Kendimi degersiz hissediyorum ve ilerleyemiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Önemsizleşir canım. En azından şimdiki kadar acı vermez.
Benim teyzem ihanet yüzünden boşandı. Şuan inan bana daha mutlu.
Öyle bir adama ihtiyacın yok ki senin.

Insallah ben de teyzeniz gibi takmam zamanla bunlari sagolun..

Oyleymis baksana.. sanki ben degersizim bosanmis olunca da hakkim olmuyor..

Şiddet görüp onca kavgaya gürültüye dayanmakta sabır işidir.. Bir kere evlendim diye boşanma hakkımı yok sayamam.
Rahatsız oluyorsam yolunda gitmeyen bir şeyler varsa anlaşarak ayrılır.Yani bir kere evlendin bir daha böyle şeyler yaşamaya hakkın yok demeleri veya bu anlamlarda şeyler söylemelerine artık diyecek bir şey bulamıyorum..
Böyle evliliği devam ettirmektense hiç evli olmamayı tercih ederim..

Ben de bunu kastettim bu zihniyete gore baksam ve -ne kadar da dogru bi tabir kullanmissiniz dislerini sikarak yasamak- devam etsem dahi yine bu ilkim olmasini degistiremeyecekti ki surekli siddet ve istismara maruz kalmaya devam edecektim. Ben zorlayici olani sectim yeni sayfa acmayi ve bunlari goguslemeyi. Soyleyen sahia beceremiyodur belki bunu da beni de kendi gibi kaderine mahkum kadini oynamaya davet ediyordur..

kuzummm benimmm..kıyamam sana...sen yapman gerekeni yapıyorsun canım...devam etsen belki daha da zor şeyler yaşayacaktın..varsın mahkemeye gelmesin varsın davayı uzatsın nereye kadar?? kabul etsın yada etmesin BİTTİ!! Senın yanında annen,baban ve sevdıklerın oldukca sırtın yere gelmez justım..sen çok güçlüsün bunu unutma..bitek annen olsun sana bişey olmaz

Bir şey hatırladım. Yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyen üst kat komşumuz eşim evi terkedince benle görüşmeyi kesmişti...
Aldatılan ve terkedilen bendim :)))
Hiç gidipte ya hayırdır neden benle görüşmüyorsun sorun ne demedim...
Benim derdim bana yetiyordu zaten.. Karakterini ve kişiliğini gösterdi...
Üzülmedim ama sadece düşündüm neden? diye..
El cevap... o kadar yakındık ki gecenin bir yarısı eşi elinde kahve ile gelir eşimle oturur sohbet ederlerdi.
Ya da hep beraber oturup okey oynardık...
O samimiyeti o şekilde devam ettireceğimi düşündü sanırım.. Ve birden kesti..
Başka da bir sebep gelmedi aklıma...
Bu insanlar akademisyendi.

Sonuç; Böyle insanlar sen izin verdiğin ölçüde hayatında olacaklar. ve sana söz söyleme hakkını bulacaklar kendilerinde..
Ya da kaşıntıları olacak ve uzaklaşacaklar...
Biraz sancılı bir dönem yaşayacaksın bitene kadar...
Sonra herşey yavaş yavaş yoluna girecek...

Ben yuklemezdim hic sen de biliyorsun beni az cok canim fikirlerimi de su ara cok hassasim zaten bunalimdayim gulup eglensem de. Ama taktim mi taktim

Ilkimin boyle igrenc bi adam olmasi benim hayatimi degersizlestirir mi

neden değersiz olasın yaşadıklarını yaşamak istermiydin kim sonunu bile bile yanlış yaparki. değersiz hissedeceğin hiç bişey yok ortada yaşadıkların seni hassaslaştırdı okadar. inşallah unutursun inşallah

just..
O kadar masum yazmışsın ki...
Yanımda olsan sana sarılasım geldi..
Çevrenin dedikleri üzer ,üzmez değil..
Ama kafana takmamaya çalış..
Zamanla çevreden ziyade kendi ruhi durumun daha önemli olacak..
Sen doğru karar veridn mi onu düşün..
Değecek mi ayrıldığına onu düşün.
Mesela ben boşanmadan sonra asla eskisi gibi olamadım.
Sonra:Ondan sonra mutluluğu bulacağımı sandım..
O da olmadı
Bunlara hazırlıklı ol..
Değdi mi ayırlığa onu düşün..
Bir anlık öfkeyle mi yaptın bu ayrılığı onu düşün..
Doğru karar veridğini düşünüyorsan ,onla hiç mutlu olamayacaksan önüne bak..
Gençsin..
Evlenmek hakkın..
Ama kafana göre birini bulamayabilme ihtimalini kabullen..
Bu sana nasip değilse inşallah gönlüne biriyle mutlu olursun bundan sonra..
Evlenmenin zorluğu var evet..
Kuyruğu dik tutmaktan başka çare yok yaralı kuşum..

Son düzenleme:
çok geçmiş olsun canm,inşallah zamanla atlatacaksın bu sıkıntıyı ama bu da bir süreç.Sorun ne olursa olsun bir anda atlatmayı,herşeyin günlük gülistanlık olmasını bekleyemeyiz.Ben de bunun dışında sorunlar yaşadım ama zamanla hayatın farkına tekrar tekrar vardım.İnsanlara gelince tam bir meraklı melihat,kendi sorunlarını bastırmak için karşılarındakini eşeliyolar,böyle patavatsızlar çok olur.Bir de sen bu konuda çok hassas olduğun için şuan iyimser yaklaşımı bile yanlış anlayabilirsin,zaman canım gerçekten zamann..

Son düzenleme:

Ben de bunu tercih ettim iste kuzum kafalarimiz bir :)

tek kişilik mutluluk iki kişilik mutsuzluğu yener emin olun.bazı insanlarda insanların bu zor dönemlerinden kendine pay biçiyor ve besleniyor normal zamanlarda kale bile almayacağınız sözler böyle zamanlarda büyür de büyür beyninizde .siz içinizde bulunduğunuz durumun geçeceğini suların durulup mutlu olacağınız günlerin hayalini kurun bence bu tarz saçma düşünceleri de önemsemeyin şayet böyle insanlar hep varlar ve olmaya da devam edecekler ama siz önemsemediğiniz sürece varlıkları da anlamını yitirir.insanlar yaşanmışlıkların üstüne sünger çekip her seferinde yeniden başlamak için güç barındırılar içinde bu da untmakla oluyor zamanlaa her şey analmını yitirir gerçekten zaman her şeyi çözümler.mutlulukda tek bir haktan ibaret değildir

Cok guclu hissediyorum ama ayni zamanda da degersiz. Hice sayilmis. Her seyimi serdim onun onune yine de dayak yedim yine de bunlari yasatti Allahtan belasini bulsun pislik benim somurtmam uzulmem batti ite..

İnsanız biz.. elbette söylenenleri takıyoruz. Ama bunları hayatımızın meselesi haline getirmeden yaparsak normal olur gibi düşünüyorum.
İnsanlar hep konuşur.. Kimi sana yardım etmek için kendini biraz daha iyi hissetmeni sağlamak için konuşur...
Kimi yaşadığın acıdan pay çıkarmak ve kendisini rahatlatmak için konuşur...
Konuşur da konuşur...
Siz, diğerlerini kendi çemberinize ne kadar dahil ettiğinize bir bakın..
Önemsediğiniz ölçüde var olacaklar çünkü..
Herkesin yapısı farklı.. Ben birşeyi kendi kafamda çözdüm mü.. bitirdim mi... tamamdır. dünya konuşsa umurumda olmuyor.
Eğer kararsızlık yaşıyorsam bir konuda o zaman konuşulanlara fazlasıyla takılıyorum.

Söylemesi kolay diyeceksiniz ama..
Bunca sıkıntılı günlerinizin içinde bir de diğerlerinin ne dediğini bu kadar önemsemeyin.
Sizi iyi hissettirecek birşeyler mutlaka vardır. O herneyse ona yönelin...
Ben yalnızlığı seçtim.. Kabuğuma çekildim. Dışardan üniversiteyi bitirmek üzereyim. Deli gibi ders çalışıyorum yaş 36...
Sınavlara hazırlanıyorum. Ales ... kpss...Ve bu aşamada insanlarla bağımı kopardım. Çok çok yakın hissetmediğim kimseyle görüşmüyorum.
İnsanlar bu konuda beni anlayamıyor... Zaten onlar anlasın diye yapmıyorum :)
Bu konuda kararlı olduğum için umurumda olmuyor ne düşündükleri.

Sizde ne kadar surdu gecmesi?

O kukuman kusu da kocasina sarkicaksin sanmistir herkes bitti de onun kocasina yelteneceksin sanki salak sey ya cok sinirlendim. Bi de bu var iste toplumda sanki bosaninca azip azip da kocalarina sarkicaz su forumda da goruyorum bekar bosanmis arkadasini eve almak bile istemeyenler. Kendi acimla mesgulum banane erkeklerden dimi.

Bir arada mutsuz yaşamaktansa emin ol tek başına mutlu olursun canım.
Hatan ne olursa olsun şiddeti haketmedin. O kendi kaybettiğine üzülsün.
Hakkında hayırlısını diliyorum

Omru boyunca pisman olsun adi. Tesekkur ederim..

Tesekkur ederim duymak istediklerimi soyledin .. :)

Siz de o kadar anac ve sefkatli yazmissiniz ki benim de sarilip aglayasim geldi size..

Benim derdim yeniden evlenmek degil bi erkek de degil o cok ileriki asamalar su sira meslegim kariyerim onemli insan ister istemez takiyor cevreyi.. ben kararimdan eminim hic de anlik degildi anlik olsaydi coktan donmustum ona aylardir tasarliyordum kafamda hu siddet de bardagi tasiran damla oldu..

Ben degerli hissetmek istiyorum. Unutmak hic yasanmamis gibi olsun bunlar. Icimde hesaplasmalarim olacak muhakkak mecburen sanirim bu da

Evet annemi bile yanlis anlayip hickira hickira agladim. Benim de ikili iliskilere evlilige bakisim o kadar degisti ki. Mesela sunu ogrendim burda da genc kizlari yazarken goruyorum benle evlenmek istiyor beni cok seviyor o halde diyorlar. Yanlis bi adam evlenmek istedigini sevmez gozunun icine titreyerek baktigini sever elini tutarken terledigini incitmeye kiyamadigini sever..

Bu sıkıntıların eğer 6 aydan uzun sürerse anormal olur.
Bu 6 ay içinde günden güne kendini toparlayacaksın...
Bazı günler hiç umursamayacak, bazı günlerde diplerde olacaksın..
Eğer bu süreç uzun sürerse yardım alırsın.. Şu aşamada bence çok da gerekli değil. Çünkü hissettiklerin normal...
Uzarsa bakarsın çaresine...
Benim boşanma sürecim uzun sürdü o yüzden boşandığım andan itibaren çok da tınlamadım
Yani birden karar verip gidip mahkemeye boşanmadık. Ayrıldık ve ben boşanana kadar bu sıkıntıları yaşamış bitirmiştim.
Benimki yılan hikayesi..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…