Kendimi boğmadan önce size bi danisayim

Oooooo kp nin arsalari varmis
Satsin odesin rahmetli oglunun borcunu

Valla sattirmam ben olsam evimi

Öyle olduğunu sanmıyorum canım çünkü telefonlarla konuşuyor muhakkak duyardım bunlar gurur meselesi yapmış sanırım adam bu uğurda bizidr feda ediyor ama kaybetmeden kıymet bilmiyor insan benimdemi olmem lazım acaba çok aci

Burdan bakınca para ortak ama borçlar size gibi duruyor ama
Annesini babasını arayın anlatın
Birkaç güne kalmaz laf arasında evinde satıldığını duyarsınız böyle giderse

O şimdi kardeş acısıyla sarsılmış bence ne yaptığını bilmiyor.Rest çek üstelik sende çalışıyorsun herşey onunmuş gibi satamaz bencillik bu.Anası babası yok mu ? Sen eşinle evlendin onun ailesi, kardeşi, kardeşlerinin eşleri çocuklarıyla değil.Tabiki destek olmalısın ama seninde düşünmen gereken çocuğun var sonunuz kardeşi gibi olur. Gücün yettiğince destek olacaksınız varınızı yoğunuzu satmayacaksınız.

Bilemedim ki
İnsan birşey diyemiyor
Ama evi satmak olmaz

Canım konusmuyoki bilmiyorum yani olsede destek almaz keski alsa

Okuduklarımdan anladığım kadarıyla tüm aile maddi konularda sıkıntılı ve savruk, eşinizdeki de merhamet boyutunu aşıyor bence, geçmişte de altınlarınızı falan almış.
Önce kendisiyle konuşmaya çalışın sonra kardeşleriyle falan konuşmaya çalışın, tapuya şerh koydurun, kinlenirse de kinlensin baskın davranın, saçmalıyor şuan sonra acısı azalıp aklı başına gelince durumu anlayabilir ama anlamazsa da kendisi bilir artık, herkes nasıl elini eteğini çekebiliyor da eşiniz bu kadar acele bir şekilde borç ödemeye başlayabiliyor ilginç duruyor gerçekten.

Son düzenleme:
Diğer kardeşlerde borca ortak mı? Onlarda elini cebine atıyordur herhalde evin 'gelini' yani siz bile borçlar konusunda eşinize desteksiniz birlikte ödemişsiniz borcun bir kısmını ee onlar armut mu topluyor sinir oldum

Herkes önce kendi yuvasını, eşini ve çocuklarını düşünmeli. Sonrasında gücü yetiyorsa elbette ailenin diğer fertlerine destek olabilir. Ama eşiniz çok abartmış. Psikolojik destek alması gerekiyor gibi. Sanki bir suçluluk psikolojisi içinde. Bencil falan değilsiniz hatta haddinden fazla anlayışlı davranmışsınız. Siz de bir annesiniz ve elbette ilk önce kendi çocuklarınızı düşünmelisiniz. Diğer kardeşler de biraz elini taşın altına koysun. Bir kardeşlerini kaybetmişler bir kardeşleri de üzüntüden hasta olmak üzere farkında değiller.

Öncelikle başınız sağolsun .En makulü Aile konutu Şerhi koydurmak gibi gözüküyor sizinde belirttiğiniz gibi.ailenizin çocuklarınızın güvencesi .Durumdan etkilendiğinizi gelecekte kötü bir durumla karşılaştığınızda ne yapacağınızı düşündüğünüz için yaptığınızı belirtebilirsiniz.Kredi çekilebilir borç alınca birşekilde ödeniyor ancak sizden gidenler geri gelmiyor bilezikleriniz gibi.Kimse şu kadar bileziğini almıştık buyurun demeyecek ancak siz birinden borç almış olsaydınız ödenecekti.

Basiniz sagolsun .Esinizin suskunlugu cok tehlikeli geldi bana .Acil psikolojik destek almali degilse ebi de satar baska islere de bulasir .Evle beraber huzurunuz da gider. Herkesin onceligi cekirdek ailesi olmali .

Evet canım enayilik boyutuna geliyor he yaparsın bir cengaverlik ucu kimseye dokunmaz dersin Sana ne ben yapıyorum ya altimizda araba gitmiş öyle ucuz bir araçta değil ev de gitsin e biz napcaz dkrediiyoki bizdekredi çekip.ev aliriz sonra ya ben mecburmuyum hayır fikrimi sormuyoda direkt emrivaki

Bilmiyorum ki canım belki iki kardeşi daha öyledir ama kimsenin evini satcagi düşünmüyorum acaba diyorum beni safmi görüyor ağzımı acmadikca

Amin sagol canim esim biraz benmerkezci valla bide bize merhametsiz tüm.merhameti ailesine cenazedeyken bile beni iki kere ya aradı ya aramadı yani başına bise gelince bana sarilmiyo tersine uzaklasiyo bitek maddiyati yansitiyor

İkna etmeye çalışın, olmuyorsa vicdansızca gelecek belki ama alın kendi çocuklarınızı ben gidiyorum anamın evine diyin; gidin. Kardeşinin iki çocuğuyla kalınca bakalım ne yapacak? Kuyruğunu kıstırır, bir şekilde ailesini ikna eder rahat edersiniz; ha yok gelmez de ipler koparsa da kopsun, öncelik siz ve çocuklarınızsınız...

Çocuklarınızın evini, malını, geleceğini sattırmayın yeter ki...

Bence her yolu denemeye çalışın, çocukların geleceğini öne sürün, psikolojisini de göz ardı etmemeye çalışın ama böyle sizin ve çocuklarınızın geleceği de zarar görecek belki çok pişman olunacak daha sonra, inşallah kendine gelir eşiniz. Allah yardımcınız olsun.

Bilmiyorum ki canım belki iki kardeşi daha öyledir ama kimsenin evini satcagi düşünmüyorum acaba diyorum beni safmi görüyor ağzımı acmadikca
Bence de satmazlar nasıl olsa eşiniz böyle bir kahramanlığa bürünmüş onlarında işine geliyordur belki yinede günahlarına girmek istemem ama bence eşinizle net bir şeklide konuşup tavrınızı koyun sonuçta sizinde çocuklarınız var onların geleceğini düşünmelisiniz hem karşı tarafın ailesi destek olmuyor mu (eltinizin ailesi) sonuçta kaynınız onca borcu kendi için yapmamıştır. Evet çocuklarına sahip çıkın yanlarında olun ama hep birlikte yapmalısınız bunu. Eşiniz sınırını bilmeli

Hukukta 3 aylık mirası red veya kabul etme durumu var. arastirin derim

Ya günahını almayayım ama başka bir sebepten mi satmak istiyor her şeyi? Mal kaçırır gibi hali. Bence konuşun, çocuklar için tüm kardeşler, anneannesi, babaannesi, dedeleri eşit oranda yardım etsin. Siz zaten arabayı satarak kendi payınıza düşeni yapmışsınız.

Aile konutu şerhi koydurmakla ilgili de hesap yapın. Eşiniz evi satmazsa ve şerh koydurduğunuzu öğrenirse ne kadar üzülürsünüz, eşiniz evi sizden habersiz satarsa ne kadar üzülürsünüz. Aslında öğrenirse “aklın başında değilmiş gibi davranıyordun, sen normalleşene kadar hepimizi korumam gerekiyordu” vs diyebilirsiniz.

Bir kadıncağız duymuştum. Karı koca yaşlılar. Adam evi karısından habersiz satıyor, alıyor başını başka şehre gidiyor. Kadıncağız üzüntüden önce hasta olmuş sonra da vefat etmiş. Keşke şerh koydursaymış diye düşünmüştüm.

Eşiniz evi satar mı satmaz mı bilmiyorum. O yüzden şöyle yapın böyle yapın diyemem. Ters bir şey olursa o sorumluluğu almak istemem. Eşinizi en iyi siz tanırsınız, karar sizin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…