Kendime bile itiraf edemediklerim...

Keske esiniz bir sekilde buraya yazdiklarinizi okusa..O zaman senin hislerini endiselerini anlayabilirdi diye dusunuyorum.Yada psikologunuz esinize bu konulardan bahsedip onun size nasil davranmasi gerektigini uygun bir dille anlatmali ve size bunlari anlatirsa ondan uzaklasacaginizi dusundugu icin ben sizinle paylasmak icin sizi cagirdim desin yani bence..

bir farkli versiyonunu yasadim bende deli bir üveyanne umarsiz baba siddet ayrilik vs. bi zaman konusmadik simdi hicbirsey olmamis gibi haller ama ben unutamiyorum özümde affetmedimde görüsüyorum amaa düzeysel , bi zaman sonra patlak verdi yardim aldim ilac vs kendime cok kötülükler yaptim ama gec de olsa zamanla ögrendigim hicbir sey icin kendimi üzmemek , onlarin eseri olmamak, zamanla o stress bedene hastalik olarak geri dönüyor , döndüde , buda bana ders oldu ,sehrimi cevremi degistirdim cok iyi geldi , cocuklugumun yaralarinida ilerde evlatlik edindigim kiz cocuguyla silecegim,

Allahaşkına kızlar yaaa böyle bi durumu esine nasıl anlatabilir sizce...anlattı diyelim ister istemez kopacak anne babasIndan...babası lanet tamam annesi bence psikolojisi eşi yüzünden gitmis biri bence...annesine acıdım büyük ihtimal gecmiste cok sey cekmis kafa gitmis üstüne bir suru hata yapmış biri..eskiden de insanlar psikolog psikiyatrist bilmezlerdi ...kadin ya akil edememistir gitmeyi ya da para yoktur...buyuk ihtimal konu sahibi de annesine acIdIgi icin hala gorusuyo...ve bu durumu esine anlatirsa yarin oburgun herhangi bir kavga aninda bunu kullanmicak mi...en iyi insan bile kavgada karsi tarafin zayif nokktalarini kullanir zaman zaman istemeden de olsa...ayrica eşe öyle herşeyin anlatılması taraftarı degılim...bu durum da gayet ekstrem uç bi durum kesinlikle anlatılmamalı...

Allah yardimciniz olsun, insallah kendinizde hayatinizi psikolojik olarak da rayina oturtacak gucu bulursunuz. Benim ilk onerim (ne yazik ki) anneniz ve babanizla araniza daha saglam bir mesafe koymaniz. Vicdan azabi cekmeden bunu basarmaniz lazim once. Ve sonra azar azar onlara size ne acilar cektirdiklerini anlatin. Yavas yavas icinizdekinzehir akip gidecek.
Guzel gunler gormeniz dilegiyle..

Sana kesnlikle tafsiye edebileceğim tek bşe war oda .. O depresyon ilaçlarından uzak dur. Onlar insanı hasta eden!! Sakın içme.. Sosyal hobiler bul halk eğitm merkezlerne fln gt. Paranıda kazanıyosun gez toz . Geçmişe bakcak olursak annesnden babasndan dayak yemeyen yoktr

Bunları düşünmeuin affedici olmayı deneyin.
Mevlana Hz nin hoşgörüsü rehber olsun size.
Eminim çok zordur. Ama affetmek ve unutmak bu iki kelime özgür bırakıyor insanın ruhunu..
Bundan başkası iyi gelmiyor insana...

Yaşananları surekli tekrar tekrar gözünüzün onune getirirseniz unutamazsiniz. Komple hafizadan silemezsiniz tabi ama dusunmeyerek bir sure sonra akliniza geldiginde ayni acıyı hissetmemeye baslayacaksiniz. Esinize anlatin bir nevi kusun icinizdekileri sonra da bir daha bahsetmeyin. Cocuklugunuzdan beri hayatinizda var olan kisilerle degil yeni insanlar taniyip onlarla görüşün. Bir de baskalarinin dertlerini dinlemek ya da baskalarina yardim etmek insani kendi sorunlarindan uzaklastirir. Yardim kuruluslarina cocuk esirgemeye falan gidin cevreniz yoksa bir sure oralarda vakit geçirin. Basta inanin kendinizi bir terapiye aldiginizi hayal edin. Size huzur verecek seyler yapin. Atiyorum resim yapmak gibi bir hobiniz olsun. Spora gidin, yürüyüş koşu zihni boşaltır. Gözünüzün önüne gelir gelmez dusunmeyip guzel bir sey hayal ediyorsunuz unutmayin.

Yerinde olsam hiçbir şey olmamış gibi davranmam onlara, yüzlesirim, belki utanırlar, yüzlerine vur başka türlü ruhun özgürleşmeyecek

işe a anne babayla bi daha görüşmeyerek başlayabilirsin.
bu ne ya rezil etmişler psikolojini.

Evlisin, bir hayatın var. Vicdanlısın, merhametin var. Şu an yaptıkların senin o şartlarda kötü iyi insan olma mücadeleni kazandığını gösterir, vicdanının sadakası olsun. Kimse ailesini seçmiyor, çocuğa ne verirsen o çocuk odur. Bu demek değil ki annene benzeyip çocuğunu döveceksin. Farklı izler hediye ediyor durumlar sana.
Evet, kişiliğine yansımış şu güne kadar ama geçmiş artık. Sevilen birisin, eşin seni seviş evlenmişsiniz. Arkadaş, akraba vs. de vardır. Bazen öyle dostlar ediniyoruz ki aileden öte oluyorlar. İlaçlar sana yardım ediyor ve iyi geliyorsa destek al tabi.
Ama senin de bir birey olduğunu, her insan gibi kötü ve iyi yanların olduğunu unutma.
Mesela seni tanımıyorum ama sadece insan olduğun için bile bana göre değerlisin, yazdıklarını okuyup üzüntünü paylaşıp içine olumlu bir şeyler serpmeye çalışıyorum. Tanısam daha çok şey yapardım gibi. :) Sosyal fobini yenebilsen, kendini telkin etsen ne iyi gelir. İyiyi kötüyü ayırt eden bir kadın olarak harika bir anne olabileceğine de eminim. :)
Sevgiler,

ya eşine neden anlatmadığını anlamıyorum
güvenmiyor musun?
ben de geçmişte kötü şeyler yaşadım
eşime hepsini anlattım
bunları atlatmamda en büyük pay onundur hatta
neden bu yükü tek başına taşıyorsun

Eşim ailemi çok iyi olarak biliyor, ona ne diyeceğim, anlatsam ne düşünür anlatamam ki. O da giderse bu sebepten benimiçin çok büyük bir yıkım olur ve bu kez kalkamam altından.
Eşinize anlatmayın ama anne/babanızla yüzleşin.Görüşmeyelim deyin,her karşılaşmada başa sarıyorsunuz belliki tedavide.Eşinizde uzakta oldukları için gelip gitmemelerini sorun etmez uydurursunuz birşey. Böyle anne baba olmaz olsun ya.

Yaşadıkların çok acı Allah yardımcın olsun hiç unutulmuyor zamanla daha az aklına geliyor kendimden biliyorum suraya yazsam fake diye dalga geçerler aklına gelecek herşeyi yaşattılar ama geçti işte tek tesellim çocuklarım ayrıca eşine anlatma bence

Aynen katılıyorum,dişinizle tırnağınızla bir yerlere gelmişsiniz,evden kaçabilirdiniz,kötü insanlar çıkabilirdi yolunuza,aileniz yüzünden bambaşka bir yerde olabilirdiniz şu an.

Ben anlatmamasını doğru buldum ne yalan söyleyeyim. Belki hiç olmaz ama birgün kavga sırasında eşi laf soksa anne/babasıyla ilgili ,konu sahibi çok yıpranmazmı?

çok zor yaşadıkların, rabbim bundan sonra yüzünü güldürsün.
EMDR diye bir tedavi yöntemi var hiç duydun mu ?
yıllar önce bir arkadaşım annesinin ölümünden sonra ağır bir depresyon geçirmişti ve bu tedaviyi uygulayarak normal hayatına dönebilmişti. geçen aylarda da bir blogda aynı tedaviye rastladım, blog yazarı bu tedaviyi beyine format atma olarak tanımlıyor. anladığım kadarıyla, geçmişte yaşadığın travmayı beyninde daha farklı yorumlamanı sağlıyorlar. yani yaşadığın olayları unutmuyorsun tabi ama eskisi kadar da acı çekmiyorsun. benim duyduğum bu iki örnek ölüm sonrası oluşan şeyler ama senin yaşadığın da çok ağır bir travma sonuçta

http://www.psikolojist.com/terapi-yontemleri-294/emdr-terapisi-nedir

http://elfony.blogspot.com.tr/2015/05/emdr-tedavisi-beyne-format-atmaca.html

Pes, bu konu gercek mi? Gercekse BDV ye yeni bir boyut kazandirdin.

Iylesmek adina ilk yapman o yaratiklari silmen olurdu bence. Hangi anne, hangi baba; defolsun gitsinler hayatindan, hic olmamislar gibi.
aynen katılıyorum
anneni babanı sil
böyle anne baba olmaz olsun ...

Ben anlatmamasını doğru buldum ne yalan söyleyeyim. Belki hiç olmaz ama birgün kavga sırasında eşi laf soksa anne/babasıyla ilgili ,konu sahibi çok yıpranmazmı?
aynen öyle
diyorlar da ya
bir sorun olsun hemen
sen önce kendi anana bak kendi babana bak
demezler mi derler
nasıl güvenip de anlatsın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…