- 12 Şubat 2019
- 8.199
- 36.445
- 478
- Konu Sahibi KurkmantoluS
-
Kızlar selam.
Artık kendimden sıkıldım ve gerçekten bu benim için dert olmaya başladı.
Hiç bir şekilde düzenim yok, sabah kalkıyorum televizyon telefon. Bi çok işim var ama hiç birini yapmıyorum. Resmen hastalık gibi her şeyi erteliyorum.
Mesela en önemli sorunum sürekli telefon elimde. Gün içinde minimum 5 kez şarja takılır mı bi telefon, takıyorum üstelik şarjdaykende elimde.
gözlerim bozuktu çizdirmiştim, tekrar bozuldu yakını puslu uzağı net göremiyorum.
sürekli forumdayım ve kendimi alamıyorum bundan hasta gibi.
26 yaşında bi kadınım ama çocuk gibiyim. Hatta telefonu eşimle işe göndermeyi bile düşündüm
evim temiz değil ben düzenli değilim üstelik daha evde 2 kişiyiz. Yetememek değil tembelim.
ayy artık sinirlerim bozuluyor 1 haftadır konsolun üzerinde duran borcamı yerine koymadım mesela bu nasıl bişeydir.
temizlik topikleri demeyin o da işe yaramadı.
Allah aşkına benim gibi her şeyi erteleyip üst üstüne bocalayan var mıdır.
ne kitap okuyorum ne başka bi hobi. Sadece telefon televizyon. Bayağı uzattım farkındayım ama çok dertlendim artık gözlerim yanıyor ve telefon hala elimde.
bana şunu yap bunu yap yola girer diyin.
bana yol gösterin rica ederim ya.
Çoğu zaman bu bana da oluyor hep erteleme huyum vardır dediğin gibi elimde telefon şarja bağlı öylece yatarım hatta bazen sırtım ağrır yatmaktan yönümü bile değiştirmeye üşenirim bak o kadar ama bazen de şöyle bir silkelenirim ,6 gün çalışıyorum kalan 1 günde evde olduğum zamanlarda geceden ertesi günün planını yapıp iyi uyumaya yol alırım dinç kalkayım herkesten önce kalkar kendimi iyi ve rahat hissettiğim kıyafetler giyer ağız cilt bakımı yapar ortalık dağınıksa toplar güzel bi müzik açar güzel bir pazar kahvaltısı hazırlarım kahvemi içerim temizlik varsa işe başlarım, bazen de anneminde aklına girip sabahtan ev işlerini yapıp kahvaltıyı geç saate bırakırım bilmiyorum belkide 1 gün evde olduğum için o günü iyi değerlendirmek istiyorum ama hiç dışarı çıkasım gelmiyo özellikle şu corona döneminde , senin de belki şuan hamile olduğun için olabilir bu ruh hali kendini motive eden şeyleri en iyi sen bilirsin onları yapmanı öneririmKızlar selam.
Artık kendimden sıkıldım ve gerçekten bu benim için dert olmaya başladı.
Hiç bir şekilde düzenim yok, sabah kalkıyorum televizyon telefon. Bi çok işim var ama hiç birini yapmıyorum. Resmen hastalık gibi her şeyi erteliyorum.
Mesela en önemli sorunum sürekli telefon elimde. Gün içinde minimum 5 kez şarja takılır mı bi telefon, takıyorum üstelik şarjdaykende elimde.
gözlerim bozuktu çizdirmiştim, tekrar bozuldu yakını puslu uzağı net göremiyorum.
sürekli forumdayım ve kendimi alamıyorum bundan hasta gibi.
26 yaşında bi kadınım ama çocuk gibiyim. Hatta telefonu eşimle işe göndermeyi bile düşündüm
evim temiz değil ben düzenli değilim üstelik daha evde 2 kişiyiz. Yetememek değil tembelim.
ayy artık sinirlerim bozuluyor 1 haftadır konsolun üzerinde duran borcamı yerine koymadım mesela bu nasıl bişeydir.
temizlik topikleri demeyin o da işe yaramadı.
Allah aşkına benim gibi her şeyi erteleyip üst üstüne bocalayan var mıdır.
ne kitap okuyorum ne başka bi hobi. Sadece telefon televizyon. Bayağı uzattım farkındayım ama çok dertlendim artık gözlerim yanıyor ve telefon hala elimde.
bana şunu yap bunu yap yola girer diyin.
bana yol gösterin rica ederim ya.
O zaman suçlu benim eşim çünkü o beni teşvik etmiyorBende de var erteleme hastalığı, ama haftasonunu etrafı toplamakla gecirdigim için şuan içim çok rahatTek başıma olsam yapamazdım eşim yardım etti hatta o teşvik etti hadi bugün yatak odamızı toplayalım kışlıkları yerleştirelim dedi, adam her şeyini topladı ütüsünü yaptı ben daha kıyafet katmıyordum. Onu gözlemledim, yakın bir arkadaşı aradı hadi birlikte şuraya gidelim dedi. Olmaz işimiz var dedi. Ben olsam oo çoktan her şeyi bırakıp hazırlanmaya başlamıştım. Galiba düzenli olmanın yolu disiplinden geçiyor, işi varken asla başka bir şeye öncelik vermiyor.
Bundan böyle ben de düzenli olacağım kararlıyım. Aslında böyledir birden karar verir ve ayağa kalkarsınız, her şey böyle başlar. Siz de Bir başlangıç yapın
Asosyal birisi asla değilim. Çevremde çoktur. Eş dost arkadaş gırla. Onları da geçtim gitmek istesem tonla akraba kardeş kuzen var. Ama ülkemizde hatta dünyamızda bi salgın varken gel bi kahve içelim hadi çay koy sana geliyorum diyecek kadar şuursuz davranamıyorum insanlaraÜyeliğiniz daha 1 buçuk yıl bile olmamışken nasıl bu kadar bağımlısı oldunuz ki? Sosyal hayatınız yok mu? Eğlenceni geyiğini bile burada yapıyorsan gerçek hayattan uzaklaşıyorsundur, bi konu komşun arkadaşın yokmu? Onlarla, sevdiğin insanlarla takıl biraz bu form aklına bile gelmez .
Gerçek hayata dön biraz, temizliğide çok dert etme hem hamilesin zaten. Günde sadce 1 iş belirle kendine en kötü 20 günde bitirirsin.
Yok ne bocalaması seni mum gibi ayağa diker görürsün
galiba her şeyi kızın çözecek bekliyorumaynı olay benimde başıma geldi WC yede goturuyordum hatta orada daha keyifli geliyordu tövbe est ama o an için hırkamın cebindeymis ve ben ayağa kalkınca laps gitti yepis yeni tlfnum disardaydi o zaman WC tabi
Konu sahibi çok kasmadan yavaş yavaş başlayabilirsin zaten bebiş gelince çok vaktin olmaz unutursun diye düşünüyorum
yo yoo fark eder. İşte bu yüzden hala arttıkça artıyor vakalar. Ama konumuz bu değil. En azından normalleştirme bence.Ha dışarı çıkıp gezmişsin, ha metroya binmişsin, ha işe gitmişsin ha komşuya gitmişsin bence hepsi aynı hatta komşu daha güvenilir en azından en az 2 metre uzağa oturursunuz ve en fazla 2 kişidir hani,
Benim söylemek istediğim zaten git komşuna otur da değildi, yani eşin dostun arkadaşın komşun onlarla görüş, evde parkta pastanede kafede farketmez
Sen beni düzelt gözüne sevemBana gel banaaaya ben seni düzeltirim ya sen beni bozarsin keşke bende birazzz salabilsem
televizyon dan da uzak durmak istiyorum kuzum sanırım kitap okumak mantıklı olanİkinci çocuğu yapınca tuvalet lüks, başın ağrsa bile düzenlememek lüks, telefonu almak lüks olacak serocumilkinde bende koala gibi neredeyse yatarak yemek yiyecektim, düzenli olmak istemek başarmak biraz da kişilik yani kimisi ev işini sever kimisi erteler de erteler de kendini geliştirecek kitap, belgesel ,dizi başlasam telefonu unutursun belki
Aslında sosyal medya hesaplarım yokben akşamları giriyorum sadece mesela prensibimdir asla saat 8.30 dan önce girmem çoğu zaman da daha geç.ve sosyal medyayı sık kullanmak iyi değil boşa zaman kaybı başkalarının hayatını devemlı izlemektir sürekli tv instagram vs.her gün az az evişlerini yaparsanız birikmez zaten çocukta yokmuş.yürüyüşe çıkın kış gelmeden her gün meselaa.ilerdeki bebeğinize örgü örün kitap okuyunn hobi edinin .kurtulun lütfen genceciksiniz daha başkaları sizin hayatınızı izlesin siz onlarınkini değil.mutluluklarr
evet dediğiniz gibi evde olduğum için hep daha sonra yaparım diyorum. Aslında covidden önce daha iyiydim işlerimi falan yapardım. Hamilr kalınca 4 ay yattım sonra herşey üst üste kaldoInanın rahatliktan hepsi. Vaktiniz olduğu icin erteliyorsunuz. Ama çalışsanız bi rutine binse işleriniz erteleme gibi lüksünüz olmaz,olmuyor. Su anki durumdan rahatsız olmanız bile bir gelişme göstergesi:) hic rahatsız olmayan da var. Başlamak bitirmenin yarısıysa siz de işe rahatsız olmaktan başlayın. Eğer şartlar uygunsa bi temizlikçi düşünün hamile halinizle de yıpratmayın kendinizi. Ev işleri nankör olduğu gibi boşlamaya da hiç gelmiyor
emzirme kısmı şakaydı inanınBebekten sonra hic yapamazsiniz ki. Bebek zaten tum zamaninizi alacak. Bence dogumdan once evin bir sekilde dip kose temizlenmis olmasi lazim. Ya esinize yaptiracaksiniz, ya da yardimci tutun. Cunku bebekten sonra o ev bir daha asla eskisi gibi olmayacak. Bir de bir elde telefon bebek emzirmek bebek icin cok saglikli degil, surekli olmamasina dikkat edin.
İşime hiç gelmezseÇalışmıyorsunuz anladığım kadarıyla
Bence keyfinize bakın
Bebeğiniz doğunca zaten yorulacaksınız.
Boşverin dinlenin istediğiniz gibi
İşleri de içinizden gelince yaparsınız.
Ay evet ya bak tam olarak bu. Zaten kimse gelmiyor görmüyor bilmem ne. Hamilelik mide bulantısı bi yandan. Hepsi ğst üste geldi ve ben bu tembelliğe alıştım. Çok haklısın hatme başladım ama sor bakalım ne kadar okuyorumHamileliğimin başından beri bende böyleyimpandemi dönemi ve yaz sıcakları beni bu hale getirdi. Tüm yaz ne yemek yapasım geldi ne ev süpüresim. Bir koltuktan diğerine geçerken terliyordum o kadar bunalmıştım ki sıcaklardan gözüm temizlik falan görmedi. Haftada bir evi süpürüyordum. Çamaşırlar yıkandıktan sonra boş odada katlanmak için birikiyorlardı en sonunda bir dağ oluşuyordu, çok gözüme batınca hepsini birden katlayıp yerleştiriyordum biraz da kimseye gelip gitmiyoruz nasılsa virüste var hem hamileyim de kimse görmez nolcak rahatlığı çöktü üzerime.
Şimdi doğum yaklaşıyor, havalar da serinlemeye başladı yeni yeni kendime geliyorum. Belimi ağrıttığı için çok sık süpüremiyorum evi halen ama haftada 2ye çıktı en azındangeçen hafta eşimle camları tülleri yıkayıp hallettik, camlar da eskisi gibi sık açılmayınca ev tozlanmıyor fazla. Şuanki motivasyon kaynağım, "Bebeğim doğacak temiz eve gelsin en azından kendi ailem eşimin ailesi gelecek bebeği görmeye şu rezillikten kurtulayım" oldu
Bence fazla kasmamak lazım ama fazla salmakta insana ruhsal olarak iyi gelmiyor. Evi temizlediğim gün kendimi rahatlamış hissediyorum evde oturmak daha huzur veriyor. Telefon konusunda ne tavsiye vereyim bilemedim bende muzdaribim çünkübaşka bir meşgale bulmak lazım uzaklaşmak için. Hamileyken bebek için hatim yapmak manevi olarak çok faydalı mesela, böyle bir hedef koyabilirsin kendine, en azından günün 1-2 saatinde uzaklaşmış olursun böylelikle.
Temizlik işi de son aylara girince toparlanır bence, bebeğin eşyaları, hastane çantası hazırlama merasimi başlayınca şu eve de bir el atayım diyor insan istemsizce. Bebekten sonra zaten kaçarımız yok tembellik kalmayacak
örgü örüyorumevde fazlalık yada artık beğenmediğin kullanmadığın kıyafet ev eşyası ayakkabı çanta manto kısaca ne varsa 2. el sitelere üye ol sat konu sahibi.hem para kazanırsın hem de vakit geçer eğlenceli .ben kışa mesela amugurimi örmeyi öğrenmek istiyorum bayılıyorum o bebeklere oyuncaklara ama daha tığ tutmayı bilmiyorum o başkaa
Ay en mantıklısıTuşlu telefon al
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?