- 2 Aralık 2013
- 2.460
- 2.493
- 448
- Konu Sahibi karmakarisik56
-
kesinlikle okunmalı bu kitap.Forumda benzer bir konuda biri sevginin 5 dili diye bir kitap önermişti. Kitabın arka kapağında şu yazıyor:
... Eğer sevginizi, eşinizin anlamadığı bir dilde ifade ediyorsanız, sevgi gösterdiğinizi hiç anlamayacaktır. Sorun iki ayrı dil konuşmanızdadır. Belki kocanız cesaret verici sözler duymak istiyor ama siz bir akşam yemeği pişirmenin onu neşelendireceğini düşünüyorsunuz. O kendisini hala kötü hissederken, siz hayrete düşüyorsunuz. Veya, belki de eşiniz, çocuklardan ve televizyondan uzakta sizinle beraber olmayı çok arzuluyor. Ona verdiğiniz çiçek de ona değer verdiğinizi anlatmıyor. "Beş Sevgi Dili"nde, nasıl olduğunu anlamadan, sevginin eşsiz dillerini konuşmayı, anlamayı ve eşinize sevginizi etkili bir şekilde gösterip, karşılığında gerçek sevgiyi bulmayı öğreneceksiniz.
Ben de aldım okuyacağım. Çünkü bazen cidden farklı yorumlayabiliyoruz. Bazen eşim aslında düşünceli bir şey yapmaya çalışıyor, açıklayınca hak da veriyorum ama o an ben onu beklemiyorum misal. O beni uyandırmamaya çalışırken uzun bir seyahatin arkasından geç saatte eve geldiğinde ben gelip kocaman sarılmasını istiyorum misal. Böyle böyle hayata farklı baktığımız anları göreceğim diye umuyorum kitapta.
Ama şunu ben de anlayamıyorum. Bir gül ya. Bir gül yani. Öyle herhangi bir zamanda çiçekçinin önünden geçerken alınıp eve geldiğinde öylesine verilebilecek bir şey. Mühim olan insanın herhangi bir gün en azından bir kere bugün onu mutlu etmek için ne yapsam diye düşünmesi. Zaten atom parçalamaya gerek yok "çiçek al" bu kadar basit. Sonuçta kadınlar kendini paralıyor burda kaç tane konu var. Ne giyeyim eşime, eşime nasıl bir süpriz yapayım falan falan. Bir erkek de acaba bir gün evde çok bakımsız geziyorum banyo yapıp güzel kokular sürüneyim demiş midir?
değeri nasıl görmek istiyorsun yani değer anlayışın ne canım benim eşimde çiçek böcek almaz ha aldı bi saksı maydonoz biber üç dal salkım domates balkonumda..bunlarda memnun eder mi seni :=) işin şakası hakikaten herkesin sevgi dili değer algısı farklıdır..ev hanımı polemiği yapmasanız daha iyi olacak.Esim ev işi yapmıyor demedim ki ben
Yapıyor zaten .
Ben değer görmüyorum diyorum.
Ya herhalde yazı olduğu için yanlış anlaşılma oluyor ......
Aslında konu çok yönlü. Yani ben de “biz çalıştığımız için değersiziz” gibi bir tezim yok.ipek senin ne demek istedigini anlıyorum ama bu calısıp calısmamayla alakalı degil bence,
calıstıgın ve becerikli oldugun icin seni cok daha guclu gordugunden fazla nazlamıyor olabilir,
cunku onların bakıs acısıyla sen onun dengisin.
ama benzer bicimde senin uzerinde herhangi bir baskı da kuramaz...
tum ikili iliskilerin ayrıntıları farklı tabi.
benimki de senin ornekler gibi bir gozlem sonucu bir genelleme zaten.
ancak konu sahibinin eşi yardım ediyormus, o konuda sorun yasamıyorlarmıs.
kendisi calıstıgı icin "daha kıymetliyim" diyor ve esi onun bu dusuncesini tasdikler sekilde davranmayınca morali bozuluyor.
konudan anladıgım bu.
Sabah 7 akşam 7 bir işte çalış
Yorul. Bi yandan insanları idare et bi yandan kv görüMCE sana attığı iftiralari unutmaya çalış. Herşeyi silip devam etmeye çalış. . yemek yap. Eşinin arkasini topla. Tüm hersey ini eşine ver. O da senin tarafındaki desin hep ama annesinin en ufak lafında gelip sana hesap sorsun. Aklınca iyilikle yapıyor. Sana bagirsin yeri gelince ama karısına laf söyleyen annesine ağzını dahi açmasın.
Ayrı şehirlerdesin ama yine huzursuzsun.
Çalışmaktan bitap düs ama yine kıymetin olmasın. .
Eşimin ailesi hep ev hanımı ve eşim benim çalışarak ne kadar yoruldugumu onun için fedakarlık yaptığımı anlamıyor.
Daha özenli davranmasıni istiyorum bana karşı. Sevgisini belli eder ama hayallerim vardi . 1 buçuk yıldır evliyim ama bir gün bile bana bir sürpriz yapmadi..
Tamam olmazsa olmaz değil ama ben onun her isteğini düşünüyor ve yerine getiriyorum onun aynı özende olmaması beni yıpratti..
Anlatınca anlamıyor. .
Bi çiçek siparişi vermesi için çok büyük kavga etmiş olmamız gerekiyor. Eşim çok monoton sıradan ve düz kafa bir insan.. biliyordum böyle biri olduğunu ama benim için belki arada ufak bi iki şey yapar diye düşünmüştüm. .
Hiç olmadı hiç yapmadi..
Kartım falan hersey eşimde.. onda tüm hesaplar..
Elti lerim var ev hanımı o kadar rahatlar ki.. öğle ye kadar yatıp aksama kadar geziyorlar..
ÖzenmiYorum ama sadece bana hak ettiğim değerin eşim tarafından verilmediğini düşünüyorum. .
zaten çalışarak eve katkı sağlıyor bu da eşini önemsediğini onun yükünü azalttığını gösterir çalışan bayanlar olarak valla bi kıymetimiz yok ben de aynı durumdayımİste calismaniz ile esinizin size değer vermesi arasında bewnasil bir bağlantı kurulabilir?
karmakarisik56 sen calismak istemiyorsun. Ev hanimi olmak istiyorsun bunu da esinin borclari yüzünden yapamiyorsun ve bunun hirsini eşinden alıyorsun..
zaten çalışarak eve katkı sağlıyor bu da eşini önemsediğini onun yükünü azalttığını gösterir çalışan bayanlar olarak valla bi kıymetimiz yok ben de aynı durumdayım
ama bu bi gerçek ki çalışan bayan daha çok yoruluyor ama eşler bunu anlamıyor pek yardımcı olmuyor çoğu ev hanımları nasıl yapıyorsa beklenti de öyle oluyor ama bizi anlayan yokBen calismayip yine değer görmeyen kisiler de tanıyorum bu bir genelleme olamaz söylemek istediğim bu. Her ev hanimi dunyanin en mutlu kadini değil sonuçta..
Calisip calismamak değil karakter ve duygulardir bunun etkeni...
Değersiz olmalı demiyorum ama bence çalışan kadın evde yan gelip yatmak varken karda Kista ise gittiği eşine yardım ettiği için daha kıymetli olmalı. .......
Erken kalkmak ile saatlerce yağmurda karda kısta metro beklemek koştur koştur ise yetişmek aynı şey mi......Yan gelip yatmak ? Bıktım artık şu ithamdan.
Karda kışta siz işe gidiyorsanız ev hanımları da eşini çocuğunu göndermek için erkenden kalkıyor.
Eşinizden çıkaramadığınız hırsı ev hanımlarından almaya çalışıyorsunuz.
İpleri eline siz vermişsiniz sonuçta.
Erken kalkmak ile saatlerce yağmurda karda kısta metro beklemek koştur koştur ise yetişmek aynı şey mi......
Taraflı bakıyorsunuz büyük ihtimalle ev hanımı siniz . Yazmaya çağim. ....
Bazen insanlar biri bir konu hakkında bir şey dese de kin kussam diye bekliyor cidden. Bir iki konu var böyle çalışan kadın çalışmayan kadın, çalışan anne çalışmayan anne gibi.
Yahu bir erkek sabahtan akşama kadar sizin için çalışıyorum azıcık değer görmek istiyorum dese hiç kimse ona laf söylemez. Evi geçindirmek erkeğin görevi bile demez (burda bir çok konuda dese bile) ah zavallı adama bir gün yüzü göstermedi olur. Ama bir hemcinsimiz dedi ya bunu. Sabahtan akşama kadar ailem için, kocama destek olmak için, borçlarımız için çalışıyorum azıcık değer görmek istiyorum desin. Sen misin bunu diyen. İnanın çalışmayan bir grup var fırsat kolluyor konuda böyle bir şey dense de ben de havadan nem kapıp polemik çıkarsam. Bazı insanlar cidden konusunda cümlesinde çalışmayan insanları aşağılayan bir şeyler diyorlar. Onlara biz de karşı çıkıyoruz. Ama burda konu sahibinin cümlesi en az bir erkeğin sabahtan akşama kadr sizin için çalışıyorum cümlesi naifliğinde. Bir aşağılama yok, bir nefret söylemi yok. Sadece eşinden bir beklenti. Bunu artık daha da uzatmasak da alakasız bir konuyu çalışan/çalışlmayan insan olayına çevirmesek.
Ah canım beee tam da gününde açtın konuyu.Zaten diğer başka bir konuda çalışan çalışmayan tartışmasına döndü iş.Sabah 7 akşam 7 bir işte çalış
Yorul. Bi yandan insanları idare et bi yandan kv görüMCE sana attığı iftiralari unutmaya çalış. Herşeyi silip devam etmeye çalış. . yemek yap. Eşinin arkasini topla. Tüm hersey ini eşine ver. O da senin tarafındaki desin hep ama annesinin en ufak lafında gelip sana hesap sorsun. Aklınca iyilikle yapıyor. Sana bagirsin yeri gelince ama karısına laf söyleyen annesine ağzını dahi açmasın.
Ayrı şehirlerdesin ama yine huzursuzsun.
Çalışmaktan bitap düs ama yine kıymetin olmasın. .
Eşimin ailesi hep ev hanımı ve eşim benim çalışarak ne kadar yoruldugumu onun için fedakarlık yaptığımı anlamıyor.
Daha özenli davranmasıni istiyorum bana karşı. Sevgisini belli eder ama hayallerim vardi . 1 buçuk yıldır evliyim ama bir gün bile bana bir sürpriz yapmadi..
Tamam olmazsa olmaz değil ama ben onun her isteğini düşünüyor ve yerine getiriyorum onun aynı özende olmaması beni yıpratti..
Anlatınca anlamıyor. .
Bi çiçek siparişi vermesi için çok büyük kavga etmiş olmamız gerekiyor. Eşim çok monoton sıradan ve düz kafa bir insan.. biliyordum böyle biri olduğunu ama benim için belki arada ufak bi iki şey yapar diye düşünmüştüm. .
Hiç olmadı hiç yapmadi..
Kartım falan hersey eşimde.. onda tüm hesaplar..
Elti lerim var ev hanımı o kadar rahatlar ki.. öğle ye kadar yatıp aksama kadar geziyorlar..
ÖzenmiYorum ama sadece bana hak ettiğim değerin eşim tarafından verilmediğini düşünüyorum. .
Ben konu sahibini haklı buluyorum.
Hem dışarıda çalışıp hem evde çalışmak gerçekten kolay değil. Bunun karşılığında da biraz ilgi istiyor. Her kadın ilgi gösterilsin ister.
Belki de çok yoruldugundan sinirleri bozuluyor doğal olarak kendini başkasıyla kıyaslarken buluyor, eşinin göstereceği güler yüze ihtiyacı var? Neden bu kadar tepki verdiniz ki?
Aynı konuyu erkek için düşünün adama bir rahat ver biraz ilgilen derdiniz eminim ki.
Ona sözüm yok kuzu çalışan çalışmayan çatışması zaten hoş değil. Biri daha değerli diğeri değersiz vs sözlerine hak vermiyorum ama kadının ilgi istemesi bence normal.Çalışan kadınlar çalışmayanlara ''yan gelip yatıyor,iş yapmıyor'';çalışmayan kadınlar da çalışan kadınlara ''çoluğuna çocuğuna yetmiyor,ev işi bile yapmıyor.''dediği sürece ben erkeklerin bu tavırlarını çok da yadırgamıyorum.Birbirimize saygımız yok ki...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?