Kendimle yüzleşme

ben daha yeni sayilirim ama yorumlarinizi genelde begendigim icin icerik sahibini görünce hemen daldım :)) nokta ile karsilaninca da vardir bi bildigi dedim

siz de erken alışmışsınız

Bence üzmeyin canınızı. Oğlanlara iyi annelik yapabildiyseniz kızınıza da gayet güzel anne olursunuz.

Oğlanlara iyi ebeveynler olduk diyelim.
2 çocuktu hayalimiz, iyi bir ekip olduk anne-baba olma konusunda eşimle.
Birbirimizin dilinden anladığımıza en çok şükrettiğim zamanlar çocuklarla zora girdiğimiz zamanlar oldu.
Ben ne 3. Çıcugu ne de kız çocuğunu hayal edememişim :)

Zaten iki abiyle büyüyen pembeli tokalı olmuyor,yani sen takarsan oluyor ancak:)
Benin kızım az büyüyünce elbise giydiremedim bayıldığım halde,giymedi:)

Oğlanların bir sürü ‘kız’ oyuncakları var :) pembe fincanlarımız, mutfağımız hazır.
Onlara hep istedikleri ile oynama, istedikleri gibi olma özgürlükleri verdik.
Kıza verirsem de kırılgan olursa? Diye düşünmeden edemiyorum... sanki onun seçenekleri konusunda kısıtlayıp güçlü olması içim yönlendirecekmişim gibi geliyor ve bubu yapmak istemiyorum

:))
Eşime benzemesin kız bana benzesin :) ama nasıl benzetirim onu bulmam lazım :))
bu cumle bende bır anımı hatırlattı :)
hamılelıgımde hep kıme benzeyecek dıye bırbırımıze takıldık durduk doktorum bıle bu meseleye dahıl oldu bızı ozellıkle kızıstırırdı sakalasmamız hosuna gıderdı
son 6 ay habıre eşimın tarafını tuttu babasına benzıyor dıye doktorum
dogdugu an bana gosterdıgınde bak bakalım kıme benzıyormus dedı
doktor bey lutfen onu cıkardıgınız yere gerı koyun bıldıgınız esımın kopyasını dogurmusum boyle bırsey olabılır mı ya burdan sessızce cıkalım bu meseleyı unutalım dedım
ıddaya gırmıstık esımle bana benzeyecek meselesı yuzunden

doktor neyse dert etme zaten esınle sen bırbırınıze benzıyorsunuz dedı

Tek başıma yakaladığım tek şey, üzerimde farklı bir endişe olduğuydu :)
Kolay kolay kendini salan biri değilim ve bir şeyler ters gidiyor olunca ruhumu iyileştirme umudu ile yardım almaya karar verdim. Şimdi en azından neye takıldığım netleşti :) ki bu benim için çok önemli...

Gerçekten kız çocuğu olunca mı oluyor bu ağlamalar :))

26 yaşındayım ve annemi çok örnek aldığım söylenemez valla :) ben benim hiç biri benim için rol modeli olmadı.endiselenmeyin böyle şeyler için

Valla kızı erkeği yok bu işin Turuncu.
Oğluma hamileyken ben ben olmaktan çıkmıştım; bilmiyorum.
Kızım da olsa fark etmezdi sanırım.
Önümde annem var, biliyorsun az buçuk; üstü kapalı geçtim bi konu açtım hatırlarsın.
Evlat yetiştirirken bazı noktalarda anneme benzemekten hep çekindim, hala daha çekinirim.
Kızım olsa fazla ya da az olmayacaktı buna eminim.

Kız annesi olarak şunu söyleyebilirim ki; özellikle büyüyünce, çok eğlenceli...
Gelsin dedikodular, gitsin sıcak çikolatalar, gelsin alışverişler, gitsin yardımlaşmalar.Tatlı atışmalar olmuyor değil elbette ama saygı çerçevesinde fikir tartışması iyidir bence.

Oğlum yok, genelde oğlanlar anneye düşkün olur diye bilinir ki benim kızım da aslında babaya aşıktır her kız çocuğu gibi. Ama gene de "iyi ki kızım var" diyorum.

Bence evladın cinsiyeti önemli değil. Vicdanlı insan olsunlar yeter.

Hayırlı olsun yeni bebeğiniz.

:)) bir an doktorlarımız aynı mı diye düşündüm.
Yazık kadın 3. Bari bu erkek olmasın diye diye bakıyordu hep bu hamileliğimde.
Bizim aramızda da geyik doktor ve eşim arasında dönüyor. :)
Kız annesine benzesin. Yoksa ona benzeyene kadar çocuk yapacağız diye takılıyor bizimki :)

Erkek annesi değilim aradaki farkı net olarak söyleyemem ama kız annesi olmak çok keyifli bir o kadar da duygu yüklü.

Oğlum olsa bunlari hisseder miydim bilemiyorum ama böyle gözlerinin içine baktığımda bile ağlayasım geliyor ki hamileliğim boyunca zerre sıkınti yaşamamama rağmen ağlayıp durdum.

Bazen kendimi büyütüyormuş gibi hissediyorum; evet baya mantıksız geliyor kulağa ama yapamadığım, eksik kaldığım her noktayı onda abarttığımı fark ediyorum. En basiti çok küçükken spor ayakkabıları çok severdim annem inatla ruganları giydirirdi; şuan kızım 15 aylık ve 7 çift spor ayakkabısı var.

O hep savunmasız geliyor. Kendim kural koyabiliyorum ama babasının sea tonu değişirse içten içe kendimi yiyorum saldırmamak için.

Tartışılmaz bir cilveleri var. Her istediğini yapmamak için zor tutuyoruz kendimizi. En ufak örnekle eşimi başında tüllü saç bantları ile göreceğime kızımdan önce inanmazdım ben.
Yuvanıza neşe getirsin güzellik, sağlıkla gelsin.

Oncelikle Allah hayirli ugurlu etsin Turuncu..
Bence doğal ve akışında olmali her sey.. Bi şeyin ekstra sekilde uzerine düştüğün zaman sen de bocaliyorsun ve yapmak/vermek istedigin seyi de basaramıyorsun..
O nedenle, her zaman nasil biri isen o şekilde devam etmelisin..
Hani derler ya, cocugunuza iyi biri olmasi icin öğüt vermeyin, siz iyi bi insan olun, o zaten sizi ornek alip sizin gibi olacaktir..
Armut dibine düşer atasözünü de unutmamak lazim :)

Ben de babama düşkün bir kız çocuğuyum. Huyum suyum da daha çok ona benzer.
Ama sanki kız çocukları anneyi erkek çocukları babayı örnek alıyor, ebeveynler ilk rol modeli oluyor çocuklar için..

Ay deme oyle turuncuu kizim beni degil babasini model alir insallah aksi halde ayvayi yedik yani

Ben de babama düşkün bir kız çocuğuyum. Huyum suyum da daha çok ona benzer.
Ama sanki kız çocukları anneyi erkek çocukları babayı örnek alıyor, ebeveynler ilk rol modeli oluyor çocuklar için..

Ay deme oyle turuncuu kizim beni degil babasini model alir insallah aksi halde ayvayi yedik yani

Yok yok yapmazsın:))
Kızım küçükken neydi o peri kızları ekibi vardı x girl diye,onların hayranıydı,yastık pike hep öyleydi,biraz aklı erince maskülen takılmaya başladı,hala da öyle:)
İstesen de değiştiremezsin,değişmesini teklif dahi edemezsin

Oğlanlarda alınganlık, duygusallık hiç bir şey yaşamadım.
İlk 3 ay mide bulantısı dışında her şey normalinde olduğu gibiydi...
seyahat ediyordum, okula gidiyordum.. her şey yolundaydı :)
Hatta hamileyken şöyle alıngan oldum, böyle duygusal oldum diyenlerle dalga da geçiyordum.
Benim annem erkek çocuklarına daha iyi bir anne.
Bu fark da biraz canımı sıkıyor.

Hayırlı olsun. Sağlıkla kucagınıza almanız dileğiyle...

Öncelikle hamilelik nasıl geçerse çocuk öyle olur derler. Yani çok ağlayan mız mız birisi olacak galiba :)
Şaka bi yana kendinizi kontrol etmeye çalışın. Karikatür dergileri vs alın, komedi izleyin belki daha güler yüzlü olmanıza sebep olur.

Ayrıca bu kadar duyarlı bi anne oldugunuz için de sizi tebrik ederim. Abiminde iki erkekten sonra üçüncü kız oldu. Yengem de abim de çok farklı bi duygu oldugunu söyler. Doğası gereği erkek çocuklardan çok çok farklı. Üçünüde yetiştiren anne baba aynı ama her birinin özellikleri bambaşka.

Kime benzerse benzesin çok seveceksiniz ve mükemmel bi anne olacaksınız bu kesin.

İki abiden sonra evin tek kızı olarak size tek önerim abilerine ezdirmeyin :)
Bir de annem beni hep yontmuştur. Eğer annem olmasa elinde tesbihle gezen bi kız olurdum o derece. İki abiyle büyüyünce insanın herşeyi erkek gibi oluyor. Sağolsun annem sayesinde daha normal bi kadın oldum.

Siz o farkı daha mükemmel kapatırsınız eminim.

Ben çok mutlu büyüdüm. Abilerimle maç yaparak itişip kakışarak bile olsa :) çünkü bu dünyadaki en güzel şey kardeşlerinin olması. Cinsiyet önemli değil.

Yeri gelecek babasıyla maç yapacak yeri gelecek sizinle kuaföre gidecek :) bence çok çok şanslı.

Oğlanlarda alınganlık, duygusallık hiç bir şey yaşamadım.
İlk 3 ay mide bulantısı dışında her şey normalinde olduğu gibiydi...
seyahat ediyordum, okula gidiyordum.. her şey yolundaydı :)
Hatta hamileyken şöyle alıngan oldum, böyle duygusal oldum diyenlerle dalga da geçiyordum.
Benim annem erkek çocuklarına daha iyi bir anne.
Bu fark da biraz canımı sıkıyor.

Bir De kızlar için anneleri çok kıymetli olur ya
Benim için babam daha kıymetli .çevremdeki birçok arkadaşım için de :)
Sormak istediğim, gerçekten kız annesi olmak başka mı?
Daha mı özen istiyor? Daha mı mükemmel annelik gerekiyor?
Üç kız annesiyim ,biri öte tarafta ,bence daha özenli olacak bir durum yok ,kiz/erkek ayirmaksizin evlat yetiştiriyoruz. Her ikisi de çok güzel (erkek annesi olamiycam ama neticede sonuç aynı ) ve büyük emek istiyor biliyosun ..vatana millete hayırlı ,vicdanlı ,merhametli yetistirdikten sonrası mühim değil .hem sen niye kendine güvenmedin ki bu konuda ? iki tane mis gibi çocuk büyütüyorsun, bu da onlardan farklı olmayacak .ek olarak çeşit çeşit kıyafet ve rengarenk tokalar isteyecek ,süsü püsü sevecek ,arada rujlarini aşırıp ayna karşısında ilk ruj deneyimini yaşayacak :) bilmiyorum ki kendinde beğenmediğin ve kızında olmasını istemediğin ne var ?

Bugün bu konuda okuduğum ikinci yazı, erkek anası olduğum için herhalde hiç o taraftan düşünmediğim bir şeyle aynı günde ikinciye karşılaşıyorum.

Endişe varsa tedbir vardır, dikkat vardır diyorum.
Demek ki güzel şeyler yaşatacak, iyi rol model olacaksınız.
Yükünüz belki artacak, ama erkek evlada göre ortak nokta daha çok olacak.
Kız anneliği tecrübesi ayrı güzel olmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…