Kendimi dışlanmış hissediyorum

Love_lover

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2018
1.133
2.017
133
İyi akşamlar arkadaşlar. Ben ailemle beraber yaşıyorum annem babam Kardeşim ve ben. Yaklaşık 3 haftadır annemle küsüz. Sebep şu. Annem bu ara evde yemek yapmıyor gündüzleri kursa gidiyor ordan çıkınca arkadaşları ile geziyor ben gelmeden 5 dk önce eve gelip temizlik yapmaya başlıyor. Eve en erken ben geliyorum işten 19.30 gibi herkes evde oluyor. Bende bi gün anneme kızdım hergün kahvaltı insanlar bıktı artık kardeşimde babamda ağır işler yapıyor yazık akşam bi sıcak yemek koy diye öyle küstük. Bi hafta sonra doğum günümdü. Babam pasta yaptırmış başka ildeki küçük Kardeşim benim için gelmiş akşam mum üfledim resim çekelim diyo babam ben istemiyorum dedi annem bende odama gittim. Babam ve küçük Kardeşim geldi ama yok bende istemiyorum dedim. Küçük Kardeşim öğrenci haliyle hediye almış. Neyse annemle ağla küslük devam etti. Ben bu arada eve ütü, ütü masası ve elektrik süpürgesi aldım ihtiyaç olduğu için annem kulanmadı. Çay bardağı kalmamıştı evde aldım paketini bile açmıyor. Çok üzüldüm evde yemek bile yemedim 3 haftadır. Neyse asıl üzen konu şu: ailenin büyük çocuğuyum. 33 yaşında bekar. Benden küçük erkek Kardeşim 30 yaşında bi tanıdığın kızıyla görüşüyordu. İki gün önce kızın ailesi ile görüşmeye gitmişler bende dışardayım babam aradı biz gidiyoruz gibi bişey dedi nereye gittiklerini anlamadım dolmuştaydım. ben geliyorum yoldayım dedim. Eve geldim yoklar. Neyse bunlar 22.00 gibi geldiler biz kızın ailesi ile konuşmaya gittik diye. Haberim yok. O kadar üzüldüm ki. Siz olsanız ne hissedersiniz? Bugün babam anneme diyor artık git konuş kızla yoksa artık bu durumlarda var hoş olmaz. Babam zorlamasa konuşmayacak. Bana diyorlar ben sana demiştim evlenecek elini çabuk tut diye. Ben de dedimki benim neye içerlediğimi anlamadın bile. Hala canımı yakıyorsun. Evde kalmış muamelesi yapıyorsun. Hala ağlıyorum ya.

Anneler hizmetçi mi böyle şeyler bekliyorsunuz. Siz yapıverin bi zahmet böyle bir şey için küsmek çok saçma.

Annenizin sorumsuzluğu çok zor ,benim annem de normalde çok sorumluluk sahibidir ve çok çok yemek yapar ama bir iki senedir kardeşim babam şikayet etmeye başkadır ,gündüzleri Mevlüt Yasin gidiyor ,yemeği önemsemiyormuş ,biz hepimiz tepki gösterdik ,tek başına olunca sanki bir sorunlu denmişsin gibi oluyor ,önce diğerleri işe bu rahatsızlığını paylaş ,ben dışarda yaşadığım için Ece gidince kardeşim bana demişti biz de tatlı sert söyledik dikkat etti sonra,sağolsun.Fotoğraf konusunda keşke annenin tavrını umursamasaydın ,babana ve kardeşine üzüldüm.Son konuda ise açıkcası ben şöyle davranıyorum ,nasıl istiyorlarsa ben de öyle davranırım ,dışarda bırakıyorlarsa dışarda kalırım .Ağzımı açmam bu konuda mesafe koyarım ,ama onlar istediğinde de ben gitmem.

Konu içeriği silmek banlanma sebebi bildiğim kadarıyla. Eskiden öyleydi, hala değişmediyse

Benim zoruma gitti. Kardeşim araba alırken arabanın 4 de 3 parasını ben borç verdim. Benim evimde oturuyoruz annelerin evinde Kardeşim evlenince oturacak planları yapılırken bana haber bile vermediler.

Konu içeriği silmek banlanma sebebi bildiğim kadarıyla. Eskiden öyleydi, hala değişmediyse

Açıkcası elektrik gitti evde ve tel interneti iyi değil cevapları geç gördüm. Kimse okumuyor uzun diye galiba dedim alınganlık yaptım. Ondan sildim

Açıkcası elektrik gitti evde ve tel interneti iyi değil cevapları geç gördüm. Kimse okumuyor uzun diye galiba dedim alınganlık yaptım. Ondan sildim
Annende insan böyle bir durumda ona tepki göstermek yerine destek olmalısın. Sizler yaşlarınızı almışsınız sen 33 yaşındasın kardeşin 30. Hala anneden ev sorumluluğunu beklemeniz doğru değil. Ayrıca gidilen yere sizsiz gittiler diye de alınganlık yapmışsınız istemeye gitmemişler ki tanışmaya oturmaya gitmişler. Çok abartmışsınız.

Anneler hizmetçi mi böyle şeyler bekliyorsunuz. Siz yapıverin bi zahmet böyle bir şey için küsmek çok saçma.

Evimiz çok şükür yiyecek dolu ama annem yemek yapmıyor. Aldığı şeyleri poşetiyle atıyor bi kenara. Kaç kere düzenledim temizledim. Ama ben çalışıyorum annem evde ve düzenli biri değil. Evdeki herkesin dolabını ben düzenlerim hem severim gemde annem yapmıyor. Ama bıktım. Her türlü imkan var. Kuru gıdalar artık kurtlanmış ben atmasam onları temizleyip yemek yapıyor. Genel bi sinirlenme yani. Bezelye aldı 2018 yazında hala derin donrucuda. O dondurucu ağzına kadar dolu. Ve ben almayalım dedim sen kullanmazsın anne dedim. Komşularda var diye aldı. Sonuç 3 yıllık şeyler var. Yapmıyor

Bak sen de bıkmışsın. Belki o da bıktı. Belki böyle şeyleri yapmayı sevmeyen bir karakteri var. Madem herkes çalışıyor eve bir yardımcı alma imkanınız vardır diye düşünüyorum. Açıkçası belli bir yaştan sonra annelerden böyle beklentiler beni üzüyor. Ne bileyim zaten hayatın son demleri yapmayıversin. Geziversin. Kendine vakit ayırsın. Bu kadar tepki göstermeyin.

Bu ne ya moralim bozuk valla güldürdün. Çocuk gibi şikayet mi ediyorsun yoksa bana ayar mı çekiyorsun. banlarsa banlasın dert sanki.

ayar çekmek? konuyu anlasaydım belki belki de siz haklısınızdır ama okuyamadık..
neyse en azından gülmüşsünüz...

Canım babam hafta sonları kahvaltı Hafta sonları kahvaltı ve akşam yemekleri babamdadır. Yardımcı geliyor annem kendi istediği zaman çağırır. Bende elimden geleni yapıyorum ama çok yoğun bi yerde akşama kadar ayakta çalışıyorum. Uzun süre iki işte çalıştım. Nöbetçi çalıştım ve eve hasret kalmıştım. O dönemde biriktirdiğim parayı kardeşime araba alsın diye verdim.

ayar çekmek? konuyu anlasaydım belki belki de siz haklısınızdır ama okuyamadık..
neyse en azından gülmüşsünüz...

Ayar çekmek derken yazdığım konu hakkında değil konuyu silmemle ilgili demek istedim. Kimse mutluluktan uçarken yada zevkten 4 köşeyken buraya yazmıyor. Bunu hatırlayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…