- 11 Ağustos 2008
- 12.127
- 1.279
- 773
- Konu Sahibi karmakarisik56
-
Bizde böyle yapıyoruz.fiziken kart bende ama her ay havale yapıyorum.Arkadaşlar internet bankacılığı olayına alışmaya çalışın ve birbirinize eft/havale yapın maaşınızdan gerekli miktarı. Herkesin kartı da kendisinde dursun.
anladım cnm bende herşeyimi kendim yaptımben de 6 aylık evliyim ve nerden baksan 20-25 lira borcumuz var. düğün öncesiydi düğünüydü kına gecesi masraflarıydı eşyasıydı şuydu buydu derken hepsi bizde birikti. çünkü biz ailelerden hiçbir şey istemedik. şimdi de ikimiz bir koldan çalışıp halletmeye çalışıyoruz. belki onlarınki de böyle bi durumdur.
Sabah 7 akşam 7 bir işte çalış
Yorul. Bi yandan insanları idare et bi yandan kv görüMCE sana attığı iftiralari unutmaya çalış. Herşeyi silip devam etmeye çalış. . yemek yap. Eşinin arkasini topla. Tüm hersey ini eşine ver. O da senin tarafındaki desin hep ama annesinin en ufak lafında gelip sana hesap sorsun. Aklınca iyilikle yapıyor. Sana bagirsin yeri gelince ama karısına laf söyleyen annesine ağzını dahi açmasın.
Ayrı şehirlerdesin ama yine huzursuzsun.
Çalışmaktan bitap düs ama yine kıymetin olmasın. .
Eşimin ailesi hep ev hanımı ve eşim benim çalışarak ne kadar yoruldugumu onun için fedakarlık yaptığımı anlamıyor.
Daha özenli davranmasıni istiyorum bana karşı. Sevgisini belli eder ama hayallerim vardi . 1 buçuk yıldır evliyim ama bir gün bile bana bir sürpriz yapmadi..
Tamam olmazsa olmaz değil ama ben onun her isteğini düşünüyor ve yerine getiriyorum onun aynı özende olmaması beni yıpratti..
Anlatınca anlamıyor. .
Bi çiçek siparişi vermesi için çok büyük kavga etmiş olmamız gerekiyor. Eşim çok monoton sıradan ve düz kafa bir insan.. biliyordum böyle biri olduğunu ama benim için belki arada ufak bi iki şey yapar diye düşünmüştüm. .
Hiç olmadı hiç yapmadi..
Kartım falan hersey eşimde.. onda tüm hesaplar..
Elti lerim var ev hanımı o kadar rahatlar ki.. öğle ye kadar yatıp aksama kadar geziyorlar..
ÖzenmiYorum ama sadece bana hak ettiğim değerin eşim tarafından verilmediğini düşünüyorum. .
Hayır aslında yanlış Anlamışsin
Ben aslında bu kadar yoruldugim için azıcık daha değerli olmam gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta ona yardım ediyorum ki etmek zorunda değilim. .
O dinimize göre de bana bakmak zorunda imiş ev hanımı olan herkes böyle diyor
Ben çalışmak istiyorum. Kesinlikle. Ama sadece değerli hissetmek için bu konuyu açtım.
Kafamda olmayan şeyleri bana dikte etmeye uğraşmayin boşuna yorulursunuz
evet iki taraf el ele verince taksit taksit ödenir. ben hep bunu söylüyorum elimiz ayağımız tutuyo çok şükür. beraber olduktan sonra herşeyin üstesinden gelinir. iç huzuru mühim olan. ve bişey daha söyliyim bizim bu borçalrı öderken kendimizi iyi hissetmek için seçtiğimiz bi yöntem var : borç ödemeye alışalım ki ilerde ev araba taksidine rahatça girelimanladım cnm bende herşeyimi kendim yaptım
ama gırtlağa kadar da hiç borcum olmadı 25 milyarlık borç da taksit taksit ödenir
biz kadınlar yıprsatıyoruz kendimizi çok
ama erkekler bu kadar takmıyor
nedense çalışmayan kadın çalışan kadından daha kıymetlidir. benim gözlemlerim bu şekilde.Sabah 7 akşam 7 bir işte çalış
Yorul. Bi yandan insanları idare et bi yandan kv görüMCE sana attığı iftiralari unutmaya çalış. Herşeyi silip devam etmeye çalış. . yemek yap. Eşinin arkasini topla. Tüm hersey ini eşine ver. O da senin tarafındaki desin hep ama annesinin en ufak lafında gelip sana hesap sorsun. Aklınca iyilikle yapıyor. Sana bagirsin yeri gelince ama karısına laf söyleyen annesine ağzını dahi açmasın.
Ayrı şehirlerdesin ama yine huzursuzsun.
Çalışmaktan bitap düs ama yine kıymetin olmasın. .
Eşimin ailesi hep ev hanımı ve eşim benim çalışarak ne kadar yoruldugumu onun için fedakarlık yaptığımı anlamıyor.
Daha özenli davranmasıni istiyorum bana karşı. Sevgisini belli eder ama hayallerim vardi . 1 buçuk yıldır evliyim ama bir gün bile bana bir sürpriz yapmadi..
Tamam olmazsa olmaz değil ama ben onun her isteğini düşünüyor ve yerine getiriyorum onun aynı özende olmaması beni yıpratti..
Anlatınca anlamıyor. .
Bi çiçek siparişi vermesi için çok büyük kavga etmiş olmamız gerekiyor. Eşim çok monoton sıradan ve düz kafa bir insan.. biliyordum böyle biri olduğunu ama benim için belki arada ufak bi iki şey yapar diye düşünmüştüm. .
Hiç olmadı hiç yapmadi..
Kartım falan hersey eşimde.. onda tüm hesaplar..
Elti lerim var ev hanımı o kadar rahatlar ki.. öğle ye kadar yatıp aksama kadar geziyorlar..
ÖzenmiYorum ama sadece bana hak ettiğim değerin eşim tarafından verilmediğini düşünüyorum. .
Düğünü bilezikleri aklına gelecek herseyi biz yaptıkbir buçuk yıl içinde nasıl gırtlağa kadar borçlandınız
Aynen öyleDüğün borcu, ev borcu, araba borcu her şey olabilir. Konusahibi sanırım ev almıştı yanlış hatırlamıyorsam.
evet 4 sene oldu ben evleneli 19 yaşında kaçarak evlendimevet iki taraf el ele verince taksit taksit ödenir. ben hep bunu söylüyorum elimiz ayağımız tutuyo çok şükür. beraber olduktan sonra herşeyin üstesinden gelinir. iç huzuru mühim olan. ve bişey daha söyliyim bizim bu borçalrı öderken kendimizi iyi hissetmek için seçtiğimiz bi yöntem var : borç ödemeye alışalım ki ilerde ev araba taksidine rahatça girelim
Yalan söyleyememBizde böyle yapıyoruz.fiziken kart bende ama her ay havale yapıyorum.
Karmakarışık bence sen iş yerindede çok bunalmışsın.
yoğun bir işin var sanırım.yaşadığın yerde sıkıntı.herşey üst üste gelmiş.
okulun vardı sanırım geçen bir konu açmıştın,azcık sık dişini.
borçta biter okulda biter.daha hayatın başındasınız.
Ayrıca hiçbir erkek haklı da olsan, ailesine bişey dedirtmez emin ol.
eşin, ev işlerinde yardım ediyor mu peki?
Iste bende bundan bahsediyorum. .nedense çalışmayan kadın çalışan kadından daha kıymetlidir. benim gözlemlerim bu şekilde.
Çevremde çok örnek var.
Rabbim gönlünüzdeki herşeyi hakkınızda hayırlı etsin inşallah..evet 4 sene oldu ben evleneli 19 yaşında kaçarak evlendim
kimse yardım etmedi ne bilezik aldılar ne bir iğne
2 senede borçlarımızıbitirdik
kızım oldu şimdi gene işe girdim
ev almak için para biriktircez inşallah allah herkese nasip etsin
Ben ev hanımı olmak istemem asla.Bir diğer konunuzda esinizin size çok yardimci olduğunu vs anlatiyordunuz bir çiçek mi simdi sizi değersiz yapti?
Ayrica size bir şey dikte etmek için niye ugrasayim yorulayim başka isim mi yok konuşuyoruz sadece. Ha siz isinize gelmeyen yorum kaldiramiyorsaniz yapacak bir şey yok bu da benim düşüncem..
Siz de bu düşüncemi değiştirmek icin ugrasmayin çünkü actiginiz konular ve yaziminizdan ne istediğiniz çok belli."ev hanimi olmak".
Esim ev işi yapmıyor demedim ki benev hanımı olan tanıdıklarınız da deger gormeyi hakediyor, siz de,
bence bunun kıyası olmaz.
eger istediginiz degeri calısıp calısmamanıza baglarsanız mecburiyetten calısamama vb bir durumunuz oldugunuzda esinizin yapacagı her seyi kabullenmis sayılırsınız,
o yuzden ona surekli bu mesajı vermeyin.
senin kadar ben de yorgunum diyerek ev icindeki tum islerinizde yardımcı olmasını talep edin.
ayrıca borclar yuzunden zorla calısıyorum diyorsunuz fakat eşiniz çalışırken şikayet etse "ondan koca olmaz" diye bir suru yorum gelirdi, hatta siz de oyle dusunurdunuz.
ustelik borc, sizin "ortak" borcunuz...
kart sorununu cozmek icin de ya biriniz borcları odeyecek, digeri de evin faturaları aylık masrafını vs.
ya da banka uzerinden maasınızın belli bir bolumunu borclara yatıracak, diger masrafları da yine ortaklasa yapacaksınız.
boyle birseyin konu olması bile tuhaf geliyor bana.
Değersiz olmalı demiyorum ama bence çalışan kadın evde yan gelip yatmak varken karda Kista ise gittiği eşine yardım ettiği için daha kıymetli olmalı. .......benim anlayamadığım çalışmayan kadın daha değersiz mi olmalı da,değer verilmesi zorunuza gidiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?