sordugunuzda boyle oyle mi sorsam boyle mi sorsam diye plan yapmaniza da gerek kalmaz, bi dakka yahu, senin banka hesabinda bi tuhaflik yok mu? dan girersiniz, gerisi gelir, isterseniz bir sonraki banka ziyaretinizde bu muhabbete girebilirsiniz.

Bence hiç hoş değil bakmak istemeseniz bakmaz yanında durmazdınız ama zaten görmek istemişsiniz öyle dibine girip incelemek nedir? bilmediğiniz gideri olabilir ailesine bir vereceği vardı belki alınır eşyanız falan da daha varmış evliliğe birikir şimdi o sizin hesabınıza bakıp ee maaşına göre daha çok olması lazımdı niye yok dese hoşunuza gider mi sorun laf arasında o zaman ne kadar birikimin oldu diye

Yatırım hesabı veya altın hesabı açmıştır belki?

"Yoksa daha evli de değiliz herkes parasını istediği gibi harcar bu beni ilgilendirmez mi?" aynen boyle..
Birakin rahat rahat harcayin, simdiden daha evlenmeden bu neyin kısmasi.. Hersey bir sekilde hallolur merak etmeyin maaslar da iyiymis..
yiyin icin gezin tozun, evlenince ister istemez kısacaksiniz zaten..

Bence evlilik gibi ciddi bir yoldaysanız herşey baştan açık açık konuşulmalı maddi konularda dahil.Bodoslama gitmeyin derim evliliğe simdi bu konuyu kapatırsanız hem kafanızda soru işaretleri olacak hem de güven sorunu yasayacaksınız acaba ailesine mi yardım ediyor yoksa gizli bir borcu mu var gibi.Bence açık bir dille konuşun nişanlınızla belki makul bir açıklaması vardır hem içiniz rahat eder hem de hersey daha seffaflasır.

Bence sormana gerek yok, sonuçta kendi parası istediği gibi harcayabilir sana da hesap vermek zorunda değil. Tabi aynı şeyler senin için de geçerli. Benim ilişki yaşadığım kişi bana böyle o kadar parayı naptın gibi bi soru sorsa çok sinirlenirdim.

Ben sizi cok cok iyi anliyorum. Benim henuz nisanlim degil sevgiliyiz yalnizca. Soyle soyleyeyim babasi yuksek kademe memur emeklisi ve baska bir iste calisiyor. Ablasi var o da sevgilim de cift basamakli maas aliyorlar. Kullandiklari araclar sirkete ait. Dolayisiyla yakit da. Biz de disari kirk yilda bir cikiyoruz. Ev bakiyoruz evlenince oturmak icin. Benim annem ev hanimi olmasina ragmen erkek arkadasimdan cok daha fazla birikimi. Ben simdiye kadar hic sormadim parayi ne yapiyorsun diye. Haddim degil cunku. Ama ben onun maasiyla kiyaslanamayacak kadar az olan parami biriktirirken o bu kadar parayi ne yapiyor? Ailesine veriyor eline ne gecerse. Sizin nisanliniz da muhtemelen oyle yapiyordur.
Kumar vs oldugunu sanmiyorum. Yerinizde olsam ben de soramam onun icin bi sey diyemiyorum size de...

İmzayı atınca beni ilgilendirir diyemem..
Nisanliyim evlenecegiz ev kurma donemindeyiz madem gayet de ilgilendirir beni..
Ne kadar biriktirdi ben ne kadar biriktirdim neyi ne ile alacağız vs hepsini oturur toplantı havasında not duserdik eşimle..
Alinacaklar yapilacaklar listemiz vardı ona göre davranırdik..

Başka hesapta olabilir. Ayrıca kendi zamanı gelince düşüneceği şey biriktirmiyosa da yumurta kapıya dayanınca kendi bilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…