Kendimi nasıl kontrol altına alabilirim? (Yemek)

mide koruyucu reçeteli ilaç değil. Gidip eczaneden alabilirsin. Söyle eczacıya reflüm midede şu sorunum var diye o verir. Öyle yan etkileri vs de yok.
Canan karatayın işe yaramasının sebebi de 6 öğün olmaması zaten. Doğala daha yakın olması. Doğada hiçbir canlı 3-4 saat arayla yemek yemez. Vücudumuz buna programlı aslında. Hormonal dengemiz acıkma mekanizmamız var. Bunlara izin vermek gerekiyor.
Ben diyet yapmadım diyen kadınlar nadirdir burada. O yüzden çoğunluğumuz biliyoruz ki o fazla öğünlerde acıkmadan yemek yemek zorunda kalıyorduk. Bu şekilde de direnç kırılmaz.

Ay bana 6 ogun yemek cok geliyo: ( acikmadan yemekten ziyade.. vakit ayir otur ye.. cok is.. yoruluyorum yemek yerken. Bana desinler 2 ogun ye adam gibi ye..

Ben lisede deli gibi kola içerdim sizin gibi günde 2.5 litreden aşağı içmezdim bu alışkanlığım üniversite yıllarında da devam etti metibalizmam hızlı çalıştığı için kilo olmadı ama reflüye sebep oldu şu anda baharatlı yağlı hiçbir şey yiyemiyorum gece boyunca uyutmuyor beni bunun sebebi de kesinlikle zamanında fazlaca kola tuketmekti, tuzu şekeri deli gibi kullanırdım. Bir şeyi azar azar bırakmak yapımda yoktur ya hep ya hiç politikasıyla yaşarım, o yüzden bir gün net karar verdim ve şekeri tamamen kesip tuzu da yok denecek kadar az bir seviyeye indirdim. Bu düzeni bir hafta boyunca oturtmak için çabala zaten bir hafta sonunda canın çekse de o bir hafta yaptığın fedakarlık devamını da getiriyor. Şimdilerde canım soğuk bir şeyler istediğinde şu içiyorum, şekerli bir sey istediğinde meyve yiyiyorum bir şekilde o isteklerimi baskılıyorum, her şey senin elinde ve sağlık cidden gitti mi geri gelmeyecek en büyük nimet pişmanlık yaşayıp bu zamanlarına dönmek isteyeceksin ama tren çoktan gitmiş olacak.

Ay bana 6 ogun yemek cok geliyo: ( acikmadan yemekten ziyade.. vakit ayir otur ye.. cok is.. yoruluyorum yemek yerken. Bana desinler 2 ogun ye adam gibi ye..
Valla bana da.. iş yerinde kıçımı kaşıcak vaktim olmuyo çoğu zaman en az 3 kere yemek öğünü denk geliyo. Ne ara yiyeyim yani ben onu

En güzeli normal yemek. Yediklerimiz sağlıklı olsun yeter.

İlk kez doktora gittiğimde bana da şu an ölüsün bu sonuçlara göre demişlerdi. Vitamin fakiriyim tam anlamıyla. Bir de vücudum vitaminleri tutamıyormuş sanırım. Demir zaten hak getire şiddetli regl olduğum için, iğnelerle aldığımı bile fazlasıyla kaybediyorum hep. Ama demir iğnesi dışında şuyun şuyun var denip de ilaç yazılmadı bana hiç. Turp gibisin dediler yani genel olarak. Ben kendi kendime baktım tahlil sonuçlarıma mesela risk kalktı demişti 2 ay sonra diyabet için. Ama ilk çıktığından daha yüksekti şeker 2 ay sonra gittiğimde ve bununla ilgili hiçbir şey söylenmedi. Bilmiyorum anlayamıyorum. Biraz da hastalığı cool gören aptal bir tarafım var. Keyfim kaçıyor hiçbir şeyim olmadığını söylediklerinde. Çünkü ben öyle hissetmiyorum yani. Bakalım bu kez ne olacak 3 aylık şeker tahlili istiyorum deyin dediler. Öyle diyeceğim ben de. Çevrede, dünyada olup biten her şeyden çok etkileniyorum. Zaten depresif ve duygusal bir insanım tuzu biberi de hiç eksik etmiyorum üstümden ama. Bakalım neler olacak. Teşekkür ederim. :)

Bundan önce yazdım belki denk gelmişsinizdir, kulak ağrım ve boğazımda rahatsızlık var diye kbb'ye gittiğimde adam bana mide koruyucu yazdı. Kbb'nin öyle bir şey yaptığını bile bilmiyordum. İlacı biraz araştırınca bana önceki verdiklerinden farklıydı çoğu yerde yasaklanmış. Nexium kullanıyordum, o epey iyi geliyordu reçetesiz yazılıp yazılmadığını bilmiyorum zaten aynı mesafede eczaneyle yazdırmak zor gelmez o yüzden.

Ama işte son zamanlarda çıkan bütün diyetisyenler bu konuda sallıyorlar mesela Karatay'a geçenlerde bildiğiniz nefret kusan yeni bir diyetisyen vardı 3 günlük kabak detoksu falan paylaşan. Sonra başka bir doktor dinledim insülin direnciyle ilgili o da aynı şekilde ekmek yememek gerektiğini savunuyordu. Çünkü ne olursa olsun ekmeğin içinde şeker var. Tam buğdaylarda çok daha fazla deniyor hatta. Öteki kadın da yorumlarda "bir tane ekmekten bir şey olmaz dimi ya" falan diye insanlara kendini kanıtlamaya, söylediğini doğrulatmaya çalışıyordu ne bileyim yani. Biraz da bu yüzden gitmek istemiyorum. Para verip internette dolaşan bir diyet listesiyle eve dönmek istemediğim için. O 2 öğünde bile acıkmıyordum ben. Yine öyle yapacağım 3 öğünle başlayıp 2'ye düşürürüm ya da 2 öğün 1 ara şeklinde. Öyle çok daha iyi hissediyordum kendimi.

Şu an pipetle su içiyorum boğazımın yanmasını rahatsızlık hissini anlatamam size. Kesinlikle çok zarar veriyor. Benim gibi bir arkadaşım da var üstelik buna rağmen görüp de kesemiyorum. Midesinden ameliyat oldu ayran bile içmesi yasak. Sadece su içebiliyor. Ve ölene kadar böyle yaşamak zorunda acillere taşınmak istemiyorsa. Akıllanıyor muyum peki? Asla...
Hanımlar çok yardımcı oldular, sürdürmek istiyorum bu kez bunu. Hedefim, hayalim, içine girmek istediğim bir elbise vesaire olmadığı için motivasyon konusunda çok fakirim. Sadece sağlıklı yaşayabilmek, en azından şu rahatsızlıkları çekmemek adına yapmam gerekiyor. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Zaten kahvaltı öğle ve akşam yemeği var karatayda. Akşamı mümkün olduğunca hafif, kahvaltıyı da sağlam tutmak gerekiyor. 2ye düşürmen için bi sebep yok ki. Öğlen çorba yoğurt yap bitsin gitsin :))
Hatta öğlen bi lahmacun ye :)

Çok ilginç ! Bir hastaneden yada doktordan sonuç alamadiysan sürekli farklı yerlere git .değerlendirme aynıysa yapacak birşey yok .gerçi ben hicbir zaman hiçbir konuda yapacak bir şeyin olmadığına inanmam .vücudun vitaminleri tutamiyorsa da sağlıklı beslenmekten ve takviye almaktan vazgeçme .senin sorunun sağlıksız beslenme ve kola .

Sevgilin var mı ? Yoksa bi tane edin :) güzel görünmek için otomatik olarak sağlıklı beslenmeye ve koladan uzak durmaya başlarsın .

Kendime sevebileceğim bir çorba bulmam gerek öncelikle. Favorim mercimek ama o da reflümü azdırıyor. Ne yapabilirim. Çorbalara bayılırım çünkü. Lahmacun pek benlik bir şey değil ya ama dışarıda belki tercih ederim fast food yerine. :)

Nişanlıyım ama bu konuda güzel görünmüyorsun şöylesin böylesin gibi yorumları olmadığı için pek etkili değil. Sağlığımdan endişeleniyor sadece ama ona da ben sinirlenince susuyor doğal olarak.

Hastahanenin bütün dahiliye doktorlarını gezdim belki de araştırma hastahanesine falan gitmem gerek Anadolu Yakası'nda yaşıyorum yakınlarda var mı yok mu bilmiyorum, biraz girişkenlik problemim var benimle gelecek birileri olsa sorun etmem ama panikliyorum bilmediğim bir yere gideceğim zamanlarda. Randevu aldım şimdi yeniden, sonra bakacağım yine bir şey çıkmazsa başka hastahanelere.

Kime gideceğim konusunda bir fikrim yok bu konuda. Devlet hastahanelerinden randevu alabilir miyim? Özel mi olması gerekiyor?
Yeme bozuklukları psikiyatrinin konusudur. Özel olursa tabiki daha iyi hizmet alırsınız. Psikologlar psikoterapi yapar diyetisyen program hazırlar bir ekip çalışması bu. Maddi olarak zorlanırsaniz devlet hastanelerindeki psikiyatri polikliniklerine gidin onlar sizi psikologa ve diyetisyene yönlendirsin. Biraz internetten araştırma yapın bir doçentin falan poliklinik gününe randevu alın. MHRS den alabilirsiniz

Nişanlın da var ama bu konuda etkisiz eleman mı :) neyse sen zaten önce kendin için yapmalısın söylediklerimi.

Diş çektirmek çok zormuş .şu yaşa geldim bi tane çektirmedim ama kırık bir dişim var çok korkuyorum discid3n .son hamileliğimde kırıldı cürüDu ,diş bakimimi asla aksatmama ma rağmen .vitamin eksikliği nelere kadir görüyorsun .şimdi o diş nasıl çekilecek :/ şimdi yoksa bile çok yakında kola yüzünden dişlerin dökülmeye başlayacak .bunu düşün de burdan urkmeye başla :) bak yine hatırladım ,nasıl gidicem ben dişçiye :/

Benim de gömülü 20'likler var. Çektirmem lazım. Ağzım küçük de biraz. Komple implant yaptırmaya az kaldı.
Dişçi korkum yok pek ama o uyuşturucu iğnenin tadı ve ağıza koydukları boru midemi bulandırıyor. Damağımdan diş çektirmiştim daha önce. Dudağımda hâlâ yamukluk var mesela o yüzden. Her şeyin bilincinde olup da harekete geçirememek beni çok çok daha fazla yoruyor.

Yok zaten başkası için yapılan şeyler asla sürdürülebilir olmuyor ki. Yaparsam kendime tabii ki. Geçmiş olsun size de çok, geciktirdikçe daha zor oluyor böyle şeyler.

Kime gideceğim konusunda bir fikrim yok bu konuda. Devlet hastahanelerinden randevu alabilir miyim? Özel mi olması gerekiyor?
İyi bir psikiyatrist bulmanız şart. Çünkü sizin sorunumuza butuncul olarak yaklaşılması lazim. İşini seven sizi başından savmiycak bir hekim araştırın. Devlet hastanelerinde yoğunluk fazla olduğu için sizinle yeterince ilgilenmeye ek bir hekime gitmeyin. En başta motivasyonunuzu kırar. İnternette hekimin adını yazında yorumlar falan oluyor. Size zaman ayıracak akademik kariyer yapmış birini bulun.

Öğrenciyim ama bütçe ayıramam çok fazla bunun için. Bakacağım yine de, teşekkür ederim. Zaten yönlendirmiyorlar bildiğim kadarıyla devlette.

Teşekkür ederim
Ay nerden ne söylesem bilemedim ,dişçi fobin de yokmuş
Kanser korkun vardır belki :/

Teşekkür ederim
Ay nerden ne söylesem bilemedim ,dişçi fobin de yokmuş
Kanser korkun vardır belki :/

Ya taşlanmak istemiyorum ama böyle şeyleri pek umursamıyorum dedim ya havalı buluyorum hatta diye. O tahlillerde bir şey çıkmayınca kendimi sınavdan kalmış gibi hissederdim hep. Kendim için yapacağım, hastalığı şuyu buyu motivasyon olarak alınca devamı asla gelmiyor. Kendim için başarmak zorundayım. Bu kadar olumsuz bir insan olmamın en büyük sebebi de şeker çünkü. Biliyorum yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…