Kendimi nasıl kontrol altına alabilirim? (Yemek)

kolayı daha az ve zero veya light için sekersiz . spora basla bir süre sonta istahın düzeliyor

Tatlandırıcı var onlarda da normal koladan daha şekerli geliyorlar bana. Tatlarından da pek hoşlanmıyorum. Hiç içmemek daha kolay gibi. Yürüyüşe çıktım dün bakalım sürdürebilirsem en azından 2 günde bir olarak başlasam yine iyi.

Tatlım insülin direncin varsa diğer insanlara göre daha yavaş verirsin. Glifor falan vermedi mi gittiğin doktor

Merhaba
Benim de kola bağımlılılığım vardı..Yerine sade sodayı koydum içine bir dilim limon atarak bir ara onu da çok içiyordum ama zamanla azaldı..Ben o şekilde bıraktım..

Tatlım insülin direncin varsa diğer insanlara göre daha yavaş verirsin. Glifor falan vermedi mi gittiğin doktor

Hayır diyabet riskin var dedi, ne yapmam gerekiyor dediğimde sadece diyet ve yürüyüş dedi ama diyeti bile nasıl yapmam gerektiğini söylemedi ben kendim araştırarak yaptım. Kötü kolestrolüm falan da yüksek. Ama ilaç olarak sadece mide koruyucu yazdılar rahatsızlanıyorum dediğim için başka bir şey söylenmedi de yazılmadı da.

Merhaba
Benim de kola bağımlılılığım vardı..Yerine sade sodayı koydum içine bir dilim limon atarak bir ara onu da çok içiyordum ama zamanla azaldı..Ben o şekilde bıraktım..

Kolayı pc başında otururken yanıma alıp sürekli bittikçe doldurarak içiyorum. Sodayı o şekilde içemeyeceğim için de elim pek gitmiyor ama çok önerdiler deneyeceğim o yüzden.

Yemek isteğin geldiğinde kalorisiz şeyler yesen salatalık domates yoğurt gibi...

Bütün sayfalari okumadım o yuzden yazıldı mi bilmiyorum ama bence sizin sorununuz bakış açınızda. Sürekli olmuyor, yapamıyorum, kilo veremiyorum, kendime hakim olamıyorum derseniz olmaz. Yapacağım demeli ve oncelikle kendinize inanmalısınız, siz kendinize inanmazsanız biz ne yapabiliriz ki?

Ben de vaktinde aniden kilo alıp yıllar içinde veren ve özelikle stresli olduğumda el alışkanlıgı sürekli bir seyler yiyip hic doymayan biri olarak diyeceğim ki kola sadece bi araç. Sen kolayı sağlıklı bir icecekle değiştirebilirsin rahatça çünkü sorun daha çok psikolojik. Daha önceki msjlarinda sütlü kahve içtim demissin ama o da iyi değil ki. Ya elinin altında Her daim şu şişesi bulunacak canın her kola çektiğinde onu iceceksin ya da benim yaptığım gibi yeşil çay içip bir de sürekli kaynar suyu yanına alacaksın ki hep çay elinin altında bulunsun.

Abur cubur icinse tavsiyem domates, salatalık, biber ve varsa havuç. Evet, aynen bunlar. Hiç dogramadan sadece yıkayıp köy bi tabağa önünde hazır dursun.

Ben şunu öğrendim bu sağlıklı alternatifler hep elinin altında olmalı yoksa mutfağa gidince sağlıksız şeylere yönelmek daha kolay oluyor.

Son diyeceğim şey ise ALMA. Olmayan bir seyi yiyip icemezsin. Markete girdiğinde hizlica çık ve nefsine sadece alışveriş sürecinde hakim ol. 10 dk kendini tutabilirsen eğer tamam o günü kola veya abur cubur olmadan gecirirsin.

Yapamam deme sakın, önce bir dene. Bu sabır isteyen, emek isteyen bir süreç ancak karşılığını da bol bol alıyorsun. Küçük adımlarla hayatında büyük degisiklikler yapabileceğine inan.

Son dedim ama bitmiyor çünkü kendim de yaşadığım için biliyorum mutlaka spor yap. Yürüyüş yap sonra youtube da yoga vodeosu ac, karın videosu ac. Çünkü biliyorsun ki insülin direncine karşı en iyi çözüm spor yapmaktır

Aile evinde misin

Motive olacak şeyi bulamıyorum diyerek açmıştım konuyu başında zaten. Yapamıyorumdan ziyade duygusal olarak kontrol edemiyorum kendimi. Çünkü aşırı stresli bir insanım günlük hayatta kimsenin önemsemeyeceği şey bile bende çarpıntılara neden oluyor. Bu sefer de yemeklere saldırıyorum. Sonra pişman olsam dahi.

Abur cubura ulaşmanın kolay olması konusunda da çok haklısınız. Almamayı başarabilirim ama ben almayacağım deyince inadına eve alındığında içmemeyi başarmak çok zorluyor. Kendi evim olduğunda bunu daha iyi yönetebilirim gibi düşünüyorum. En azından almam ya da yapmam zararlı şeyler. Annem de şeker hastası ama bayılır hamur işi yiyeyim, pirinç pilavı yiyeyim, bütün dolmaları pirinçli yapayım gibi şeylere. Yapma deyince de öleyim ben o zaman der. :)

Yürüyüşü sürdürebilirsem güzel olur. Randevu da aldım, hiçbir şey olmazsa şu mide koruyucuyu tekrar versinler. Ne yersem yiyeyim ağrı çekiyorum artık çünkü. Çok teşekkür ederim.

Yemek isteğin geldiğinde kalorisiz şeyler yesen salatalık domates yoğurt gibi...

Bazı zamanlar hariç aç bir insan değilim, o zaman da aç olmamama rağmen içeri tıkıyorum yemekleri. Açlıktan ziyade şekerli şeyler yemek istiyorum sanırım. Kefir falan aldım sağlıklı şeyleri de severim tat olarak ama işte önceliği yanlış yapıyorum sanırım. :))

Bu diyeti maden suyu ile denemeyi düşündünüz mü? Tabiki sade maden suyu (Beypazarı).

şuan s
eninle birebir aynı durumdayım ve yapacak hiçbir şeyim yok kendime verdiğim hiçbir sözü tutamıyorum ve her günü mutlaka bir çikoloata (ki en iyi ihtimalle 1) bitirmiş oluyorum her gece kendimle küs uyuyorum sabah yine aynı döngü...

Bu diyeti maden suyu ile denemeyi düşündünüz mü? Tabiki sade maden suyu (Beypazarı).

Suyla bile yapamadım ki başlayayım bugün dedim o gün diğer günlerden beş kat daha fazla yedim.
Önce arındırmak lazım vücudu ilk üç gün özellikle çok fazla belirti oluyor diyorlar, baş ağrısı vesaire gibi. Şekeri almadığım süre zarfındaki ilk 1 hafta pestil gibi dolanmıştım evde. O yüzden ileri bir tarihe attım ama sadece soda da çok zararlı olur gibi geliyor. Asitli sonuç olarak soda da. Kolayla kıyaslanamasa da.

Çevrenizdeki bir yakınınızdan yardım isteyin. Evinizin kapısı kilitli kalsın anahtarı size vermesinler. Sizi kola almaya yollamasınlar. Önden kontrat yapıp imzalayın. Yani böyle bir yolu da deneyebilirsiniz. Zorla yani.

önce psikologtan randevu almalısın bence..yeme bozukluğunun altında yatan travmayı bulması için.

Doğal maden suyu zararlı değil ki.

Kola dışındaki bütün abur cuburlara karşı irademi koruyabiliyorum o konuda bir problemim yok. İşte önerilen çoğu yöntemi yenedim sanırım dedikleri gibi yapamayacağız diye çok şartlıyoruz kendimizi. Bir de şekerin biliyorsunuz ki depresif yapma özelliği var insanı. Bıraktığım dönemde sebepsizce erken uyanıyordum, daha netti düşüncelerim bunları bilmeme rağmen dönemiyorum şimdi, biraz sabretsem geçecek halbuki şu kara bulutlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…