Kendimi Sürekli Yük Gibi Hissediyorum

hayır aslında evin çocukken aşırı ilgi gören tüm dikkati üzerinde olan çocuğu bendim.
kardeşimle aramda 8 yaş var tabi o buyuyene kadar annemler çok degistiler daha da yumusadilar
o da benden daha rahat bir çocukluk genclik geçirdi/ geçiriyor
ama ilgi para vs konularında hiç ayrımcılık hissetmedim

Bazen basit seyler izler birakabilir. Ben babaannemle buyudum ayni sekilde halamin ogluda oyle(aramizda 14 yas var). Maddi konuda ayrim olmadi. Manevi konularda da sevgisiz kalmadim ama ona yapilan muamele ile benimkisi farkliydi. Mesela yemek yememe ve yemek secme lüksüm yoktu, bunu bulamayanlar var der yedirirlerdi. Kuzenim ise yemek istemediginde hemen yenisini pişerdi, cocuk ilkokula gidene kadar yemegini kendi eliyle agzina goturmemistir hep babaannem ya da halam yedirdi. Bu durum beni derinden etkilemedi ama belki bir baskasi uzerinde etkisi farkli olabilir. Mesela daha rahat cocukluk gecirmesi ve yumuşama kismi bile etkilemis olabilir sizi. Aslinda iyi bir doktor ile duygularinizin bilinçaltınızda yatan sebeplerini ogrenebilirsiniz.

Bazen basit seyler izler birakabilir. Ben babaannemle buyudum ayni sekilde halamin ogluda oyle(aramizda 14 yas var). Maddi konuda ayrim olmadi. Manevi konularda da sevgisiz kalmadim ama ona yapilan muamele ile benimkisi farkliydi. Mesela yemek yememe ve yemek secme lüksüm yoktu, bunu bulamayanlar var der yedirirlerdi. Kuzenim ise yemek istemediginde hemen yenisini pişerdi, cocuk ilkokula gidene kadar yemegini kendi eliyle agzina goturmemistir hep babaannem ya da halam yedirdi. Bu durum beni derinden etkilemedi ama belki bir baskasi uzerinde etkisi farkli olabilir. Mesela daha rahat cocukluk gecirmesi ve yumuşama kismi bile etkilemis olabilir sizi. Aslinda iyi bir doktor ile duygularinizin bilinçaltınızda yatan sebeplerini ogrenebilirsiniz.
işte iyi bir seçenek bulmam gerekiyor bir hanımefendi dinamik terapi tavsiye etti , ilk kez duyuyorum bugun onu araştıracağım

Başlığa yazdığımı daha nasıl açıklayabilirim diye düşünüyorum şu an tam anlamıyla böyle çünkü.
kendimi sürekli yük gibi hissediyorum özellikle şu sıralar yeni bir işe başladım ve işte eksikliklerim var çünkü benim daha önce hiç çalışmadığım eğitim aldığım alana değil ama eğitim programıma pek uymayan farklı bir yerde çalışmaya başladım.
Yanımdaki insanlar fazlasıyla deneyimli ve samimiler.
Ama ben en ufak bir eksiklik ya da hata yaptığımda o kadar çok kusura bakmayın diyorum,özür diliyorum vs ki herhalde günde 30 ya da 40 kere diyorumdur
Ve ben şunu fark ettim ben bunu deyince aslında hatalarım insanların gözünde daha da büyüyor kibar naif bir insan olmuyorum ezik bir insan oluyorum.
Çalıştığım yerde ekip lideri benim ama hiçbir otorite kuramadığım gibi insanların gözünde daha en başından saygımı kaybetmekten korkmaya başladım.Ve çok çok pasiflesiyorum işimde.
Ögrencilikte de böyleydi,hiçbir şey için izin istemezdim asistanlardan vs(bu bizim ögrencilikte herkesin yaptığı bir şey ondan bu örneği verdim)
Bu sadece iş hayatımda böyle değil özel hayatımda da yoğun şekilde böyle.
İnsanlar bana en ufak bir yardım yaptığı zaman borçlu hissediyorum kendimi , seviyemi görmeniz için şöyle söyleyeyim buradaki hanımlar konumla derinden ilgilenip bana uzun uzun cevaplar yazdığında bile hissediyorum bunu.
Buraya 'taşınmalı mıyım' diye bir konu açmıştım ve oradaki özellikle bir hanımefendinin yorumlarıyla bu durumu artık tamamen aydım diyebilirim(Kendisine sevgiler 🌸)
Ailemin evinde kaldığım için onlara bile yük olduğumu hissediyorum,beni uzun okuttuklari için (üniversiteyi biraz uzatmistim) bu his arşa çıkmıştı
Bu arada iki kardeşiz,tek kızları benim ve evi olabildiğince düzenli toplu tutmaya çalışırım yemekleri ben yaparım her anlamda hayatlarını kolaylaştırmaya da çalışıyorum;
yük oluyorum diye düşünüyorum derken insanların aklına sanki her şeyi yapıyorum da böyle hissediyorum gibi kalmasın.
Ve bu karşımdaki aslında her kim olursa olsun muhtemelen onu da rahatsız ediyor, koşulsuz vermenin tadını da yaşatmıyorum kimseye.

Eskiden bu yük olma hissiyatı çok daha fazlaydı sanki bir tık daha azaldığını düşünüyorum ama iş hayatımda olanlar beni çok fazla tetiklemeye başladı.
Ben karakter olarak net ve sınırları olan bir kadınım değerlerime çok önem veririm; bu yüzden kendime çok saygı duyuyorum
Kendime değer vermiyorum gibi bir şeyin söz konusu olmadığını düşünüyorum ama almaya bu kadar kapalı olmamı ne ile açıklayabilirim bilmiyorum.
Çok yakın arkadaşlarımda sanki bunu hissetmediğimi düşünüyorum

Çok dağınık yazdığımı biliyorum ama nasıl toparlayıp anlatabilirdim onu bilemedim.
Herkese okuduğunuz için ve fikirleriniz için çok teşekkür ederim Umarım benim gibi hissedip kendini tamamen almaya açmış olan kadınların muhteşem önerileri hepimize ışık olur.
Ben bu durumun aileden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. En azından bende durum böyle. Başka insanların evine gittiğimizde ev sahibinden çok iş yapmalıyız neredeyse o kafadalar. Ama biri misafirliğe bize geldiğinde bir bardak bile yıkamamalı. Devamlı bir şekilde insanlara yük olduğumuz hissettirildi kalabalık bir aile olduğumuz için. Sizde de durum böyle mi acaba?

Ben bu durumun aileden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. En azından bende durum böyle. Başka insanların evine gittiğimizde ev sahibinden çok iş yapmalıyız neredeyse o kafadalar. Ama biri misafirliğe bize geldiğinde bir bardak bile yıkamamalı. Devamlı bir şekilde insanlara yük olduğumuz hissettirildi kalabalık bir aile olduğumuz için. Sizde de durum böyle mi acaba?
o kadar böyle ki , annem başkasının evine gittiğinde bütün bulaşıkları yıkar , bana da bunu empoze etmiş göstere göstere
yapmamaya çalışıyorum açıkçası
kendi evimize misafir geldiğinde de çalışmasına rağmen kendini öldürürdu 10 çeşit yapacağım diye ?
peki neden ? kim için ne için ?
ziyaretin amacı ziyaretten tamamen çıkmış durumdaydı.

o kadar böyle ki , annem başkasının evine gittiğinde bütün bulaşıkları yıkar , bana da bunu empoze etmiş göstere göstere
kendi evimize misafir geldiğinde de çalışmasına rağmen kendini öldürürdu 10 çeşit yapacağım diye ?
Eski nesil tamamen el iyisi bence.

O yük olma hissi bende de var ve aşamıyorum. Aşmak için bir şey de yaptığım söylenemez. Her işimi kendim halledeyim kimseden bir şey beklemeyeyim modundayım. Başkası için fedakarlık yaparım ve bunu problem etmem. İş bana yapılmasına gelince çok mahçup olurum. Nasıl halledeceğiz bu işi, geçecek mi hiç bilmiyorum.

O yük olma hissi bende de var ve aşamıyorum. Aşmak için bir şey de yaptığım söylenemez. Her işimi kendim halledeyim kimseden bir şey beklemeyeyim modundayım. Başkası için fedakarlık yaparım ve bunu problem etmem. İş bana yapılmasına gelince çok mahçup olurum. Nasıl halledeceğiz bu işi, geçecek mi hiç bilmiyorum.
Ne kadar çok kişi var aynı durumda olan.

meslektaşız beni en iyi siz anlarsınız sanırım
ambulans hekimliğine geçtim biliyorsunuz bizim için bambaşka bir dünya ...
Sanki ben yetersizim gibi hissettim kendime hiç bocalama hakkı vermiyorum ..
Ambulans hekimligi ile ilgili pek fikrim yok ama uzun yıllar acil hekimliği yaptınız diye aklımda kalmış. Konfor alanınızın dışına ciktiginiz için sıkıntı yaşadığınızı sanmıyorum, hissettiğiniz şey yetersizlikte değil. Yapı olarak biraz bana benziyorsunuz, çevrenizdeki insanları ve düşüncelerini gereğinden fazla önemsiyorsunuz. (Terapi ile değişir mi bilmiyorum, ben kendimi bildim bileli aynıyım.) Hata da yapsanız, duzeltilemeyecek birşey olmadıkca sıkıntı olmaz. Öğrenme & alışma evresi gibi düşünün. Altınızdaki kişilere karşı gereğinden fazla yumuşak olmayın. Şef olduğum dönemde çok sömürüldüm 😅

Ben Türk kahvesi içmeyi çok severim.Haftada 3 gün fön çektirmeye gittiğim kuaförüme her gidişimde 1 paket kahve götürürdüm.Bazen sadece tuhaf olduğumu düşünüyorum.
Vermeden almayı öğrenmek çok zor geliyor.Halbuki fön çektirmek için bir ücret ödüyorsun zaten.Bir keresinde kahve makinaları bozuldu diye kahve makinası bile almıştım.🙄
Konu sahibi konu dışı yazdım.Kusura bakmayın.Takip edip önerilerden yararlanmayı düşünüyorum.

Çevremdeki birçok insan da sizin gibi. Annemi örnek göstereyim, ayda yılda bir yazın zor bela ikna ederiz bize gelmeye (farklı şehirlerdeyiz) geldiğinde de bize dar eder o tatili, yük olduğunu düşündüğü için sürekli erken gitmek ister. Halbuki eşim de ben de annemin bizde olmasını çok seviyoruz, annem çok eğlenceli bir kadındır. Evde sürekli iş yapmaya çalışır, eve bir şeyler almaya çalışır. Sürekli "kusura bakmayın" der. Kardeşlerime de zehir olur o tatil. Onlara zehir ettiğini düşündüğü için daha da panik yapar 😭 O kadar yorucu ki. İnsan bu sefer o yük hissetmesin diye sürekli dikkat etmeye çalışıyor. Annemin evime gelmesi benim için bir savaş gibi olmamalı yahu... Şimdilerde onu bu durumdan vazgeçirmeye uğraşıyorum.

Kuzenim de öyle, geçenlerde hasta oldu ki nazlı bir kız da değildir. Hastaneye götürdüm, orada istifra etti temizledim falan. Bin defa özür diledi. En son dedim ki "abla yaptığım hiçbir şey yormuyor da bin defa özür dilenince yoruluyorum." Çünkü zaten öz ablam gibi, bana çok iyiliği olmuştur, bana yük olması söz konusu dahi olamaz. Yani sadece sizin için değil, çevrenizdeki size değer veren insanlar için de çok yorucu oluyor emin olun. Hatta sürekli böyle düşünerek araya gereksiz bir mesafe koyuyorsunuz farkında olmadan. Annem sanki benim evimi yabancı evi biliyor gibi hissedip üzülüyorum, rahat olsa çok mutlu olacağım oysa ki. Kimseye bir yükünüz olduğunu sanmıyorum, esas yük olan insanlar zaten yük olduklarını düşünmüyorlar insanın tepesine tepesine biniyorlar. Ben de eskiden öyle yapardım çünkü babam sağolsun olması gereken şeyleri bile lütuf gibi sunardı bana. Şimdi yapmamaya çalışıyorum. Siz de böyle düşünmeye çalışın, hem bir ekip lideri olarak daha iyi bir imajınız olur, hem de kişisel hayatınızdaki insanlarla daha rahat bir ilişkiniz olur ❤️

uzman mısınız bilmiyorum (acil tıp diyede anabilim dalı var bilmeyenler için). bence Tülay KÖK'ü biraz dinleyin.. daha sonra belki tus'u kazanıp, psikiyatrist olup sizin gibi olan hastalara yardımcı olursunuz...

Ne kadar fedakârsan=o kadar iyi insansin. Türkiye geneli böyle. Ama ülkemizde çok çakal yetiştirilen bir kesimde var. Üniv. yıllarında gördum. Eşimin mesleği nedeni ile il il gezdim. Zekilik ile kurnazlık karıştırılıyor. Böyle anasının babasının cin gibi yetiştirdiği çocuk gün gelip o ayıp mı ? Ben mi normal değilim diye hep başkalarının onayına muhtaç, bir gün mükemmelliğinin farkedilecegini düşünerek ömür tüketen çocuğu bulup dengelerini altüst ediyor. ( Artık alnında mi yazıyor nasıl buluyorsa).Az önce yaşadığımı yazacağım annemle TLF da konuşuyorum zil çaldı apartmanı temizleyen kadın geldi su almak için.diyafon açık annem temizlikçi mi geldi diyor. Kadın duydu . yok Ayşe ablamiz geldi sağolsun apt ni temizliyor dedim. Sonra kadına seslendiler aldın mı su diye. Oya nin kıracisindan aldım dedi 8 aydır oturuyorum. Adımı biliyor. sohbetimizde var kadınla. Çocuklarından kocasından dertli ağlayıp anlatıyor bana.Bozulmadim kiraciyim evet . 1 saat olmadı olayı yasayali örnek anlamında verdim.
Nerdeyse ben 17 ay terapi aldım. İç sesimin annem olduğunu gördüm.psikolog bana çok fazla ince dusundugumu soyledi. Halbuki annem öyle değil.En çok sevdiğim repliği kullanacağım. Bilemiyorum Altan.

Ambulans hekimligi ile ilgili pek fikrim yok ama uzun yıllar acil hekimliği yaptınız diye aklımda kalmış. Konfor alanınızın dışına ciktiginiz için sıkıntı yaşadığınızı sanmıyorum, hissettiğiniz şey yetersizlikte değil. Yapı olarak biraz bana benziyorsunuz, çevrenizdeki insanları ve düşüncelerini gereğinden fazla önemsiyorsunuz. (Terapi ile değişir mi bilmiyorum, ben kendimi bildim bileli aynıyım.) Hata da yapsanız, duzeltilemeyecek birşey olmadıkca sıkıntı olmaz. Öğrenme & alışma evresi gibi düşünün. Altınızdaki kişilere karşı gereğinden fazla yumuşak olmayın. Şef olduğum dönemde çok sömürüldüm 😅
iki yıldan biraz faZla yaptım ama bana yıllar yıllar geldi :KK53:Hekimler genel olarak hastane aşması için eğitim alır , ambulans değil evde bakım hekimi olsam yine zorlanacaktim ; hiç bilmediğim diyemem elbette ama yabancısı olduğum bir alan şu anlık

nasıl olduğunu bilmiyorum terapiler genel benim icinde işlevsel olmadi başka başka konularda
ama duzelebilecegine inancımı henüz yitirmedim bu konunun
bazı öneriler çok makul geldi ❤️ onları araştırma asamasindayim

uzman mısınız bilmiyorum (acil tıp diyede anabilim dalı var bilmeyenler için). bence Tülay KÖK'ü biraz dinleyin.. daha sonra belki tus'u kazanıp, psikiyatrist olup sizin gibi olan hastalara yardımcı olursunuz...
yok pratisyen hekimim , dediğiniz hanımefendiyi hiç duymadım
bakacağım.
öneri için teşekkür ederim

Ben Türk kahvesi içmeyi çok severim.Haftada 3 gün fön çektirmeye gittiğim kuaförüme her gidişimde 1 paket kahve götürürdüm.Bazen sadece tuhaf olduğumu düşünüyorum.
Vermeden almayı öğrenmek çok zor geliyor.Halbuki fön çektirmek için bir ücret ödüyorsun zaten.Bir keresinde kahve makinaları bozuldu diye kahve makinası bile almıştım.🙄
Konu sahibi konu dışı yazdım.Kusura bakmayın.Takip edip önerilerden yararlanmayı düşünüyorum.
neden kusura bakayım , bu forum hepimiz için 💜💚
ben de eskiden sizin gibiydim ama özel hayatımda (aile dışı ) bu konuyu tamamen aştım.
son yıllarda vermeden çok aldığım oldu , özellikle arkadaşlarımla .
vermek sadece tamamen içime siniyorsa yapıyorum, en özenli şekilde .
onun dışında yapmıyorum ayıp olsa da olsun diyorum.
istemediğim hiç kimseye tahammül etmiyorum , ruhsal konforum en önce geliyor şu an.

Çevremdeki birçok insan da sizin gibi. Annemi örnek göstereyim, ayda yılda bir yazın zor bela ikna ederiz bize gelmeye (farklı şehirlerdeyiz) geldiğinde de bize dar eder o tatili, yük olduğunu düşündüğü için sürekli erken gitmek ister. Halbuki eşim de ben de annemin bizde olmasını çok seviyoruz, annem çok eğlenceli bir kadındır. Evde sürekli iş yapmaya çalışır, eve bir şeyler almaya çalışır. Sürekli "kusura bakmayın" der. Kardeşlerime de zehir olur o tatil. Onlara zehir ettiğini düşündüğü için daha da panik yapar 😭 O kadar yorucu ki. İnsan bu sefer o yük hissetmesin diye sürekli dikkat etmeye çalışıyor. Annemin evime gelmesi benim için bir savaş gibi olmamalı yahu... Şimdilerde onu bu durumdan vazgeçirmeye uğraşıyorum.

Kuzenim de öyle, geçenlerde hasta oldu ki nazlı bir kız da değildir. Hastaneye götürdüm, orada istifra etti temizledim falan. Bin defa özür diledi. En son dedim ki "abla yaptığım hiçbir şey yormuyor da bin defa özür dilenince yoruluyorum." Çünkü zaten öz ablam gibi, bana çok iyiliği olmuştur, bana yük olması söz konusu dahi olamaz. Yani sadece sizin için değil, çevrenizdeki size değer veren insanlar için de çok yorucu oluyor emin olun. Hatta sürekli böyle düşünerek araya gereksiz bir mesafe koyuyorsunuz farkında olmadan. Annem sanki benim evimi yabancı evi biliyor gibi hissedip üzülüyorum, rahat olsa çok mutlu olacağım oysa ki. Kimseye bir yükünüz olduğunu sanmıyorum, esas yük olan insanlar zaten yük olduklarını düşünmüyorlar insanın tepesine tepesine biniyorlar. Ben de eskiden öyle yapardım çünkü babam sağolsun olması gereken şeyleri bile lütuf gibi sunardı bana. Şimdi yapmamaya çalışıyorum. Siz de böyle düşünmeye çalışın, hem bir ekip lideri olarak daha iyi bir imajınız olur, hem de kişisel hayatınızdaki insanlarla daha rahat bir ilişkiniz olur ❤️
o kadar güzel anlattınız ki arkadaşlarımla bu durumu astigimi dusunuyorum ama sanırım birinin kusmami temizlemesi bana da çok ağır gelir yukarıda bir yerlerde de yazdım .
tablomu çok ama çok net anlattınız , çok teşekkür ederim size de.

Ben hekimim, şu an ambulansta çalışıyorum ve yanımda salt ambulans için eğitilmiş arkadaşlar var
kıdem olarak onlardan 3 kat fazla okuduğum için daha kidemliyim lakin benim eğitimim hastane üzerine , öncesi ilk yardım olaylarını elbette eğitim olarak çok çok detaylı aldım ama alışmak biraz zaman alacak , hiç bu alanda çalışmadığım için.
Aslında hiç özür dilemeyip bir eksiklik yaptığımda evet benin eksiğim artık yapmayacağım diyip geçmem gerekiyor ama bunu tam olarak nasıl otururum bilmiyorum.
çok kereler terapi aldım ama hiçbiri içime sinmedi psikolog bazında .
bu konuda hiç almadım , ama Türkiye'de psikolog terapisi olarak terapiye inancımı kaybettim.
Hayır, benim eksiğim bi daha yapmam tarzında da konuşma. O da yanlış. "uyardığın için teşekkür ederim" deyip sorunu düzelt, bitti gitti. Sen hata hata diye üzerinde durursan başkaları da durur. Ara sıra da unuttuğun bişey için "yoğunluktan atlamışım" de olsun bitsin.

Hayır, benim eksiğim bi daha yapmam tarzında da konuşma. O da yanlış. "uyardığın için teşekkür ederim" deyip sorunu düzelt, bitti gitti. Sen hata hata diye üzerinde durursan başkaları da durur. Ara sıra da unuttuğun bişey için "yoğunluktan atlamışım" de olsun bitsin.
bu da önemli bir uyarı , çok teşekkürler 🌸

Boyun eğicilik şemanızla ilgili bir.probleminiz var sanırım psikolog arkadaşlar daha iyi.bilir. ama en kolay.halledilen semanin bu olduğunu.soylemisti.psikaytrist

Back
X