- Konu Sahibi evarologlu
-
ah şu kaynanalar. Herkes okumayabilir ama insanda görgü olur. Kendini yetiştirir biraz. En azından sen onlardan farklı bir çevreden gelmişsin ona göre davranabilirler.
Ben çok net olacağım. Senin yerinde olsam direk olarak tavrımı koyarım. Uygun bir dille kaynanaya söylerim misafirlerimi yalnız ağırlamak istiyorum sizi başka zamanlarda ağırlarım.
Yalnız şu büyü olayı beni çok rahatsız etti. Yaptığı çok güzel birşeymiş gibi herkesin yanında nasıl anlatıyor.
Diğer gelinlerine yapan size de yapabilir. Bu konuyu kesinlikle eşinle konuş. Sonuçta diğer konundan hatırladığım kadarıyla sen yokkende evinde misafir ağırlayamıştı. Yani evine rahat rahat girip çıkıyor. Allah korusun ne yapacağı belli olmaz.
ben bu büyü mevzusunu görmemişim okumadım. Böyle birşey demi var?
Ya hayatta anlamam bu insanları. Herkes bilir ki "haram" affı yok. Hatta çok iyi niyetli bir büyüğüm şey demişti "ama büyü sebebiyle evimde huzursuzluk var ise ters büyü yaptırmak günah değidir ki" hayır efendim günahtır. Uğraşanın işi rast gitmez. Affı da yok.
En güzel korunma yolu sürekli nas ve felak surelerini okumak. Bu tip şeyler için kalkan görevi yapar. Ben hocaya gitmeyi saçma buluyorum. Gidince "sende büyü var" diyecek ki olsa da olmasa da... Peygamberimiz bize korunmak için yol göstermiş. Nas ve felak surelerini sürekli okuyun.
günah almayım genelleme yapmayım da zaten hep o "açık giyme günah, öyle oturma günah, makyaj yapma günah..." diyen tipler en çok kul hakkı alan tipler oluyor.
Sen ibadetini yapıyorsan sana hayrı var. Başkasının kul hakkını alıyorsan ki büyü bir de evlerden ırak hiç bir affı yok.
Yarın bi şeyine gıcık olsa büyüye başvurup, diğer eltine yaptığı gibi beddua mı edecek? üzülme. Kendine eder. Oku. Sürahideki suya oku eşinle sürekli o sudan için. Ufak tefek elinden geldiğince sadakanı da ver. Allahın izniyle hiç bir şey yapamaz. Döner kendini bulur.
Ama bu büyü mevzusunu eşine anlat. çekiştirmek gibi değil, danışmak gibi "aşkım çok canım sıkıldı üzüldüm bana bir akıl ver, geçen arkadaşlarım vardı "annem" (annen değik annemmm) de böyle böyle dedi. Yapmış mıdır? Korktum ben ters teper..." güzelce anlat. Bilsin.