Ba(ğ)zıları çemkirmek için burda da o yüzdenŞurada konuya dahil edilen kızların yaptığı terbiyesizliği de savunanları görüyorum ya, daha da şaşırmam herhalde.
Şaka gibi.
dış görünüşün herşey olduğunu kim savundu. Tek bir cümle gösterir misiniz bununla alakalı.Pardon da insanlara sadece kıyafetiyle mi saygı duyulur? Ye kürküm ye misali? Evet dış görünüş önemlidir, ama herşey değildir.
Siz demediniz mi, ben şöyle hazırlanırım böyle hazırlanırım... Karşımızdakine ne kadar saygı duyarsak o kadar saygı görür müşüz ama o her zaman öyle olmuyor. Artı sizin burda saygı duymaktan kastınız ne? Hanımefendi adaylara bir saygısızlık mı yapmış? Hayır. belki bir jean bir bluz vardı üzerinde. Bu mudur saygısızlık? Konu sahibin yaptıgı bir saygısızlık varsa, belirtin lütfen de o da aydınlansın biz de aydınlanalım.dış görünüşün herşey olduğunu kim savundu. Tek bir cümle gösterir misiniz bununla alakalı.
Arada ince bir fark var yalnız. Konu sahibi normalde işe alınabilirlerdi ama sinir oldum olumsuz rapor yazdım diyor. Bu doğru değil.Katılmıyorum.
Benle mülakat yapacak aday benim görüntümle alay edecek şekilde konuşursa onun toplumda nasıl davranması gerektiğini bilmediğini düşünür ve sadece bu işe değil genel olarak çalışmaya yetersiz olduğunu düşünürüm.
Neden acımasızlığı tek taraflı görüyorsunuz ?
Sizinle aynı şekilde dalga geçilse yüzde yüz eminim siz de sinir olurdunuz.
İnsanız sonuçta zayıf anlarımızda zayıflıklarımızın kötücül şekilde eleştirilmesinden hoşlanmayız,ki hoş bir şey değil zaten
Olayı tam anlayabilmek için soruyorum, gerçekten meslek lisesi mezunu musunuz, eğer öyleyse mülakata gelenler bunu nereden biliyor? Cevabınız yorumumda bir kriter olmayacak elbette.
Yazdığınıza göre ilk olarak sizin kıyafetinize bakıp gülmemişler, kendi aralarında konuşup gülmüşler, siz müdahil olunca gözleriyle süzmüşler falan... Bence siz içinde bulunduğunuz ruh hali nedeniyle kendi kendinize çıkarım yapmışsınız. Diğer yandan da nice insanlar var ahlaksızlığın dibine vurup da işinde başarılı olan, bu durum onların iş hayatındaki yeterliliklerini belirleme açısından bir kriter olmamalıydı ama olmuş.
Olayi dis gorunuse baglayan konu sahibidir.kizlar guzel giyinmis benim sac bas daginikti gulduler demisti ki yarasi olan gocunmus kiyafetine guldukleri tamamen konu sahibinin tahminidir.dış görünüşün herşey olduğunu kim savundu. Tek bir cümle gösterir misiniz bununla alakalı.
Aynen benim de anlatmaya çalıştığım bu işte. Dese ki çok laubali davrandılar o yüzden eledim amenna haklısın derim. Ama aslında alabilirdim ama canım sıkıldı almadım diyor. İkisi farklı.kle","fetchingUrl":"index.php?gallery\/editor-album&time=1470999306"},"insertContent":{"title":"Foto\u011fraf\/Video Ekle","fetchingUrl":"index.php?gallery\/editor-content&time=1470999306"}}}">
Bence bir şeyi atlıyorsunuz.Siz eğer bugün iş görüşmesinde; tavırlarında laubalilik sezinlediğim ve saygısızlık gördüğüm iki kişiye olumsuz puanlama yaptım diye bir konu açmış olsaydınız burada herkes eminim ki iyi yapmışsınız diyecekti. Ama siz '' hamileyim kendime bakmıyorum üstüm başım perişan, iş görüşmesinde de kızlar benle sanırım ki dalga geçtiler oh olsun bende onlara olumsuz oy kullandım'' derseniz bu intikama girer ve bu sebeptendir ki böyle olumsuz yorumlar alırsınız. Kelime oyunlarıyla olayı çevrimeyin lütfen
Arada ince bir fark var yalnız. Konu sahibi normalde işe alınabilirlerdi ama sinir oldum olumsuz rapor yazdım diyor. Bu doğru değil.
Arada ince bir fark var yalnız. Konu sahibi normalde işe alınabilirlerdi ama sinir oldum olumsuz rapor yazdım diyor. Bu doğru değil.
Siz deyince konuyu dönüp tekrar okudum ama benimle dalga geçtiler diye bişey yazmamış. Burası nasıl yer vs bişeyler demişler muhtemelen kendi aralarında ergen kız muhabbeti işte. Zayıflıkların kötücül eleştirilmesinden falan bahsetmemiş pembesu, çünkü muhtelemen zaten öyle bişey yapmadılar. Kimse tutup da iş görüşmesi yapacağı insana (öyle olsa bile) ne kadar paspalsın demez yani. Ha dedilerse elemekte haklı tabi pembesu. Fakat konu sahibi kendini o an güzel hissetmediği için, kızlar da süslenip geldiği için gıcık olmuş ve kızları harcamış. Tamamen ruh haline göre karar vermiş. Olay bu yani.
Bu şekilde söyleyince daha iyi anlaşılıyorsunuz, bence ilk mesajınızı düzenleyin. İlk mesajınızda sanki kaprisiniz yüzünden elenmişler gibi anlaşılıyor.normalde işe alınabilirdi diye birşey yok.
eğitilebilir var yeterli var yetersiz var..
karşımdakilerin hepsi yeni mezun belli bir düzeyde program bilen çocuklar bir kısmı yeterli bir kısmı yetersiz kimide 2-3 ay uğraşılsa yetkinlik sağlayabilir..
bu kızlar eğitilebilirdi ama bu zamandan sonra böyle tiplerle uğraşamam. bu sözleri söylememiş olsalar eğitilebilir der bir üst aşamaya çıkartabilirdim ama çıkartmadım..
başka departmana değil kendi yanıma adam seçiyorum çünkü.
Babası işten çıkarılma tehlikesi yaşayan bir yeni mezun ve İşsiz olarak sizi ayakta alkisliyorum.Eğer ban yiyeceksem bence bu söyleyeceklerime değer, içim rahat.
Sen ne biçim insansın?
Hiç utanmıyo musun vicdanın sızlamıyo mu sırf kendi aşağılık komplekslerin yüzünden elin zorda iş arayan insanlarına adaletsizce rapor verirken?
Belki o kadar zordalardı, çok ihtiyaçları vardı.
İnsanlar iş bulmak için ne çekiyolar biliyo musun?
Senin işin insanları ahlaken eğitmek değil mesleki yeterliliklerine bakmak.
Kolay mı bu kadar insanların kaderiyle hayatıyla oynamak?
Sen yarın makyajını yapar üstünü giyer gidersin işine ama o belki hak ettiği halde bi 2-3 ay daha iş bulmak için evinde aranmayı bekleyecek!!!
Bi de utanmadan komik bişi gibi yazmışsın bunu.
Pes doğrusu.
Evet ama arkadaş İk cı değil. O yüzden ondan bu şekilde bir degerlendirme yapmasını, veyahut da buraya sizin dediğiniz gibi yazmasını beklemeye kimsenin de hakkı yok bence. Üstelik bu kadın hamile. Hormonlarının en oynak oldugu dönemi yaşıyor üstelik. Kıskanadabilir birini, üzüledebilir çok çok normal.Aynen benim de anlatmaya çalıştığım bu işte. Dese ki çok laubali davrandılar o yüzden eledim amenna haklısın derim. Ama aslında alabilirdim ama canım sıkıldı almadım diyor. İkisi farklı.
Yahu biraz gerçekçi olalım, hele hele imalat sanayinde iseniz öyle çok kaliteli eğitimli döpiyesli insanlar gelmiyor ki. Ergeni de vaar, arızası da.
- Konu sahibi arkadaşımız İK cı değilmiş. Size göre (Belki de gerçekten) profesyonelce davranmayıp duygularıyla hareket etmiş. Bu örnek de bize gösteriyor ki, duyguyla yapılan her hareket de yanlıştır diyemeyiz. Konu sahibi belki bilerek belki bilmeden doğru bir karar vermiş. Çünkü iş görüşmelerinde dikkate alınacak tek şey mesleki yeterlilik değildir. Kişilik de çok çok önemlidir.
- 2. Ergen kız muhabbeti demişsiniz, iş hayatına atılmış ama hala ergen kız muhabbeti yapan insanlarda ben akli olarak bir gelişmemişlik vardır diye düşünürüm ve işe almam. Yine doğru bir karar.
- Her halukarda doğru bir karar vermiş. tebrık ederim pempemsu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?