Kendime bir şey alamıyorum!

Kocan gezmeyi sevmiyorsa evdede guzel vakit gecirebilirsiniz.
Zaman zaman guzel filmler seyredin..
Belgeseller felan.
Oyunlar oynayin...
Birde evde pijamalarla gezmeyin.
Valla babam bizi cok kotu alistirdi ben baskasinin bile evde pijamayla gezdigini gorunce rahatsiz oluyorum

arada film seyrettiğimiz oluyor ama genelde aynı ev içinde 2 ayrı bekar olarak takılıyoruz. işi yoğun. bilgisayarı çok sever. gelince de başından ayrılmaz. şirinlik küsme bağırma hiçbirşey fayda etmiyor. bir ara bu durumdan annesine bahsettim. o çocukken de öyleydi işi gücü tv ileydi dedi. sonra kabullendim. mesela yatağa bile benden sonra gelir evlendiğimizden beri böyledir. soğuk bir insan. romantizm filan yok. bu saatten sonra da değişeceğini sanmam. belki biraz romantik olsa benle ilgilense filan değerli olduğumu farkederdim sanırım.

Bu kocalar çok mu gıcıklar ne :) ? Belalılar yaa :) ewlenmekten wazgeçicem nerdeyse :)

ben hep kismak zorunda kalim cunku hep maddii sikintim ve arkamda dusnmem gereken birileri oldu
hep kendimden kistik durudm neyse hala odemem gerekn bir kredi bord=cumuz var nrmal standartta yasamaya calisip
arada disarda yemek falan yiyoruz giyimime dikkat ediyorum aliyrum ama indirimleri takip ediyorum biriktirdigimiz paraylada hep tup bebk yapiyoruz infertil bir ciftiz cunku..
haa dersen niye uzuluyosun soyleee ayaklarimi uzatip bi tatilegitmek istiyorum..
inanin cok ihtiyacim var....

ben de aynıyım ama şuan gerçekten de çok borç kredi kartları artı bankaya kredi hamileliğimin başında kötü b, dolandırılma olayı yüzünden...kızımın anaokul taksitleri 3 ay bekliyor...ama normalde de çok pahalısına kaçmaya karşıyım...eşim o kadar borç içinde gidip gereksiz harcama yapabiliyo bazen gerçi son zmanlarda o da frenemeyi öğrendi sanırım ki mecburen bebk de gelcek inşallah iki ay sonra nolcak bilmem..bu ay biraz canım sıkkındı açıkçası ben de kızıma hjarcadım bebek ve abiye bi elbise aldım hep içimde ukde kaldı diye;aslında eşime kızdım da aldım onu da devlette ssk ile yapılacak dopleri özelde 130 tl ye yaptır diye ısrar edip kavga edince ssk da yaptırıp o parayı kızıma harcarım dedim!biraz pişman oldum ama "amannnn napım "dedim...kendine indirimlerden kazak al diyor ama nedense herşey gereksiz pahalı geliyor gözüme çünkü evde otururken o kazaklar yeter bana diyorum...7 senelik evliyim taaaa bekarlıktan kalan kazaklar duruyor ama kazağa nolcak fazla giyilmedikten eski görünmedikten sonra..ama eşim kendine pahalı bi kazak alabiliyor ya ad kot..ama kızıyordum ona da kızmıyorum artık zira soğukta çalışıyor alsın iyisinden...napalım biz kadınlarda sanırım arada bi senin gibi benim gibi "almayım şimdi dursun" diyerek kendine bişi almayanlar çıkıyor arad bir demek...aslında istiyorum alayım güzel görüneyim zira eşlerimiz dışarıda çok güzel giyimli bayanları görüp evde paspal giyimli karılarını görünce kıyaslama yapmasını engellemek lazımDDama işte tam niyetli olduğumuz zman evdeki yeter şimdilik borç var şu var diye düşünüyorsun...

Son düzenleme:

inşallah bir an önce hamile kalırsın... yavrunu da kucağına alırsın...

İhtiyaçlarınızı alın,fuzuliye kaçmadan..İhtiyaç başka bir şey.Çalışan bir kadınsınız,dolabınızda bir kaç düzgün takım,gömlek,ayakkabı,çanta olmalı.Bunları kendinize çok görmeyin.

Her ay bir tane düzgün,kaliteli ihtiyacınızı alın.Ucuz alacağım diye kalitesiz,size yakışmayan bir ürün almayın.Savurganlık kadar cimrilik de kötü,insanı sıkan bir huy.
Güle güle mutlulukla giyin aldıklarınızı.

aynen ya bende biz de sıkıntıyla büyüdük annemler kısmazdı hıssettırmemeye çalışırdı ama

maddi sorunlarımız vardı okullarımız bitip kendımız çalışmaya basladıktan sonraya

çoktaan rahatlamıstık tabıı ama bende de o his var sürekli kız başörtü almış 100 tl ye

ohaa dıyorum şaşıyorum ben bi etege 50 tl verdiysem çok para yaa diyorum

aynı senin gibi kızıyorum kendime....yavas yavas aşılıyo ama ben atlattım baya

acımadan harcıyorum artık

Son düzenleme:
bende kendime birşey alacağım zaman 10 kere düşünürüm:44: ama bizde borç çok çocukların masarafları bitmiyor mecburen ayağımı yorganıma göre uzatmam gerekiyor.sen çalışan bayansın maaşın var mutlaka birkaç güzel kıyafetin ayakkabın çantan olmalı.savurgan olmaya gerek yok ama ihtiyacın olanlarıda al kendini o kadar kasma canım

beeeeenn =))
yaşadığım şehirde aylık 50 lira yüklüyosun karta,bi ay boyunca sınırsız otobüse binebiliyosun.Sırf bu karta para verdim diye otobüsün sık geçmediği yerde minübüse binmiyorum da yarım saat 45 dakka otobüs bekliyorum :))
evde gereksiz yanan ışığa dayanamıyorum,aylık alışverişlerde herşeyi aynı marketten almıyorum ,mutlaka kuru bakliyatı cipsleri falan BİMden alıyorum,indirim günlerini takip ediyorum
ama biraz cimrilik biraz pintilik biraz da öğrencilik halinden olduğunu düşünüyorum..

Son düzenleme:
gördüğüm o kadar olumsuzluklar varki bende maddi açıdan sıkıntılı bir çocukluk geçirdim şimdi çalışıyorum ve herşeyin zamanında olması gerektiğini düşünüyorum güzel giyinmek vb. tabi maddi imkanların elverdiği sürece örneğin lisede almak isteyipte alamadığım eşofman ve spor ayakkabısının yanından geçmiyorum çünkü canım istemiyor o yüzden yapmak gerekiyor yarın kime ne olacağı belli değill

Bu dediklerinizin cimrilik ile alakası yok buna tutumluluk denir. Kredi borcu varken tabi ki insan daha ekonomik olanını seçer. Arabası evi yoksa yatırım yapmak isteyip yine harcamalarından kısabilir bunların cimrilikle alakası yok bence.

tavsiyelerinizi dikkate alacağım hepinize teşekkür ederim :)

ayh arkadaşım beni anlatmışsın. bende aşmak için çok yool denedim ama bu seferde hırslanıp gereksiz şeyler aldım. birşeye ihtiyacım olmadıkça alışverişe çıkmıyorum bakıp bakıp geri geliyorum ihtiyacım olanıda aylarca düşünüyorum acaba alsammı sezon bitene kadar ben hala bir bot alamamış oluyorum. can çıkıyor huy çıkmıyor işte.

yaaa arkadaşlar bu yaptığınıza cimrilik denmez ki.bu tutumlu olmaktır,israftan kaçınmaktır.

ben de sizin gibiyim.ihtiyacım olmayan birşeyi kolay kolay almam.öyleki evimde kullanmadığım hiçbir eşyam,dolabımda da giymediğim hiçbir kıyafetim yok.aldığım herşeyi kullanırım ve eskitirim.kaliteli olsun az olsun diye düşünüürüm.
rengarenk çantalar yada ayakkabılar almam.örneğin kış için bir siyah,bir de taba kullanırım.yazın da vizon ve beyaz çanta,ayakkabı yeterli gelir bana.takı toka alışverişini abartmam.
alışveriş için mutlaka sezon sonu indirimleri beklerim.ilk maaşa geçtiğim yıl çok beğendiğim yazlık bir gömleği 50 tl ye aldım.2 ay sonra 25 e düştüğünü görünce öyle bi içim acıdı ki;o gün bugündür sezonun ürünlerini asla almam,indirimleri beklerim.

yakın çevremde(abim,görümcem gibi) asgari ücretle kirada oturup,iki çocuk büyütmeye çalışanlar var.çok pahalı bişey beğendiğimde alacak param olsa bile hemen aklıma yeğenlerim gelir.kendi kendime derim ki: mathematician bunu alacağına daha ucuzunu al,kalanıyla da yeğene kitap,kazak,eşofman vs. al.kendi kendime çok vicdan muhasebesi yaparım.

bende tam tersne çok alışveriş yapıyorum bi de öğrendi olduğum halde.çalışına napcam blmiyorum.Burda yazılanları okudukça kendimi frenlemeye çalışıyorum bide fakir insanları görünce çok üzülüyorum,vicdan azabı çekiyorum resmen.

canım sen cimri değil tutumlusun..benimde ailem ihtiyacımız olduğu zaman hep en uygunu hangisi ise onu almaya çalışırlardı..bende öyle gidip çok pahalı birşey alamam,içim gider..cok birşey alsam da olmayan insanlar olduğunu düşünür,üzülürüm..çok şükür ne açız,ne açık...

benim gibi bir tane daha var mı ben bunu merak ettim aslında :))) sanırım çıkmayacak.

olmazmı canım ya ben varım :)) alışveriş yapacaksam alacaklarımı önceden iyice planlayıp öyle çıkıyorum yoksa imkanı yok bir şeyi geçerken görüp de alamıyorum hep erteliyorum başka yerden başka zaman alırım diye sonra da vazgeçiyorum :)) başkasına hediye alırken hiç düşünmem ama kendime gelince alamıyorum çok kötü bir huy Allah yardımcımız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…