Kendimi Sürekli Yük Gibi Hissediyorum

Bu şekilde nasil bir ekibin lideri olunuyor. 🤷 Ozur dilemesenizde işi bilmeyen birini ekip lideri yaptiklarinda kimse saygi duymaz zaten. 🙄
Buna inanmıyorum, tabii kısmen.Bu durum tamamen çalıştığınız kişilere bağlı ve tabii ki sizin tutumunuza.. İş zamanla öğrenilir yeter ki istekli, hevesli olunsun, işe zamanla hakim oldukça, birşeyler kattıkça ve beraberinde davranış tarzınızla zamanla gerek iş yaptirabilen ve sevilen bir ekip lideri olabilirsiniz. Başta sizin dediginiz gibi olabilir, zaman alabilir ama gittikçe gelişir, benim dediğim de ilk etapta sizin düşüncenize paralel bir görüş olmakla birlikte bir süre sonra gelişebileceği yönünde ayrılıyor. Bunu 27 yıllık çalışma hayatımda/ büyük bir kurumun birçok farklı şehrinde ve farklı departmanlarında yaşayarak deneyimledim.

evet siz deyince hatırladım maalesef bir çok var ,
çocukken ailemden duygusal olarak inanılmaz koptum ve sonrasında da hep kopuk bir hayat yaşadım.
üniversite döneminde babamla tekrar duygusal bağa geri döndüm ama annemle hiç dönüş olmadi
2 hafta sonra 31 e gireceğim sanırım bundan sonra hiç olmaz.
Anneniz ile ilişkiniz neden koptu?Kardeşiniz,ablanız,abiniz var mı?
Bir de ben şunu keşfettim.Annem de benim gibiydi.Almayı sevmezdi.Vericiydi.Git gide yaşlandıkça ona benziyorum.

es konusunda darısı başıma diyorum , evlilik çok derdim değil ama beni destekleyen biriyle hayat paylaşmak hoş bir deneyim olurdu.
ben maalesef iliskilerimi hiç bu aşamaya getiremedim.
aslında özel hayatimda bahsettiğiniz olayı astım ben yani öyle sanıyorum ama siz ısmarlama olayı diyince şimdi sanki emin olamadım :KK53:
yakin arkadaşlarımla kesinlikle böyle değilim
ama kendini her güzel şeye layık gören almaya tamamen açan muhteşem kadınlar var (biz de en az onlar kadar muhtesemiz sadece yollarımız farklı) ben birazda onlar gibi olmak , o alanı deneyimlemek istiyorum ❤️
Evet ya ben de en iyisi benim olsun, en iyisine layığım diyen kadınlardan olmayı çok isterdim de işte hep bir aman ne gerek var, ne yapacağım, yapamam ki modunda takılıyorum da işte...

aile yetiştiriliş tarzından olabilir mi ? benim annem sürekli bizi gözüyle hizaya sokardı ,misafirlikte asla ayağa kalkamazdık , ikramlardan tadamazdık dökeriz de ev sahibine ayıp olur diye. Çay verseler içemezdik yine dökülür de mahcup olur diye. Şimdi ben de öyleyim ,kimseden yardım istemem yük olacağım rahatsızlık verdiğimi ,yorduğunu düşünürüm ,fazla ince düşünürüm ama bi zaman sonra saygı görmüyorsun. bazen bencil olmayı bilmeli insan .. yapım bu çok değiştirmek istiyorum bi türlü beceremedim umarım siz yaparsınız

aile yetiştiriliş tarzından olabilir mi ? benim annem sürekli bizi gözüyle hizaya sokardı ,misafirlikte asla ayağa kalkamazdık , ikramlardan tadamazdık dökeriz de ev sahibine ayıp olur diye. Çay verseler içemezdik yine dökülür de mahcup olur diye. Şimdi ben de öyleyim ,kimseden yardım istemem yük olacağım rahatsızlık verdiğimi ,yorduğunu düşünürüm ,fazla ince düşünürüm ama bi zaman sonra saygı görmüyorsun. bazen bencil olmayı bilmeli insan .. yapım bu çok değiştirmek istiyorum bi türlü beceremedim umarım siz yaparsınız
Ben de benzerlerini yaşadım.Kardeşim öyle değil,o alıcı.Rahatsız olmaz.O usluydu ona yapma,etme demezlerdi.Sakindi.Ben öyle değildim.Bu yorumları okuyunca bir aydınlanma yaşadım.

Anneniz ile ilişkiniz neden koptu?Kardeşiniz,ablanız,abiniz var mı?
Bir de ben şunu keşfettim.Annem de benim gibiydi.Almayı sevmezdi.Vericiydi.Git gide yaşlandıkça ona benziyorum.
hiç oluşmamış sanırım
yani annem 4 yaşındayken bile onunla vakit geçirmek istemediğimi soyler .
annem hiçbir zaman anne olması gereken biri değildi bence

bir erkek kardeşim var ,
benimde annem çok vericidir bu arada ve istediği halde alamaz çoğu ilişkisinde ama aldığı ilişkileri de var .
ben de bazı konularda ona benziyorum ve bu hiç hoşuma gitmiyor

emin olamıyorum annem bana takintiliymis küçükken
yani biri bana dokunsa bile kalkip terk ediyormuş orayı vs inanılmaz korumacıymis en en yakınlarına bile.
ama biraz büyüyüp ilkokula geçtikçe birilerinden bir şey istediğimi anımsıyorum hatta o dönem aile dışından çok fazla şey isterdim ilkokul bir de filan.
ailemin yanında da onlardan bağımsızda .
bence bu bende sonradan gelişen bir olay oldu

Sizin haliniz aslında normal. Kibar, nazik birisiniz. Ama bizim toplumuzda edepsizlik yapan, dişini gösteren, yüzsüzlük yapan ciddiye alınıyor, önemseniyor. Daha çıkarcı davranmaya çalışın.

Bu kusura bakma, özür dilerim gibi cümleler yerine,
"Benim aklımda böyle kalmış emin olamadım, sende bir kontrol etsene"
"Gözümden kaçmış, dikkat etmemişim"
"Sen halletiysen bana gönder"
"Demek bu böyle olacak, ben tekrar gözden geçireyim"

Üniversiteye kadar bende böyle kibar nazik biriydim. Üniversite ortamım tam kurtlar sofrası gibiydi. Böyle karakterime nolduysa, bir çirkef, bir edepsiz güncellemesi aldım. Yeri geldiğinde edepsizlik yapmak çok fark ediyor, her ortamda. Hak ediyor bazı insanlar. Siz şimdi işyerinde kibarlıkta değil demeniz gerektiği gibi tşk ediyorsunuz, eksiğiniz varsa belli ediyorsunuz ki kendinizi geliştirebilesiniz ama insanlar bunu anlamıyor, bunu zayıflık olarak görüyorlar. Bu her ortamda böyle, eğitim seviyesi, maddiyat bir değişken değil. Toplumumuzun düşünce yapısı çok yanlış maalesef.

Ek olarak aile ve arkadaşlık gibi ilişkilerinizde hep veren taraf olursanız olmaz. Karşılık bekleyin. Gerekirse sözlü olarak beklentinizi iletin. Önceliğiniz kendiniz olmalı hayatta.
yorumuza bayıldım :KK53:

arkadaşlık ilişkilerinde sanki dengeyi kurdum gibi hissediyorum.
ama böyle her seyin en iyisine layık olduğundan emin kendini tamamen almaya açan kadınlar var ya onlardan hiç olamadım ,
deneyimlemeyi çok isterim.

hiç oluşmamış sanırım
yani annem 4 yaşındayken bile onunla vakit geçirmek istemediğimi soyler .
annem hiçbir zaman anne olması gereken biri değildi bence

bir erkek kardeşim var ,
benimde annem çok vericidir bu arada ve istediği halde alamaz çoğu ilişkisinde ama aldığı ilişkileri de var .
ben de bazı konularda ona benziyorum ve bu hiç hoşuma gitmiyor
Ben uzman değilim okuduğum kitaplardan öğrendiğime göre acaba bu kader motifi mi?

Aslında çok da anormal hiçbir durum göremedim. Gayet nazik, bağımsız, kimseye muhtaç olmayı sevmeyen ve sorumluluk sahibi bir kadın gördüm. Amaaaa bu toplum nezaketi eziklik olarak yorumladığı için dert haline gelmesine de şaşırmıyorum.
Ben de sizin gibiyim, geçen kahve fincanından özür dilerken arkadaşım yıkıldı gülmekten. Halbuki istemsiz "ay çok özür dilerim" diyiverdim çünkü sakarlık yaptım.. 6 aydır ailemi görmüyorum, tatilde gittim 3 gece kaldım döndüm. Yalvardılar gitme diye, yok, sevmiyorum yük gibi hissediyorum başka yerde kendimi. Çok da yüklenmeyin kendinize. Ayrı eve çıkınca daha iyi hissedersiniz. Ama iş yerinde en azından rol yapmanızı, azıcık sert durmanızı tavsiye ederim, ilerisi için..
evet ayrı eve çıkacağım zaten son 10 sene yalnız yaşadım son 4 aydır ailemleyim , beğendiğim bir ev oldu kiracının çıkmasını bekliyorum.
aslında kendim için sorumluluk sahibi değil de sorumluluk takıntıli olan biri derim açıkçası.
sorumluluklarim beni boğuyor aşırı takintimdan dolayı.
bunun temelinde bence cidden benlik narsizmi yatiyor aslında.

yorumuza bayıldım :KK53:

arkadaşlık ilişkilerinde sanki dengeyi kurdum gibi hissediyorum.
ama böyle her seyin en iyisine layık olduğundan emin kendini tamamen almaya açan kadınlar var ya onlardan hiç olamadım ,
deneyimlemeyi çok isterim.

Ya işte öyle kadınlar, insanlar hayatın keyfini çıkarıyor. Hep hayatlarının merkezlerinde, önceliklerinde kendi istekleri var. Biz bir şey yaparken 40 kere düşünüyoruz. Stresten kendimizi yiyoruz 🤣

Senin gibi yük her ailenin başına. Sen yük falan değil baş tacısın. Ailen senin mutlu olmanı ister başka ne istesin. İş öğrenirken böyle olursun sonra ustalaşır kendine güvenin gelir canını sıkma

Özür de dilenir gereken yerde sertte yapılır. Tamamen mesafeyle alakalı. Güleryüzlü görünüp şırıngayla kan alan grup yöneticisi olman çok zor değil. Biraz zaman

Bence bu ön çocukluk ve sonrası dönemde size kazandırılmış bir özguvensizlik, değersizlik hissi gibi duruyor.
Ailenize bile minnet duygusu taşıyorsunuz. Halbuki sizi dünyaya getiren onlar olduğu için zaten maddi manevi tüm ihtiyaçlarınızi karşılamak zorundalar. Ama siz tam tersi bir bilinçaltına sahipsiniz. Bence buraya yoğunlaşın. Hatırlamaya çalışın, ne oldu, ne söylendi? Bunu bulursanız rahatlar ve asarsiniz. Ama eğer her şeyin suçlusu ailem vs moduna girerseniz o zaman işler sarpa sarar. Çünkü temel sorunu bulup suçlamak iyileştirmez, temel sorunu bulup anladım kabullendim demek gerekir.
Bir de başkalarına olan hoşgörünuz, kibarliginiz, affediciliginiz gerçek mi yoksa sahte mi? Yani başkalarına olan sefkatiniz kendinize de var mı? Bence aynı şefkati kendinize göstermiyorsunuz. Eğer kendinize şefkat duymuyorsaniz o zaman sizin ince, iyi bir insan olmanızın tam olarak faydası yok.
Peki neden başkalarından defalarca özür dileyecek ya da teşekkür edecek kadar kendinizi onlarin altında görüyorsunuz? (İnkar etmeyin çünkü kendinizi denk gördüğünüz birinin karşısında bu kadar ezilip buzulmezsiniz) Çünkü ozdegerinizin farkında değilsiniz. Bu da muhtemelen çocukluk yaşantılarınız, tecrubesizliginiz, yasinizdan kaynaklı. Tecrübe edip kirildikca degiseceksiniz ama inşallah o zaman da kalbiniz kararmaz. Çünkü en çok beyaz renk leke tutar. Kendinizi sevin. Bitkiden hayvana her canlının bu hayatta cok önemli bir görevi ve değeri olduğunu bilin. Siz de buna dahilsiniz. Yaşadığınız sürece dünyaya, insanlara, canlılara katkı sağlayabildiginiz kadar katkıda bulunun, guzellestirin. Denklem bu kadar basit aslında. Kimi ot gelir, saman gibi kurur gider. Kimi kendi kivilcimiyla dünyayı yakar. Kimi de güzeldir, güzel kokar, etrafı da güzel kokutur.
Ambulans doktorusunuz şu an galiba. Ne kadar çok insan size umut bağlıyordur. İnsanlara umut olmak güzel şey mesela

Back
X