Kendimi nasıl kontrol altına alabilirim? (Yemek)

Olabilir inanılmaz sinirli oluyorum aç olduğum zamanlarda ayrıca. İnsanlar susadım derken ben kolasadım derdim, şimdi su içeyim bakalım kolasadıkça. Devamını getirebilirim umarım tek isteğim bu. :) Teşekkür ederim çok yazdığınız her şey için. Gruplardan birine de girdim diyet olarak değil ama. :)

Bazen istediğim kıyafetleri giyemiyorum diye üzülüyorum ama zayıfken de giyemiyordum vücudumun orantısızlığından o yüzden çok da bir şey değişmedi. Bazen kendimi aynada görünce çok üzülüyorum. Sonra geçiyor aklımda o hissi tutamıyorum. İşte aradığım motivasyonu nerede bulabileceğimi bilmediğimden çırpınıp duruyorum zaten. Yorumları okumak çok iyi geldi ama çabalayacağım en azından şimdi bir şeyler için. Çok teşekkür ederim.

Kuzenim aynen sizin gibiydi ve en son tartıda 105 kg yu gördü. İbsülin direnci zaten çok zor kilo vermenize sebeb oluyordu. İradesiz ve asla diyet yapamayan bir tip olduğu için direkt mide küçültme ameliyatı oldu. Tüm kilolarından kurtuldu. Ben ondan 3 ay sonra aynı ameliyatı oldum ve sağlıklı kiloma kavuştum ancak ben kortizonlu bir tedavi görüp kilo almıştım o sebeble asla veremiyordum diyetle. Kısaca umarım bu ameliyatı olmak zorunda kalacak kilolara ulaşmadan kilo verebilirsiniz

ben kola diyetine başladım, kola, gazoz gibi asitli ve şekerli içecekleri hayatımdan tamamen çıkartmaya karar verdim. gerçekten çok canım çekiyor bazen buz gibi karşımda içenler de çok oluyor bi yere gittiğimizde ama ben ayran içiyorum :d mutluyum. that sugar diye bi film var onu izlemenizi de tavsiye ederim izlemediyseniz. ben korkuyorum sağlığımı kaybetmekten gerçekten. sizin 2.5 lt olayı zaten efsane, kesinlikle bırakmanız lazım, belirtilerini şimdi görmeseniz de ileride çok ciddi sorunlarla karşılabilirsiniz :\

lisede arkadasim tedavi olmuştu kola bagimliligindan ama devlet mi ozel mi hangi doktor bilmiyorum, sabah kalkıp kola iciyomus gece kalkip kola iciyomus susayinca kola iciyomus okulda da her tenefus kola olurdu elinde, sonra tedaviyle birakti
uzmanla gorusup psikolojik destek alsanız iyi olur inşallah biter tum sikintilariniz

En iyisi colayı maden suyu ile karıştır gittikçe kola oranını azalt belki işe yarar. İnşallah Zero yada Light içiyorsundur yoksa yakında şeker komasına girersin

Sizin probleminiz bana psikolojik gibi geldi ayrica 2 bucuk lt kola icip hemde yemek.nasil yiyosunuz benimde boyum 1.63 65 kiloydum bu ara herseyi tika basa yeme huyum vardi bi baktim 68 olmusim diyet değil ama posriyonlarimi azaltip ara ogunkerde dede yogurt sut ya da meyveyle gecistiriyorum ilk 3 gün tatli krizlerine girdim cok severim problemim tamamen tatliydi zaten daha 4 gün olmasina rağmen 900 gr vermisim ac değilim ama istedigim gibi yiyemedigim icin mutsuzum sagligim icin dikkatli davranip zayiflamam lazim artik sizde en fazla 3 gun zorlanirsiniz önce koladan vazgecin onu bi hayatinizdan cikarin diyete de sonra baslayin bol bol su icin belki susuzluktan bu kadar düşkünsünüz kolaya

Bende de nikotin bağımlılığı var. Bagimliliktan o sinir maalesef :/

Buraya gelismeleri yazın guncelleme yapın. Inşallah azimle basaracaksaniz ben inaniyorum insan isterse yapar.

Asla pes etmeyin.
Pazartesi diyete başlayıp salı günü bozanlar var ya siz o durumlari ödül sayıp diyete devam edin.
Uzun bi süreç ve saglikla kilolarinizi vermeniz muhim olan :)
Başarılar

Yazan bütün hanımlara teşekkür ederim öncelikle, dün yorumlardan sonra gidip yürüyüş yaptım, günü de kolasız tamamladım. Eve dönerken 1.5 lt sular, çiğ fındık, gün kurusu ve kefir aldım aklıma geldikçe bunlarla bastırabileyim diye.
Sabah da mercimek çorbası içiyorum bundan sonra ne olur ne olmaz bilinmez ama tutabilirim gibi geliyor. Teşekkür ederim tekrar tekrar herkese. :)

Tutacaksınız tabiki sağlığımız her şeyden önemli. Daha kola falan yok silin atın o fikri. Ben gerçekten hiç aramam ama itiraf edeyim gazlı bişeyler canım çekiyor bazen. Öyle zamanlarda da size önerim MADEN SUYU gerçekten maden sıyuna alıştım alışalı gazlı içeceği çok nadir içtim. Tadı da güzel geliyor alıştıktan sonra hem de kalorisi yok ve çok sağlıklı daha ne olsun

Soda sevmem ama tamam öyle yapacağım söz, çok teşekkür ederim

Soda sevmem ama tamam öyle yapacağım söz, çok teşekkür ederim
İnanın bende sevmezdim hatta içemezdim ama sonra dedim içenler insan değil mi onlardan ne farkım var yaparım dedim sonra hatta ilk sodamı tadını beğenmediğim için bitiremedim yarısında kaldım başka bi gün ikincisinde daha çok içmiştim ama yine dibinde kalmıştı öyle öyle derken şuan tadı harika geliyor özellikle sıcakladığınızda içmeyi deneyin insan bazen öyle daralıyor ki sıcaktan, soğuk mazot olsa içecek duruma geliyor tam öyle zamanlarda maden suyunu tek geçerim

Mide sorunlarımız genelde hazır yiyeceklerden kaynaklı ve en büyük etmen sendeki kola bağımlılığı.
Arkadaşlar yazmışlar kolanın zararını alternatifini.
Ben de bir şekilde öğren ekmeğini kendin yap diyorum ekşi mayalı olsun özellikle. Az ekmek yiyorsun ve miden rahat ediyor her anlamda. Kilo da verebiliyorsun (hareketli olduğunda yani). Genelde ev yemeği yemeye çalış lokantada ye veya evde yap. Bir kişilik bile istesen yemek yaparsın.

Şişeden içemiyorum da bardakta daha içilebilir öyle yapmamak gerektiğini söylüyorlar ama. Komik gelebilir ama aşırı asitli geliyor bana soda. Bu sefer de soda bağımlısı oldum diye konu açmam inşallah. :)

Ekmek sevmiyorum pek aramam yani. Bende daha çok salatalı pilavların, makarnaların yeri var. Yemek yapmak bizim evde biraz sıkıntı duymazdan gelmem lazım. Böyle diyet yapıyorum dersiniz inadına davranan tipler olur ya onlarla dolu bizim ev. "İçmiyor musun?" "Yemiyor musun? "Bak kalmaz sonra" gibi gibi üç yaşındaymışım gibi kandırma çabaları olur. Onlarla yemek yemeyi tamamen kesmem gerekiyor bu sefer de yüzünü görmüyoruz diye şikayet ediyorlar. Destek olan yok köstek herkes. O yüzden yiyebildiğim en çabuk ve en sağlıklı şeyleri yemeye çalışırım yine. Mutfakta uzun durunca batıyorum da. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…