Kendimi nasıl kontrol altına alabilirim? (Yemek)

Ben anlıyorum sizi çünkü ben de stres olunca sürekli yiyecek içecek bir sey arıyorum ve o an ne yediğini bile anlamadan yediğim oluyor, yemek değil aslında bu tıkınmak yani. O yüzden sağlıksız besinler yerine sağlıklı alternatifleri hep hazır bulundurun ki yemek istediğiniz anda önünüzde olduğu için onları yiyin. Ben hep sıcak su bulunduruyorum masamda mesela nasıl siz şişeden bardağa kola koyup içiyorsaniz ben de içinde yeşil cay olan bardagima sıcak su koyup içiyorum tekrar tekrar cay. Bi de yaseminli yeşil çayı çok severim üstelik stresli olduğum zamanlarda beni sakinleştiriyor da. Ayrıca malesef madensuyunu ben de hic sevemedim ama bitki çayları favorim.

Ailenize gelince, siz onlara hic aldırmadan kendi yemeğinizi yapın. Laf ederlerse de size ne diyin zaten bir6süre sonra sizin ne kadar kararlı olduğunuzu görünce onlar da rahatsız etmeyi bırakırlar.

Ve bence aileniz sizi kıskanıyor da olabilir. Yani onlar sağlıksız beslenirken sizin kendinize bakmanız onları rahatsız hissettiriyordur , o yuzden sizi asagi çekmelerine izin vermeyin

önce psikologtan randevu almalısın bence..yeme bozukluğunun altında yatan travmayı bulması için.

Devlette randevu alabilir miyim? Özel mi olması gerekiyor, bu konuda pek bir bilgim yok. Bir keresinde anksiyetem için gitmek istedim felaket duruma gelmişti. Ama konuşamayacağımı bildiğim için bir yere yazdım her şeyi. Onu veririm diye düşündüm. Aşırı utangaç biriyim çünkü, girişken değilimdir hiç. Yazı dilimin aksine. Sonra yazınca randevuyu iptal ettim rahatladım gibi düşünerek.

Psikoloji okuyan iki arkadaşım var, birine şey demiştim. Mesela diyet yapıyorum diye birine söylediğim an onu gerçekleştirmiş gibi hissediyorum ve bırakıyorum. Onun anladığı çevre baskısından dolayı sürdürememiş olmamdı. Gitmek istiyorum ama anneme anlattım mesela yeme, yapma demekten başka bir şey demiyor. Randevu alsam mı diyorum destek olsun en azından, ne gerek var diyor, ne bileyim.

1 hafta yemeyince unutuyorum bende 2 sene önce diyetisyenle 10 kilo verdim ama artık iradem zayıfladı dayanamıyorum hemen bırakıyorum kendimi duvar kağıdımı yemek yeme diye yapsam da değişmiyor şu aralar 4-5 gündür kiraz sapı çayı kaynatıp aç karnıma içiyorum

Çevreyi takmamayı başarabilen bir insan değilim, erkek arkadaşımla tanışmadan öncesine kıyasla çok çok daha umursamazım ama yine de tamamen silemiyorum. O da benim aksime aşırı gamsızdır mesela. Kendi yemeğimi yapıyordum, anneme de hazırlıyordum kahvaltı mesela, yalnızdık o dönem evde. Sonrasında benim canım bir şey yemek istemediği için ben ona da bir şey yapana kadar aç bekliyordu. Bu beni çok düşürüyor. Yine aynı şey olsun istemiyorum çok tuhaf şeyler yaşanıyor. Normalde herkes kendi yemeğini yer. Ben hazırlamaya başlayınca ona döner gözler.
Abilerim geldiğinde sofralar döşenir, biz başbaşayken hiç görmedim mesela öyle şeyler. Sorun da değil gerçi.

Bitki çayını tek başına içemem ama dukan bira diye bir şey var belki biliyorsunuzdur onu içebiliyorum soda bitki çayı ve limon olarak. Ondan yapacağım hiç olmazsa. Çok teşekkür ederim, emek verip yazdığınız için.

Psikolog yardımcı olabilir, yemek yiyerek aşmaya çalışıyor olabilirsiniz bazı sorunlarınızı, farkında olmadan. Bence kesinlikle yardım alın.

Bildiğim şiddetli bir travmam yok 6 yıl önce babamı kaybetmem dışında ama onu da aştığımı düşünüyorum. Ölümün bilincindeyim çünkü. Belki de dediğiniz gibidir. Gitmek istiyorum zaten. Teşekkür ederim.

Siz de başlayın o zaman benimle. Olmaz mı? Diyet değil, diyet deyince nefret geliyor bana. Sadece abur cuburları sağlıklı şeylerle değiştirmek olsun. Duvar kağıdı vesaire gibi şeyler bende de pek etki etmiyor.

sorununu farkında olman güzel lakin iş sende biter ,doktorluk durum değil irade zayıflığı sade ,bir içtiğin sulara kabuk tarçın at ve sabahları güne ceviz suyu ile başla , canının çektiği şeyleri eve sokmamayı öğren atıştırmalıkların hep sağlıklı olsun, eşim kolayı her aksam içerdi bende o kültür yok anca ayda yılda bir piknik yada fasfood ödülünde yerim içerim,kavga dövüş bıraktırdım ,hatta yasım 33 ve 58 kg olmama rağmen 54 inmeye çalışıyorum istemekle alakalı bunlar ,çok boş kalıp aklın hep yiceklerde ise boş kalma çalış oku gez dolaş ,tatlı krizini sütle çöz sütlü hafif tatlılar ve esmer şekere yönel sonrasında şekeri bırak ,

ozman hiç içme kafein olduu çinde bagımlılık artıyo .

Zamanla olayı bende pek işlemiyor, önce azaltıp sonra yine çoğalıyorlar. Aniden kestim o yüzden. Bakalım sürdürebilecek miyim bu kez. Şimdilik baş ağrısı dışında bir problemim yok. Bir de boğazımda yanma var ama onun sebebi belli mercimek ve reflü. Acilen gidip mide koruyucu almam lazım. ):

Cola bagimlilik yapiyo yedigimiz onca sacma sapan yiyeceklerde dahil..lisede bizde arkadasla 2,5 lt cola icerdik her gun. Yaklasik 10 yil once karmin kullandiklarini gorunce bi kerede biraktim. Kilo sorunum yoktu ama ne kadar igrenc birsey vucudumuzu zehirliyoruz resmen. Vazgecirmeye calus kendini spor salonuna yazil vs. Cevaplar basit ama yapmak gerekiyo

Okumadığım makale, izlemediğim belgesel kalmadı. Malzemem olsa evde yaparım o derece biliyorum ama ama ama işte bu amalar bitiriyor beni. Şimdilik iyi gidiyorum kilo verme odaklı gitmemeye karar verdim. İlk hedefim midemi rahatlatmak çünkü cidden dayanılmaz boyutlarda artık. Bakalım nasıl gidecek, ara sıra yazarım buraya belki. :)

Burda diyet gunlukleri filan var motivede oluyosun yazdikca...

Canan karatayı pek sevmem. 2 doğru 3yanlış şey söylüyor sağlık anlamında ama şeker hastaları için oluşturduğu beslenme programı çok iyi. İnsülin direncinde de işe yarıyor. Onun kitaplarını edinip anlattığı gibi bir diyet düzenleyin kendinize. Burada dediğim diyet yabancı dil kullanımındaki gibi bizimki gibi kısa vadeli kilo problemi için yapılan değil. Hayatındaki beslenme o şekilde olmalı artık ölene kadar.
Kola bağımlılığı için sana çok yüklenemem lise hayatım o şekilde geçti. Kasa kasa alırdık ki eve brn gece kola bitince sinir krizine girmeyeyim. Kendim baya azalttım. Hatta hiç içmediğim dönemlerde oldu. Şimdi günde 1 bardak falan içersem içiyorum. Azaltmam da nasıl oldu. Başka içecek şeyler buldum kendime. Soda içtim su içtim. Suyu sevmem salatalık nane koydum içine vs. Vücudunun su ihtiyacını koladan karşılamayı bırakınca, kola içme isteğin çok azalıyor. Aklına gelmeyene kadar bu şekilde içmemeye devam etmelisin. Çok aklımda kola var. 2 gündür içmiyorum zaten bir bardak içeyim dediğin an bitiyo herşey.
Yemek siparişi verirken ne alırsınız içecek olarak dediklerinde soda diyosan düşünmeden olmuşsundur. Arada değişiklik vs diye bir bardak iç bişey olmaz artık.
Dün adama ben su alayım dedim içimden gelerek ve kola içmeyeyim ya vs diye düşünmeden. Kendimle gurur duydum yemin ederim :)

Sevmeyen insan çok diye belirtmedim o 5 kiloyu verdiğim dönemde Karatay diyeti yapıyordum 2 öğün kesin ama ben bir de ara öğün eklemiştim kendime uyarlayıp. Yemek siparişi verdiğimde kola söylemem, kolayı ayrıca gidip marketten alırım 2.5luk

6 öğünlü beslenme programlarıyla olmuyor, aklımın sürekli yemek düşünmemesi gerek bunun da farkındayım. Endişeleniyorum ne yiyeceğim, ne yemem lazım sürekli böyle düşünmekten tükeniyordum bunu da denedim. 1.5 gündür içmiyorum. Devam edeceğim buna. Öğleden sonra sağlık ocağına gidip bi mide koruyucu yazdırmam şart oldu ama dünden beri boğazımda yanma var. Randevuyu da 2 hafta sonraya anca verdi. En azından doktora gidene kadar tutmak ilk hedefim şimdilik. Teşekkür ederim. :)

On yıl önce senin gibi hergün aşırı kola tüketimim vardı . Hamilelikle birlikte kestim ,sonrasında çok çok azalttım .en son tatilde ictim bir hafta önce (hava aşırı sıcaktı ,kola da buz gibiydi )

Benim de bir aydır aşırı yeme problemim var . Doktorumla paylaştım ,bir takım testler istedi ,sonucu görünce gözleri yuvalarından firlayacakti :) sen naptın kendine böyle ,nasıl hayatta kalabiliyoryorsun ,dedi :)
Bugün itibariyle bir çuval ilaca başladım .depolarım dolduğu vakit zayıflamaya başlayacağımı ve aşırı yeme isteğimin kaybolacagini söylüyor .mantıklı :) çünkü vücut şuan kafayı yemiş durumda .depolar boş olduğu için mideye inen her lokmaya saldırıyor ve aç kalicam korkusuyla yağ olarak depoluyor :) halbuki o minnak depolar dolu olsaydı bu kadar aç gözlü olup garantici davranır miydi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…