Bende tam aksiyim gel birlikte alışwerişe çıkalım sen beni frenle ben seni alıştırıyım :)
Borclariniz ne zaman biter?
Cimri bir babada büyüdüm. Şimdi temel ihtiyaçlarımda dahi bir şey alacakken 40 kere düşünüyorum. Alışkanlık her ürünün gidip en ucuzuna bakıyorum.Doğru düzgün giysim yok. Hayatımın hiçbir döneminde modaya uygun giyinmedim. Öyleki... neyse bunları esgeçiyim.
Şimdi çalışan bir bayanım.Maaşımın bir kısmı kredi borcuna giriyor. Gerçi borç olmadan önce de böyleydim. Sırf daha ucuz diye, eşim laf ediyor diye gidip beceriksiz bir doktora burun ameliyatı oldum.Şuan burnumda bir sürü problem, üstüne üstlük yamuk ve tuhaf. Doktor kurbanıyım yani.
Asıl konuma gelecek olursa kendime birşey alamıyorum! Bunu aşmak için birkaç haftadır alışveriş sitelerine girip tüm ürünlere bakıyorum. Bir elbise beğeniyorum sonra fiyata bakıyorum 49 59TL uf çok bu diyip vazgeçiyorum. Geçen hafta bir elbise ile bileklik aldım ama 1 hafta kendime kızdım neden aldın bunca borç varken ne gerek vardı diye iç sesim hiç susmadı.
Az önce yine dellendim! Bütün siteleri bir bir dolaştım. Siyah çantam yok. kahve çantam da eskidi iyice. Baharlık bir şeylerim yok. Baktım 2 site karta taksit yapıyor elbise ile 2 çanta aldım. Zaruri ihtiyaçlarımı karşıladım fakat şu an iç sesim acayip derecede konuşuyor car car!!!
Ben niye böyleyimİşin kötüsü kocam da böyle. Ondan da çekiniyorum yani...
üniversitede ki bir arkadaşıma benzettim canım seni,aynısı.o da maddi imkanı varken bile çok stres yapıyordu para harcayamıyordu ..aynen anne babasıda olduğu halde hep kısmış..ama aş bunu.sonuçta bütçen varsa niye bu stres?hem maaşında varsa eşin karışmaz ki... ilerde yaşın ilerlediğinde pişman olursun
vallahi aynı durumdayım. yalnız olmadığıma çok sevindim . bende artık pinti olduğumu düşünmeye başladım inan ama bu durum bende eskiden beri yoktu son birkaç yıl içinde kazandım bu özelliği. en son ne zaman kendime bir şey aldım hatırlamıyorum temel ihtiyaçlar dışında. alışkanlık mı oldu acaba :44:
Insallah canim. Simdi bir sorun olarak kafana takip kendini kotu hissetmene gerek yok.
Borcun varsa zaten onun verdigi sorumluluk yukten dolayi,
zaten rahatca alisveris yapmiyorda olabilirsin.
Borcunuz bittikten sonra, alisveris yapmaktan anlayan bir arkadasinizla gez.
Sizi ikna edebilen biri olsun. Birde durust biri olsun.
bazi kadinlar birbirlerini cekemedikleri icin arkadasiyla alis verise gidince
yakismayan seye bile cok yakismis mutlaka al diyip arkadaslarina bu sekilde zarar vermeye calisirlar.
Zamanla zaten yavas yavas alisirsin.
Birde kendini once yavas yavas alistir, indirimlerden baslayarak.
Sanirim daha kolay olur. Birde en onemlisi kendini sev, kendine deger ver.
Deger verdigin icin kendine layik olan butun guzel sana yakisan elbiseleri al.
Illa pahali olmasina gerek yok. Sana yakisan cuvalsa cuval al meselaa/
ya ciddi misin?
kendime özenmem. makyaj yapmam. kendim için giyinip evde 2 salınmam. yaptığım en büyük adım eşimin adını dövme olarak yazdırmamdı. onu bile bünyeme kabul ettirene kadar çok zorlandım. bir anlık bir karardı çünkü bendeki.
benim annem de böyleydi. kendine bakmazdı. armut dibine düşe misali. evde çok paçozum. dışarda da idare eder moddayım. galiba kendime değer vermeyişimden kaynaklanıyor bu durum.
ben maaşımın büyük bir kısmını eşime veriyorum krediye yatırıyor. o da kendi maaşıyla faturaları, kartını ve diğer ödemeleri hallediyor. ben borçtan önce büyük bir meblaa biriktirmiştim aslında. burun ameliyatım için. 5 bin emre ilhan... hayır dedi o kadar para çok fazla. olamadım emreye. gittim kıytırık bir doktora ameliyat oldum. kalan meblaayı da senelik ziyarette annesine harcadım. ihtiyaçlarını aldım. mesela başkasına alırken de dikkat ederim kazıklanmamaya ama severim hoşuma gider bir şey alıp vermek. kendime neden böyleyim anlamıyorum.
Sorunu cozduk o halde.
Once kendi uzerine titreyeceksin.,
Yavas yavas, kendine deger ver.
Kuafore git sacinin rengini biraz ac,
saclarini kestir.
Bir kac ayda bir cilt bakimi yaptir,
maske yapsinlar, valla persembe gunu gittim
Valla ne kadar rahat birsey oldugunu anlatamam.
Hayatin tadini cikar arkadasim.
Guzel guzel giyin.
Esine cilve yap...
Onunda hosuna gider daha cok sirinlik yapar hem sana..
herşeyde kıs ama sağlıkta hiç kısma tatlım ... başkalarına harcadığın gibi harca kendine...senden değerlisi yok bu hayatta.bir ara kartlara çok yüklendim bende kısmak durumda kaldım ama düzeldiğimde beğendiğime acımam bir daha mı giyeceğim takıp takıştıracağım bu yaşlar geri gelmez.tabi yinede mantık çercevesnde olmakta fayda var benim dilim çok yandı bir ara
ne güzel özetlemişsin caım..her cümlene katılıyorum^ Gecmiste zor gunler yasamis oldugun icin gercekten uzuldum.
Ama bunu simdi bir bahane olarak kullanmamalisin.
Senin anin tadini cikarmayi ogrenmen lazm.
Aksi taktirde mutlu olamazsin.
Hem ileriyi dusuneceksin ama en cok bugunun tadi nasil cikar bunun hesabini yapacaksin.
Borc bittikden sonra esinle konusun yeri geldigi zaman guzel guzel tatil yerlerine gidin.
Memleketi gezin, muhtesem sehirlerimiz var. Inanin seyehat eden sihhat bulur.
Insanin ufku acilir. Yasamis oldugumuz dertler, sorunlar, s,kintilarin devede kulak oldugunu daha iyi anlariz.
Sukretmesini ogreniriz. Sukretmesini ogrendigimiz zaman elimizdeki seylerle mutlu olmayi ogreniriz.
Yeri geldiginde hayirda yap mutlaka. Allah veren ele daha cok verir. Bunuda sakin unutmayalim..
Borc harc icinde cogumuz ama bir iki lira cebimizden eksilse bize birsey olmaz ama bir ailenin evine ekmek girmesine vesile oluruz.
Ben galiba cok uzattim Hakkinizi helal edin arkadaslar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?