- 4 Ağustos 2018
- 2.965
- 3.424
- 133
- Konu Sahibi KurkmantoluS
-
Şimdiden tadını çıkar. Çocuk doğduğunda televizyona da telefona da yalnızca çocuğun uyuduğunda bakacaksın 2 yıl kadarKarnımda şuan
O gelmeden yola girsin istiyorum aslındaçünkü böyle giderse o da benim gibi olacak
Teşekkür ederim sarılalımValla bacım bende yaşam enerjisi de var, iş de var, arkadaş da var, flörtle Fink Fink gezmek da var, hobi de var. On yil oldu TV izlemem, telefonla da tek ugrasim KK, öyle çok sık elime almam..
Amaaaaa yine de 4 gün önce dökülen çayı halidan-yerden silmedimElime bez alsam beş dakikami almayacak şey ama ayağım yapismasin diye oraya basmadan geçmeye çalışıyorum... Bence bunun sebebi telefon bagimliligi falan değil ya; pislik,tembellik
Çare olsun diye bir önerim de yok. Bir gün gaza gelip buharlı süpürgeyle yatağın altını çekecek kadar temizliyorum odamı, dolabımda donu bile Marie kondo stiliyle dürüm yapıp koyuyorum. Bazamin altındaki kıyafetleri bile kutu kutu depoluyorum. Ama o moda gelene kadar yere düşen askıyı kaldırmıyorum. Çok saçma gerçekten. Ben de daha düzenli bir kadın olmak isterdim,ne yalan söyleyeyim.
O yüzden malesef yararlı bir yorum yapamayacağım,ama 'yalniz değilsin' demek istiyorum
Valla ben normalde hareketli ve pratik bir tipim ama hamileyken canım hiçbir şey yapmak istemiyordu. Yani çok da kasmayın. Evi sil süpür, çamaşırları yıka tamam. Ben Doğum öncesi dip temizliğe iki yardımcı çağırdım, bal dök yala olmuştu ev. Hiç yıpratma kendini. Bol bol dinlen, yat, tv izle, telefonla oyna. Gerçekten bebek doğunca bunların hepsi lüks oluyor.
ahahh daha yemek için zamanın var deseneGoz korkutacak bisey yok ki. 4. Cocugun bile olsa 5.de yine bocalarsin. Her cocuk kendine haa doguyor cunku. Illa ki degisiyor konfor alanin. Bende ayni sen gibiydim. Ev hep daginikti. Baktim kizim doğduktan sonra dahada dagildi. Evde de 2 kedi var. Aldim bi robot süpürge. Siliyo süpürüyo. Ayda 1 de temizlikci gelip cam kapi isine bakiyo. Camasir isini de esime kilitledim.
Kizim daha 2.5 yasinda. Az buyusun yemek isini de ona kilitleyecegim
ooo en temizimiz yüne gitmiş desene o zamanBir kaç kere üst üste ban ye o zaman uzaklaşırsun
Bir ara ben de çok satmıştım foruma. Şimdi daha mesafeliyiz
konuyu merak ettimay valla bu kadinlar kulubu saka gibi.. bu konu altinda millet ben de soyle daginiktim cocuktan sonra boyle daginik oldum, hayir sen degil ben daha cok daginigim, cekilin ennn daginik benim turu cevaplari okurken benim konumda bir tabak kaldirmaya usendigim icin neler okudum
sevgili konu sahibesi, insan yapmadikca yapmiyor ve kendisini kotu hissettikce o cukura daha cok dusuyor
lutfen uzulmeyin herkesin boyle donemleri ara ara oluyor, mutlaka toparlanir istediginiz plan pogrami basarabilirsiniz on
Pandemi de mümkün müİş bul çalış.
yaa kurabikkkk sende miYa çok tatlısın serocumbende çok zamn böyle oluyorum hamilelikle çok çok arttı zor geçtiği için kolumu dahi kıpırdayamadım ve alıştım galiba o günlerden sadece evin toplu olmasına özen gösterebiliyorum mutfak hariç ve televizyonu akşama kadar hiç açmayan ben kahvaltıya bile tv basında başlıyorum ama bebisle düzene girecek herşey mecbur girecek diye düşünüyorum çok kafana takma
sanırım bebiş gelince bu tembelliği bile arayacağımBende akşam yatacagim da " yarin hicbir iş yapmiycam, yatayim istedigim kadar " diyorum
Sabah olunca cocuklara kahvalti fasliyla başlayıp , onu da kaldirayim ortadan, bu, şu derken kendimi temizlik yaparken buluyorum
Bence bol bol dinlenin vakit varken ama bu uykular dinlenmeler bi yerde depolansa ve ihtiyaç halinde kullanilsa ne güzel olurdu
aslında 7-8 arası uyanıyorum ama herkes 20 hafta sonra uyumayacaksın uyu diyor ve bir haftadı 10 da kalkıyorumSaat kaçta uyanıyorsunuz insan geç uyanınca böyle uyuşuk oluyor
bende sıkıldım ve senin için konu açtım bakBende şimdi kendimi düşünüyordum sabah düzeltiyorum ama o kadar sefilim ki akşama onu oraya onu oraya atıyorum dağıtıyorum hiç iş yapasım gelmiyor akşama kadar oturuyorum telefon elimde bi elimde kumanda o orda tıngırdıyo bende telefonda sosyal medya kovalıyorum sıkıldım kendimden
teşekkür ederim. Evet radyasyon da var çok yanlış yapıyorumYapmadikca insan tembellesiyor. Bir yerden baslamak lazim. Hic yapmamaktansa her gun bir oda temizleyin, sonra yine telwfonla ugrasin ya da haftanin bir gununu temizlige ayirin diger gunler dinlenin.
Bu arada cok radyasyona maruz birakmayin bebegi...
Hayirli olsun simdiden bebisiniz.
birazda sürekli evde olmaktan heralde ya ben başka açıklaama getiremedim bunaValla aynı ben elimde sürekli telefon ordan çıkıyorum oraya giriyorum ordan oraya sürekli bir şeye bakıyorum
Tv izlerken bile yapıyorum bunu ve çok rahatsızım ama duramıyorum. Ev işini yaparım ama bir ara bende öyle bir şey olduğu yerdr duruyo kaldırmıyordum o düzeldi Allahtan. Normalde hafif takıntılıyım da yani her şey düzenli olcak yerli yerinde olcak.
DeneyeyimYoutube dan temizlik bnm işim gibi kadir bişey vardı onun prog açın. Hatta bşka bir prog ingilizce öğr evi vardı unutamadım açın izleyin evi parlatma garantili
Sana kankalarımın arasında cevap vermek istemedim o yüzden alıntılara eklemedim seni. Tek cevap vereyim istedim. Aşırı komiksinnnnnnnnnn. Bana cevap verenlerden muhabbetim olan belki 7-8 kişi yoktur biliyomusum. Ama sen tabi yalnız olduğun için bu sayı sana fazla bile gelebilir. Neyse çokta şeapppma. Laf sokmazsan herkese sende kanki edinirsinBuna can sıkmayın neden biliyormusunuz.?
Çünkü burda herkes konu sahibi dahil birbiriyle kk geyik (guruh yani grup)arkadaşları.
Umarım seni biraz olsun rahatlatmışımdır.
Sağol terlikcim ayarı güzel verdin. Ama kocam beni bunu için boşarsa kendi kaybederKuzenim tamda bu yüzden kızdan boşanıyor. Çok seviyorum ama olmuyor diyor. Evimde düzen,temizlik istiyorum diyor. Nereden başlamalı dersen. Bir çekmece olur. Sabah kalktığında çamaşır suyuyla wcye girmek olur. Hepsi peşpeşe olmak zorunda değil. O an tek iş yapmayı hedeflemek lazım. Ev komple pis ben napcam dersen hiç birşey yapamadan günü tamamlaman muhtemel. Hedefini küçült. On tane bulaşık topluycam 5 dakika tel bakcam. Lavabo ovcam bir level atliycam oyunda gibi basit hedefler de ise yarıyor. Bir şarkıda ne kadar iş yapcam deyip kendinle yarışmak da iyi yöntem. Eskiden senin gibi olan birinin deneyimleri❤
bi defa şarj aletimi unutmuştum. Zor bi gündüSigara bırakmak gibi bir şey yapmalısınız. Bu da bağımlılık çünkü. Bir gün telefonu evde bırakıp dışarı çıksanız sabah akşam dönseniz mesela? Yavaş yavaş azaltarak gitmek gibi?
değilimDağınıkken mutluysan bırak öyle kalsın
mümkün değil.İşe girin, o zaman mecburen düzenli oluyorsunuz
Nasıl yani bunun için destek verenlerde mi varBence profesyonel destek alın belli ki telefon bağımlısısınız. Eşimin elinden telefon düşmüyor günde beş kere şarja takıyor diye açsaydınız bu konuyu bambaşka yorumlar gelirdi, şimdi herkes ay bende öyleyim, normal canım falan yazmış. Gerçekten şaşırdım
Çok teşekkür ederim yorumunuz içinde güzel dilekleriniz içindeMerhaba güzel anne öncelikle bebişini sağlıkla kucağına almak nasip olsun inşallah
Ben de eski evimde bir türlü düzen oturtamıyordum, ev toplanmayınız haliyle işler yığınla birikiyor eve girmek istemiyordum, çalışıyordum birde bahanem çoktu anlayacağın ama ipin ucunu kaçırınca toparlayamadım
Şimdi yeni eve geçtik,hem daha ufak birde yeni olunca daha özeniyorum. Kızım akşam uyur uyumaz bir işi gözüme kestiriyorum gece 2,3 arası iş yapıyorum
Kızım için çorbayı ocağa alıyorum, hemencecik bulaşık makinesi ve varsa çamaşırları atıyorum makineye. Sonra mutfak dolaplarına bakıyorum kirli görünüyorsa hemencecik siliyorum, biriken yağı temizlemek zor oluyor, gec sen ocağa yağ sökücü yada çifte krem sürüyorum sabaha siliyorum mis gibi oluyor. Modlar hayat kurtarıcı çok rahat yerleri siliyor, birde mutfak gibi sürekli kırıntı olabilecek yerler içinde dik süpürgemi açıyorum büyüğünü açıp uğraşmıyorum hemencecik toplanıyor , gözüm gönlüm açılıyor
Siz de işlerinizi biriktirmeyin, hamilesiniz ona göre işlerinizi ayarlayın aman ha ağır kaldırmayın, yükseklere çıkmayın. Bir rutin oluşturun, ayda 2 kere yardımcı bir ablada gelirse ev mis olur zatenKolaylıklar dilerim ve şimdiden sağlıklı doğumlar dilerim
Teşekkür ederim deneyeceğim bunları. Annemde eski bi telefon vardı galibaHepimizde var tel bağımlılığı. Heleki virüs çıktı insanlar eve kapandı normal. Ben fazlasına kaçtığımı hissedince hemen neti kapatıp telefonu gözden uzağa koyuyorum. Kitap okuyorum,çocuklarla etkinlik veya birlikte film saati yapıyoruz. Ve işim varsa asla elime almıyorum teli. İş bitince çay keyfi yaparken alıyorum. Hedef koy sende,yarın karnın büyüyünce ağırlaşacaksın yapamayacaksın.bebek öyle düzensiz eve doğacak hiç yapamayacaksın onunla ilgilenirken. Yerinde olsam şunu yaparım, 1 hafta kadar tuşlu telefona geç. İşler bitmedende diğerini sokma eve. Düzenini oturtunca saat koy kendine mesela sabah uyanınca 10 dakika,kahvaltıdan sonra 20 dakika ve bırak. Günlük yapılacakları liste yap as göz önüne onları bitirince al 1 saat ödül gibi :) eşin evdeyken misal hiç bakma tele. Sevdiğin türden kitaplar al koy göz önüne.Öyle öyle uzaklaşırsın. Bebiş gelmeden kendini düzene sok.
Süper ozaman birazcık nostalji yapmış olursun hem:)Teşekkür ederim deneyeceğim bunları. Annemde eski bi telefon vardı galiba
çok geçmiş olsun çok üzüldüm. Rabbim bi daha yaşatmasın. Teşekkür ederim bu aradaKirli bulaşık tabak çanak beklememeli evin bereketi kaçar. Ayrıca WC camasir su koksun pis kokacagina bende müzik eşliğinde yaparım işlerimi 7 yaşında kızım var Allah'tan dağınık bı çocuk değil 2 gündür düşük yaptm eşim evi topluyor temizliyor Allah razı olsun yarın işe gidecek şimdiden yarın yapacaklarımi kafama koydum piskolojimde bozuldu. temizlik yapicam sadece kendimi öyle motive edicem. Gelen giden olunca sıkıntı ben şahsen birinin evine gidince oturduğum yerde kendi kendime şu dolabı böyle silersin bunu böyle yaparsın nasıl parlar nasl mük. Olur diyorum kendi kendime içimden. Allah hayırlısıyla kucagina almayı nasip etsin yorma kendini fazla
Haklısınız bi yerden başlamam gerekiyor artık teşekkür ederimNasil yaparsiniz bilmiyorum ama bebeginiz gelmeden evi bir elden gecirin dolap iclerine kadar heryeri duzenleyin. Bebek geldikten sonra evde bir bomba patliyor. Heryerde bir kusma bezi, battaniye, biberon, emzik, gelen hediyeler vs vsbi bakmissin ev almis basini gidiyor. Birde ev daginik olursa kafayi yersin Ilk hafta evi toplayacak hal, enerjide olmuyor. Ben gerci girismistim temizlige ama ilk hafta dikkat etmek gerekir
temizlik için annem bekliyoe zaten ben erteliyorumay bendede tam bir düzen takıntısı var sürekli iş yapıyorum sürekli temizlik heryer gözüme pis gözüküyor topla topla bitmiyor ev ve bundan acayip zevk alıyorumya canım sıkıldıkça ya yemek yapacağım ya temizlik .. teli elime alıyorum sıkılıyorum tv defilm falan izleyim diyorum çok basit geliyor..ayrıca süreklide kitap okurum. ama mutlu musun de hayır :)
demek ki sen tersi bir insanda olsan bir şey değişmeyecek aman sal gitsin boşverbu arada bebek doğmaya yakın evin ciddi bir temizliğe ihtiyacı olabilir imkanın varsa bir yardımcı yoksa yakınlarından eşinden yardım isteyerek bi el atın o eve bebek gelince hiç vaktin olmaz :)
Teşekkür ederim saat belirlemiştim bugün 10-11 arası girecektim ve şuan konuya cevap vermekle geçti zaman 13 dk kaldıYattıkça yatasın, yaptıkça yapasın gelecek; bu yer çekimi kadar değişmez bi kanun.
Sizin yerinizde olsam önce evden TV yi göndererek başlardım. TV de hiç bir halt yok ki, hele gencecik insanlar ne gündüz kuşağında ne buluyor da seyrediyor ki. Beyni saman gibi yapıyor TV, eşinizi de kafaya alabilirseniz, televizyonsuz bir hayata geçin derim.
Teli de ele almak için sınırlı bir saat belirleyin. Atıyorum 16-17:00 gibi
Buna ihtiyacım olduğunu mu düşünüyorsunSana kankalarımın arasında cevap vermek istemedim o yüzden alıntılara eklemedim seni. Tek cevap vereyim istedim. Aşırı komiksinnnnnnnnnn. Bana cevap verenlerden muhabbetim olan belki 7-8 kişi yoktur biliyomusum. Ama sen tabi yalnız olduğun için bu sayı sana fazla bile gelebilir. Neyse çokta şeapppma. Laf sokmazsan herkese sende kanki edinirsin
Bi bluetooth kulaklik takin telefondan sesli kitap uygulamalarindan birini acin bir yandan kitap dinlerken bir yandan camasirlarinizi katlarsınız hem telefon kullanilir ama elinizde olmaz.. okumak isteyip de usendiginiz bir kitabi mesala merak ettiğiniz ilginizi çekecektir. Bu arada camasirlari da askidan alirken katlayip koyun sepete yerlestirmek cok kolay oluyor sonrasinda yerlestirmeseniz de sepette kirismaz daginik durmazTelefon konusunda hala tam anlamı ile şunu yap vs diyen olmadı inşallah bi yol gösteren olur. Notları da gözle görülür bi yere mi asıyorsunuz yoksa deftere mi yazıyorsunhz
Yok yok bak sabah sabah yine aşmışsın telefonu eline kk dasın. Bide bilmiş bilmiş yazmaların beni benden aldı kızAsosyal birisi asla değilim. Çevremde çoktur. Eş dost arkadaş gırla. Onları da geçtim gitmek istesem tonla akraba kardeş kuzen var. Ama ülkemizde hatta dünyamızda bi salgın varken gel bi kahve içelim hadi çay koy sana geliyorum diyecek kadar şuursuz davranamıyorum insanlara
ayrıca bi buçuk yıllık üyeyim evet ama bi buçuk yıldır bu derdim var mı yooo. Olsa şimdi açmazdım bu konuyu.
temizlik konusuna gelince 20 günde bitireceksem zaten benim şuan ki halime geliyor olay çünkü 20 gün sonra en başa dönüyorsun ve evi yinegötürüyor oluyor.
haa şunu da diyim tembelliğim doğuştan telefon bağımlılığım son 4 aydır. Oda evde çok yatmamdan kaynaklı sanırım.
tişkürler efenim
Nasıl yani bunun için destek verenlerde mi var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?