- Konu Sahibi Yamuk prensesss
-
"Bana ömür boyu borc lazim" demek istemiyor.zaten parasini arabasini vakti zamaninda dugun altinini vermis.80 binlik araba satilmis arabanin kredi borcu kalmis.ev gitse de borc bitmeyecek.siz ömur boyu size ait olmayan bir borcu ödemek ister miydiniz? Bu sartlarda 2 cocuguna nasil iyi bir gelecek hazirlayabilir ki?Sizin kayinbiraderiniz bir sekilde vefat etse maasinizi 5 cocugu icin ömur boyu hibe eder miydiniz bitmeyecek bir borc icin? Konu sahibi bana para lazim ev lazim kurusumuz kimseye fayda etmesin demiyor.sadece cenaze icin 10bin tl vermis esine ve bundan rahatsiz degil.Ustune hicbir ilgi bir tesekkur nazik bir davranis gormuyor.hersey cenaze oncesinden beri bir dayatmayla cikiyor elinden.calisiyor ki calismasa bile hic soz hakki olmasin mi.hayati paylasmanin da sinirlari var.Evin gelecekte duracağının garantisi yok, o yüzden çocuğun geleceği falan değil o ev. Çocuklara iyi bi hayat verin de, evlerini de kendileri alır kısmetse.
Eşiniz kendisini suçlu hissetmiştir, böyle durumdaydı da niye bilemedim diye. Kardeşinin ölmesi ne demek insanın ya, Allah korusun düşünmesi bile delirtiyor beni.
Asıl, banane ya, diğer kardeşler baksın dese ne biçim insansın demeniz lazım.
Diyorsanız ki bana para lazım, ev lazım. O zaman şerh koydurun, açın boşanma davası. Yarı parasını alın evin.
Bak canım ben zaten saf bir merhametimin olduğunu söyledim eğer bu intihar olmasaydı ve normal şartlarda sırf rahmetlinin borcunu ödemek için mallarimizi satıyor olsaydı asla bukadar sessiz kalmazdim ki dün laf arasında ölmeden bir hafta önce esim demiski ona eğer borçların varsa biz tayinciyiz evi satayım öde oda yok demiş...o durumda evi satsaydi tepkim inanamiycagin kadar ağır olurdu ama bu intiharla korktumoda kendine bise yapar diye oyuzden bu denli uzaktan sana belkide hareketlerim itici geliyor ama bu psikolojiyi anlatamam sana he ama ben genrde dedim eğer satarsan ben yokum bunu demedim değil ....Hepimiz çözüm yolu arıyoruz da konu sahibinin kişiliği yüzünden çözüm bulamıyoruz. Eşi evle ilgili “madem sattirmiyosun kiraya verelim esyalarla birlikte tayinciyiz biz... kira parasini da onlara gondeririz” demiş. Konu sahibi de odadan çıkmış, sonra misafirlerinin yanında gözleri kararmış, kendinden geçmiş. Bu evlilikte neredeyse hiç gücü yok.
Açık açık “hemen eve şerh koydurun” bile yazamadım. Eşi öğrenirse, araları bozulursa kaldıramaz gibi duruyor. Eşi bu şekilde devam ederse, kendi ve çocuklarının iyiliği için eninde sonunda eşiyle çatışması gerekecek ama bunu yapabilecek güçte görünmüyor.
Daha öncede yazdim habersiz bir arkadadiyla ilgili eve serh koyma muhabbeti olmuştu daha önce başka bir arkadaşının olayında demişti öyle bise yapsan çok kötü olurdu tarzı bise bu eve serh koyarsam onu tamamen de kaybedebilirim diye Hele ki bu durumda kararsız kaldığım için size danistim ben burayı okurken bazen derdim ya ne saçma şeyler yapıyorlar kizardim ama şöyle bise varki o psikolojinin içinde öyle olmuyo olması gereken herzaman olamıyor yoksa tabiki enayilik bu ...ama diyceksinki o zaman bizim yazdiklarimiz bosami hayır burda bana destek olan fikir veren arkadaşlar sayesinde en azından konusabildim satarsan ben yokum dedim yaniYok yok yapamaz bisey. Ne kendiji nede evlatlarinin hakkini savunabilir. Buna kesin karar verdim. Adam gitmia borcu bitmemis arabasini satmis, sanki iki kilo domates satmis gibi is olup bittikden sonra haaa bu aradaaa diye haber vermis. Daha o an gidip eve serh koydurmasi gerekirdi.
Adamin acisi taze allah yasatmasin kimseye ama ortada evlatlar var yani!
Önceden onu yollayıp sonra gidişata göre ben gelrmiycem demeyi planlıyorum ya korkmasam o bölgeden birtakım güvenlik acisindan sıkıntıları olan bir bölge daha kararlı olcam da kahretsin bu merhametin söz geciremiyorimYa gercekden allah kimseye yasatmasin Kardes acisini. Ama konu sahibi sen böyle yapmaya devam edersen yakinda benimde canima tak edecek demesi lazim. Kesin ve net bir dillen BEN EVIMI SATMIYORUM SENINLE O TEHLIKELI BÖLGEYE GELMIYORUM COCUKLARIMI BAKICYA BIRAKMAYIP KENDIM BAKIYORUM demeso lazim
Sorunda o zaten haberim yok daha kaynim yaşarken evimi sat borcun varsa demiş yeterince esimin karakterini yansıtan bir cümle olduğunu düşünüyorum daha anlatmama gerek yok sanirimÇok saçma ,eşten neden saklanır ki böyle bir durum ?! Madem benim de hakkım olan bir ev satılacak ,bilmem gerekir sanırım .
Çok teşekkür ederim bu arada
Değilmi anliyosun esim kardeşlerimi istemeyen le benim de isim olmaz mantığında bir adamBen de oyle hatta anneme bile anlattim olayi..babam da kismen konu sahibinin esi gibi biraz..konu kardesleri oldu mu kimse kilini kipirdatmaz ama babam afedersiniz donuna kadar satar iyilik bilen de yok ya neyse..annem de cok uzuldu oyle tipler duzelmez diyor
Çok tskur ederim anladigin için beni"Bana ömür boyu borc lazim" demek istemiyor.zaten parasini arabasini vakti zamaninda dugun altinini vermis.80 binlik araba satilmis arabanin kredi borcu kalmis.ev gitse de borc bitmeyecek.siz ömur boyu size ait olmayan bir borcu ödemek ister miydiniz? Bu sartlarda 2 cocuguna nasil iyi bir gelecek hazirlayabilir ki?Sizin kayinbiraderiniz bir sekilde vefat etse maasinizi 5 cocugu icin ömur boyu hibe eder miydiniz bitmeyecek bir borc icin? Konu sahibi bana para lazim ev lazim kurusumuz kimseye fayda etmesin demiyor.sadece cenaze icin 10bin tl vermis esine ve bundan rahatsiz degil.Ustune hicbir ilgi bir tesekkur nazik bir davranis gormuyor.hersey cenaze oncesinden beri bir dayatmayla cikiyor elinden.calisiyor ki calismasa bile hic soz hakki olmasin mi.hayati paylasmanin da sinirlari var.
Csnimya çok sagol allah razi olsunYa ben bu meseleyi cidden kafaya taktım.Camasir asarken çözüm yolu ararken buldum kendimi
Iyi canim insallah sizin eşiniz öyle yapar sizde bu yazdiklariniz gibi davranirsinizEvin gelecekte duracağının garantisi yok, o yüzden çocuğun geleceği falan değil o ev. Çocuklara iyi bi hayat verin de, evlerini de kendileri alır kısmetse.
Eşiniz kendisini suçlu hissetmiştir, böyle durumdaydı da niye bilemedim diye. Kardeşinin ölmesi ne demek insanın ya, Allah korusun düşünmesi bile delirtiyor beni.
Asıl, banane ya, diğer kardeşler baksın dese ne biçim insansın demeniz lazım.
Diyorsanız ki bana para lazım, ev lazım. O zaman şerh koydurun, açın boşanma davası. Yarı parasını alın evin.
Aynen oyleya dun diyoki artık konuşmak care degil değil biz bundan sonra yapcaklarimizla desteklerimuzle destek olcaz onlara vakit konuşma vakti değil teyy allahimya tamm olalım olalimda imkanlarımız ölçüsünde dedim kalktı gittiOrtada tehdit olsa niye bu kadar kalabalık ailede bir tek bu dert edinsin ki kendine
Anası babası abileri var bu adamın
Sadece borç da değil mesele 5 çocuk 1 kadın bakmak kolay değil bu zamanda
Ömrünün sonuna kadar anca yengesini ve yeğenlerini bakar bu adam kendi ailesini düşündüğü yok
Yani siz ömrünüzü onlara adayacaksınız bundan sonra. Eşinize çok kızgınım, nasıl bir baba bu hiç çocuklarını düşünmüyor. Nasıl tahammül edersiniz bilmiyorum ama görünen o ki bu saatten sonra kaynınızın eşi ve çocukları sizden daima ön planda olacak. Ben kaldıramazdım şahsen. Allah yardımcınız olsun, günlerdir sizi ve sorumsuz(sözde kardeşine kahraman ama kendi ailesine sorumsuz)eşinizi düşünüyorum ve size, çocuklarınıza çok üzülüyorum.Aynen oyleya dun diyoki artık konuşmak care degil değil biz bundan sonra yapcaklarimizla desteklerimuzle destek olcaz onlara vakit konuşma vakti değil teyy allahimya tamm olalım olalimda imkanlarımız ölçüsünde dedim kalktı gitti
Bu saatten sonra sen çocukları olan bir annesin o da kardeşleri olan bir abi.Öncelikleriniz farklı.Olaya bakış açın bu olmalı senin.Ne yaparsan yap ama gizli paran olmalı mesela.Çocukların için yapmalısın bunu.Aynen oyleya dun diyoki artık konuşmak care degil değil biz bundan sonra yapcaklarimizla desteklerimuzle destek olcaz onlara vakit konuşma vakti değil teyy allahimya tamm olalım olalimda imkanlarımız ölçüsünde dedim kalktı gitti
Evet canım çok zor bir durumdayım yuvami bozucak şimdi kiraya vercez diyor eşyaları da alabildimizi alcaz diyor parayı onlara gondercez diyor artı elimden geldiğinide yapcam diyor ve bir yuva yıkılır arkadaşlar sanırım dayanamiycam bu iskenceyeYamuk prensesss önceki konunu da okudum. Yahu hiçbir şey yokken yazlık aldık abimler gitsin diyen adam bu. Kardeşleri hep öncelikliymiş.
Acı ama bunu söylemek zorunda hissediyorum kendimi. 2 küçük çocuğun var. Eşini seviyorsun ama bu işin sonu ya boşanma ya da ömür boyu borçlar ve sizden daha kıymetli eş ailesine bakma. Ne yap ne et o evi sattırma ve kenarda paran olsun. Yoksa çocuklarına çok sefalet çektirirsin.
Aynen öyle canim bir yuva yikilcak sanırım çünkü her gun dozunu biraz daha artırıyor oysa ben onu seviyofum tüm sacmalamalarina rağmen ...sende anliyosun dimi dayancak gibi değilBu saatten sonra sen çocukları olan bir annesin o da kardeşleri olan bir abi.Öncelikleriniz farklı.Olaya bakış açın bu olmalı senin.Ne yaparsan yap ama gizli paran olmalı mesela.Çocukların için yapmalısın bunu.
Bu işin sonu iyi değil çünkü.
Olmaz da tutki içlerinden bir insan evladı bu sorunu çözdü.Yarın başka bir kardeşi acze düşse yine bu atlar ortaya.Ondan sana ve çocuklarına hayır yok artık.Bunu yıllarca dul bacısına ve ayyaş kardeşine,onun karısına,bunların çocuklarına bakan bir babanın evladı olarak söylüyorum.
Canım ne yuvası. Bunu söylemek acı ama bu kadar karısını çocuklarını düşünmeyen adamla yuva olur mu? Sen fedakarlık ettikçe sürer bu evlilik. Ya da hiç sanmıyorum ama kocan aklını başına alacak.Evet canım çok zor bir durumdayım yuvami bozucak şimdi kiraya vercez diyor eşyaları da alabildimizi alcaz diyor parayı onlara gondercez diyor artı elimden geldiğinide yapcam diyor ve bir yuva yıkılır arkadaşlar sanırım dayanamiycam bu iskenceye
Daha öncede yazdim habersiz bir arkadadiyla ilgili eve serh koyma muhabbeti olmuştu daha önce başka bir arkadaşının olayında demişti öyle bise yapsan çok kötü olurdu tarzı bise bu eve serh koyarsam onu tamamen de kaybedebilirim diye Hele ki bu durumda kararsız kaldığım için size danistim ben burayı okurken bazen derdim ya ne saçma şeyler yapıyorlar kizardim ama şöyle bise varki o psikolojinin içinde öyle olmuyo olması gereken herzaman olamıyor yoksa tabiki enayilik bu ...ama diyceksinki o zaman bizim yazdiklarimiz bosami hayır burda bana destek olan fikir veren arkadaşlar sayesinde en azından konusabildim satarsan ben yokum dedim yani
Evet canım çok zor bir durumdayım yuvami bozucak şimdi kiraya vercez diyor eşyaları da alabildimizi alcaz diyor parayı onlara gondercez diyor artı elimden geldiğinide yapcam diyor ve bir yuva yıkılır arkadaşlar sanırım dayanamiycam bu iskenceye
Aynen oyleya dun diyoki artık konuşmak care degil değil biz bundan sonra yapcaklarimizla desteklerimuzle destek olcaz onlara vakit konuşma vakti değil teyy allahimya tamm olalım olalimda imkanlarımız ölçüsünde dedim kalktı gitti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?