- Konu Sahibi evarologlu
-
Bence de biraz küçük görmeye başlamıssınız aileyi, çünkü kaynanızdan utanmaya başlamıssınız. Durum şu ki insanlarla gurur duymanız ya da onlardan utanmanız gerekmiyor, sadece oldukları gibi görmeniz gerekir bence. Belki akranlarınızla ve kaynananız arasında ortak bir konu yaratamazsanız gerçektan, sadece iyi bir planlama lazım. Eşinize de bunun yaş farkından kaynaklandığını bildirin bence..Diğer türlü bir açıklama çok kırıcı olur..
Bu arada kültürün okumakla geldiğini düşünmüyorum.. Evet kitaplardan sinemadan konuşamayabilir ama umarım gerektiğinde size yaşadıkları ve tecrübeleriyle yol gösterecek kadar iyi bir kayınvalide olur..
Eğer siz bu şekilde bakmaya devam ederseniz, ilişkinize bakışınızı da etkileyebilir bu durum.. Şahsi fikrim.. Umarım çözebilirisniz bu durumu..
kusura bakmayın ama eşinizde sizde böyle bir düşünceye sahip olmanız bende sizinde eğitiminizde eksiklikler olduğu izlenimini uyandırıyor.. Aileniz okumanızı sağlayıp statülü bireyler yapmış olabilir ama size verdikleri eğitimin biryerlerinde çatlaklıklar var gibi duruyor..
Okumadılar diye beğenmemezlik etmiyor ki...Cehaletinden...Onun da okumayla ilgii yok zaten.Nerde ,ne söyleyeceğini bilmeyen biri belli ki...Bence size gelmek için can atıyor. :) Açıkça söyleyin,ne yapacak ki gençlerin lafını dinleyip. :///
daha çok yeni evlisiniz zamanla mutlaka oturur düzenin.hiiiç sinirlerini bozma sen çağırmadan geliosa buyursun gelsin ama sen eşin olmadan onunla görüşmezsen, gitmessen ve çağırmassan misafir geliceği zaman haberi de olmazsa sürekli sana gelip durcağını sanmam 2seneye tamamen huzura kavuşursun eşinle gidip gelirsiniz, o da odun diilse anlar mesafeli olduğunu.ama sakın kırıcı olma, eşine yansıtma bu stratejik bir durum her gelin cahil ya da kültürlü eşinin annesiyle bi dönem mesafe arayışına girer.önemli olan bu durumu tahtibatsız atlatmak..
şunları hiç unutma
1-hayat çok kısa kime ne olacağı hiç belli olmuyo ben 3yıllık evliyken kayınvaldemi kaybettik gayette iyiydi birden apartopar gitti.sağken her dediğini takardım saçma şeyleri düşünürdüm şimdi keşke daha anlayışlı olsaymışım kısacık hayatta neyi paylaşamıoruz ki oldum..
2-eşinin annesi babası yakın akrabaları bunlar hayatında önemli kişiler.sevmek zorunda diilsin ama saygıyla bütün ilişkiler yürür ve akılla tabi..
3-eşinle arana hiçbişeyi hiç kimseyi sokma sizden daha değerli bişey yok yeni bi yuva kuruldu geri kalan kabul etsin etmesin dışarda kaldı.evini mutlu huzurlu tut bu kadının elinde.. sevgiler
evet canım sizin gibi akıllı lep demeden lepleyi anlayan insanları seviyorum belkide zeka meselesi yada yaşanmışların tecrübesidir:)sonuçta omuak cehaleti alır eşşeklik baki kalır....dime canım konunun okumak yada okumakla alakası yok ben sadece kendimi tanıtmak için yazdım bunları haketten canım kayınvalidem nerde ne konuştuğunu bilmeyen biri gerçektende bende takıyorum ve ortamıma girmeisni istemiyorum kendimede kızıyorum böyle olma kabul etmek zorundasın diye
ben ilk mesajınızda vurguladığınız cümleler üzerine dışarıdan gördüğüm şeyi yazdım..
ama ileri mesajlarda kayınvalidenizin dedikodu vs kötü huylarını yazmışsınız.. bu konuda haklısınız.. çok öğretmen doktor kayınvalide tanıyorum sanat galerilerinden çıkmazlar ama emin olun daha da dedikodu yapan onu bunu çekiştiren insan tanımadım.. demek ki neymiş kendini geliştirme ve kültürle alakası yok bunun..kişilik meseleri..
ayrıca buraya yazıpta yorum istiyorsanız herkes sizin hoşunuza gidecek şeyler yazmak zorunda değil.bunu da unutmayın..
evet canım sanırım senin zeka seviyen üst düzeyde. :) ( :
canım sen bakma öyle şeyler diyenlere.... yasayan anca bilir... bende uzaktan ıstanbula evlendım. kaynanamları tanımıyordum ama nasıl eşim cok kulturlu aklı basında bır ınsansa aılesı de oyledır diye dusundum. bırkaç kez geldım de hatta tanıdım onları. bu sorunu bende yasıyrm..sen tanımadan evlenmıssın ama ben tanıdım da evlendım meger bana ıç yuzlerını gostermemısler. yanı cahıller. cahıllıgın okumakla alakası yok kendını yetiştirmekle alakası var... suan ben senı anlyrm aynı sorunlar bende de oluyor hatta kaynvalıdem ust katta otryor bende eve mısafır alamyrm malesef. nzaman misafır gelse şıp diye kaynanam bıter konusur abuk sabuk seylerden susarım.. gelenler bana bakar durur... içim sıkılır..nyse mısafır 2 saat oturcksa toplasan 10 dk etmez onlarla yalnız knstuklarım... bıdaha gelırler mi? hayır gelmezler de. oyle boyle yalnız kaldım bu sehırde ben... işte kader bu. sana tavsıyem evde misafir agırlamamaya bak..dışarda görüşün.. yada siz eşinle gidin onlara.. sanırım calısan bır bayansın btn gun calısıp evde mısafır agırlamak da cok yorucu oluyor hem :119:
inşşş canım inan bende olduğu gibi kabul etmek isityorum gerçekten çözmek isityorum bu durumumu ben zaten eşime ilk gençlerle annen sıkılabilir canım demiştim olsun ne olucak demişti....işte canım ben onun ne yaşamışlıkalrıyla nede tecrübelerinden yararlanabilirim anca o şu şekilde bana yardımcı olur
- aaa tırnakalrına ojemi sürüyorsun domuz yağı varmış onun içinde sürme günah çok
-eltime hamile karnı kaşındığı için çoocuk saçlanıyordur der( eltime dr sorar dr güler)
-bana daha nişanlıyken aa çarşıda elele dolaşıyorusnuz eşya bakıyorsunuz dini nikah kıyın gibi akıl verir anlatabildim mi bana benim düşüncelerime tamamen zıt hiç bir dediğini yapmak zorunda değilim ama cvbınıda şakayla karışık veririm.
evinize habersiz gelmesi konusunda sonuna kadar haklısınız,ama k.validemden utanıyorum demişsiniz,çok
büyük konuşmuşsunuz...
örnek olsun diye yazıyorumda yazılarınızdaki yazım yalnışları dikkatimi çekti,yarın öbür gün çocuğunuz sizin Türkçenizi düzeltmeye çalıştığında
ona sakın kızmayın...belkide annesinden utanıyordur..
hızlı yazıyorum ondandır pardon :) siz de bir kelimeyi yanlış yazmışsınız düzeltelim lütfen.
Aynı dertten muzdaribim maalesef ne zaman misafir gelse Kayınvalidem bizde biter..Kayınvalidemler üst kattalar çok sıkıcı oldu bu şekilde ..maalesef kendi evimiz diye taşınmak durumunda kaldık.Eşim zaten bütün gün işte bende çalışıyorum ama yakında ayrılıcam doğuma 3 ay kaldı..Evde olunca agırlıgımı koyucam her dk gelmesinden cok rahatsız oluyorum(..Gelme diyemezsin insanlara ama herkes seviyesini korumalı diye düşünüyorum bakalım nasıl başa çıkıcam kadın çok meraklı
tatlım sana yazmadımki ben,konu sahibine yazdım
ben eleştirmek için yazmadım,kibir kötü şeydir..neyseee herkese iyi akşamlar diliyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?