- 28 Ekim 2016
- 1.141
- 1.009
- 53
- Konu Sahibi Tirilaylaylom
-
Çıkıyorum markete. Ama eve gidene kadar canım çıkıyor . Dışarda mis temiz hava var . Yağmurlu ve ferah. Ama ben bugün de olduğu gibi sanki evde 5 çocuk beni bekliyor gibi koştur koştur sokağa girdim. Anahtarı cebimden çıkarıp eve geldiğimde ise koca bir yalnızlık. Sessiz bir ev. Yalnız bir ben. Boş duvarlar.Disari cik yuru temiz hava al. Hormonlardan dolayi.
Hmm ilginc. Son zamanlar sizi uzen birseyler mi yasadiniz ?
Kan degerlerinize de baktirin. Birde keciboynuzu pekmezi oneririm. Simdi hamilelere zararlimi bilemem. Doktorunuza sorun. Zararsiz ise kullanin. Hergun bir cay veya tatli kasigi ile. Enerji verir guc verir baya canlanirsiniz.
Ayrica icinizden aglamak geliyorsa aglayin ferahlarsiniz. Belki yok saymak istediginiz birsey uzmustur sizi. Duygularinizi bastirmayin.
Internetten bakıyorum hala . reelde aldığım hicbirsey yok inanır misin.bebıs ıcın alısverıse cıktınız mı
cok ıyı gelıyor :)
oyyy :)Internetten bakıyorum hala . reelde aldığım hicbirsey yok inanır misin.
Ama sectigim şeyler var.
Korkudan alamıyorum hala.
Bebegime birsey olurda o eşyalarla kalırsam bunun üstesinden bu sefer gelemem. Cesaret edemiyorum alışveriş yapmaya
oyyy :)
baya yalnız kalmıssınız
baya endıselı ve streslısınız
dusuncelerınızın alt yapısında son ana kadar bekle cok heveslenme ya bebege bırsey olursa hıslerı var cunku etrafınızda bunu dusunen cok kısı var
:)
bogazınız da bır dugum ne yapacagınızı bılmıyorsunuz salmıssınız kendınızı
aslında suan en guzel zamanınız
dogum yaptıktan sonra kızım kolıktı ve cok gazlı olusundan reflusu de oldu
haftalarca uyumadıgımı bılırım
ozamanlar karnımdayken daha ıyıydın annem dıye severdım
sımdı 2 yasında yenı gırdı 2 yasına okadar yaramaz kı bebekken daha ıyıydı dıyorum
ergenlıgınde de cocukken daha ıyıydı dıcem sanırım
suan en rahat donemınız gercekden tadını cıkarmadıgınıza pısman olursunuz... cocugunuz ıcın bol enerjı ve mutluluk depolayın
sız mutlu olursanız bebıs daha guzel gelısır
Tatlimmm birde daha lohusalik var.ben aynisinj lohusalikta hissetmistm
Biliyor musunuz duygusal olarak pert bi haldeyim. Sizlerden beklediğim şey tam olarak buydu bu yüzden konu açtım.
Hani degismicek bu hal bi sure biliyorum ama insan bazen kendini yanlız hissedince herkesten herseyden ilgi bekliyor ya. Çocuk gibi ayni. Suan aynen böyleyim.
Bu kadar insan benim için birseyler yazarken bile hala tersine yorumlar yazıyorum. Aslında biliyorum ama inkar ediyorum.
Üye olduğumdan beri de saçma sapan konular açıp sizlerden destek aldım hep.
Sanırım burda en duygusal üye benim. Tuhaf gelecek belki ama hala ağlıyorum.
Neye ağlıyorum onuda bilmiyorum.
Sabah uyanınca yine ayni güne uyanacak olsamda umutla bekliyorum iste.
Artık değişmem gerekiyor belkide. Ağlayarak rahatlasamda sonra yine ağlıyorum. Yemek yemek gibi ayni.
Saçmalıyor da olabilirim. Sinirlerim mahfolmus durumda.
Biraz su ana odaklanin. An da yasamaya calisin. Genelde gecmisi veya gelecegi dusunerek suani zehir ederiz kendimize.
Hayatta ne olduysa olmustur. Ama su an iyisiniz degilmi? Yani etrafiniza bakin. Eviniz var..elinizde telefon veya bilgisayar. Dolabinizda yiyecek. Su an da :)
Kendinizi cezalandirmayin gecmisle. Veya gelecek kaygilarinizla. İcinizdeki sevgiyi kesfedin tekrar. Cunki o hic gitmez. Vardir. Sadece dusuncelerimizle sis gibi orteriz o sevgiyi. Fazla dusunmeyin o yuzden. Daha fazla hissedin. Gerekirse nefes alis verisinize odaklanin. Vucudunuzu istemsizce kasiyorsaniz biraz salin. Su an da var olun. Hersey iyi, korkulacak endise edilecek birsey yok.
Meditasyon gibi oldu bu yazi da ..
Ama bazen boyle meditasyon yapmak lazim. Ana odaklanmak. Niye ler neden leri fazla dusunmemek. Hersey degisebilir. Dun baska bugun baska yarin baska. Gul dusunursen gul bahcesi gorursun. (hayy mevlanin sozu aklimda degil suan ama o tarz birseylerdi)
Komedi filmi de izleyebilirsiniz cok daralinca dusunceler ust uste gelirse. Bilinci bir kadinsiniz aslinda bunlarin ustesinden kolaylikla geleceksiniz eminim.
Yeter ki isteyin.
Başınız sağolsun...Evetkorkuyorum. Çünkü daha önce melegimi kaybettim. Onun acısını hala yaşıyorum. Biliyor musun şimdi konuşuyor koşuyordu. Bana anne diyordu. Ama yarım kaldı iste.
Ayni şeyleri bi daha yasamak. Hemde bu kadar alismisken bu kadar hissetmisken baglanmisken.
Yaşadığım diğer bütün travma lardan daha yıkıcı olur biliyorum.
Kimseye anlatamıyorum. Korkumu içime atıyorum.
aynen beni anlatmışsın hormonlar diyorlar ama yaa bende çok çirkin oldummIyi forumlar hanımlar..
Uzatmadan giriyorum konuya....
bugün aynaya bakıyordum öyle. Yüzüme gözüme kaşıma burnuma..
6 aylık hamileyim.
Bu süreçte bedenen neler yaşadığımı az çok biliyorsunuzdur.
Aynaya baktığımda solmus, bitmiş tükenmiş bir kadin gördüm.
Saçlarım dokulmekten iyice seyreklesmis* zaten çok azdı ve dökülüyordu saçlarım*
Çirkin hissetmedim ama kendimi kendime çok yabancı hissettim. Aynadaki kadin ben miyim hala soruyorum kendime.
Ne oluyor bana. Neden böyle hissediyorum. Nerden çıktı bu tuhaf duygu.
Sebebini hiç bilmiyorum
Aynaya baktığımda gördüğüm kadını unutamıyorum. Aynaya her baktığımda bu duyguyu hissedecek miyim
Bu nedir ?
Bu bi kaç gündür içimde bi burukluk var. Ne yemek yemek ne dışarı çıkmak hicbirsey yapmak gelmiyor içimden.
Gülmek mutlu hissetmek istiyorum ama bunu da başaramıyorum . eskisi kadar güçlü hissetmiyorum kendimi. İçimde öldüm de haberim mi yok. Aynadaki kadına ne olmuş ...
Ağlamaklı ve aşırı sinirliyim. dikkatim hep dağınık sanki. 1haftadir KK de zaman geçiriyorum kafa dağıtmak için. Ne bileyim ya. Ne yaptığımı da bilmiyorum sanırım.
Üsengec bi insan değilim ama kipirdamaya mecalim yok sanki.
Off offff
Önerileriniz varmi bu konuda. Kendimi nasıl toplayabilirim?
Başınız sağolsun...
İnşallah bu bebek size şans huzur bereket mutluluk getirecek annesi
aynen beni anlatmışsın hormonlar diyorlar ama yaa bende çok çirkin oldumm
Allah korusun yahuSağol cok teşekkür ederim. İnşallah ablası. Günden güne büyüyor bakalım nasıl olacak. Doğum gününü görebilmek nasip olacakmi.
Çok heyecanlıyım ama hep yarım kalıyor iste . ister istemez kafamda hep korkular oluşuyor. Birsey sorcam. Hep araştırıyorum . her hafta internete yazıyorum . 26 haftalık erkek doğum da yasama şansı ? Haftaya yine yazicam internete.
Düşük te olsa varmış. Varmi çevrende bu haftalarda erken doğum yapan ?
saçlarımda az dökülme var ama yüzüm sivilcelendi hiçbir şeye mecalim yok hep yatasım var uyuyorumSaclarin mi ?
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah :) korkmayın.. İlk bebeğinizi kaybetmiş olmanın verdiği bir duygu bu.. Elbette biz anlayamayız sizi mutlaka zor olmuştur.. Ama şöyle düşünün.. Bir melek annesine kavuşmak için gün sayıyor.. Ama bir şeyler ters gidiyor.. Annem mutsuz neden? Bebeğinizi düşünmelisiniz.. Elbette anne olduk diye robotlaşmadık.. Üzüleceğiz, sinirleneceğiz, güleceğiz,ağlayacağız.. İnsanız nihayetinde.. Fakat annelil bir tık daha güçlü olmayı gerektiriyor.. Doğacak, uyumayacak, gazı olacak, doyacak belki doymayacak.. Kakası, çişi, maması, gaz damlası, dişi, kuşu:) bunların hepsiii olacak.. Ve siz anne olduğunuz için bunların hepsinin üstesinde gelmek zorundasınız.. Eşinizin de yardımıyla tabiki.. Şimdiden güç toplamaya çalışın.. İyi beslenin.. Uyuyun.. Mesela eşinizle birlikte iyi bir komedi filmine gidin.. Müzik dinlemek çok iyi gelir.. Alışveriş yapın... Güzel güzel saç bantları alın.. Gidin fön çektirin.. Hafif makyaj yapın.. Yüzünüze renk gelsin.. Nedir bu bunalımlı hallerrr:) ayolll bebiş var bebiş aloooooo.. :) trip mrip dinlemez bebek kısmı he ona göre.. Eğer bir trip atılması gerekiyorsa o tribi sadece bebek atar.. Bu böyle bilineeeee:))) şaka bir tarafa bebeğinizi düşünerek adapte olmaya çalışın.. İyi düşünün iyi olsun.. Hamilelik bir kadını çirkinleştirmez ki.. Bunu kim söylediyse halt etmiş :) çok ama çok sevgiler lütfen iyi şeyler düşünün bebiş için:)
Allah korusun yahu
Aklınıza kötü şeyler getirip olumsuzluğu cagirmayin lütfen
Vaktinde sağlıkla doğacak kuzu ...
Ben hamileligimde 13 kilo verdim çok zorlu geçti hiç tadını alamadım
Doğumumda 38 cm yumurtalık kistim olduğu ortaya çıktı dogumla birlikte ayrıca ameliyat oldum sağ yumurtaligim komple alındı doğumdan sonra bir dusugum oldu
Birdaha hamile kalabilir miyim belli bile değil :)
Yani Hayatda herşey bizim için herşeye hazırlıklı olmalıyız evet ama bu kendinizi bırakmak anlamında veya olumsuz düşünmek anlamında değil
Şimdi ben karalar baglasam elime ne gecicek değil mi
Yazsam siz beni teselli edersiniz :)
Beni dinleyin
Tadını çıkarın
İçe sine alışveriş yapın
Kuaföre gidin
Karnınızı sevin :) konuşun gulumseyin
Siz ne görüyorsanız onu görüyor ne dinliyorsaniz onu duyuyor bunu bilerek düşünün
Benim saçlarım iki tel kaldı. Her gun mükemmel boyutta sac döküyorum. Sivilcem yokta sanki sürekli kusuyor yada yağlı yiyormusum gibi sağ ve sol taraflarim kızarık.saçlarımda az dökülme var ama yüzüm sivilcelendi hiçbir şeye mecalim yok hep yatasım var uyuyorum
11 bittiyo yarın nasipse cisiyete bakılacak doktor randevum var inşallah 12. haftada belli olur diyordu doktorum yarına kadar uyuyamam zaten bakalım pipimi görcez yoksa dudumu bilmiyom çok heycanlıyımBenim saçlarım iki tel kaldı. Her gun mükemmel boyutta sac döküyorum. Sivilcem yokta sanki sürekli kusuyor yada yağlı yiyormusum gibi sağ ve sol taraflarim kızarık.
Bu arada kaç haftaliksiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?