Kendime bile itiraf edemediklerim...

Öncelikle Allah yardımcınız olsun insallah en kısa zamanda kendinizi daha da iyi hissedersiniz. Bence ana hatlarıyla durumu esinize anlatmaniz. Diyalogunuzun nasıl olduğunu bilemem tabi.anladığım kadarıyla ilerde yuzume vurur mu diye cekiniyorsunuz, haklısınız da. Ama anlatmazsaniz da esinizi kandırmış oluyorsunuz.

Bence annenizin yaptığı iğrençlik hariç diğerlerini anlatmaniz ve ailenizle de mümkün oldukça az gorusmeniz gerek. Yoksa atlatabilmeniz çok zor. Emin olun kimse sizi bunun için kinamayacaktir. İnşallah yeni kurduğunuz yuvanizda çok çok mutlu olursunuz

mış gibi muş gibi yapmayın lütfen .. dökün içinizi eşinize..indirin duvarlarınızı..

çocuklukta utançtan , biraz büyüyünce acınma korkusundan vs vs.. mutluymuş , güçlüymüş , umursamıyormuş gibi davranmayı bırakın çevrenizdeki insanlara özelliklede annenize babanıza.. hiçbir şey yokmuş gibi davrandıkça yaranız kanamaya devam edecektir..

ilaçlar falan ne kadar etkili bilemem destekte almışsınız gerçi elbet onlardan iyi bilecek değilim ama konuşun bu konuları özellikle eşinizle boşaltın hırsınızı kininizi nefretinizi.. kendi içinizde yaşamaya mahkum etmeyin kendinizi...

Çok teşekkür ederim hemen takibe alıyorum :)

ya nasıl oluyor tam olarak uyutuluyor mu? tek seansta halloluyor mu, tamamen unutmuş mu oluyorsun?

Kız ben psikoloğa gitmedim reiki master bir hatun tanıyorum o yaptı. Reiki tırt, masterları genelde yalancı ve rezil olsa da bu hatun iyiydi çünkü küçüklükten beri aura görme hissetme yeteneği var. Hatunu uzun süredir tanıyorum, arkadaşım kendi teklif edip ücret istemeden çalıştı bana çok üzgünüm diye.

Enerji alanlarımı düzeltti, hipnoz da yaptı ama değişikti, birinde beni bir evde uyandırdı , bilinçaltımdaki odaları ziyaret ettim. O ev, sevdiğim herifle emlakçıdan bakıp bunda oturalım dediğimiz evdi mesela , bilinçaltımda kalmış. Kendime kızdım seans ortasında deprem yaratıp evi yıktım ben de altında kaldım.

Auram düzeldi mi bilemem ama garip bir deneyimdi eğlendim.
21 gün aralıksız, sonra 1 ay haftada 2 takıldık.

Psikiyatriyi salla psikoloğa git derim konuşur rahatlatsın. Hipnozu da sanırım terapistler yapıyor. Reiki mastera falan da gitmeyin, arkadaşım dedi ki zırvaymış hepsi.

Evet o yüzden çekiniyorum dayak olayını anlatmıştım ona zaten, utanıyorum da anlatmaya.

Memurum, bugün merkeze dilekçe verdim yer değişikliği talep ediyorum dedim. 4 gün de rapor aldım, bakalım ne olacak.
İnşallah kurtulursun. Allahtan özelde değilsin kimseye eyvallahin olmasa da olur... geçmişi unut gitsin eşinle hayatına bak. Herkesin yaşadığı olumsuzluklara vardır. Bu sekilde geçirme ömrünü 26 yıl nasıl da çabuk geçti allah bilir de önümüzde ortalama 50 yıl var yok... O 26 yıl kadar kısa gelecek. Kendi hayatına odaklan.. kendini iyi hissediyorsan yardıma da devam et. Bence eşine de söyleme boşver eğer ilerde asamazsan (ki eminim asacaksin ) söylersin. Ona bunu söylemeyi bırak kendin de unut gitsin. Eşinin illa bilmesi gereken birsey değil bu. Kendini nasıl iyi hissedeceksen öyle yap. Senin bebeğin bir çok çocuktan daha şanslı olacak bence :))

Buradan biz hicbir sey yapamayiz bu travmalar uzerine. Tek tavsiyem iyi bir psikiyatr tedavisi fazlasi olamaz. Ben olsam aileye icimdeki tum duygulari kusar ve bir daha asla gorusmem ama isin uzmani degilim duygusal acidan yapacagimi soyledim

Canm benim Rabbim bu yaşadıklarının mükafatini bundan sonra verir insiallah ve öyle günler yaşarsın ki insiallah artık bu yaşadıklarının izleri azda olsa silinir.
Canm sözün bittiği kelimenin kifayetsiz kaldığı yerler bunlar olsa gerek işte. .
Okadar kötü oldu ki içim sadece okumakla bide seni düşündüm Ne zor Rabbim..
Ama canm bence sen büyük bi zorluğu yenmissin zaten okumuşsun hayatını kurmayı başarmissin. Bi yuva kurmuşsun bundan sonraki psikolojik durumları atlatırsın allahın izniyle.
Ve bence sen çok güzel bi anne olursun..
Rabbim tüm yaşadıklarının acısını hafifletecek günler göstersin insiallah canm bundan sonraki hayatinda sana eşine ve Rabbimin izniyle doğacak olan yavrularıniza bir ömür boyu mutluluklar diliyorum kardeşim

Hmm değişikmiş, farklı bir yerde uyanmak filan :) benim iyi bir terapist bulmam gerek

İnşallah, çok haklısın yarına sağ çıkacağımın garantisi yok, eşime anlatamayacağım bunu da biliyorum, umarım bebeğim benim psikolojimden etkilenmez, mutlu bir birey olur. Senin bebeğin de çok şanslı senin gibi iyi kalpli, güzel bir annesi var eminim babası da öyledir :)

Siz onca yaşadığınız şeyden sonra hala ailenize sırtınızı dönmediyseniz helal olsun size...Bir şekilde üniversiteden mezun olup KPSS'ye ilk girişte atandıysanız binlerce kez helal olsun size..Hayatınızı bir başkasıyla birleştirip zor zamanlarınızın bıraktığı izlerden kurtulmaya çalıştığınız için helal olsun...!!!
Hepimiz yaşarız zor şeyler, fakat bazılarının hayatlarında aynı sizin hayatınızda olduğu gibi öylesine kalıcı izler bırakır ki silip atamaz insan kafasından.Ama siz bu kadar zorluğun üstesinden öylesine güçlü bir şekilde gelmişsiniz ve gelmeye çalışıyorsunuz ki helal olsun diyesim geliyor binlerce.Bunu sırf laf olsun diye de söylemiyorum,tüm samimiyetimle söylüyorum.
Psikolojik desteği almayı asla bırakmayın,ilaçlarda her zor durumda kaçacağınız şey olmasın.Sosyal fobinizi,depresyonunuzu yenmek için bambaşka ortamlara,sosyal aktivitelere,kurslara katılın,başkalarıyla iletişim kurmaya çalışın,bunları denemek bile özgüveninizin artmasını sağlar.Siz en zor zamanlarınızı atlatmışsınız,bu psikolojik hastalıklardan mı kurtulamayacaksınız?
Ve bende sürekli kendinizi suçlayıcı bir izlenim bıraktınız...Kendinizi suçlamayın,çünkü sizin hiçbir suçunuz yok.Bütün suç sizi bu şekilde sindiren,kendilerinden başka hiçbir şey düşünmeyen ailenizde.
Onlarla zamanı gelince yüzleşmekten,hesaplaşmaktan asla kaçınmayın.
Ben inanıyorum ki olmayan özgüveniniz bir anda gelecek,insanlarla ilişkileriniz düzelecek,yeter ki siz kendinize inanı,sevin ve düzelmeyi isteyin.
Allah size eşinizle beraber bundan sonraki hayatınızı hep güzellikler içerisinde geçirmeyi nasip etsin.

Çok çok teşekkür ederim güzel dileklerin için

Sizin içinizi dökmeye, kendinizle ve geçmişinizle yüzleşmeye ihtiyacınız var.
Yaşadıklarınızın bir sonucu olarak gelen kaygı ve korkular için ilaç tedavisinin gerekliliğini doktorunuz bilir fakat, bir psikologtan yardım almalısınız.
Ya da her şeyi bırakın, ailenizle yüzleşin derim.
Size neler yaptıklarını, yaşadıklarınızın nasıl izler bıraktığını bir bir anlatın.
İçinizdeki bu öfkeyi kusmadığınız, akıtmadığınız sürece hayata umutla yaklaşmak ütopik görünüyor.
Üzüldüm ama yaşadıklarınızdan çok, hayatta yollarımızın kesişmediğine üzüldüm.
Açık olaran yaralarınızdan birine belki merhem olabilirdi iyi bir dost veya kardeş.
Umarım en yakın zamanda yanı başınızda böyle bir insan olur ve sımsıkıca sevgiyle sarıp, yaralarınızı sarmalar.

Haklısınız, ben bu sorunu da aşacağım ve hiç yaşamamış gibi yoluma devam edeceğim. Çok teşekkür ederim size, Allah hepimize güzel günler göstersin.

Yolumuz burada kesişti işte :) Belki arkadaş olsaydık size bile anlatamazdım içimdekileri, tek eşim var beni destekleyen ona da anlattıklarım sınırlı.. İyi olacağım ben inanıyorum buna..

Fake olman için dua ettim ve gözlerimden yaslar suzuldu. Herkes evlat sahibi oluyor ama ana baba olamıyor malesef bu da sizin bu dunyadaki sınavınız umarım bundan sonraki hayatında çok mutlu olur gecmisin izlerindende en kısa zamanda kurtulursun.

Yazacak kelime bulamadim..
Ama su satirlarda seni o kadar sevdim ki..
Rabbim yardimcin olsun kötü günlerini unuttursun insallah..

Canım benim maalesef secemiyoruz ana babayı... Ama sen ne güçlü bir kadinmissin ki kendini kurtarmissin. Atanmissin... İşin olmuş. Her şeye rağmen kendi hayatını kurmussun... Güçlüsün... Senin yaşadıklarını yaşayıp maalesef kendini bırakan onlarca kızımız var. İçindeki gücü fark et! Sen iste her şeyi aşarsin. Rabbim yar ve yardımcın olsun. Eğer rahatlatacaksa içinden ne geçiyorsa yaz ya da bağıra çağıra soyle ailene. Bırak biraz da onların canı yansın!

Haplar... psikoloji.. vs ne bileyim bana çok saçma geliyor. Tekrar başladığınızı söylemişsiniz de yazınızda fedakar olduğunuzu dile getirmişsiniz. Şimdi o anne ve baba siz gelirse başladığın tedavinin ne anlamı olacak?
Ne zaman konuşsan ne zaman evine davet etsen işinden gücünden dolayı sana yalakalık yapmaya devam edecekler.
Diyeceğim o ki, fedakarlık duygunuzu yitirin demiyorum. Bu tarz insanlara yapmayın.

Gördüğünüz tedavilerde boşa gider hiç bir zaman kendine gelemezsin. Çok çekmişsin çektiklerin inanılmaz üzücü ve kaldırılamaz. O insanları hayatınızdan atın. ''Anne baba'' dinlemeyin. Onlar anne babaysa sende EVLAT'sın. Sende anne olacaksın.
Hayatınıza yenilikler katın, yaşamayı sevin. Görüştüğünüz sürece hiç bir zaman kendinize gelemeyeceksiniz bunu unutmayın.
Evlenmişsiniz, evliliğinizin tadını çıkartın evlat sahibi olun en azından oyalanacak, uğraşacak evladınız olur bambaşka bir şey olursunuz...

Allah size kolaylıklar versin... Yaşadığınız şeyler çok üzücü. Ben de geçen sene oldukça kötü şeyler yaşadım depresyona girdim, 8-9 aydır tedavi görüyorum. Bazen yaşadıklarım hala daha aklıma geldikçe kötü oluyorum. O zamanlardaysa çok sevdiğim ne varsa onu yapıyorum. Mesela ben yabancı dizi izlemeye bayılırım. Açıyorum friends izliyorum derdimi unutana kadar... Ya da mutfağa girip ne zamandır yapmayı planladığım bir şeyler varsa onu yapıyorum. Ama görüyorum ki sizin yaşadıklarınız çok daha zor... Bence her gün kendinize 1-2 saatinizi ayırıp o zevk aldığınız uğraşlarla ilgilenirseniz belki bir nebze de olsa bu size yardımcı olur. Ankara'da yaşıyor iseniz psikiyatrist önerebilirim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…