Kendime kızıyorum...

canım, benim kayınvalidem de bazen cahilce konuşur. bana tanınan imkanlar ona verilmemiş ne yapsın. hiç bozmam büyüğüm. ben de o durumda olabilirdim. eğitim, görgü biraz da şans işi en azından onların zamanında...

benim kaynanamda uyuz olduğum şeyler var ama yukarıdaki sebepler değil.bilerek laf sokmasına, sürekli kendinden başka herkesi horgörmesine kendi evlatlarından başka herkes kötü 24 saat kendi ailesini över de över... dinleyen bayılır artık... bir de sürekli "ben cahil değilim" der durup duruken. kendisinden başka herkes "kültürsüz".

inan cahilliği, utanç verici hareketleri hiç umrum değil. hatta o öyle yapınca ben içten içe üzülürüm. imkan işi o devirde. başka bir ailede de doğabilirmiş....

bence sende onun görgüsüne, bilgisine kulak asma. senin anneciğinde o kadar küçük bir yerde öyle bir ailede yetişmiş olsaydı şimdiki kültürüne sahip olamayabilirdi.

bi arkadaşının yanında gaf yaparsa da arkadaşın kayınvaliden için seni kınıyorsa zaten arkadaşında problem vardır. sen bırak gelini, okuma yazma bilmeyen bir kadının evladı da olabilirdin. şükret haline.

ama sen evde yokken gelmesinden rahatsız oluyorsan, misafirin varken gelmesinden rahatsız oluyorsan bunu eşin halledebilir. haklısın da bu isteklerinde. sen kötü olma. eşine güzellikle söyle o halleder.

ama diğer elinde olmayan özellikleri için kendini dizginlemeye çalışmalısın. onun suçu değil ki

Son düzenleme:
ah şu kaynanalar. herkes okumayabilir ama insanda görgü olur. kendini yetiştirir biraz. en azından sen onlardan farklı bir çevreden gelmişsin ona göre davranabilirler.
ben çok net olacağım. senin yerinde olsam direk olarak tavrımı koyarım. uygun bir dille kaynanaya söylerim misafirlerimi yalnız ağırlamak istiyorum sizi başka zamanlarda ağırlarım.
yalnız şu büyü olayı beni çok rahatsız etti. yaptığı çok güzel birşeymiş gibi herkesin yanında nasıl anlatıyor.
diğer gelinlerine yapan size de yapabilir. bu konuyu kesinlikle eşinle konuş. sonuçta diğer konundan hatırladığım kadarıyla sen yokkende evinde misafir ağırlayamıştı. yani evine rahat rahat girip çıkıyor. Allah korusun ne yapacağı belli olmaz.

aynen öyle benimde direk aklıma bu geldi ve ben ne ailemden nede çevremden hocayla hiç bir işimiz olmadı korunmanın yolalrı nelerdir onu dahi bilmiyorum sadece bir arkadaşım olayı bildiği için sirkeli su ile sil heryeri dedi ama o şüpheyle yaşayamaz ki insan

ben bu büyü mevzusunu görmemişim okumadım. böyle birşey demi var?

ya hayatta anlamam bu insanları. herkes bilir ki "haram" affı yok. hatta çok iyi niyetli bir büyüğüm şey demişti "ama büyü sebebiyle evimde huzursuzluk var ise ters büyü yaptırmak günah değidir ki" hayır efendim günahtır. uğraşanın işi rast gitmez. affı da yok.

en güzel korunma yolu sürekli nas ve felak surelerini okumak. bu tip şeyler için kalkan görevi yapar. ben hocaya gitmeyi saçma buluyorum. gidince "sende büyü var" diyecek ki olsa da olmasa da... peygamberimiz bize korunmak için yol göstermiş. nas ve felak surelerini sürekli okuyun.

varmış canım bana yaptımı yapmadımı bilmem günahı boynuna ama işte arkadaşlarıma geçmiş analtıyor birde yaptığı hatayı ben gerçekten çok sıkıldım benim ortamımdan uzak dursun bıktım eşimlede konuşucam bu mevzuyu bencede ters tepki olsun diye yada iyi olsunlar diye bile yaptırmak günah bende hep felak süresini okurum birde neye kızıyorum biliyormusun benim kaynanam ve kardeşleri sürekli hacı hoca diye geçinirler işte bir genç kızın kısa kollu giymesine karışırlar günah derler yok çok gülmek günah derler oje sürmeye günah derler ama kendileri dinimizde olmayan kurşun dökme hocaya büyü vb... Tarzı şeyleri yaparlar çok cahiller çokkkkkkkkkkk

günah almayım genelleme yapmayım da zaten hep o "açık giyme günah, öyle oturma günah, makyaj yapma günah..." diyen tipler en çok kul hakkı alan tipler oluyor.

sen ibadetini yapıyorsan sana hayrı var. başkasının kul hakkını alıyorsan ki büyü bir de evlerden ırak hiç bir affı yok.

yarın bi şeyine gıcık olsa büyüye başvurup, diğer eltine yaptığı gibi beddua mı edecek? üzülme. kendine eder. oku. sürahideki suya oku eşinle sürekli o sudan için. ufak tefek elinden geldiğince sadakanı da ver. Allahın izniyle hiç bir şey yapamaz. döner kendini bulur.

ama bu büyü mevzusunu eşine anlat. çekiştirmek gibi değil, danışmak gibi "aşkım çok canım sıkıldı üzüldüm bana bir akıl ver, geçen arkadaşlarım vardı "annem" (annen değik annemmm) de böyle böyle dedi. yapmış mıdır? korktum ben ters teper..." güzelce anlat. bilsin.

analdım canım su mevzusunu düşünmedim dediğin gibi okuyup o sudan içmek lazım bu akşam güzelcene söylücem ama annesine toz kondurmaz eltime ettiği bedudayı analttım da yanlış anlamışındır dedi püfffffffff

canım benim eşim de aynı, kocaların ilk tepkisi "yanlış anlamışsındır, sen alınganlık ediyorsun" sonra "gelin-kaynana anlaşamaz zaten (yani çift taraflı)" ispatlarsan "aa öyle şey olmaz ki niye öyle yaptı ki annem" ileri aşamasını göremedim henüz. ama zamanla eşine hak veren de varmış.

eşlerimiz bence anlamadığından değil, annesinin bu tarz şeyleriyle yüzleşmemek için saf ayağına yatıyorlar.

ama bilmesi gerek. eskiden hiç söylemezdim. söylemediğim takdir göreceğine ters tepti saldırmaya başladılar. baktım eşim tek taraflı bombardımanda dedim "ben bunları bunları yaşadım duydum yuttum, yuttuğum yetmiyor gibi bir de sana bu yalanları mı anlatıyor" hala bana karşı aşağı etmez anneciğini ama ufaktan anlamaya başladı.

açıkçası çok zor eşi annesinin kötülüğüne inandırmak. şahit olması gerek. idareci ve sabırlı olmak gerek.

Allah yardım etsin. sureler size manevi kalkan olacaktır.

ben yokken kaynanam geldi evimde kaldı arkadaşlarımdan evine büyü yapmış olabilir diyen de oldu. hiç umursamadım. evi karıştırmadım bile bi yerde bişi var mı diye. ben gerekli sureleri okudukça korunacağıma inanıyorum.

siz de okuyun kafidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…