- 19 Haziran 2016
- 551
- 974
- 103
- Konu Sahibi uckisidenbiri
-
Son 3 aylik seker takibi
Estağfurullah başlangıç bitirmenin yarısı ve kalan diğer yarısı da azim :)
Burada diyet günlüğü var ve hanımlar birbirini motive ediyorlar. Orada manevi destek sağlar size :)
Diyetisyene gitmeseniz de olur yeter ki kensinize verdiginiz sozu tutun.
Böyle kendinizi alistira alistira koladan uzaklaşın.
Tatli suni ise tez aciktiriyor probleminizin nedeni kola bile olabilir.
Kola dislere de çok zararli bunu da neden yapın kendinize. Disleriniz için çok iyi bir şey yapacaksiniz.
Kola yerine limonata yapın için sagliga faydali.
Kola niyetiyle için.
Azmedin ve kendinizi odullendirin koladan uzaklastikca.
Yerine sağlıklı şeyler koyun.
Her şey sizin elinizde.
Evet insan spor yapıp yorulunca emekleri boşa gitsin istemiyor, 200 kalori yakabilmek için 20dkdan fazla eliptikte koşup üstüne zorlayıcı pilates hareketleri yapınca sofraya oturduğumda yok ya ben kola değil maden suyu içeceğim diyebiliyorum.
Konu sahibi bence kendinize bir amaç edinin, bilinç durumunuz gayet yerinde herşeyi biliyorsunuz, tek eksiğiniz bir amaç. Yok mu ilginizi çeken bir şey? Fazla kilonuzun mani olup ama sizin istediğiniz bir şey ?
Ayrıca lütfen kurtulamıyorum bırakamıyorum gb ifadelerle kola bağımlılığınızı sahiplenmeyin. Siz sahiplenmeye devam ettiğiniz sürece kilo vermeniz mümkün değil. Çünkü beyninize olumsuzu kodluyorsunuz
Merhaba hanımlar, az önce bir konu açılmış oraya yorum olarak da girdim ama cevap alamayacağım sanırım o yüzden konu açma gereği duydum.
Kola bağımlılığım var, insülin direncim var ve aşırı yiyorum. Bütün bunların farkında olmama rağmen kendime asla engel olamıyorum, reflüm de var, 1.65 boyunda 74 kiloyum bugün itibariyle küsüratı da var. Geceleri mide sancılarından, yemek borusu rahatsızlığından sırt üstü yatıyorum çok yediğim için. Günde 2.5 litreden aşağı kola içtiğim de çok nadir oluyor. Almayacağım, yemeyeceğim dediğim bir gün normal yediğim bir günden çok çok daha feci bir durumda bitiriyorum günü.
Şeker hastalığı riski var denildiğinde 2 ayda dans ve diyetle 5 kilo verebilmiştim tam anlamıyla dikkat ederek ancak sonra risk kalktı deyince motivasyonumu daha da kaybettim ve eski kiloma geri döndüm. Hareketsiz bir yaşamım var. Asla kola almaya gitmeye gocunmam ama sanki kontrolümü kaybediyorum ve market yolunda buluyorum kendimi. Su içmeye çalışıyorum bunun dışında ama sürekli bir şişkinlik ve kabız durumu söz konusu, daha önce verilen sindirim motilitesi düzenleyiciler ve hatta laksatifler bile işe yaramıyor, bazne bir hafta devam ettiği oluyor. Aşırı yemediğim günlerde şişkinlik ya da ağrı yaşamıyorum yine de. Bunu defalarca doktorlarla paylaştım ama herhangi bir dönüş alamadım yapabileceğim. Duygusal yiyiciyim sanırım, bunu nasıl çözebilirim, kimden yardım alabilirim, devlet hastahanelerinde bununla ilgili hangi bölüme randevu alabilirim yardımcı olabilir misiniz?
Olabilir inanılmaz sinirli oluyorum aç olduğum zamanlarda ayrıca. İnsanlar susadım derken ben kolasadım derdim, şimdi su içeyim bakalım kolasadıkça. Devamını getirebilirim umarım tek isteğim bu. :) Teşekkür ederim çok yazdığınız her şey için. Gruplardan birine de girdim diyet olarak değil ama. :)
Yazan bütün hanımlara teşekkür ederim öncelikle, dün yorumlardan sonra gidip yürüyüş yaptım, günü de kolasız tamamladım. Eve dönerken 1.5 lt sular, çiğ fındık, gün kurusu ve kefir aldım aklıma geldikçe bunlarla bastırabileyim diye.
Sabah da mercimek çorbası içiyorum bundan sonra ne olur ne olmaz bilinmez ama tutabilirim gibi geliyor. Teşekkür ederim tekrar tekrar herkese. :)
Her gün 2.5lt kola mı?
Sen ne yapıyorsun kendine?
Yavaş yavaş intihar ediyorsun resmen..
Asıl kötü ihtimalse öldürmemesi ama süründürmesi..
Tutacaksınız tabiki sağlığımız her şeyden önemli. Daha kola falan yok silin atın o fikri. Ben gerçekten hiç aramam ama itiraf edeyim gazlı bişeyler canım çekiyor bazen. Öyle zamanlarda da size önerim MADEN SUYU gerçekten maden sıyuna alıştım alışalı gazlı içeceği çok nadir içtim. Tadı da güzel geliyor alıştıktan sonra hem de kalorisi yok ve çok sağlıklı daha ne olsun
İnanın bende sevmezdim hatta içemezdim ama sonra dedim içenler insan değil mi onlardan ne farkım varSoda sevmem ama tamam öyle yapacağım söz, çok teşekkür ederim
İnanın bende sevmezdim hatta içemezdim ama sonra dedim içenler insan değil mi onlardan ne farkım varyaparım dedim sonra hatta ilk sodamı tadını beğenmediğim için bitiremedim yarısında kaldım başka bi gün ikincisinde daha çok içmiştim ama yine dibinde kalmıştı öyle öyle derken şuan tadı harika geliyor özellikle sıcakladığınızda içmeyi deneyin insan bazen öyle daralıyor ki sıcaktan, soğuk mazot olsa içecek duruma geliyor tam öyle zamanlarda maden suyunu tek geçerim
Mide sorunlarımız genelde hazır yiyeceklerden kaynaklı ve en büyük etmen sendeki kola bağımlılığı.
Arkadaşlar yazmışlar kolanın zararını alternatifini.
Ben de bir şekilde öğren ekmeğini kendin yap diyorum ekşi mayalı olsun özellikle. Az ekmek yiyorsun ve miden rahat ediyor her anlamda. Kilo da verebiliyorsun (hareketli olduğunda yani). Genelde ev yemeği yemeye çalış lokantada ye veya evde yap. Bir kişilik bile istesen yemek yaparsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?