- 4 Mart 2015
- 401
- 439
- 33
Elbetteki değil ancak dış görünüşüzünüzle karşılandığınız karakterinzle yolculandığınız gerçeğini de unutmayın derim. O zaman devlet kılık kıyafet yönetmeliği çıkarmasın, memurlar sallapati giyinsin, özel sektör eşfomanla işe gitsin siz iş başvurusu yaparken nasıl gittiniz mesela merak ettim.Sac, bas , elbise saygi gostermek degil bence hanimefendi.
Ben de hastaysam, yorgunsam, halsizsem, keyifsizsem yani icimden gelmiyorsa sacim at kuyrugu kot pantolon tisort ise giderim. Bu simdi saygisizlik mi? Profesyonellik takip takistirmak degil, isini adam gibi yapmak. Kimsenin kilik kiyafeti umursamadigi bir sektorde calistigim icin bazen gercekten hayata minnettar oluyorum.
böyle baktığımızda iş yerinde çalışan insanların birbirlerinin hakkında hiç dedikodu yapmadığını ve çok ahlaklı terbiyeli olduklarını varsaymamız gerekiyor.Mülakat yapan kişinin görevi ahlak terbiye ölçmek değil işe uygun olup olmadığına, adayın profesyonel niteliklerine bakmaktır.Bi aday çok uygun ama dedikoducu ve terbiyesiz de olabilir.Bu durum İK personeline adayı eleme yetkisi vermez.
Profesoynel bir İK'cı da kişisel meselelerini bi kenara koyup hak edene hak ettiği raporu yazar.Ama tabi görüyoruz ki bu sadece filmlerde olur.
herhangi bir tedavi gördün mü?
bende uzun süredir bu şekildeyim
katılıyorumçok ihtiyacı varsa efendi gibi gelip girecekti..
onlar kim beni görünüşümle yargılayıpta aaa bu mu bize rapor verecek kişi diyebilir ?
afedersiniz ama dün ki b.k gelipte ne biçi bi yer ya burası endüstri lisesi kıvamında derse her yerde yol verilir.
bana değil başka bir arkadaşa dahi yapılsa herkes sırf bundan dolayı raporuna olumsuz yazar.
ayrıca insanların iş bulmak için ne çektiğini biliyorum iş aradım uzun süre hiç bir zamanda karşımdakine böyle davranabilecek cesareti bulamadım kendimde.
demekki çokta ihtiyaçları yoktu.
uot;:"Alb\u00fcm Ekle","fetchingUrl":"index.php?gallery\/editor-album&time=1470999507"},"insertContent":{"title":"Foto\u011fraf\/Video Ekle","fetchingUrl":"index.php?gallery\/editor-content&time=1470999507"}}}">
Elbetteki değil ancak dış görünüşüzünüzle karşılandığınız karakterinzle yolculandığınız gerçeğini de unutmayın derim. O zaman devlet kılık kıyafet yönetmeliği çıkarmasın, memurlar sallapati giyinsin, özel sektör eşfomanla işe gitsin siz iş başvurusu yaparken nasıl gittiniz mesela merak ettim.
Ben sagdece o kızlar hakkında yazdıgınız rapora şaşırdım, belki bir an ben burada yetkiliyim, ne dersem o havasına girip sevinç yaşadınız.O kızların belkide o işe o kadar çok ihtiyacı vardi ki, hakka girdiniz.Sizin gibi insanlar bu ülkede oldukça hak eden hak ettini bulamaz, birde hamilesiniz, karnınızdaki yavruya acıdım...
ıse ıhtıyacı olan bırı ıs yerıyle dalga gecmezBen sagdece o kızlar hakkında yazdıgınız rapora şaşırdım, belki bir an ben burada yetkiliyim, ne dersem o havasına girip sevinç yaşadınız.O kızların belkide o işe o kadar çok ihtiyacı vardi ki, hakka girdiniz.Sizin gibi insanlar bu ülkede oldukça hak eden hak ettini bulamaz, birde hamilesiniz, karnınızdaki yavruya acıdım...
bırde bun hak yedın dıyenlere sormak ıstıyorum
gevsek gevsek agızlarının ustune terlıkle vurulası bırını ıse alınca
gercekden efendı etlıye sutluye karısmayan sadece ısını yapan bırının hakkına gırılmıs olunmuyor mu ???
belkı oylesının ekmek kapısı olacakken bu zavallı sahsıyet neden ıse gırsın
hanı hak hukuk denılıyor ya ?
sormak ıstedım
:) demekki adam da normal yaşantısında öyle giyiniyormuş sizin normal halinize gitmeniz gibi ....Ben normalde de guzel gyinen bir insanim is gorusmesine de normal halimle gittim diyeyim:)
Lakin bana mulakat yapan adam CTO'ydu , kot tisorttu, gunluk haliyleydi. Ben gelicem diye takim elbise giymemisti, zaten oyle bir beklentim de yoktu. Ben oraya bana nasil karsilama yapacaklar diye gitmedim, calisma sartlari, tam olarak ne is yapicam, yuzde kac hisse alicam bunlari konusmak icin gittim.
Ben hamile de degilim ama ayni anlattigin gibiyim..
Isin kötüsü benim duzelmeye de niyetim yok
Ama sen de bi azik gördümpembesu yaparsın sen
Ben sagdece o kızlar hakkında yazdıgınız rapora şaşırdım, belki bir an ben burada yetkiliyim, ne dersem o havasına girip sevinç yaşadınız.O kızların belkide o işe o kadar çok ihtiyacı vardi ki, hakka girdiniz.Sizin gibi insanlar bu ülkede oldukça hak eden hak ettini bulamaz, birde hamilesiniz, karnınızdaki yavruya acıdım...
Pardon da insanlara sadece kıyafetiyle mi saygı duyulur? Ye kürküm ye misali? Evet dış görünüş önemlidir, ama herşey değildir.:) demekki adam da normal yaşantısında öyle giyiniyormuş sizin normal halinize gitmeniz gibi ....
Mesele giyinmek değil onu da kastetmemiştim aslında siz ne kadar saygı duyarsanazı karşınızdakine o kadar da saygı görürsünüzdü. Ama yorumlar konu sahibinin haksızlık yaptığı gerçeğini benim nezdimde değiştirmiyor. Size iş yaşantınızda başarılar dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?