Kendime bile itiraf edemediklerim...

Durumunuz için gerçekten ne yazacağımı bilemiyorum böyle uzaktan..
Aklıma bir kaç durum değerlendirmesi geliyor ki, aslına bakarsanız siz mutlaka daha iyisini kendi terapinizde edineceksiniz..
Anne ile yüzleşme yaşadınız mı? Mümkün olan en kısa sürede anneniz ile mümkünse kendi oluşturduğunuz ve kendinizi rahat hissettiğiniz bir yerde bir yüzleşme yaşasanız, iyi olabilir.. Bir adım belki.. Bir pencere.. yalnız kullanılan mekan mümkünse başka bir yer olsun.. bir cafe.. bir çay bahçesi bile olabilir.. Geçmişte böldüğünüz ve acısını mutlaka içinizde taşıdığınız o çocuğun hakkını korumak için, sakin bir şekilde annenizin savunmasını dinleyin.. Mutlaka içinizde kalan tüm "Neden" sorularını sorun.. Size cevap vermek zorunda.. Baba problemi, sanıldığı kadar derin olmuyor ama sanırım bu göbek bağı yüzünden anne problemleri biraz daha sarsıcı olabiliyor.. Anneden başlarsanız adım atmaya, o küçük çocuğun o sıralar bulamadığı cevapları, bulsa da kaldıramayacağı kelamları, bir yetişkin olarak değerlendirerek dinleyin.. Savunmasız kimseyi affetmeyin, kimsenin böyle bir lüksü yok..
Terapistinizin konuda ki eğilimi nedir, o daha derinlikli dinliyor.. Mümkünse ilk seansta çözüm önerilerini hızlandırmak adına bu konuyu bir paylaşın.. Artıları ve eksileri yönünden sizi mükemmel yönlendirecektir..
Allah kolaylık versin güzel kardeşim.

Normalde bukadar uzun konunun basini okur kapatirim ama gercekten kitap gibi hayat hikayen war we cok uzucu bazi insanlar neler yasiyor we hayata normal dewam ediyor keske sende oyle wurdumduymaz olabilsen senin icin en iyi temenni sanirim karsina bunlarin hepsini unutturacak birinin cikmasini istemek olur cok mutlu ol insallah burdan kocaman sarildim sana

İnsanın geçmişini yok sayması zor ama hatırlamamak için hep kendinizi oyalayacak şeyler bulmaya çalışın, bol bol kitap okuyun, film izleyin, kurslara yazılın. İnsanın hayatı ne kadar güzelleşir yoluna girerse geçmişi o denli unutursunuz. Böyle geçmişe takılıp hayatınızı zehir etmek niye?

Elimdekiler de olmasa benden geriye bir şey kalmaz ki zaten :) çok haklısın binlerce kez şükürler olsun ki dualarımın karşılığı olan biriyle evliyim. Ayaklarımın üstünde duruyorum, işyerinde şu sıralar çok zor günler geçiriyorum bu yıkılmam da o yüzden şimdi. içimdekileri ilk kez size anlattım içimi soğuttum artık biliyorum ki bu sır değil içimi eskisi gibi yakmayacak. iyiyim ben ya gerçekten iyiyim.

Gece gece çok üzüldüm inanın. Hayal bile edemedim yazdıklarınızı sizin bunları yaşamanız... İnanın tüm kalbimde üzüldüm ama bizim üzülmemiz sana fayda sağlamayacak tabi. Elimden geldiğince kendi adıma yardım etmek isterim insanlar dertleştikçe konuşamadıklarını konuşmaya başladıkça rahatlarmış en azından her türlü derdinizi dinleyip yol göstermeye kendi adıma hazırım. Öncelikle çok güçlü bir kadın görüyorum burda. Bunları paylaşabilmek yazabilmek ve kendini salmayıp tedavilere yönelmek kendini iyileştirmeye çalışmak bile yolun yarısında fazlası ediyor mutlu olmaya başlamanızda artık. O olayların geçmişte kaldığını bir daha asla olmayacağını düşünün. Ve kesinlikle böyle anne babaya sahip olmak sizin de dediğiniz gibi sizin suçunuz değildi yaşadıklarınız da sizin suçunuz değildi bunu da kendinize kabullendirin.
Eşinize de söylemek zorunda değilsiniz ama söylerseniz bence daha iyi olur o da bilsin. Çünkü insanın eşi onun hayat arkadaşıdır herşeyinde yanında olmalıdır. Eşiniz de sizin yanınızda olacaktır eğer sizi gerçekten seviyorsa ve onun sevgisi kendinizi çok çok daha iyi hissettirecektir onun sizin yanınızda olduğunu bilmeniz.
Ailenizi silin atın diyemiyorum ancak mümkün olduğu kadar görüşmemeye çalışın bence. Sizden bir yardım isterler çok kötü birşey olur falan ancak o zaman sırt çevirmeyin bana kalırsa siz iyiliğinizle onlara karşılığını verin. Tabi bu benim yorumum ve kesinlikle hayatından çıkar diyen arkadaşlara da birşey söyleyemem çünkü insan böyle anne babayı hayatında nasıl tutabilir ki? Ben sadece siz hayatımdan çıkaramam dediğiniz için söyledim onu. Zorunlu olmadıkça hastalıktır bişeydir sizden yardım istemedikçe görüşmeyin. Dediğim gibi iyiliğinizle yenin onları. Allah görüyor çünkü.
Özel mesaj dahi atabilirsiniz dertleşmek için dinlerim ve elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım çünkü bazen insanın yazıp rahatlamaya ihtiyacı oluyor.
Siz üzmeyin güzel yüreğinizi yeter ki.

bazı insanlar keşke hiç anne baba olmasalarmış diyorum annelik babalık keşke bir sınav olsa hak etmeyenler olmasa
biliyorum saçma gelecek ve konu sahibini zerre iyi hissettirmeyecek belki ama konuyu okuyunca içimden bunlar geldi

Onları görerek,onları ağırlayarak ve hepsinden önemlisi onları kendinize hatırlatarak aşılacak gibi değil.
Vicdan yapılacak mevzu olmadığını siz de pekâlâ biliyosunuz.
Fakat yine de böyle düşünmekten kendinizi alamıyorsanız tavsiye edildiği üzre maddi desteğinizi yapın,kendinizi iyi hissetmekse mesele yardımınızı esirgemeyin.
Ama bunları yaparken yüz göz olmaktan kaçının lütfen,başka kurtuluş görünmüyor.
Ki eşiniz bunları bilse o mesafeyi illa ki koyar gibi..

Sanıyorum psikolojiden anlıyorsunuz sanıyorum böyle uzun uzun yazdığınız için teşekkür ederim. Ben bu olanlarla tekrar yüzleşmek için gerekli cesareti gösterecek kadar güçlü olduğumu zannetmiyorum. Alacağım cevabı da az çok kestiriyorum bu yüzden de bu konuda bir adım atmadım. Terapiye gitmedim, bulunduğum ilde psikolog araştırması yaptım fakat seçim yapamadım. Psikiyatristle görüştüm ilaç tedavisine başladım.

Çok teşekkür ederim:)

Haklısınız hayatımı güzelleştirmek için elimden geleni yapacağım işe önce işimi değiştirmekle başlayacağım.

Canım bence eşine çok detaylı anlatma. En ufak bir tartışmada sana karşı kullanabilir. Doktoruna anlat dök içini.

Ben de öyle düşünüyorum

Desteğiniz için çok teşekkür ediyorum. Ben de Allah görüyor o bilsin yeter diyorum. İzin verirseniz sizi takip etmek isterim. Dertlerimle sizi boğmak istemem ama denk gelirsek arada sohbet ederiz :)

Siz mutlaka kendiniz için doğru olanı daha iyi bilirsiniz.. Terapi uzun ve yorucu bir yol.. Kişinin ruh sağlamlığı mühim.. Belki dedim, ilaçla palyatif olarak çözmek yerine.. Hala vakit varken, hayatta iken.. son bir kez yarayı kanatıp, kabuğunu mu bağlasaydınız.. Çok hassas bir konu olduğu için yazdım tekrar.. İncitti isem özür dilerim.. Haddimi aşmayı, hele böyle bir konuda kesinlikle istemem..

Gördügüm piskolog dersinde hipnozla gecmişte çocuklukta yaşidgn kotu anilari hatiralari değiştirebildigini duymuştum. Araştırın isterseniz.

iyi niyetin aptalliga dönüştüğü kişisin bence hâlâ bu anne baba musvettelerine kol kanatmi geriyorsun yemin ederim ben olsam sokagimdan gecemezlerdi

Desteğiniz için çok teşekkür ediyorum. Ben de Allah görüyor o bilsin yeter diyorum. İzin verirseniz sizi takip etmek isterim. Dertlerimle sizi boğmak istemem ama denk gelirsek arada sohbet ederiz :)
Tabiiki çok memnun olurum asla boğmak olarak düşünmeyin. Dertleşmek insanlar için. İstediğiniz gibi istediğiniz an mesaj atabilirsiniz yazabilirsiniz :) Bi nebze gülümsetsem sizi ben daha çok mutlu olurum inanın :)

Yok yok rica ederim kesinlikle incinmedim. Ama dediğim gibi işte cesaret edemem gibi geliyor.

Gördügüm piskolog dersinde hipnozla gecmişte çocuklukta yaşidgn kotu anilari hatiralari değiştirebildigini duymuştum. Araştırın isterseniz.

EMDR'yi araştırmıştım bir süre sonra ya hafızanın tamamı giderse diye düşünüp korktum :)

Çok teşekkür ederim hemen takibe alıyorum :)

Ben aşk acısı için hipnoz yaptırdıydım bayağı faydasını gördüm söyleyeyim dedim.

ya nasıl oluyor tam olarak uyutuluyor mu? tek seansta halloluyor mu, tamamen unutmuş mu oluyorsun?

Yok yok rica ederim kesinlikle incinmedim. Ama dediğim gibi işte cesaret edemem gibi geliyor.

EMDR'yi araştırmıştım bir süre sonra ya hafızanın tamamı giderse diye düşünüp korktum :)

Gecmişini unutman senin için en hayrlısı olur.. Hiç kolay degil yaşadıkların.. İyi bir uzman bulursan hiç korkmadan yaptirabilirsin bence.. Denemekte fayda var

İçim parçalandı resmen okurken Allah yardımcınız olsun. Benimde çocukluğum köyü geçti bende geçmişi unutamiyorum ama kendimi sürekli oyaliyorum ne bilim yemek yapıyorum pasta börek yapıyorum değişik şeyler deniyorum şimdi doğum izindeyim oğlum çok yaramaz ama ona rağmen dikiş dikmeye başladım kendi kendime ogrenmeye çalışıyorum eşim sen hiç bos durmaz misin sürekli bisilerle ugrasiyorsun der. Ama bilmiyor ki kendimi oylamaya çalışıyorum ve gerçektende ise yarıyor. Kafamı bu tür şeylerle meşgul etmeye çalışıyorum sizde deneyebilirsiniz İlginizi çekebilecek uğraşlar bulun terapi gibi oluyo gerçekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…