Kendime çeki-düzen vermeliyim.

Kuzenim tamda bu yüzden kızdan boşanıyor. Çok seviyorum ama olmuyor diyor. Evimde düzen,temizlik istiyorum diyor. Nereden başlamalı dersen. Bir çekmece olur. Sabah kalktığında çamaşır suyuyla wcye girmek olur. Hepsi peşpeşe olmak zorunda değil. O an tek iş yapmayı hedeflemek lazım. Ev komple pis ben napcam dersen hiç birşey yapamadan günü tamamlaman muhtemel. Hedefini küçült. On tane bulaşık topluycam 5 dakika tel bakcam. Lavabo ovcam bir level atliycam oyunda gibi basit hedefler de ise yarıyor. Bir şarkıda ne kadar iş yapcam deyip kendinle yarışmak da iyi yöntem. Eskiden senin gibi olan birinin deneyimleri

Merhaba güzel anne öncelikle bebişini sağlıkla kucağına almak nasip olsun inşallah
Ben de eski evimde bir türlü düzen oturtamıyordum, ev toplanmayınız haliyle işler yığınla birikiyor eve girmek istemiyordum, çalışıyordum birde bahanem çoktu anlayacağın ama ipin ucunu kaçırınca toparlayamadım
Şimdi yeni eve geçtik,hem daha ufak birde yeni olunca daha özeniyorum. Kızım akşam uyur uyumaz bir işi gözüme kestiriyorum gece 2,3 arası iş yapıyorum
Kızım için çorbayı ocağa alıyorum, hemencecik bulaşık makinesi ve varsa çamaşırları atıyorum makineye. Sonra mutfak dolaplarına bakıyorum kirli görünüyorsa hemencecik siliyorum, biriken yağı temizlemek zor oluyor, gec sen ocağa yağ sökücü yada çifte krem sürüyorum sabaha siliyorum mis gibi oluyor. Modlar hayat kurtarıcı çok rahat yerleri siliyor, birde mutfak gibi sürekli kırıntı olabilecek yerler içinde dik süpürgemi açıyorum büyüğünü açıp uğraşmıyorum hemencecik toplanıyor , gözüm gönlüm açılıyor
Siz de işlerinizi biriktirmeyin, hamilesiniz ona göre işlerinizi ayarlayın aman ha ağır kaldırmayın, yükseklere çıkmayın. Bir rutin oluşturun, ayda 2 kere yardımcı bir ablada gelirse ev mis olur zaten Kolaylıklar dilerim ve şimdiden sağlıklı doğumlar dilerim

Kirli bulaşık tabak çanak beklememeli evin bereketi kaçar. Ayrıca WC camasir su koksun pis kokacagina bende müzik eşliğinde yaparım işlerimi 7 yaşında kızım var Allah'tan dağınık bı çocuk değil 2 gündür düşük yaptm eşim evi topluyor temizliyor Allah razı olsun yarın işe gidecek şimdiden yarın yapacaklarımi kafama koydum piskolojimde bozuldu. temizlik yapicam sadece kendimi öyle motive edicem. Gelen giden olunca sıkıntı ben şahsen birinin evine gidince oturduğum yerde kendi kendime şu dolabı böyle silersin bunu böyle yaparsın nasıl parlar nasl mük. Olur diyorum kendi kendime içimden. Allah hayırlısıyla kucagina almayı nasip etsin yorma kendini fazla

Nasil yaparsiniz bilmiyorum ama bebeginiz gelmeden evi bir elden gecirin dolap iclerine kadar heryeri duzenleyin. Bebek geldikten sonra evde bir bomba patliyor. Heryerde bir kusma bezi, battaniye, biberon, emzik, gelen hediyeler vs vs bi bakmissin ev almis basini gidiyor. Birde ev daginik olursa kafayi yersin Ilk hafta evi toplayacak hal, enerjide olmuyor. Ben gerci girismistim temizlige ama ilk hafta dikkat etmek gerekir

İşe girin, o zaman mecburen düzenli oluyorsunuz

Bence profesyonel destek alın belli ki telefon bağımlısısınız. Eşimin elinden telefon düşmüyor günde beş kere şarja takıyor diye açsaydınız bu konuyu bambaşka yorumlar gelirdi, şimdi herkes ay bende öyleyim, normal canım falan yazmış. Gerçekten şaşırdım

Çoğu zaman bu bana da oluyor hep erteleme huyum vardır dediğin gibi elimde telefon şarja bağlı öylece yatarım hatta bazen sırtım ağrır yatmaktan yönümü bile değiştirmeye üşenirim bak o kadar ama bazen de şöyle bir silkelenirim ,6 gün çalışıyorum kalan 1 günde evde olduğum zamanlarda geceden ertesi günün planını yapıp iyi uyumaya yol alırım dinç kalkayım herkesten önce kalkar kendimi iyi ve rahat hissettiğim kıyafetler giyer ağız cilt bakımı yapar ortalık dağınıksa toplar güzel bi müzik açar güzel bir pazar kahvaltısı hazırlarım kahvemi içerim temizlik varsa işe başlarım, bazen de anneminde aklına girip sabahtan ev işlerini yapıp kahvaltıyı geç saate bırakırım bilmiyorum belkide 1 gün evde olduğum için o günü iyi değerlendirmek istiyorum ama hiç dışarı çıkasım gelmiyo özellikle şu corona döneminde , senin de belki şuan hamile olduğun için olabilir bu ruh hali kendini motive eden şeyleri en iyi sen bilirsin onları yapmanı öneririm

ay bendede tam bir düzen takıntısı var sürekli iş yapıyorum sürekli temizlik heryer gözüme pis gözüküyor topla topla bitmiyor ev ve bundan acayip zevk alıyorum ya canım sıkıldıkça ya yemek yapacağım ya temizlik .. teli elime alıyorum sıkılıyorum tv defilm falan izleyim diyorum çok basit geliyor..ayrıca süreklide kitap okurum. ama mutlu musun de hayır :)
demek ki sen tersi bir insanda olsan bir şey değişmeyecek aman sal gitsin boşver bu arada bebek doğmaya yakın evin ciddi bir temizliğe ihtiyacı olabilir imkanın varsa bir yardımcı yoksa yakınlarından eşinden yardım isteyerek bi el atın o eve bebek gelince hiç vaktin olmaz :)

Yattıkça yatasın, yaptıkça yapasın gelecek; bu yer çekimi kadar değişmez bi kanun.

Sizin yerinizde olsam önce evden TV yi göndererek başlardım. TV de hiç bir halt yok ki, hele gencecik insanlar ne gündüz kuşağında ne buluyor da seyrediyor ki. Beyni saman gibi yapıyor TV, eşinizi de kafaya alabilirseniz, televizyonsuz bir hayata geçin derim.

Teli de ele almak için sınırlı bir saat belirleyin. Atıyorum 16-17:00 gibi

O zaman suçlu benim eşim çünkü o beni teşvik etmiyor şaka bi yana dediğiniz gibi disiplinli olmak gerekiyor. Teşekkür ederim

Asosyal birisi asla değilim. Çevremde çoktur. Eş dost arkadaş gırla. Onları da geçtim gitmek istesem tonla akraba kardeş kuzen var. Ama ülkemizde hatta dünyamızda bi salgın varken gel bi kahve içelim hadi çay koy sana geliyorum diyecek kadar şuursuz davranamıyorum insanlara
ayrıca bi buçuk yıllık üyeyim evet ama bi buçuk yıldır bu derdim var mı yooo. Olsa şimdi açmazdım bu konuyu.
temizlik konusuna gelince 20 günde bitireceksem zaten benim şuan ki halime geliyor olay çünkü 20 gün sonra en başa dönüyorsun ve evi yine götürüyor oluyor.
haa şunu da diyim tembelliğim doğuştan telefon bağımlılığım son 4 aydır. Oda evde çok yatmamdan kaynaklı sanırım.
tişkürler efenim

Yok ne bocalaması seni mum gibi ayağa diker görürsün
galiba her şeyi kızın çözecek bekliyorum
Bu arada küçükken bende annemin telefonunu okul tuvaletine düşürmüştüm ama o zaman bağımlı değildim koyacak yerim yoktu
yo yoo fark eder. İşte bu yüzden hala arttıkça artıyor vakalar. Ama konumuz bu değil. En azından normalleştirme bence.
Bana gel banaaaya ben seni düzeltirim ya sen beni bozarsinkeşke bende birazzz salabilsem
Sen beni düzelt gözüne sevem

televizyon dan da uzak durmak istiyorum kuzum sanırım kitap okumak mantıklı olan
Aslında sosyal medya hesaplarım yok bi okey bi bura. Ama sanırım belli saatte telefonu eline almak en mantıklısı teşekkür ederim

evet dediğiniz gibi evde olduğum için hep daha sonra yaparım diyorum. Aslında covidden önce daha iyiydim işlerimi falan yapardım. Hamilr kalınca 4 ay yattım sonra herşey üst üste kaldo
emzirme kısmı şakaydı inanın temizlikçi beni daha da tembel hale getirir. Annem zaten hemen gelip dip köşe yapma derdinde doğumdan önce. Ben tek tük yapıp yükünü hafifletsem iyi olacak
Çalışmıyorsunuz anladığım kadarıyla

Bence keyfinize bakın

Bebeğiniz doğunca zaten yorulacaksınız.

Boşverin dinlenin istediğiniz gibi

İşleri de içinizden gelince yaparsınız.
İşime hiç gelmezse

Ay evet ya bak tam olarak bu. Zaten kimse gelmiyor görmüyor bilmem ne. Hamilelik mide bulantısı bi yandan. Hepsi ğst üste geldi ve ben bu tembelliğe alıştım. Çok haklısın hatme başladım ama sor bakalım ne kadar okuyorum çok teşekkür ederim güzel yorumdu

örgü örüyorum kıyafet satamam ya onu beceremem
Tuşlu telefon al
Ay en mantıklısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…