- 28 Ocak 2014
- 334
- 865
- 103
- Konu Sahibi Cloudydreams
-
Daha 2 senelik evliliginde çocuğun olmadi diye insanlar hassas davranmak zorunda değil. Ama seni iyi anlıyorum benim de mayısta 3 sene olacak 1.5 yildir ugrasiyoruz ve aynı şeyleri yaşıyorum. Hele de sen niye yapmıyorsun yeter artık sıra sende gibi cümlelerden nefret ediyorum. Ama elden ne gelir ki? İnşallah bize de evlat nasip olur. Ne kadar bekleyeceğin belli değil sonuçta, şimdiden böyle hassas olup kendi ömrünü çürütme. Kimseyi takmamak zorundayiz bu surecteMerhabalar,
Mayısta 2 yıllık evli olacağım. Normal yolla çocuk sahibi olamıyoruz şuanda.
Tüp bebek için para biriktiriyoruz ve yazın sonu gibi tedaviye başlayacağız inşallah.
Genel olarak bir sorunum yok ama insanların düşüncesizlikleri beni bitiriyor resmen ve nedense günler sonra sonradan koyuyor ağır ağır.
Belki hassaslığımdan belkide hormonlarımdan bilmiyorum ama eşimin kuzeni hamileydi doğum yapmış ve kızın annesi yani eşimin teyzesi bebeğin resmini atmış doğduğu gün.
İşteydim yoğundum hayırlı olsun dedim darısı başına dedi ve konuşma bitti nedense sonraki gün acıttıkça acıttı.
Üzülür müyüm, canım yanar mı kimse düşünmüyo sevdiğim insanlardan soğuma durumuna geldim. İnsan hiç mi düşünmez durmu bile bile ben mi abartıyorum yoksa haklı mıyım bilmiyorum. Kendimi durduramıyorum ağlama tutuyo. Üzgünüm yani kısacası..
Daha 2 senelik evliliginde çocuğun olmadi diye insanlar hassas davranmak zorunda değil. Ama seni iyi anlıyorum benim de mayısta 3 sene olacak 1.5 yildir ugrasiyoruz ve aynı şeyleri yaşıyorum. Hele de sen niye yapmıyorsun yeter artık sıra sende gibi cümlelerden nefret ediyorum. Ama elden ne gelir ki? İnşallah bize de evlat nasip olur. Ne kadar bekleyeceğin belli değil sonuçta, şimdiden böyle hassas olup kendi ömrünü çürütme. Kimseyi takmamak zorundayiz bu surecte
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Kusura bakmayın. Sadece atmasalardı gerçekten öyle düşünmezdim ve hediyemi alıp seve isteye giderdim. O an tekrar sinirlendim ( size değil yanlış anlaşılmasın ) tekrardan kusura bakmayın kırdıysamGerçekten çok hassassınİz yorumumun sadece üst kısmına cevap vermişsiniz alttaki güzel dileklerimi yarım bırakıp
Haklısın. TeşekkürlerBeklentileri en aza indirirsek şayet , daha mutlu olabiliriz.
Hassas olmayan insanlardan hassasiyet,
Düşünceli olmayan insanlardan, ince düşünmeyi beklememeliyiz. Minimum beklenti, maksimum mutluluk. Hele ki herkesten anlayış beklemek tam olarak hayal kırıklığı.
Çocuğunuz da olur inşallah ama bunu bu kadar dert edip hayatınızı karartmayın. İnanın herşeyin bir zamanı var. O da zamanını bekliyor. Sağlıcakla,
Tabii ki süreyle alakası var ne demek yok! 2 yılda olmamışsa kendi tercihin olduğu düşünülebilir ama 10 yıldır çocuk yoksa evet o zaman anca idrak edebilirler. İnsanlardan sürekli beklentiye girerek yasamamaliyiz diyorum ben. Ama siz bunu basarabilecek gibi durmuyorsunuz. Uygun bir dille etrafla durumunuzu paylasin, böylece bir de bebek fotoları atılmasıyla, yeni doğan bebek ziyaretleriyle muhatap olup yipranmazsiniz en azından.Evliliğin süresine göre hassasiyet derecesi mi değişiyor ? Ben kimseden ultra birşey beklemiyorum 10 yıldır bekliyor olsaydım ince ruhlu mu davranacaklardı hiç sanmıyorum.
Belki bir resim basite indirgenebilir ama diğer tarafa ne ifade ettiği de önemli. Diğer tarafın ruh hali de önemli.
Kendimi hırpalamıyorum sürekli böyle şeylere takılan birisi değilim ama insan doluyor işte bi yerde yada tahammülü azalıyor. Bu sadece benim için değil benzer durumu yada durumları yaşayan herkez için geçerli. Mutluluğunu paylaşıcaksın diye kimseyi üzemezsin.
Bence onlar da bebeği senden sakınmamak için atmışGüzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Kusura bakmayın. Sadece atmasalardı gerçekten öyle düşünmezdim ve hediyemi alıp seve isteye giderdim. O an tekrar sinirlendim ( size değil yanlış anlaşılmasın ) tekrardan kusura bakmayın kırdıysam
Gereksiz alınganlık yapmışsınız evet insan bu gibi durumlarda üzülüyor ama bunda birşey yok. Bi de benden tavsiye tüp bebek sürecini kimseyle paylasmayin kafaniz rahat olsun..Merhabalar,
Tüp bebek için para biriktiriyoruz ve yazın sonu gibi tedaviye başlayacağız inşallah.
Genel olarak bir sorunum yok ama insanların düşüncesizlikleri beni bitiriyor resmen ve nedense günler sonra sonradan koyuyor ağır ağır.
Belki hassaslığımdan belkide hormonlarımdan bilmiyorum ama eşimin kuzeni hamileydi doğum yapmış ve kızın annesi yani eşimin teyzesi bebeğin resmini atmış doğduğu gün.
İşteydim yoğundum hayırlı olsun dedim darısı başına dedi ve konuşma bitti nedense sonraki gün acıttıkça acıttı.
Üzülür müyüm, canım yanar mı kimse düşünmüyo sevdiğim insanlardan soğuma durumuna geldim. İnsan hiç mi düşünmez durmu bile bile ben mi abartıyorum yoksa haklı mıyım bilmiyorum. Kendimi durduramıyorum ağlama tutuyo. Üzgünüm yani kısacası..
Ben ortalama 2 yılın içerisinde inmemiş testisin ne demek olduğunu başta azospermiyi sonradan eşinin büyük ihtimalle kanserli kitle taşıdığı ihtimaliyle karşı karşıya geldim. Şükürler olsun ki eşim iyi ve bu durumların hepsi olup biterken etrafımızdakiler eşimin ailesinde dahil ameliyat tarihine yakın öğrendiler. Eşimde bende güçlü olup birbirmize destek olduk oluyoruzda. Ama siz yanlış yorumluyorsunuz kimisi 10 yılda yaşar kimisi 2 yılda..Tabii ki süreyle alakası var ne demek yok! 2 yılda olmamışsa kendi tercihin olduğu düşünülebilir ama 10 yıldır çocuk yoksa evet o zaman anca idrak edebilirler. İnsanlardan sürekli beklentiye girerek yasamamaliyiz diyorum ben. Ama siz bunu basarabilecek gibi durmuyorsunuz. Uygun bir dille etrafla durumunuzu paylasin, böylece bir de bebek fotoları atılmasıyla, yeni doğan bebek ziyaretleriyle muhatap olup yipranmazsiniz en azından.
Aminn. Kötü niyetli olmadıklarını biliyorum ki sevdiğim insanlar zaten ama insanoğluyuz.Bence onlar da bebeği senden sakınmamak için atmış
Bak şurda kaç kişiyiz kaç tane fikir bakış açısı çıktı
kafan orada kalmasın rahat olsun
Tanıdığım birinin 19 sene çocuğu olmadı ne tedaviler iğneler 19 sene sonunda kendiliğinden oldu
Sağlıkla hayırla kavuşsun tüm isteyenler
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim"Darısı başına" demiş kadın sen de kocaman bir "amin inşallah" deseydin. Kötü birşey yok ki bunda. Ard niyet olduğunu hiç sanmıyorum.
Ne güzel onların bebeği olmuş darısı başına inşallah hayırlısıyla sizin de olur :)
Mesajınız gülümsettiAbartı yok sadece biraz hassaslık var.
Benim de 4 yıl çocuğum olmadı. Tüp bebek ile hamile kaldım. Çevreden o kadar şeyler duydum ki.. Yeri geldi üzüldüğüm oldu ama genellikle umursamaz, vurdumduymaz oldum. Çünkü onlar işin biyolojik kısmıyla ilgileniyorlardı.. Yatıp kalkacaksın, al sana çocuk..
Acaba biz mi bilmiyorduk doğru düzgün yatıp kalkmayı(!) ??
O mucizenin nasıl meydana geldiğinden bi haber çoğu insan, ama bu tarz şeylerde gayet bilgililer :)
Canınızı sıkmayın Allahın dediği olur her sıkıntının ardından bir ferahlık gelir..
Oğlum şu an 2 buçuk yaşında ve ben ummadığım anda ikinciye hamile olduğumu öğrendim.
2 yıl tedavi ardından zar zor tüp bebekle hamile kalıp, şimdi de zahmetsizce hamile kalmış olmam, Herşeyin zamanı olduğunu ve üzülmenin yersiz olduğunu öğretti bana.. İnşallah siz de hayırlısı ile kucağınıza alırsınız evladınizi..
Hepimiz için geçerli ben de hassasiyet ve saygı bekliyorum da olayı anlamadım. Bebek fotosu sadece size atilmamistir diye düşünüyorum, 40i dolan bebek fotosu paylaşma merakı çok yaygın. Tek size atılıyorsa zaten sizi kırmak için mahsus atılıyordur. O kişilerle görüşmeyi kesin bu en doğal hakkınız. Kimse laf söyleyemez buna. Fakat herkese giden bir foto size de gelmişse, bebek haberlerine mutlu oluyorum seklibde anlattiklarinizla ciddi celisiyorsunuz gibi geldi, çözemedim. Dediğim gibi kasıtlı kötü niyetli kişileri eleyin hayatınızdan.Ben ortalama 2 yılın içerisinde inmemiş testisin ne demek olduğunu başta azospermiyi sonradan eşinin büyük ihtimalle kanserli kitle taşıdığı ihtimaliyle karşı karşıya geldim. Şükürler olsun ki eşim iyi ve bu durumların hepsi olup biterken etrafımızdakiler eşimin ailesinde dahil ameliyat tarihine yakın öğrendiler. Eşimde bende güçlü olup birbirmize destek olduk oluyoruzda. Ama siz yanlış yorumluyorsunuz kimisi 10 yılda yaşar kimisi 2 yılda..
Ben bebek ziyaretine gitmekten çekinmiyorum, aksine mutlu oluyorum. Bebek sevmekten çekinmiyorum başkalarının hamilelik haber beni üzmüyor. Sadece göze sokar gibi davranılana kadar. Bebekler hakkında muhabbette ederim araştırırım annelere aktarmaya çalısırım öyle düşündüğünüz gibi karalar bağlayan biri değilim.
Sadece bazen biraz özen, gerektiğinde biraz saygı bekliyorum. Ve bunuda hakkım olarak görüyorum.
Bebek doğuyor ve 1 saat sonra size resmi atılıyor şaşırmaz mısınız ?Hepimiz için geçerli ben de hassasiyet ve saygı bekliyorum da olayı anlamadım. Bebek fotosu sadece size atilmamistir diye düşünüyorum, 40i dolan bebek fotosu paylaşma merakı çok yaygın. Tek size atılıyorsa zaten sizi kırmak için mahsus atılıyordur. O kişilerle görüşmeyi kesin bu en doğal hakkınız. Kimse laf söyleyemez buna. Fakat herkese giden bir foto size de gelmişse, bebek haberlerine mutlu oluyorum seklibde anlattiklarinizla ciddi celisiyorsunuz gibi geldi, çözemedim. Dediğim gibi kasıtlı kötü niyetli kişileri eleyin hayatınızdan.
İnşallah..Mesajınız gülümsettive mutlu etti.
Çocuğum olduğunda bende benim gibi karamsarlığa veya üzülen kk üyelerine anlatıcam böyle
Merhabalar,
Al birini vur ötekine..Bizimde 4 senedir olmuyor eltim bugun (5 haftalik hamile) hollandada tanidiklarin var senin bitane bebek arabasi begendim alip gonderirlermi dedi. Bu konuda bebegin 5 haftalik olmasi ve turkiyede yasiyor olmamizdan başka bir sorun yok.
Ben bebek ne zaman doğacak diye sorsam yada sürekli görüştüğüm bir arkadaşım olsa evet normal olarak karşılayacağım. Eşimin teyzesinin kızı doğum yapıyor eşimin teyzesi bebek doğduktan sonra resmini atıyor. Konu buHepimiz için geçerli ben de hassasiyet ve saygı bekliyorum da olayı anlamadım. Bebek fotosu sadece size atilmamistir diye düşünüyorum, 40i dolan bebek fotosu paylaşma merakı çok yaygın. Tek size atılıyorsa zaten sizi kırmak için mahsus atılıyordur. O kişilerle görüşmeyi kesin bu en doğal hakkınız. Kimse laf söyleyemez buna. Fakat herkese giden bir foto size de gelmişse, bebek haberlerine mutlu oluyorum seklibde anlattiklarinizla ciddi celisiyorsunuz gibi geldi, çözemedim. Dediğim gibi kasıtlı kötü niyetli kişileri eleyin hayatınızdan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?