Kendimi degersiz hissediyorum.kafam bir milyon offffff.!!Moralim eksilerde.

Elif-Emir

Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2015
107
59
18
43
Mrb arkadaşlar.Nerden başlasam bilmiyorum uzun bir mesele kisa yazmaya çalışacagim.Ben iki çocuk annesiyim KIZIM 7 yasında oğlum 6,5 aylık.Oğlum sıkıntılı bir doğumla dünyaya geldi kuvezde kaldı sonrasında kolikatağı oldu tam bitti derken şuan epilepsi tedavisi goruyor.Neyse biz gurbetteyiz ailelerinin yanımızda değil.Oğlum sıkıntılı bir bebek ve ben çoğu zamanımı ona ayırmak zorunda kaldığından kizinla ve evle dogrudurust ilgilenemiyorum.Oğlum Üç aylıkken annemi ve kız kardeşimi telefonla arayıp çok zor durumda olduğumu yardıma ihtiyacım olduğunu ve hemen birilerinin yanıma gelmesi gerektiğini söyledim.Ama maalesef hayal kırıklığına ugradim.Annem ve kız kardeşim biraz idare et bir ay sonra falan geliriz o zamana kadar eve kadın tut falan diye çeşitli şeylerle gelemeyeceklerini belli ettiler annem gelsemde bir ay Anca kalırım falan dedi.Ben çalışan bir anneyim şuan ücretsiz uzindeyim . Benim ilk çocuğuma da 1 yaşından Dört yyaşına kadar bekar olan bir görümcem var dünya iyisi 3 yıl boyunca yanımızda kaldı ve kizima baktı.Şimdi yine o geldi yanımıza allah razı olsun.Çünkü ben yemek yapmayı falan bırak tuvalete bile gidemiyorum biri ogluma bakmadan.Zoruma giden annem ve kız kardeşimin benim o kadar arayıp yalvarmaya rağmen gelme konusunu ertelemek istemeleri ve ben ısrar edince de bahsettiğim gorumcemi söyleyip o gelse olmaz mi demeleri.Gorumcem kayinvalidem hasta olmasına rağmen o kadar yoldan bir telefonumuzla geldi.Ben bu yüzden annem ve kız kardeşime çok kırginim.Haksizmiyim acaba.Hayal kırıklığına uğradım resmen...

Evet gelmeleri gerekirdi ama neden gelmedıler acaba sormak lazım?
Eğer nedenlerı geçerliyse bence kızmamak gerek çünkü onlarında hayatları var.
Ki benım annem yenı evlendı ilerde çocuk yaptığımda gel bende 2 3 ay kal demem çnkü annemınde bı hayatı var .
Düzene girene kadar işe gitme. Eğer işe gitmeyı tercıh edersende bı kadın tut çnkü kimse senın çocuğuna bakmak zorunda değil..
Tabı kendı düşüncem kırılma lütfen.

Gönül koymakta haklısınız ama ne yapacaksınız düşünmeyin yıpratmayın kendinizi. Bir şey söyleyim mi insan böyle günlerde anlıyor ne kadar güçlü olduğunu. Eminim her şeyin üstesinden geleceksiniz

Canım ya, sen de hakkadene hakkettiği değeri verirsin bundan sonra. MaşaAllah görümcene.

Boşver, olmuşa bitmişe takılıp bir tek kendini üzüyorsun. Yardıma ihtiyacın varmış ve yardımına koşacak birini yollamış işte Rabbim. Olumlu tarafından bak, kendini doldurma.

Evet haklisiniz çocuğuna kimse bakmak zorunda değil.Ama buna rağmen gorumcem gelip baktı yıllarca.Mesele bu işte.Annemlerin de gelmelerini engelleyen bir durumları yoktu bu arada belirtelim.

Gelmeme sebepleri ne olaki böyle zor durumunuzda bile gelmediler.Kırılmakta haklısınız insan ailesinin özellikle de annesinin desteği ister.

Ben de olsam bakmam mesela cocuk sesi bile deli ediyor beni. Evimden baska yerde aylarca yasayamam ayrica. Yardimci bir bayan tutmasini soylerdim ben kardesimin esine boyle bir durumda.

Şuan gorumcem Burda ve dün annem aradı ben yarın geliyorum sonrada baban gelecek çocukları görüp birkaç gün sonra döneriz dedi.Yanımisafir gibi ggelip gidecek . Onada bozuldum.

Ben de olsam bakmam mesela cocuk sesi bile deli ediyor beni. Evimden baska yerde aylarca yasayamam ayrica. Yardimci bir bayan tutmasini soylerdim ben kardesimin esine boyle bir durumda.
Siz evli ve cocuk sahibi misiniz acaba ?? Pek anlayış içeren bir mesaj gibi gelmedide bana ondan sordum.Kusura bakmayin

Siz evli ve cocuk sahibi misiniz acaba ?? Pek anlayış içeren bir mesaj gibi gelmedide bana ondan sordum.Kusura bakmayin
Evliyim de cocuk kesinlikle dusunmuyorum. Yani zulum gibi gelir bana cocukla ugrasmak. Anlayista olsa hayatimin belli bir kismini boyle bir olaya adayamam baya bir bencilim bu konuda. Sunu yaparim, maddi durumlari yoksa bakici parasini ben veririm.

Kız kardeş belki o kadar değil ama bir anne iki eli kanda olsa evladına koşmalı. Mazareti bile olmamalı bana göre...

annemi ve kız kardeşimi telefonla arayıp çok zor durumda olduğumu yardıma ihtiyacım olduğunu ve hemen birilerinin yanıma gelmesi gerektiğini söyledim.

Bu tavirdan oturu olabilir. Emrivaki olmus.

Duzenlerini bozamamis/bozmak istemiyor olabilirler.

Ilk cocuga gorumce bakmis yine baksin demis olabilirler.

Zaten evde, otursun baksin demis olabilirler.

Tamami gecerli sebepler bence. Kirilmana gerek yok.

haklısın ama sen çocuk sahibi olurken kimseye güvenmedin herhalde inşallah zamanla herşey yoluna girer kırılma bence onların da kendilerinc sebepleri vardır hem bahsettiğin az bir yol değil kimseyi düzenlerini bozmak istemedikleri için suçlayamazsın

Valla zor durumdasınız ve bana göre gönül koymakta haklısınız,
Evet çocuk bakmak zorunda değiller ama yavrunuz ayrıca hasta daha çok özveriye ihtiyacı var,
Aileden başka bu zor günde kim yardım edebilir ki en doğal şeydir bence aileden destek görmek,
Ha gelir yavrum ben hastayım yada benim kendime göre düzenim var,ama seni zor durumda bırakmayım enazından
iyi bir bakıcı bulana kadar görümcen,ben kv ve kızkardeşin dönüşümlü olarak kalalım diyebilir.Ne var yani ölüm yok ya ucunda üstelik 1.derece yakınlarınız.

Eğer bir anne böyle düşünerek koşmuyorsa evladına ben ona "anne" demem

Şuan gorumcem Burda ve dün annem aradı ben yarın geliyorum sonrada baban gelecek çocukları görüp birkaç gün sonra döneriz dedi.Yanımisafir gibi ggelip gidecek . Onada bozuldum.
Yanlış anlama ama sen de görümcen dardayken koş bundan sonra annenle kardeşine koşmazsın olur biter..

herkesin kendi düzeni var.
kimseden hayatımız için kendi düzenlerinden fedakarlık etmelerini bekleyemeyiz.
gelseler iyi olurmuş ama gelmeyişleri sizin onlardan nefret etmenize sebep olmamalı.

Evliyim de cocuk kesinlikle dusunmuyorum. Yani zulum gibi gelir bana cocukla ugrasmak. Anlayista olsa hayatimin belli bir kismini boyle bir olaya adayamam baya bir bencilim bu konuda. Sunu yaparim, maddi durumlari yoksa bakici parasini ben veririm.
Evet belli.Dunyanin en güzel sesi çocuk sesine bile tahamulunuz yoksa size söylenecek bisey yok.Hayatınızda mutluluklar.

Gönül koymakta haklısınız. İnsan kendi yakınının yanında olmasını istiyor öncelikle. Ayrıca görümceniz konusunda çok şanslısınız her insan gelip bakmaz. Siz bundan sonra ona göre tavrınızı koyarsınız ne olursa olsun yine de ailedir.

bakamayacaksanız yapmayacaksınız.biliyorum biraz sert oldu ama bende çok zor zamanlar geçirdim.ama kimseyi yardıma çağırmadım. kimse benim çocuğuma bakmak zorunda değil ki. herkesin bi hayatı var.

bakan olursa sevinirim ama bakmayanada darılamam. hakkım değil çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…