Kendimle yüzleşme

Hisleriniz çok normal.
Kızı olanlar erkeğe hamileyken,
Oğlu olanlar kıza hamileyken aynı endişeleri yaşarlar.
Kızım var ve asla çoook daha mükemmel olmanız gerekmiyor.annesi sizsiniz zaten en mükemmel örneği siz olcaksınız.
İki oğlandan sonra kızı olan arkadaşımın dediği aynen şu ; herkesin oğlu olmalı ama kızı mutlaka olmalı.
Allah hepsine sağlık versin merak etmeyin hiç bir konuda farkllı olmadığını görceksinizz

Hayirli olsun Insallah. Okurken benmi yazdim deye dusundum bir anlik. 3 yasinda oglum,3 aylik kizim var.
Ilk hamileliyim ruhen, fiziken rahat gecmesine ragmen kizda ruhen, fiziken cok agir gecdi. Nerdeyse her gunuum, dakikam aglamaqla gecdi. Sizin duygularinizin hepsini yashadim iyi anliyorum sizi. Nasil bir kadinim, nasil ornek olucam kizima deye icim gidiyor fikirden...

Bana da ultrasonda önce erkek demişlerdi sonra kız olacağını öğrendiğimde öyle sevinmiştim ki... Rol model olacağını bildiğinizden sanırım şimdiden sorumluluk altında hissetmişsiniz kendinizi.
Ben daha büyütüyorum henüz çok küçük ama hala iyi ki kızım olmuş diyorum. Şimdiden gözlerimin içine anlamlı bakışlar dokundurduğunu hissediyorum. Daha şimdiden her şeyi anlayıp sanki geçecek anne üzülme der gibi (biraz zor zamanlar geçiriyorum biliyorsunuz) bakıyor.
Allah analı babalı büyütsün sağlıkla kucağınıza alın inşallah... Ağlamalarınız muhtemelen hormonların etkisiyle oluyordur. Üzerine bir de kız çocuk duygusallığı eklenince... :)

Belli ki ince dusunceli sorumluluk sahibi bir insansiniz.Siz boyleyken nasil kotu bir rolmodel olabilirsiniz ki:) Hormonlarin huzne etkisi de bir yere kadar:) sizi esir almasina musade etmeyin.İnce dusunup kalin davranmayin...mutlu olun...su anki psikolojiniz bebeginizi de etkiliyor.herseyi hissediyor o minnoslar.neden tadini cikartmiyorsunuz...Su akar yolunu bulur..

Ben de babama düşkün bir kız çocuğuyum. Huyum suyum da daha çok ona benzer.
Ama sanki kız çocukları anneyi erkek çocukları babayı örnek alıyor, ebeveynler ilk rol modeli oluyor çocuklar için..
hayırlısı olsun Allah sağlıklı mutlu ömürler versin inşallah.
sizi yorumlarınızdan tanıyorum ve beğeniyorum.
bu konuda pek katılmıyorum size, esimin ilk evliliğinden bir kızi var ve babaya acayip düşkün hep onu örnek alıyor. belki özel bir durumu olduğu için bilemiyorum ama eşim boşanmış olmasaydı da aynısı olurdu bence.
"Seninle Başlamadı" isimli bir kitap var okumanızı tavsiye ederim.

Ben de babama düşkün bir kız çocuğuyum. Huyum suyum da daha çok ona benzer.
Ama sanki kız çocukları anneyi erkek çocukları babayı örnek alıyor, ebeveynler ilk rol modeli oluyor çocuklar için..

Kizim olacagini ogrendigimde basimdan asagi kaynar sular inmisti.
Doktor cinsiyeti kiz diyince bidaha bakin erkektir o demistim
Sebebi annemle olan iliskim, nasil yetistircem korkusu, ilk cocugumun erkek olmasi vs..
Uzuntuden degil panikten napacagimi bilememezlikten cok agladim doguma kadar.
Kizim dogdu.
Yok boyle bi sevgi
Bu kadar sevecegimi tahmin etmemistim.
Kizlar daha uyumlu oluyor erkeklere gore.
Iletisimleri farkli, bakisi gulusu farkli.
Huc korktugum gibi de olmadi yetistirme kismi.
O zaten abiden ogreniyor arada bnmle takiliyor.
Hic korkmayin, cok sanslisiniz kiz annesi olacaksiniz :)
Bu arada bnm kizim cok anneci ama sebebi babanin isi geregi nobette gorevde bolca olmasi.
Etrafta gordugum kizlar ise babaci genelde.
Bende cok babaciydim.
Sizin kizin abilerde var, emin olun evdeki erkek nufusuna duskunlugu daha cok olur.
Saglikla alin kucaginiza.

Bence kafanda bir kadinin ille böyle narin, nezaketli bilmem ne olmasi gerektigi var. Ve kizinin bunu ögrenmesi lazim felan. Biraz istem disi bir cinsiyetci yaklasimin var gibi geldi. Her kadin öyle olmak zorunda degil ki. Hatta bana sorarsan öyle olmazsa daha bir avantaj.

Benim kiz mesela kesinlikle prenses degil. Cok özgür ruhlu, herseyi kendi yapmak ister. O istemezse ona sarilamazsin bile, yaygarayi koparir :) Arada böyle sert bakislari var cok komik hatta :) Yani basina buyruk biraz. Ve bence bu daha iyi. Ilerde söktügünü almasi, bagimsiz olmasi daha iyi.

Iki oglandan sonra kiz tabii farkli oluyo, cunku sen bi erkek annesisin. Kuz annesi olmak nasil birseydirki?

Ben 20 . Haftada ogrenmistim ve bazi sorunlardan dolayi agliyodum kizim olacagini duyunca dahada bi agladim.

Hem duygusalliktan hemde kadinlar daha cok zorluk yasadigi icin birde ona oturup agladim.

Ne olursa olsun kiz annesi olmak cok guzelmis, bunu anca kucagina alinca ve buyuturken anlayacaksin, biz ne desekte bos:)

Ah be turuncum , kendimi bildim bileli hep kizim olmasini istedim , yani burada yazamayacagim tonla badire atlatip hayattan elimi etegimi cektigim anda kiz anasi oluverdim :)
Seni cok iyi anliyorum , benim annem kotu bir anneydi hemde cok kotu , aklim cikiyor bazen ona benzerim de mila'ya zarar veririm diye
Kiz bambaska birsey , dogunca anlayacaksin , bana da oyle diyorlarlardi ne farki olabilir diyordum ama varmis gercektrn
Dun gece aciktim kendime corn flakes hazirladim , gitmis kasik almis , geldi oturdu yanima , tabaga daldirdi minnak kasigi , kendi yoyecek diye beklerken beni besledi sipa , esim bi bakti , aaa sana mi yediriyor o dedi , halimizi gorsen gozlerim doldu yemek yerken , kiz bambaska , cok buyuk bir aşk
Neyse fazla uzatmiyim , senin kizin cok sansli senin gibi bir annesi olacagi icin
Birak aglamayi , sahane bir kadinin annesi olacaksin onu dusun:)

Benim bir oğlum bir de kızım var.
Ben onlara ne oğlan anneliği nede kız anneliği yapıyorum.
Onlar benim çocuklarım ve ben onlara sadece annelik yapıyorum.
Öyle kız annesi oğlan annesi laflarına inanmam. Annelik tektir ve yapılır.
Kız annesi olmanın ayrıcalığı yada artı eksi getirisi nedir bilmem.

Konuyu okurken hem gülümsedim hem gözlerim doldu ama bu yorumu okurken ağladım. Kız annesi olmak gerçekten öyle başka ki. Allahım kız-erkek hiçbir anneye evlat acısı vermesin ancak her anneye kız evlat nasip etsin. Yoldaş, arkadaş, sırdaş oluyor, olacak, sizinki sinyali şimdiden vermiş bile :) benim kızım da geçen eline ışıklı kelebekli çubuğunu almış, sihir yapıp beni değiştireceğini söyledi, ne olmak istersin anne? Diye sordu. Çirkin cadıya dönüştür beni dedim tepkisine bakmak için. Kocaman gözlerini gözlerime dikti. Ama anne sen asla çirkin olamazsın demez mi... al içine bas, ağzını yüzünü ye, totosunu mıncır... şimdi uyuyor ve ben aşka geldim :)

sorularina cevap veremicem ama bende ayni duygulari yasayan biri olarak yazmak istedim. 2 oglumdan sonra kizim olacagini ogrendim surpriz bir gebelikti benimkide, ultrasondayken kac kere sordum eminmisiniz diye erkek beklyordum yine kizi cok istememe ragmen inanamadim. ogrendigim andada aglamaya basladim hala bir kiyafet alsam dogudugunda yapacagimiz seyleri dusunurken agliyorum. anne kiz iliskimiz nasil olacak beni sevebilecek mi yetecekmiyim daha bir uru sey tecrube edip ogrenecegiz insaALLAH.

Tatlim biz erkek olsun kiz olsun fark etmez bir evlat sahibi olmak icin aylardir hastane kapilarindayiz. Tup bebek en son care dedik onun icin ugrasiyoruz. Sen elindekinin kiymeyini bil Allah evlatlarija saglikli hayirli uzun omurler versin. cok anlamsiz yere psikolojini bozmuzsun

Allah hepsine uzun saglikli mutlu omur versin , gercekten bambaskalar
Bide benim oglum bu donemlerinde babasina cok duskundu , 2 yasindan sonra bana döndu , kizim ise bana asiri duskun , esim 2 den sonra kendisine donecegini umit edip bekliyor sabirsizlikla :)
Ben ise hic kaybetmek istemiyorum onun en buyuk aski olmayi , cunku bana hissettirdikleri gercekten farkli

Buyudugu zaman nasil olacagini hayal ediyorum surekli , gozumde genc , ozgur ruhlu , guclu bir kadin canlaniyor ona her baktigimda
Herseyden once anneler olarak insan yetistiriyoruz , ben annelige hep bu gozle baktim , hep dogruyu yapmaya calisiyorum , ogluma da ayni sekilde iyi bir inaan olmayi ogretiyorum ama kiz olunca sanki sorumlulugum ikiye katlandi cunku o da ileride eger anne olursa o da insan yetistirecek , onun yetistireceklerinin bile sorumlulugunu hissediyorum bazen uzerimde , kiz anasi olmak muhtesem ve oldukca karisik bir durum :)
Ama en basitinden eve geldigimde elimdeki paketi acip icinden guzel bir kiyafet ciktiginda oooo deyip giymeye calismasi bile beni cok mutlu ediyor :))

Vallahi henüz deneyimlemedim arkadaşım ama biz kız olacağı için çok mutluyuz
Çünkü ona kendi sevdiğim her şeyi alttan alttan subliminal mesaj vererek aşılamak istiyorum
Şu dünyada bi tane daha benim gibi bi insan olsa bence çok eğleniriz
Çünkü kafa dengi bulamıyorum canım sıkılıyor
Umarım hayallerim suya düşmez

Biz kızımla fırtınalı bir aşk yaşıyoruz:) En çok beni düşünür, sürekli hediyeler alır, bana sürprizler hazırlar, beni örnek alır, saçını benim gibi toplamak ister, benimle oynamak ister... Ama rakibi de benim sanki. Çatışmalara hep benimle girer, benim sınırlarımı zorlar... Babasına çok düşkündür. Benim dezavantajım gerçekçi ve disiplinli olmam. Duygusal tepkileri anlayamıyorum bazen. Bu konuda kendimi geliştirmeye çalışıyorum yoksa daha çok çatışıyoruz.
Erkek çocuk büyütmek nasıldır bilmiyorum ama kız çocuk büyütmek çok zevkli. İkinci çocuğumuz olursa (Allah kısmet ederse) yine kız olsun isterim.

3. De kız annesi olan ben kızımla bazı şeylerin daha bı farkına varıyorsun ekstra koruma güdüsü gelişiyor günümüz şartlarında

Kız çocuğu zaten gelip başını ekinin altina koyuyor beni sev diye :)

Çok daha şirin çok daha tatlı oluyorlar ...

Ama babamız yere göğe sigdiramiyor mesela benim eşim çok erkek çocuğu isterdi yeni evlendigimizde ama şimdi sırf kızımla birlikte hep onla hayal kuruyor falan

Kız annesi olmak bambaşka bir duygu
Allah hayırlı güzel ömür versin

Kız 1.5 yaşında diğerleri 9 ve 6 :)

Bence çok şanslısınız iki duyguyu da tatmış olacaksınız ne mutlu size,sağlıkla gelsin inşallah, düşünsenize en yakın arkadaşınız geliyor

Harika bir anne olacağına eminim ben , tadını çıkar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…