Kendimi enayi gibi hissediyorum :(

ÇALIŞINCA DEGERLI OLURSUN DIYORLARDI.ESKIDENMIŞ O..

BEN DE KARTLARIMI EŞİME VERIRIM CUNKU INSAN GIBI HARCAMAYI BILMIYORUM DIYE.YANI SENINDE BURDA NE NIYETLE VERDIGIN ONEMLI..ZORLA MI ALDI YOKSA SEN MI EKONOMIK OLAMADIGIN ICIN VERDIN?

AYRICA EŞİN ARADA DENGE KURAMIYORSA BU SENIN SORUNUN DEGIL.KENDINI PARÇALAYANA KADAR İŞTEN CIKIYORUM YETER DE...HATTA YALANDAN 3 5 GUN RAPOR AL.AMA SENIN ISTIFA ETTIGINI SANSIN.TAVIRLARINI INCELE..ZIRA SANA BEL BAGLAYIP ANASININ AGZINA BAKAN ERKEĞİN ERKEKLIGINDEN SUPHE ET DERIM CNM

kesinlikle okunmalı bu kitap.
o zaman neden eşler anlaşamiyor anlaşılıyor.
birimizin iyi olumlu olarak nitelendirerek yaptığı bir davranışı diğerimiz tam zıttı manada algılıyor ve tepki gösteriyor.
eşlerimizden beklerken herşeyi bizler kendi hatalarımızı göremiyoruz.

Esim ev işi yapmıyor demedim ki ben
Yapıyor zaten .
Ben değer görmüyorum diyorum.
Ya herhalde yazı olduğu için yanlış anlaşılma oluyor ......
değeri nasıl görmek istiyorsun yani değer anlayışın ne canım benim eşimde çiçek böcek almaz ha aldı bi saksı maydonoz biber üç dal salkım domates balkonumda..bunlarda memnun eder mi seni :=) işin şakası hakikaten herkesin sevgi dili değer algısı farklıdır..ev hanımı polemiği yapmasanız daha iyi olacak.

Benim anlıyamadığım bütün kartlarınız neden eşinizde?
siz eşinizin kölesimisiniz ki kartınız dahi onda.bazı şeyleri kendi elimizle yapıyoruz malesef.
Öyle çalışacağıma hiç çalışmam yan gelip yatarım daha iyi.

Aslında konu çok yönlü. Yani ben de “biz çalıştığımız için değersiziz” gibi bir tezim yok.

Bu tamamen senin dediğin gibi kişiyle alakalı bir durum.

İnsan vardır ilk okulu bitirmemiştir ama inanılmaz saygı uyandırır toplumda. Bir insan da vardır ki “acaba okul okumasaymış nasıl olurmuş” dersin.

Kadınların durumu için kendimden örnek vereyim.

Apartmanda çalışan tek kişi benim. Kapıcıdan önce kapıyı açıyorum. Ben çıkarken eşim uyuyor oluyor. Karşıdaki komşunun ekmek torbası boş oluyor henüz, kapıcı gelip almamış bile. Akşam ben eve girerken kapıcı çöpleri alıyor oluyor.

Kendime bakıyorum sıfır sosyal hayat, naz tuz bilmem zaten yapımda yok kırılma noktasında olmak, işteki düzenim evde devam eder hiç aksatmam ütüm bile 2 gömlek birikmez. Ama gel gör ki diğer komşularım; estetik yaptıran var, her gün araba altında oradan oraya geziyorlar. Çalışmanın avantajı ve dezavantajlarını sorguluyorum bazen yolda gidip gelirken.

Benim çevremde olan tüm çalışmayan kadınlar çalışan kadınlardan daha rahat ve daha nazlı. 1 tane bile aksi örnek yok benim çevremde. Ha ben liseye giderken annemlerin komşularından çalışmayan ve ezilen ev kadınları olduğunu duyardım ama sanırım devir değiştikçe çalışan kadın daha dibe vuruyor.

cnm eşinin değişmesini bekleme bence.
o hep düz olacaktır.
sen kendin oluştur sürprizleri ikiniz birlikte çıkarın tadını.
gelgelelim aile konusuna çok takılma. ben hiç aile muhabbeti açmıyorum. gerek yok yani. evin dışında olanın lafı dışarıda kalsın.
ama maaş kartını eşine vermene çok şaşırdım. hiç bana göre bişey değil. maaşımın içinden 5 de 1 ni kendime alıyorum sadece gerisini hep kiraydı, mutfaktı, kredi ve eşime veriyorum. ama kartımı vermek hiç bana göre değil.
kendimi çocuk gibi hissettirir.
bence kartını al. sen zaten eve yardımını yaparsın..

zaten çalışarak eve katkı sağlıyor bu da eşini önemsediğini onun yükünü azalttığını gösterir çalışan bayanlar olarak valla bi kıymetimiz yok ben de aynı durumdayım

zaten çalışarak eve katkı sağlıyor bu da eşini önemsediğini onun yükünü azalttığını gösterir çalışan bayanlar olarak valla bi kıymetimiz yok ben de aynı durumdayım

Ben calismayip yine değer görmeyen kisiler de tanıyorum bu bir genelleme olamaz söylemek istediğim bu. Her ev hanimi dunyanin en mutlu kadini değil sonuçta..

Calisip calismamak değil karakter ve duygulardir bunun etkeni...

a
Ben calismayip yine değer görmeyen kisiler de tanıyorum bu bir genelleme olamaz söylemek istediğim bu. Her ev hanimi dunyanin en mutlu kadini değil sonuçta..

Calisip calismamak değil karakter ve duygulardir bunun etkeni...
ama bu bi gerçek ki çalışan bayan daha çok yoruluyor ama eşler bunu anlamıyor pek yardımcı olmuyor çoğu ev hanımları nasıl yapıyorsa beklenti de öyle oluyor ama bizi anlayan yok

Değersiz olmalı demiyorum ama bence çalışan kadın evde yan gelip yatmak varken karda Kista ise gittiği eşine yardım ettiği için daha kıymetli olmalı. .......

Yan gelip yatmak ? Bıktım artık şu ithamdan.
Karda kışta siz işe gidiyorsanız ev hanımları da eşini çocuğunu göndermek için erkenden kalkıyor.
Eşinizden çıkaramadığınız hırsı ev hanımlarından almaya çalışıyorsunuz.
İpleri eline siz vermişsiniz sonuçta.

Bazen insanlar biri bir konu hakkında bir şey dese de kin kussam diye bekliyor cidden. Bir iki konu var böyle çalışan kadın çalışmayan kadın, çalışan anne çalışmayan anne gibi.

Yahu bir erkek sabahtan akşama kadar sizin için çalışıyorum azıcık değer görmek istiyorum dese hiç kimse ona laf söylemez. Evi geçindirmek erkeğin görevi bile demez (burda bir çok konuda dese bile) ah zavallı adama bir gün yüzü göstermedi olur. Ama bir hemcinsimiz dedi ya bunu. Sabahtan akşama kadar ailem için, kocama destek olmak için, borçlarımız için çalışıyorum azıcık değer görmek istiyorum desin. Sen misin bunu diyen. İnanın çalışmayan bir grup var fırsat kolluyor konuda böyle bir şey dense de ben de havadan nem kapıp polemik çıkarsam. Bazı insanlar cidden konusunda cümlesinde çalışmayan insanları aşağılayan bir şeyler diyorlar. Onlara biz de karşı çıkıyoruz. Ama burda konu sahibinin cümlesi en az bir erkeğin sabahtan akşama kadr sizin için çalışıyorum cümlesi naifliğinde. Bir aşağılama yok, bir nefret söylemi yok. Sadece eşinden bir beklenti. Bunu artık daha da uzatmasak da alakasız bir konuyu çalışan/çalışlmayan insan olayına çevirmesek.

Erken kalkmak ile saatlerce yağmurda karda kısta metro beklemek koştur koştur ise yetişmek aynı şey mi......
Taraflı bakıyorsunuz büyük ihtimalle ev hanımı siniz . Yazmaya çağim. ....

Kartlarin neden esinde ki canim. Once kartlarini al esinden. Sonra da aynen sana verdigi degeri ver kendisine.
Esin saba karsi nasilsa sen de oyle ol.

Elti lerim var ev hanımı o kadar rahatlar ki.. öğle ye kadar yatıp aksama kadar geziyorlar..
ÖzenmiYorum ama sadece bana hak ettiğim değerin eşim tarafından verilmediğini düşünüyorum. .

Konu sahibinin bu sözüne karsilik konu calisip calismamak değil "karakter" yazildi. Yani sorunu calismasinda değil yani yanlis yerde degil eşinin karakterinde ararsa daha doğru olmaz mi sizce de?

Ki eşinin düz bir adam olduğunu da yazmis. Evde otursa büyük ihtimal bir iki aya tabagini makineye dahi koymayan bir adam olabilir zaten tüm gün evdesin diye. Yani karakteri boyleyse calismamasi sorunu cozmez. Calismadiginda eve çiçek gelmeyecek..

Ve baskalarinin hayatiyla kiyas yapmasi da onu mutlu etmez.

Bir adam esim calisiyor borcumuz için ama gönlümü hoş etmiyor dese "daha ne" yazilirdi çünkü calisan bayanlar buraya esim su su hizmeti bekliyor diye konu aciyor ve hepimiz "kalksin kendi yapsin " deniliyor.Calismayan bayana ise "neden yapmıyorsun evdesin zaten" deniliyor.

Ah canım beee tam da gününde açtın konuyu.Zaten diğer başka bir konuda çalışan çalışmayan tartışmasına döndü iş.

Ben konu sahibini haklı buluyorum.
Hem dışarıda çalışıp hem evde çalışmak gerçekten kolay değil. Bunun karşılığında da biraz ilgi istiyor. Her kadın ilgi gösterilsin ister.
Belki de çok yoruldugundan sinirleri bozuluyor doğal olarak kendini başkasıyla kıyaslarken buluyor, eşinin göstereceği güler yüze ihtiyacı var? Neden bu kadar tepki verdiniz ki?
Aynı konuyu erkek için düşünün adama bir rahat ver biraz ilgilen derdiniz eminim ki.

Çalışan kadınlar çalışmayanlara ''yan gelip yatıyor,iş yapmıyor'';çalışmayan kadınlar da çalışan kadınlara ''çoluğuna çocuğuna yetmiyor,ev işi bile yapmıyor.''dediği sürece ben erkeklerin bu tavırlarını çok da yadırgamıyorum.Birbirimize saygımız yok ki...

tarafsiz ve zamaninda ozel bir hastanede hemsirelik ebelik yapan biri olarak ve su.anda.cocuk dolayisiyla ev hanimi olarak.fikrimi soyleyeyim bende...
ev hanimligi daha zor arkadaslar.. dort gozle bekliyorum.cocugum.3 yasina gelsinde krese veriyim.calosayim.diye.. evin isi yemegi iviri ziviri bitmiyor.. ve yaptigim is gorunmuyor.. calismak kedine ailt guzel bir.sorumluluk alani.. maasinida aliyorsun ne.guzel.. boyle evde durmakta yorucu ve.hergun.ayni.sey...
sonuc olarak ev hanimligi daha zor bence.

Ona sözüm yok kuzu çalışan çalışmayan çatışması zaten hoş değil. Biri daha değerli diğeri değersiz vs sözlerine hak vermiyorum ama kadının ilgi istemesi bence normal.
Çalışsak da çalışmasak da ilgi isteriz yapımız gereği, e kadın bir de ekstra yorulunca zoruna gidiyordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…