- 17 Ekim 2014
- 19
- 6
- 3
- 38
- Konu Sahibi karmakarisik56
-
Sabah 7 akşam 7 bir işte çalış
Yorul. Bi yandan insanları idare et bi yandan kv görüMCE sana attığı iftiralari unutmaya çalış. Herşeyi silip devam etmeye çalış. . yemek yap. Eşinin arkasini topla. Tüm hersey ini eşine ver. O da senin tarafındaki desin hep ama annesinin en ufak lafında gelip sana hesap sorsun. Aklınca iyilikle yapıyor. Sana bagirsin yeri gelince ama karısına laf söyleyen annesine ağzını dahi açmasın.
Ayrı şehirlerdesin ama yine huzursuzsun.
Çalışmaktan bitap düs ama yine kıymetin olmasın. .
Eşimin ailesi hep ev hanımı ve eşim benim çalışarak ne kadar yoruldugumu onun için fedakarlık yaptığımı anlamıyor.
Daha özenli davranmasıni istiyorum bana karşı. Sevgisini belli eder ama hayallerim vardi . 1 buçuk yıldır evliyim ama bir gün bile bana bir sürpriz yapmadi..
Tamam olmazsa olmaz değil ama ben onun her isteğini düşünüyor ve yerine getiriyorum onun aynı özende olmaması beni yıpratti..
Anlatınca anlamıyor. .
Bi çiçek siparişi vermesi için çok büyük kavga etmiş olmamız gerekiyor. Eşim çok monoton sıradan ve düz kafa bir insan.. biliyordum böyle biri olduğunu ama benim için belki arada ufak bi iki şey yapar diye düşünmüştüm. .
Hiç olmadı hiç yapmadi..
Kartım falan hersey eşimde.. onda tüm hesaplar..
Elti lerim var ev hanımı o kadar rahatlar ki.. öğle ye kadar yatıp aksama kadar geziyorlar..
ÖzenmiYorum ama sadece bana hak ettiğim değerin eşim tarafından verilmediğini düşünüyorum. .
Arkadaşlar internet bankacılığı olayına alışmaya çalışın ve birbirinize eft/havale yapın maaşınızdan gerekli miktarı. Herkesin kartı da kendisinde dursun.
Çözümü var mı kiIpleri eline vermissin..seni onemsemiyor..
Esim ev işi yapmıyor demedim ki ben
Yapıyor zaten .
Ben değer görmüyorum diyorum.
Ya herhalde yazı olduğu için yanlış anlaşılma oluyor ......
ücretsiz izini neden düşündün ki.Ben ev hanımı olmak istemem asla.
Sonuçta devlet memuruyum
Ben sadece ücretsiz izin düşünüyordum
2 yil kadar
Sonuçta kolay kolay devlet memuru olunmuyor
Ama ev hanımı istediğin an olursun
Ve ben asla istemiyorum sen istediğini düşün ok bu da sana son cevabim
canım konu şunla bağlantılı. Bir erkek normalde asla iş yapmayı sevmez. Kadın bile sevmez. Kim istemez ki işten gelip yan yatmayı masayı dahi toplayacak halimiz olmuyor bazen.ev hanımı olan tanıdıklarınız da deger gormeyi hakediyor, siz de,
bence bunun kıyası olmaz.
eger istediginiz degeri calısıp calısmamanıza baglarsanız mecburiyetten calısamama vb bir durumunuz oldugunuzda esinizin yapacagı her seyi kabullenmis sayılırsınız,
o yuzden ona surekli bu mesajı vermeyin.
senin kadar ben de yorgunum diyerek ev icindeki tum islerinizde yardımcı olmasını talep edin.
ayrıca borclar yuzunden zorla calısıyorum diyorsunuz fakat eşiniz çalışırken şikayet etse "ondan koca olmaz" diye bir suru yorum gelirdi, hatta siz de oyle dusunurdunuz.
ustelik borc, sizin "ortak" borcunuz...
kart sorununu cozmek icin de ya biriniz borcları odeyecek, digeri de evin faturaları aylık masrafını vs.
ya da banka uzerinden maasınızın belli bir bolumunu borclara yatıracak, diger masrafları da yine ortaklasa yapacaksınız.
boyle birseyin konu olması bile tuhaf geliyor bana.
Ben ev hanımı olmak istemem asla.
Sonuçta devlet memuruyum
Ben sadece ücretsiz izin düşünüyordum
2 yil kadar
Sonuçta kolay kolay devlet memuru olunmuyor
Ama ev hanımı istediğin an olursun
Ve ben asla istemiyorum sen istediğini düşün ok bu da sana son cevabim
benipek cim ben de bikaç örnek vericem ama topa tutulmaktan korkuyorum:))canım konu şunla bağlantılı. Bir erkek normalde asla iş yapmayı sevmez. Kadın bile sevmez. Kim istemez ki işten gelip yan yatmayı masayı dahi toplayacak halimiz olmuyor bazen.
Kadın çalıştığı zaman da vicdanlı erkeklerin bir kısmı yine istemeyerek de olsa yardım ediyor.
Ancak bir kısmı buna inat yine yardım etmiyor.
Ev kadınlarının hepsi dahil değil bu tezimde ama çalışana göre daha nazlı oluyorlar.
Benim erkek iş arkadaşlarımın çalışmayan eşleri var. Onlar hafta sonu evde eşlerine yardım ederken benim eşim yeri geliyor “şimdi sırası mı?” diyor. “eee ne zaman sırası sanki senden sonra 11 e kadar uyuyorum da uyandıktan sonra gezmelere gidiyorum, ne zaman sırası?”
Erkekler de öyle kabul ediyor eşlerini.
Ben doğumun son gününe kadar çalıştım mesela demir yumruk gibi. Benim eşim alıştı sanırım “bu haldeyken her şeyin üstesinden geliyorsa artık her şartta koşulsuz gelir” diye..
Ama çalışmayan kaç kadın tanıyorum ki evlerine temizlikçiler geliyor, nazlar, kaprisler, adamlar pervane..
canım konu şunla bağlantılı. Bir erkek normalde asla iş yapmayı sevmez. Kadın bile sevmez. Kim istemez ki işten gelip yan yatmayı masayı dahi toplayacak halimiz olmuyor bazen.
Kadın çalıştığı zaman da vicdanlı erkeklerin bir kısmı yine istemeyerek de olsa yardım ediyor.
Ancak bir kısmı buna inat yine yardım etmiyor.
Ev kadınlarının hepsi dahil değil bu tezimde ama çalışana göre daha nazlı oluyorlar.
Benim erkek iş arkadaşlarımın çalışmayan eşleri var. Onlar hafta sonu evde eşlerine yardım ederken benim eşim yeri geliyor “şimdi sırası mı?” diyor. “eee ne zaman sırası sanki senden sonra 11 e kadar uyuyorum da uyandıktan sonra gezmelere gidiyorum, ne zaman sırası?”
Erkekler de öyle kabul ediyor eşlerini.
Ben doğumun son gününe kadar çalıştım mesela demir yumruk gibi. Benim eşim alıştı sanırım “bu haldeyken her şeyin üstesinden geliyorsa artık her şartta koşulsuz gelir” diye..
Ama çalışmayan kaç kadın tanıyorum ki evlerine temizlikçiler geliyor, nazlar, kaprisler, adamlar pervane..
Aynen bence de bu böylebenipek cim ben de bikaç örnek vericem ama topa tutulmaktan korkuyorum:))
espiri tabiki.çalışmayan bayanları yermek gibi bir hissiyatımız olamaz.doğru bir tutum değil.
gün gelir biz de çalışmayan oluruz.
benim oğluma bakan bakıcı hamile olduğunu öğrendi 2 gün sonra işi bıraktı.ağzım açık kaldı.eşini görüyorum işten geliyor koştur koştur pazarlarda.
bi de bana bak.ikizlere hamileyim akşam pazara gidicem.elim kolum ne kadar taşırsa artık yüklenip eve gidicem:))
biz eşlerimizi alıştırıyoruz biliyormusun.herşeyi yapar halleder moduna giriyoruz haliyle adamlar da gevşiyor.
alışıyor böyle robot gibi herişe yetişen kadına,saldıkça salıyor.
bizlerde de hata var gibi biraz.
benipek cim ben de bikaç örnek vericem ama topa tutulmaktan korkuyorum:))
espiri tabiki.çalışmayan bayanları yermek gibi bir hissiyatımız olamaz.doğru bir tutum değil.
gün gelir biz de çalışmayan oluruz.
benim oğluma bakan bakıcı hamile olduğunu öğrendi 2 gün sonra işi bıraktı.ağzım açık kaldı.eşini görüyorum işten geliyor koştur koştur pazarlarda.
bi de bana bak.ikizlere hamileyim akşam pazara gidicem.elim kolum ne kadar taşırsa artık yüklenip eve gidicem:))
biz eşlerimizi alıştırıyoruz biliyormusun.herşeyi yapar halleder moduna giriyoruz haliyle adamlar da gevşiyor.
alışıyor böyle robot gibi herişe yetişen kadına,saldıkça salıyor.
bizlerde de hata var gibi biraz.
Aynen bence de bu böyle
Ben kadın almama ya çalışıyorum temizlik için
I izin günü temizlik oluyor evde
Eltim ev hanımı ama haftada bir kadın alıyor
Yoruluyorum diyor.
Şaşkınim ; (
imkanı olan herkes yardımcı olabilir,illa çalışmasına gerek yok.sen de al.Aynen bence de bu böyle
Yoruluyorum diyor.
Şaşkınim ; (
Bence gayet mantıklı ama :)İşte bu moda giren kadınlar da her zaman çalışan kadınlar olmuyor. O yüzden "değer görmenin" çalışıp çalışmamakla ilgili olduğunu ben hiç düşünmüyorum. Çalışan kadınım da o yüzden böyle oluyor demek bana pek mantıklı gelmiyor o yüzden.
Aynen bence de bu böyle
Yoruluyorum diyor.
Şaşkınim ; (
Bence gayet mantıklı ama :)
Ben her işe koştuğum güçlü gözüktügüm için Ah vah etmedim diye belkide Nazlamiyorsa herif beni
ipek senin ne demek istedigini anlıyorum ama bu calısıp calısmamayla alakalı degil bence,
calıstıgın ve becerikli oldugun icin seni cok daha guclu gordugunden fazla nazlamıyor olabilir,
cunku onların bakıs acısıyla sen onun dengisin.
ama benzer bicimde senin uzerinde herhangi bir baskı da kuramaz...
tum ikili iliskilerin ayrıntıları farklı tabi.
benimki de senin ornekler gibi bir gozlem sonucu bir genelleme zaten.
ancak konu sahibinin eşi yardım ediyormus, o konuda sorun yasamıyorlarmıs.
kendisi calıstıgı icin "daha kıymetliyim" diyor ve esi onun bu dusuncesini tasdikler sekilde davranmayınca morali bozuluyor.
konudan anladıgım bu.
canım bak aathenenoctua çok güzel bir tespit yapmış.Aynen bence de bu böyle
Yoruluyorum diyor.
Şaşkınim ; (
Aynen öyle evet evet canımcanım bak aathenenoctua çok güzel bir tespit yapmış.
eşlerimiz bizi denkleri görüyor.
uzun evlilik hayatımda ben de en sonunda bu kanıya vardım.
çalışan bayan olarak hayatımızı organizede daha başarılıyız ,ev ,iş ,yemek,temizlik hepsine yetişiyoruz ya böyle alıştırıyoruz işte.herşeyi halleder yorulmaz tükenmez kadın zannediliyoruz.
hastalandığımda bile sana bişey olmaz iyisin iyisin diyen bir adet kv var bende.
yani onu bile böyle alıştırmışım:))
ama iyi bişey mi hayır kesinlikle.doğru olan yükü paylaşabilmek.
çalıştığım için ekstra hürmet beklemedim asla senin de bunu beklediğini sanmam.
sanırım arada eşin tarafından gönlünün alınmasını istiyorsun o kadar:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?